вічні суперечки: дитячий садок, чи з мамою краще?

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Shkatulka, 16 Квітень 2010.

?

Я свою дитину

1. волію не віддавати в чужі руки

37 голосів
    17,5%
  2. в сад! всі в сад! (с)

16 голосів
    7,5%
  3. тільки в хороший садок, хорошому вихователю довірю

134 голосів
    63,2%
  4. та йой! якось оно буде. потім заміж піде...

6 голосів
    2,8%
  5. мені нікуди дітися, віддам

19 голосів
    9,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Відповідь: Дитячий садок

Народ, то все так індивідуально, я, до прикладу, також важаю садок необхідністю, бо тут справа не в майданчику чи розвиваючому центрі де також діти, а те що то сталий колектив зі сталим режимом, і погано в цьому нічого не бачу. в мене дитина і без садка здоров"ям не вирізняється, але маючи няню надалі не дуже її хочу мати, ну максимум до трьох років на випадок частого хворіння в садку.
    Кому подобається сидіти дома з дитиною і має на то можливість -респект, але з власних спостережень такі діти проводять багато часу коло телевізора, також бага то не гіляють, бо завжди дома купу справ, не вміють бавитись в дитячому колективі, важко адаптуються в школі до колективних занять та режиму, посидючості. Ті що ходять на гуртки з 2 років-краще, ті що з 4 -їм в стократ важче.
    В 2 рочки дитина можливо і комунікабельна, але то все не розвивається, завжди є мама збоку, і для себе не хочу вироблення гіперопіки над дитиною, бо то тільки шкодить.

2. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

або з великим задоволенням;)

3. Shkatulka

Shkatulka New Member

Дитячий садок, чи з мамою краще?

Читайте уважно, будь ласка.
    Я написала що бачу це щодня майданчику, то і в садку так само. Але на майданчику дитина годину-дві, а в садку цілий день.

Кілька сторінок назад писали про це:

4. Zlju4ka

Zlju4ka Well-Known Member

Незнаю точно назви,знатиму в середуа.

5. Уляночка

ну ви - теоретик у цій справі, наскільки я зрозуміла..."список" і реальна кількість діток у групі - різні речі...реально з 41, якщо 20 ходитимуть, то добре буде...в нас теж "по списку" в яслах було 36 , а ходило 16-18

6. Shkatulka

Shkatulka New Member

Це була констатація факту - іноді діти в садку проводять цілий день.

7. Oddly

Oddly Well-Known Member

8. Уляночка

помиляєтесь - дітки в садку, навпаки, навчені ділитьсь...тут вже згадувалось, що вони як велика дружня сім"я...

---------- Додано в 16:33 ---------- Попередній допис був написаний в 16:32 ----------

9. Shkatulka

Shkatulka New Member

10. Уляночка

перепитаю..відгуки лише у родичів і знайомих негативні? правильно я розумію?

11. Shkatulka

Shkatulka New Member

12. Oddly

Oddly Well-Known Member

про те, що відгуки кількох людей і тим більше емоційно забарвлені відгуки тут на ДП (бо якщо все гаразд, навряд чи писати аж в інтернеті будуть) - це ще не показник, щоб склалася категорична думка.

я чула багато негативних відгуків про садок від знайомих, особливо коли на майданчиках мами переповідають вже втридцятеро перебільшені страшилки, але чула багато і позитивних (і таких більше), найголовніше - маю сама позитивний досвід (незважаючи ні на які негаразди, бо без них і життя не буває).
    коли мене не влаштовував садок - я шукала інший, поки не знайшла, те що мені і моїй дитині підходить, але не тому, що дитині не було де "пересидіти", поки мама на роботі.

знову-таки, якщо в мене буде ще дитина - я не можу категорично стверджувати, що вона обов"язково муситиме ходити в садок.
    буду бачити по дитині.
    чого і вам бажаю.

13. Shkatulka

Shkatulka New Member

Негативу більше, ніж позитиву. Цього для мене достатньо. Звісно, це мої висновки і для мене. Ваше право мати іншу думку.

---------- Додано в 16:47 ---------- Попередній допис був написаний в 16:41 ----------

Очевидно у мене просто інший підхід до виховання. Я думаю, що брата чи сестри, прогулянок та ігор з іншими дітьми і гуртків дитині вистачатиме, а садок для тих хто мусить працювати чи не хоче виховувати дитину самостійно. Тобто, це крайній випадок. Мною він не розглядається. Кожному своє. Це ж очевидно.

14. Уляночка

ну про це ніхто і не дискутує...
    а ще хотіла запитати, чому ви вважаєте, що в садочку постійний шум?
    ось тут ви писали
    Допис від Shkatulka
    Група з 20-30 дітей, постійний шум, нема власного місця, постійно треба спостерігати за тим як хтось б"ється, пильнувати іграшки, їсти те що дають (часто і змушують, хоч цього робити не можна), спати треба не коли хочеш, а коли кладуть, на горщик одночасно.

