вічні суперечки: дитячий садок, чи з мамою краще?

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Shkatulka, 16 Квітень 2010.

?

Я свою дитину

1. волію не віддавати в чужі руки

37 голосів
    17,5%
  2. в сад! всі в сад! (с)

16 голосів
    7,5%
  3. тільки в хороший садок, хорошому вихователю довірю

134 голосів
    63,2%
  4. та йой! якось оно буде. потім заміж піде...

6 голосів
    2,8%
  5. мені нікуди дітися, віддам

19 голосів
    9,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Nirida

Nirida New Member

Відповідь: Дитячий садок, чи з мамою краще?

Як на мене в 2-3 роки віддавати дитину в садок рановато. Я свого віддала в неповних 5 років, і то тільки для адаптації перед школою.І знаєте зовсім про це не шкодую.

2. Orman

Orman Модератор-бомба

а чого ж не означає? А може й треба забрати зі школи, чи така думка в нас в суспільстві взагалі не допускається? Це що вам присудили?

3. Nirida

Nirida New Member

А де гарантія, що в іншій школі буде краще? Це все залежить від колективу, в якому опиняється дитина. В мого сина дуже дружній клас, ніхто нікого ніколи не видасть. Тому завжди попадає всім.

4. Orman

Orman Модератор-бомба

ооооо, ви реально не зрозуміли - забрати зі школи взагалі! А потіім ще кажуть що у нас мозок не промитий. Якщо вам в голову не прийшов такий варіант.

на цьому місці я б "крепко" задумалась про причини постійних хвороб.

5. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Ой, та в нашій державі можуть в садок не взяти, якщо щеплення не зроблені. То про домашню освіту, вірніше, про поступання в ВУЗ після домашньої світи взагалі можна забути певно...

6. Curly Xena

Curly Xena Well-Known Member

Дівчатка, на 5 день дебатів зазначу - за моською ніхто не бачить слона. Ми всі хочемо розвивати в дитині індивідуальність . То чого її не можна розвивати коло індивідуальної мами? а конче коло колективної (одна на 15-20) чужої цьотки?
    Чи її обходить , що ваше мале не хоче малювати, а хоче ліпити (копати, плюти , дерти комашкам ніжки ітд)? йдеться про те, що дитина надто рано попадає в ту зрівнялівську систему, в чужі порядки - в те колесо садок-школа .
    А як мій малий -наприклад-ті ранки буде не любити - то що мені його силувати? Я ж не кінозірку вирощую :)
    Друга проблема - завдання виховательки не навчити, заставити мислити, підштовхнути творчі процеси, а з горем пополам віддати вам ваше дитя в стані повної комплектації в 18.00 - (для тих ,хто не пойняв - вважати, щоб воно собі ніц не зробило, поки в садку). Відповідальність за чужих дітей - це важко
    Зараз, ще трохи зачіплю тему освіти тих виховательок. Без образ та переходу на особистості - не вірю, що педагогічний коледж випускає щось аж надто мудре. І чи хочеться тим вихователькам вдосконалюватися?

Ще про мам на площадці - з пивом і насінням :) - не знаю, в нас я такого не бачила - вірю , що є таке , але ні в парку Костюшко, ні біля порохової, ні в стрийському не бачила. То може компанію ретельніше обирати треба :girl_devil:

пішла вишивати, а то з тими дебатами ........

7. Orman

Orman Модератор-бомба

певно, чи напевно, чи точно?
    у вас є така інформація, що після домашнього навчання у ВНЗ не беруть? І чи маєте ви увлення про домашню освіту? Ці діти отримують такий самий атестат, і здають ті ж іспити, просто не ходять щодня вшколу. Чи дитина фактично вчиться вдома (бо хворіє), а як тільки їй полегшало ми знов ї швиенько в школу пхаємо, бо що ж то буде ай-ай-ай. Взагалі пробеми не бачу.

Он в темі про щеплення пишуть, що "в садок не візьмуть, в школу не візьмуть", а дивіться беруть і то без проблем. Чи сама придумала, сама повірила, сама сіла і плачу?

8. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

та я вас прошу...то не абсолютно не моя компанія (моя компанія "посиденьківська", або не львівська... то реалії - живемо серед людей...які є різні...а в Костюшка я з В.Великого щодня маю їздити, сподіваючись що там не лускають насіння ...смішно....

---------- Додано в 10:39 ---------- Попередній допис був написаний в 10:38 ----------

а ви маєте інформацію, що беруть....дайте, прошу, посилання..зацікавили...

