вічні суперечки: дитячий садок, чи з мамою краще?

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Shkatulka, 16 Квітень 2010.

?

Я свою дитину

1. волію не віддавати в чужі руки

37 голосів
    17,5%
  2. в сад! всі в сад! (с)

16 голосів
    7,5%
  3. тільки в хороший садок, хорошому вихователю довірю

134 голосів
    63,2%
  4. та йой! якось оно буде. потім заміж піде...

6 голосів
    2,8%
  5. мені нікуди дітися, віддам

19 голосів
    9,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Дитячий садок, чи з мамою краще?

2. Shkatulka

Shkatulka New Member

Цей ранній розвиток в півроку є пуста трата часу і грошей, просто мода :girl_haha: Що там діти роблять, що це їм дає таке чого не можна дати вдома чи на пргулянці чи в гостях у інших діток? Помалювати разом, подивитися одне на одного - для цього треба йти на сцеціальні заняття?
    Буду відверта: навіть чоловік не щодня допомагає, бо має часом багато роботи і змучується. І гуляти сам не хоче з малим, тільки планує. Баба з дідом працюють, а коли вдома, то малий з ними дуже рідко бавиться. Так що майже все на мені. І не скаржуся - то приємна втома
    Всі тягнуться. Звичайна цікавість - подивитсия на них, на їх іграшки. Свідомо взаємодіяти діти до 3-ох років з іншими не можуть довше кілкьох хвилин. Прогулянки цілком вистачає, щоб задовольними цю цікавість.
    Не одна дитина забуває про маму коли бачить інших дітей, але це не означає, що вони їй потрібні цілий день, а не мама.
    Мій малий забуває про мене в магазині іграшок, ну але це ж не означає, що він там жити хоче, правда?
    Ця фраза говорить сама за себе.

---------- Додано в 20:18 ---------- Попередній допис був написаний в 20:04 ----------

Спеціально для цієї теми я довго шукала цей віршик:

ПОКАЖІТЬ МЕНІ ТАКУ...

Покажіть мені, будь ласка,
    Хоч одненьке мишенятко,
    Щоб його в котячу школу
    Посилав мишиний татко.

Покажіть мені ту мушку,
    Що на батькове бажання
    Віддала її матуся
    Павукам на виховання.

Покажіть мені зайчиху
    Чи у лісі, чи у гаї,
    Щоб зайча своє в науку
    Віддала хортячій зграї.

Покажіть мені голубку,
    Щоб казала до дитяти:
    - Хай тебе, голубенятко,
    Яструби навчать літати.

Покажіть мені ягнятко,
    Щоб пішло з намови мами
    В ліс виховуватись разом,
    У гурті однім з вовками.

Покажіть мені ту квочку,
    Що курчат своїх послала
    До лисиці,
    щоб лисиця їх на розум наставляла.

Хоч одну назвіть, щоб знав я,
    Звірину таку жорстоку,
    - Я вам буду посилати
    Поздоровлення щороку.

Й. Йованович-Змай Пер. з сербської О.Сенатович

3. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

А до школи ви дітей теж не будете давати? Чи така велика різниця між дитиною 4 і 6 років?

4. Tanyunya

Tanyunya Well-Known Member

Як приємно, мабуть, читати працівникам освіти такі порівняння... Особливо тим, хто дійсно хороший вихователь чи вчитель і пішов працювати за покликання (а такі бувають, повірте)

5. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Дуже велика, а якщо вже говорити в контексті школи, то між 6 і 7 років, теж є велика різниця з т.з. готовності до школи.

6. bioland7

bioland7 Well-Known Member

Вірю і знаю!Бо в нас якраз такий випадок, мого синочка виховує ще моя вихователька. Честь і хвала їй,всі б такі виховательки були, не було б дебатів на цю тему!:)

7. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

І взагалі є багато видів тварин, які пожирають своїх новонароджених...
    В тваринному світі працює природний відбір, тому я би не спішила порівнювати. Вже так як люди дбають про своїх дитинчат (як правило) ніхто не дбає:)

8. Liliyah Romanova

100% бувають. І ті хороші на такі вірші увагу не звернуть. Точно знаю. Вони ж не сліпі й чудово бачать, якими є інші. Якщо ви таких, котрі є Вихователями й Учителями з покликання знаєте, то переконана, що знаєте й те, що їх такі вірші не ображають.
    Мій батько точно би взяв до колекції такого вірша.
    Він колись мав чудовий текст про нелюдськість школи в плані допасування до дитячих потреб та природи. На жаль, не можу знайти.
    Не будьте надто низької думки про Вчителів за покликанням. :girl_wink:

Образяться якраз ті, кого це безпосередньо стосується...

Це ви щось хочете сказати, чи просто визнати брак аргументів у дискусії?