і чому нема власного місця, хто б"ється не зрозуміло, чому всі пісяють разом (таке тільки в яслах, коли часто діти ще у 2 р. в памперсах потрапляють в садок і вихователі роблять те, що мали б батьки зробити -привчати дитинку до горшка у 2-2,5р, а дитинка -ні-ні, бо не навчили самій проситися), чому змушують їсти-хочеш їси-хочеш не їси...і стосовнотого, що їси...ви наперід запитуєте у свого синочка, яке б меню на завтра він хотів чи самі складаєте його?

Останнє редагування: 1 Травень 2010
  15. Nata

Nata Well-Known Member

В нас по списку 37, менше ніж 30 в групі не буває. Влітку на оздоровчий період малого забрала, вихователька жалілася що 20 дітей щодня ходить. Тому...
    Садочки є різні і вихователі є різні. Та й діти: одним підходить садочок, інші (як мій Петро) за рік не можуть адаптуватися. Ні, не думайте що у мене дитина закомплексована чи скута, він ходить на гуртки, прекрасно спілкується з дітьми на майданчику, але садок - це для нього каторга. Я забрала малого і більше не віддам (хоч ще документи в садочку :)). Мені простіше коли діти біля мене. І це не примхи. Якби дитина хотіла - я б водила (ще одне "якби" - постійні садочкові хвороби), а так... навіщо ламати йому психіку ранковими збираннями і істериками?

16. Уляночка

Наточко, я розумію, що ви були працююча, тоді з ким були синочки? З мамою?

---------- Додано в 17:02 ---------- Попередній допис був написаний в 17:01 ----------

отож...і від цього багато, що залежить..

17. Nata

Nata Well-Known Member

Так, я працю ...ю (бо нікому не сказала що вагітна, просто семестр закінила :)) але я погодинник, маю пари 1-2 рази в тиждень, на щастя розклад складаємо так щоб чергуватися із мамою або свекруха залишаєтсья із дітьми.

18. true

true New Member

Я ще хотіла добавити,що в нашій групі 19 дітей.А коли ми почали ходити,дитина справді хворіла,але було до пів року,пізніше вона якось адаптувалась і хворіє рідко.Таке саме я спостерігала по всій групі а також по своїх знайомих.Я не стверджую,що це у всіх так.Але якщо дитина не хоче категорично ходити,може варта і забрати,або поміняти садок.Нераз дитина не любе вихователя або хтось ображає.Все таки, лекше коли дитина ходить в садок.(якщо він хороший звичайно)

19. Андріана

Андріана Well-Known Member

думаю, то всім таке кажуть, і мені казали, коли ходила минулого року питати як попасти в садок (моя дитина ще не ходить, з вересня збираємся, нащастя на горщик проситься з 1,5 року і їсть сама, що не дасть нагодувати ), але знаю, що в цьому садку,куди ми збираємся, в теперішній ясельній групі є ще дитина в памперсі і не всі гарно їдять самі , вихователька і няня допомагають. Але, звичайно, добре буде, коли ваша дитина вже більш самостійна і дитині краще і виховательці

Останнє редагування: 1 Травень 2010
  20. irushka

irushka Well-Known Member

Дитячий садок, чи з мамою краще?

В садочку добре далеко не всім дітям, але не всім і погано. Ми доки пройшли адаптацію, я вже той садок ненавиділа, з тими хворобами і пригніченим станом Каті, вже мені здавалося таким безглуздим те, що я веду свою дитину в немиле їй місце, а сама роблю якусь дурну роботу замість бути біля своєї доці. Але на диво, коли вона звикла, перестала відразу так часто хворіти і тоді ж стало помітно як саме впливає садок на дитину. В нашому випадку однозначно садок дуже допоміг, Катя стала впевненіша і комунікабельніша, а в нас із тим були проблеми до садка. І тут є велика заслуга виховательки, бо вона дуже прихильно поставилась до Каті, або ж Катя своєю чемністю заслужила любов виховательки, тому уваги і доброти їй в садку не бракувало. Крім того, в групі з нею опинились кілька дітей, яких вона добре знала до садка, вони і є зараз найкращими друзями для Каті. Коли приходжу по малу, то завжди застаю її за цікавою забавою і в гарному гуморі, але вже протягом року щодня бачу сумні очі інших дітей, які відразу ж підбігають до дверей питатися де мама, їх шкода страшенно.
    Мені здається, коли дитину ведуть в садок заради неї самої, то дитина тоді і сприймає садок більш позитивно, коли є можливість не вести часом і коли хворіє, то має змогу повністю одужати вдома, а не йти зі соплями між дітей, та коли садок - це неминуча необхідність, без перепочинку, то вже важче, ІМХО.

Статус теми:
Закрита.