вічні суперечки: дитячий садок, чи з мамою краще?

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Shkatulka, 16 Квітень 2010.

?

Я свою дитину

1. волію не віддавати в чужі руки

37 голосів
    17,5%
  2. в сад! всі в сад! (с)

16 голосів
    7,5%
  3. тільки в хороший садок, хорошому вихователю довірю

134 голосів
    63,2%
  4. та йой! якось оно буде. потім заміж піде...

6 голосів
    2,8%
  5. мені нікуди дітися, віддам

19 голосів
    9,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Відповідь: Дитячий садок, чи з мамою краще?

2. Despina

Despina Well-Known Member

Оптимістична фраза)) Та питань нема. Можна. Але ж є закономірне бажання жити краще, ніж на межі бідності. Є бажання купувати кращі продукти, жити в кращих умовах, поїхати відпочити, врешті-решт скільки народу у нас віддають майже все на кредити. Просто не розумію, чому ви реалії життя більшості людей як мінімум Львова називаєте вийнятком чи надуманими обставинами.

---------- Додано в 16:43 ---------- Попередній допис був написаний в 16:41 ----------

Тут Коза-дереза пару сторінок назад написала таке: "Якби в мене була купа грошей, я б не думала про садки чи няньки, а сиділа б з дітьми". Підписуюсь під кожним словом. От Вам і зв`язок.

3. Vitaminka

Vitaminka Well-Known Member

деякий час проживеш
    але скільки? (добре коли чоловік повністю забезпечує сім'ю, але не завжди цього достатньо)
    і не завжди можна знайти роботу на дому
    але не всі працюють в мінус
    чесно, читаю ваші дописи і бачу категоричнісь (не знаю може так мені одній)
    обставини різні бувають...

---------- Додано в 15:49 ---------- Попередній допис був написаний в 15:48 ----------

і не у всіх такі відмазки

4. Suzi

Питання тільки в тому, скільки ж то - купа. Комусь і 2000грн. на 3-х цілком достатньо, а комусь 2000 у.о. на одного замало.
    Але я не про те. Можливо комусь це здасться (а таки здасться) категоричним , але я вважаю, що в цьому випадку мета не виправдовує засоби.

5. Despina

Може і я комусь здамся категоричною, але хіба ж це нормально? І чи багато ви таких знаєте? Я не маю на увазі тих, котрі так живуть, маю на увазі, кому того достатньо.

А як же ж звучить "мета" - "купа грошей", "засіб" - "покинута в садочку дитина".:girl_haha: А насправді, все набагато прозаїчніше і простіше, набагато...

6. Котя

Котя Оптимістка :-)

Чесно кажучи я трохи здивована, що тема набрала так швидко таких обертів. Як на мене , то все чітко зрозуміло.
    Не думаю що тут на форумі є хоч одна мама, яка не хоче для своєї дитини тільки все як найкраще. Тут вже неодноразово писали, що у кожного є свої обставини , є типажі характеру дітей і кожний відштовхується від своєї ситуації. І ніхто немає права осуджувати їх вибір.
    Відштовхуючись від своєї ситуації, ми віддали малого майже в 2 роки в садок, бо двоє ходили на роботу. Перед тим як влаштовувати в садок переглянули багато садків і навіть особисто знайомились із всіма потенційними виховательками, вибрали для нас найпідходящий варіант. Не зважаючи на те що ми з малим вдома займаємось по повній програмі, ігри, гуляння, малювання , співаєм,танцюєм, коли малий почав деколи хворіти, він починав плакати що не хоче нашої програми ,а хоче в садок. Це говорить про його характер, він любить находитись між дітьми і нічого з тим не поробиш:girl_in_dreams:.
    Якщо би обставини склалися по іншому, то ми б почали шукати інші варіанти, але завжди враховуючи інтереси дитини. І я впевнена що так в кожній сім"ї.
    А тепер питання особисто до Шкатулки. Якщо Ваш малий в один прекрасний день попросить, щоб Ви його завели в садок до діток, то Ви його заведете? Чи почнете відмовляти посилаючись на те, що це зло?:girl_crazy:

7. Suzi

Щодо нормальності - чому б ні?
    А ото друге - то не мої формулювання.

8. Despina

9. Suzi

10. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

а я б ще додала, якщо заведете і дитині сподобається, напишете про це? людина має право в процесі набуття того чи іншого досвіду змінити свою думку, але не кожна має сміливість це визнати.

Лілю,

---------- Додано в 17:50 ---------- Попередній допис був написаний в 17:47 ----------

можу сказати наступне, те, що жінка стає мамою, не означає, що вона повинна перестати бути жінкою. Звичайно, її життя змінюється і МАМА вона в першу чергу. Але це не означає, що в неї має бути відсутнім бажання піти на роботу, далі розвиватись і т.д., як і жити краще:)

11. Зануда

Зануда Well-Known Member

:) Я не проводила дослідження, а описала випадок мами, яку знаю особисто. Це не ствердження - це опис конкретної ситуації. І я думаю, що ту маму менше за все хвилювало, як там інші діти віку її доньки, а конкретно її дитина. Ми ж всі задаємо собі це питання - а як це буде з моєю дитиною? Не з іншими, а саме з моєю дитиною?

Чому ніби? Я ж чітко написала, що про школу йдеться, бо досвід інтегрованих класів саме зі школи в якій я проходила практику.
    У переповнених садках також частенько можна зустріти дітей різного віку в одній групі. Наприкла - 2,5 р. і 5,5. Але якщо я розумію, що менші тягнуться до старших намагаючись їх копіювати, то одиниці п"ятирічних дітей проявлять інтерес до двохрічних, бо залучити їх до гри важко, порозумітися з ними важко, ними можна опікуватися - помогти поїсти, одягнутись і поводити за ручку. В середньому виходить, що менші виступають в ролі ляльки, а не товариша по іграх. Хіба ні?

12. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

мене також це питання завжди цікавило. Спочатку думала, що це через матеріали, бо як з"ясувалося існують спеціальні фабрики, які займаються виготовленням матеріалів у Монтесорі садки та школи. Курси для викладачів також достатньо дорогі. Коли я сама почала працювати за її системою, використовуючи у своїх заняттях багато елементів цієї методики, почала самотужки робити матеріали, то коли накопичився певний досвід, зрозуміла що ця дорожнеча не безпідставна, адже сама ідея, її втілення, уміння маніпулювати і підбирати матеріал, подати його дитині, так, щоб дитина щось з нього винесла велика штука. Тому це швидше не мода, а свого роду педагогічне мистецтво розраховане на вишуканого любителя.
    Ото вчора на "Крісті" продали Пікассо за 106 млн. я також спочатку подумала про моду і все таке, але думаю це яскравий приклад потреби певної категорії людей в таких речах і справа тут не в грошах - це мистецтво!

---------- Додано в 16:52 ---------- Попередній допис був написаний в 16:39 ----------

статистика за попередній рік показала високу успішність серед вступників до вузів саме з таких шкіл, як відзначали викладачі у вузах, студенти-вальфдорфи набагато активніші, креативніші, більш прості у спілкуванні, відкриті та впевнені в собі у порівнянні зі своїми однолітками із звичайних шкіл. Класична система освіти зараз трохи вичерпана для сучасних дітей, а такі школи завжди йшли на крок вперед у плані розуміння потреб дитини, її внутрішнього світу. Звичайно, всіх не можна загнати в школу по одній системі, і кожна система виховання окремо по собі не може існувати і забезпечити потреб усіх дітей. Але такі школи успішно існують у багатьох країнах і користуються популярністю.

13. Shkatulka

Shkatulka New Member

А найкраще це коло мами хоч три роки. Діти так влаштовані, що їм треба і бавитися з іншими, і прибігати до мами час від часу. В яслах можливості прибігти до мами нема, то вже і бавлення не таке миле. Плюс режим один для всіх і т.п.
    Дитина ще до 2-ох років плакала і казала: "я хочу в садок"?
    Як тільки вирішиться питання з фінінсами, ми всиновимо дитину. Думаю, що трохи молодшого хлопчика. Так що буде вже двоє братиків, буде з ким бавитися. Плюс гуртки. Буде бажання у них мати компанію з більшої кількості дітей - зроблю домашній дитсадок з 3-4 дітей.
    Розумієте, я вважаю, що я трохи керую своїм життям і маю вибір. Не завжди ж обставини керують мною, чи я маріонетка чи що? :girl_haha:
    А бажання дати дитині краще неприродне? Хотіти більшого по вашому хотіти означає більшого матеріально і все? Ну, це риторичні питання.

Я багато чого хочу і працюю над цим. Я могла б віддати дитину в ясла, доробити свій проект, взяти за нього гроші, поїхати після того відпочивати і лікувати нерви з того всього життя, але я того не потребую такою ціною. Дороблю той проект поволі, за рік чи два (актуальність не пропаде). А поки що обійдемося і так, тим що є. А все необхідне є, а головне є щасливі очі моєї дитини, яка і гадки не має, що нам бракує грошей. Діти на таке уваги не звертають в ранньому віці, а коли вже розумітиме, то вже фінансові проблеми минуть.

Коротше, ми живемо небагато, зате щасливо і весело. Справа у цінностях і пріоритетах, а не у можливостях. Про це вже було не раз сказано.

Останнє редагування: 6 Травень 2010
  14. dieSonne

Золоті слова. Ви щаслива мама, бо знаєте чого хочете і вмієте то всьо так організувати як вам треба. Молодці, так тримати!
    П.С. Слідкую за цією дискусією, але не вставляю своїх 5 копійок, адже кожен по-своєму правий. Кожна сім"я вирішує це питання виходячи з власних потреб, можливостей і переконань. Тому добре те, що є ще люди які вміють скористатися своїми можливостями і пристосувати їх під свої потреби, не жертвуючи своїми почуттями. Це річ суто індивідуальна, і правильність рішення певної сім"ї вимірюється душевним станом конкретної дитини. А пристосування, боротьба за виживання, місце під сонцем і таке інше, це вже від долі залежить, де і коли ваша дитина відчує це на собі. А мам, які сидячи вдома, не маючи роботи віддають дітей у садок, просто щоб "відпочити" ну чесне слово не розумію.

15. Shkatulka

Shkatulka New Member

16. Nata

Nata Well-Known Member

17. kati

kati Well-Known Member

а чому саме всиновите, а не народите?:girl_in_dreams:

18. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Дуже коректне питання. :confused: А головне "в тему".
    Невже брак поваги до співрозмовника, аби в особисте лізти??

19. dieSonne

Я з того боку давно на неї дивлюся, і сама Монтесорі користувалася спочатку саморобними підручними матеріалами, але в силу специфіки роботи, матеріали мали бути спеціальними, бо діти були в неї особливі. Тому вибір матеріалу - дерево є не випадковим. Я працюю зі звичайними дітками, і матеріал даю дуже підручний і звичайний. Такий собі економ-варант, аля, середній клас. Бо знаю, що не від якості матеріалу, а від уміння подати його залежить результат. А у матеріалах головне - безпека.

20. kati

kati Well-Known Member

Статус теми:
Закрита.