Останнє редагування: 4 Травень 2010
  9. Shkatulka

Shkatulka New Member

Так, велика. А між 4-ма і 7-ма величезна. Вчіть матчасть, мамусі, вчіть матчасть...
    То ваша підсвідомість певно говорить :)

Я цей вірш інакше трактую: дитину має виховувати своя стая, а не чужа. Свої, а не чужі. Тільки і всього
    Ви вже вдруге мене про це питаєте. Садок і школа різні речі. РІЗНІ.

Я найбільше ціную сім"ю і свободу. Тому, так, ми плануємо для своєї дитини (дітей) екстернат.

п.с. Швидко ж, одначе, закінчилося моє приємне спілкування на вашому форумі... Екстернат мені народ не пробачать :girl_haha:

10. Orman

Orman Модератор-бомба

11. Neverland

Neverland Well-Known Member

Яка тут гаряча дискусія :) Взагалі кожен виховує власних дітей, як хоче. Я свою дитину в садок віддам, однозначно. Тому, що вважаю що це один з необхідних етапів в розвитку (я в садку не була і зараз про це жалкую). По-перше дитина вчиться в певній мірі самостійності, а не лише з мамою, навіть якщо вдома дитина суперсамостійна, як на мене це всеодно не одне і те ж. По-друге - це колектив, яка-неяка соціалізація відбувається, хоч дехто вважає що соціалізація від садка не залежить, але моя думка інакша. Стосовно хворіб тут писали, що бояться щоб дитина не хворіла в садку. Власне а що тут поганого? Чим більше дитину оберігати вд мікробів, тим важче вона переносить банальну застуду. Я от жалкую що в глибокому дитинстві не перехворіла деякими дитияим хворобами - мала б чистий спокій зараз. Звісно, треба і на реакцію дитини дивитися коли вона іде в садок: не пхати насильно якщо в дитини є якісь проблеми з садочком. Різні діти - різні підходи. Оптимальним віком для садка вважаю 3 рочки. Хто не має змогу сидіти з дитиною 3 роки і віддає раніше - це вже обставини, в кожного свої.
    Я особисто дуже тяжко переносила той місяць, який ходила в садок: зі спогадів: коли ходили в туалет, то хтось стояв над тим унітазом і справляв нужду, а решта "черги" при відкритих дверях дивились на це разом з вихователем, ця процесія відбувалась перед кожним гулянням. Ще наисльно запихали їжу: гороховий суп я тоді просто виблювала... Хоча мої спогади не надто світлі, але я не вважаю що це була проблема садків в цілому, просто не було знайдено правильного вихователя/підходу. Я в свою чергу була нстільки затуркана любов"ю домашніх, що геть не могла дати собі ради в садку і толком щось вдома пояснити. Взагалі можна багато писати чому я вважаю що садок це добре для дитини, але наразі не маю багато часу.

12. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Мда,шо тут тільки не писалось...почали з садка(умови,нада,нінада),плавно перейшли на з якого віку і доки,потом трохи про гуртки і життя з олігархами(дитина на гуртках.мама в сауні,масажі.шопінгу,курсах і етс...),а всі інші хлопоти на чоловіку і "мені всьо фіолетово"..ДописКаті сподобався:"Я хазяйка у всьому,він заробляє і дитина в садку,бо дитина хоче цього".... далі, що повинна дитина вміти в 1,2 роки і так далі і багато іншого,що відноситься до різних тем...
    Особисто я:
    хочу дуже малого в садик дати ,але нас ніде не беруть бо знайомств не маю(але я шукаю інтенсивно,а там буде видно)
    чому:бо мені важко сама цілодобово 2 р і 1 місяць вже з малим. Як писала Аня мамі теж треба трохи вільного часу,а я його маю тіки вночі. Я я хочу полежати хоч деколи до обіду з кавою в ліжку.якщо дитина буде в садіку. Або пару місяців відчути себе "в декреті" перед виходом на роботу,якщо тося стане(і мені не соромно в цьому зізнатись)
    У нас дома всі поти садка,я єдина воюю. Проти бо мол нашо тобі за штуку робити,краще з малим сиди...А я хочу працювати хоч за штуку(нето шо нам на хліб не хватає,а натура така я). От на різні гуртки по 300-400 грн поки нам не хватає.
    А основне чому садік,бо хочу щоб малий трохи "стишив свою буйну натуру" і "відпустив мою спідницю". Хто знає яка в мене дитина,той мене зрозуміє(добре це знають Зорянівонька,Аня,Ксанка).
    Але велике Но! малий про садік чути не хоче(знаю,що не розуміє що то таке). Ходим у садок бавитись коли групи гуляють,бавиться з ними і таке інше,тіки кажу будем приходити до діток,гратись,а мама сходить в магазин чи на вулиці почекає тебе і так далі.. то починається...
    Підтримую ще разКаті,що нічого страшного в тих садках нема. Не так страшен чорт,как его малюют.
    Але якщо мій малий не захоче ходити,чи хворіти буде,чи персонал "наглий" попадеться звісно дитину силувати садком не буду,а буду сидіти з ним вдома. І чоловіку прийдеться заробляти ой як добре...але нам хватає того.що й є...(хоч не раз чую "йди зароби")
    Про бабусь і дідусь,щоб бавили..я не проти хоч 2 рази на тиждень..але мені таке не світить...хоч профілактику планую провести по цьому питанню...треба,щоб малий звикав бути без мене бо тоді садок нам точно не світить....
    Як читала десь....про те,як мами стоять під вікнами і плачуть,що дитина в садіку,а дитина теж заспокоїтись не може...то закінчення було таке:"Мамо,відпусти думками дитину,якщо йому там добре і ти це бачиш"...