9. Curly Xena

Curly Xena Well-Known Member

так вам не треба, ви ж в садочку

10. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

А тут ви глибоко помиляєтеся, я власне майже нічого не встигаю:), дитину лишити саму, то вона залазить чим вище: підвіконня, кухонний стіл, просто стіл, на верх дивана, і тд,
    Там хтось писав що після 3 годинного інтенсивного ходіння по вулиці, в хаті мирне бавляння, ми і в хаті льотатио як електровіник, перше слово Хрисі, яка просинається, це дітики(дітки), тай через сон часом їх кличе. Ми зараз намайданчику від ранку до вечора, крім сну, але все одно їй тре діток, хоче водитися за ручки танцювати, то ми вже й на площадці танці влаштовували:)
    Щодо самостійності, то ми як з якого боку дивитися, на горщик сідає сама, знімаючи трусики і штанці, на вулиці теж хоче сама. Їсть ложкою нормально, а от сміття винести. то тільки з кимось за руку. На дит. майданчику ми з 10 місяців тільки почали ходити. Зразу ж освоїли гірку, правда з мамою за руку, зараз теж підтримую, коли з"їжджає.
    На питання хочеш в садочок. Каже хочу, хоч пояснюється, що мами не буде, все одно погоджується, аби дітки були.
    Моя дитина колективна, та й ще заводили, впевнена на 90%, в садку буде цікаво.
    Зараз маю хвильку лиш за рахунок того, що коліжанка є, і вони господарку обходять...

11. Orman

Orman Модератор-бомба

Уляночка, а у вас гугл не працює? Чи в Зорянівоньки? І чому ви її не спитали де вона таке чула/бачила?

ПОЛОЖЕННЯ ПРО ЕКСТЕРНАТ У ЗАГАЛЬНООСВІТНІХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ
    ці документи і подають при вступі у ВНЗ.

12. Nata

Nata Well-Known Member

Та мені якось це видається само собою зрозумілим: який же індивідуальний розвиток в садочку? Колективізм :)
    За мінімальну зарплату? Хіба ентузіастам, але в наших садочковий умовах той запал швидко зникає... (працювала я на державній роботі, за рік придушення моїх палких ідей так все остогидло, просто капець)

Я бачила на деяких майданчиках, просто перестала туди ходити. Але тут ще варто зауважити: у нашому садочку підлітки теж собі пивко попивають у сонну годину і насіння добряче лузають (і вихователі теж плюються насіням коло пісочниць). І пси бездомні просто таки зграями в садочку бігають, інколи страшно іти поруч. Так що це не проблема майданчиків, це біда нашого суспільства.

13. Tanyunya

Tanyunya Well-Known Member

Усьо! Я дочиталась..:girl_crazy: Коротше кажучи, можна ні в садок, ні в школу не ходити.Тоді навіщо ВНЗ? Теж можна вдома:girl_crazy: Та й на роботу не обов"язково - далі з мамою:girl_crazy: Буде як в тому "Єралаші" - "Иди на Чебурашку" (хто не пам"ятає - не думайте, що то якась вульгарність:)))
    Всеодно, ті, хто хоче і вважає за потрібне, будуть водити дітей в садок, а хто проти - не буде (або буде, коли "припече"):girl_smile:

14. MAXAMAK

MAXAMAK New Member

15. Nata

Nata Well-Known Member

Мій молодший теж колективний, ще й забіяка страшний, але це тільки коло мами (якщо на занятті вийду за двері одразу біжить мене шукати), тому не впевнена що у садочк би йому було добре (та й перевіряти наразі не збираюся)

16. Nirida

Nirida New Member

Цілком підтримую! І маю ще одну думку, якщо ми виховуємо особистість, то може в дитини краще запитати, чого вона хоче? Може варто спробувати? А відмовитись і забрати дитину з садочка або школи можна в будб-який час. На цьому все!

17. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

18. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

мене може не бути, від того доці поведіка не змінюється, вона бавиться собі далі, я ради цікавості її залишила, сама пішла на базар, за нею ясно приглядувала інша мама, моя дитина не помітила моєї відсутності...
    Але не подумайте, що моїй дитині я не приділяю уваги, бо це не так ми якраз той випадок, що 24 години разом, крім вилазок от як на майданчику, бавимся малюєм, 5 сек, 5 сек читаєм, а тоді далі десь ганяєм і залазим, а і постійно розмовляєм.

А щодо екстернату, в університет беруть, в коледжі також, у мого чоловіка сестра вчилася так, на даний момент вже й універ закінчила.

Останнє редагування: 5 Травень 2010
  19. DolceVita

DolceVita Well-Known Member

Може і мода,але "результат на лицо"! В мене дитина комунукабельна до діток тягнется,а гуртом займатися спільним розвитком набагато цікавіше. Хоча ми те саме повторюємо вдома. І всі вішики і пісеньки що ми в 6 міс слухали,а потім сховали і дістали в півтора і о,чюдо! дитина повторяє рухи і реагаує в такт пісеньки чи віршик!!! після 1 року перерви.
    До 3 років дитина всьо впитує як губка,а потім все життя тим чим пропитана і живе! І някий садок тих знань і вмінь не забере.

20. Nata

Nata Well-Known Member

Статус теми:
Закрита.