Останнє редагування: 4 Травень 2010
  13. Vitaminka

Vitaminka Well-Known Member

ух і дискусія у вас дівчата...
    моя відповідь щодо опитування
    і + якщо в цьому буде необхідність (напр. мені вийти на роботу...)

якщо не знайду хороший держ. садок, тоді буду шукати приватний (або відкрию свій) або няню

14. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Ну це в першу чергу. Так щоб дитина могла сама себе обійти, особливо коли в групі 2 виховательки або одна вихователька і одна нянечка і 40 дітей.

Я своїх зразу віддавала в садочок. Андріана ходила в ясельки і я була ними дуже задоволена. Зараз у мене нема коштів її віддати в садок але як тільки буде змога - обов’язково віддам.

15. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

а як можна затуркати любовю?
    ну бо вік був невідповідний ;) 3-річна дитина не може собі дати раду з вихователями. Та й пояснити, діти все що відбувається в садку сприймають чк норму, якщо мама привела, залишила, і сказала слухатись, значить все що відбувається є правильним. Я вже не говорю про ясла, коли дитина ще й говорити толком не вміє.
    Мене не дуже дивують так розмірковування, сама віддала в садок бо "треба" на роботу (хоча знайома, яка мала досвід роботи в садочку нянею, дуже мене відмовляла від цього). Теж вважала що "ну всі ж ходять, а шопадєлать" . Добре що мала можливість водити не на цілий день, і вистачило розуму (пишу виключно про свою ситуацію ) дитину з садка забрати. Зараз мала навіть близько підходити не хоче, за групою не скучає. Про те, щоб віддавати в садок молодшу навіть мови немає.
    Але допис Neverland мене злегка шокував, яка безмежна віра в користь садків з таким досвідом. Це ж все рівно що вірити, що комунізм- світла ідея, тільки от виконавці погані попались.

16. Маруся-мама

А я віддала і дитина за мною не плакала а дуже тішилась коли бігла до садочку. Це няні за мною плакали, бо дитина у мене непосида і їм кіпіш робила. :girl_crazy: У нас також є такі дитсадки як онто тут розказують, але є і дуже багато добрих приватних садочків, які коштують купу грошей і в один з таких я віддала своїх дітей. Гроші які я за них платила були неймовірні але всеодно це було дуже добре для моїх дітей.

17. Liliyah Romanova

Зате тепер вона компенсує за всі дні в яслах проведені. Замамана як ніхто. :girl_in_love::girl_in_dreams: Чи не так?

18. Neverland

Neverland Well-Known Member

Дуже просто. Не бачити з-за безмежної батьківської опіки речей які треба дитині і не давати змогу приймати самостійні рішення:girl_sad:
    Я вперше в садочок пішла в 6 років :)
    Батьки можуть
    Мама має пояснити дитині все щоб отакого не було. А не ховати її вд світу.
    Так, думаю що коли дитина ще не говоить, давати в садок зарано.

Я б так не узагальнювала :) Я від "досвіденого" старшого покоління ве з внуками чула такі перли що годі і думати про їх мудрість. Тому вважати що людина яка не має досвіду не може нічого сказати це якось не дуже логчно.

19. Маруся-мама

Тепер мама думає на кого б то її зіпхати аби мати хвильку спокою. :girl_crazy:

20. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

побачимо,коли народите.погляди вагітної жінки і вже мами часто різняться. я тож вагітна всім на роботі доказувала,що через 2 роки максимум вже на роботу вийду....:girl_crazy:ага...щщщас:girl_crazy:

нічого собі соціалізація...виношувати в собі комплекси,страхи,образи...краще на дитячих майданчиках вже "соціалізуватися"...та і не сидимо ми ж в хаті цілодобово.зустрічаємся компашками з дітками,на качельки ходимо..там і вчимося.а якшо шось пішло не так- мама є поряд,вона приласкає,пожаліє,бо вона любить.а в садку..хто то зробить?ніхто

а то шо "садкові" хвороби частіше всього не від мікробів і сквозняків,а від психологічного дискомфорту

хто заважає-лежіть собі з кавою...я зранку годину п'ю каву перед компом.дитина собі бавиться поруч і не заважає....

Статус теми:
Закрита.