Вибираємо ім'я для дитинки

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Ascorbinka, 18 Квітень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Вибираємо ім'я для дитинки

Зараз то є частиною хрещення. Отець, котрий буде хрестити Натанчика, запропонував розділити. Ми погодилися. Дуже коротко тривало, 10-15 хвилин.

2. Редвумен

Редвумен Active Member

Я вперше про таке чую. Лілю, як думаєш, в нас також таке можна обумовити з священником? Маю на увазі, чи наші греко-католицькі священники таке практикують? чи знають як це зробити?

3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Хе, то треба якогось нелінивого священика. :xaxa: Думаю, якщо маєте такого, що вас знає, то мав би погодитися.
    У Требнику (виданому "Свічадо") то називається "Молитва для знаменування дитяти, що приймає ім'я".

4. solomka

solomka Active Member

У нас точнісінько так само!!! Коли УЗД показало, що буде дівчинка, то чоловік повідомив мене про ім'я Катруся. Але що саме дивно - я теж хотіла Катрусю. А вже коли другий був хлопчик, то ім'я вибирала я. Так в нас з'явився Остапчик, хоча чоловік був не дуже задоволений іменем (більше хотів Данилка), але "уговор дороже денег".

5. Ljus6ka

Ljus6ka Well-Known Member

Я коли була вагітна то ми стать дитинки не знали, то мали варіанти дівчачих та хлопчачих імен, десь до 6 місяця хлопчаче ім"я залишилось одне, а дівчачих було 4 і так ми не могли визначитися, аж тут коли я була на початку 9 місяця мої племінники попросили щоб ми назвали якщо буде донечка Діанкою, оскільки вони далеко від нас , а це дітки моєї сестрички, і я їх дуже люблю, то і мови не було так і назвали доню. Доречі ім"я Діана ми навіть не розглядали, але тепер уявити її з іншим важко.

6. Ная

Ная Well-Known Member

В чоловікової сестри пару днів тому народилася донечка,і вони її називатимуть Софія,так само як нашу звати. Мають баба з дідом три внучки і дві з них Софійки,чи то імен більше нема?..Ше б зрозуміло було якби дитина в день іменин народилася,а так... довкола самі Софійки,шось ми необдумано дали дитині таке популярне ім"я..,чи то я до того неправильно відношуся,але хоча б в близьких родичів в дітей би були різні імена. В мене є двоюрідна сестра,так само Надя,то нас ніхто по імені і не називав,ми обидві мали клички-шоб не путали:girl_devil:

7. SOLODKA

SOLODKA Well-Known Member

Мій син народився 6 липня, отже проблема з вибором імені мала би відпасти..:girl_wink:Але...До зустрічі з чоловіком я деякий час зустрічалась з хлопцем на ім"я Іван.Чоловіків племінник (старший від нашого сина на 11 років) народився 2 липня-Іванко.Мій двоюрідний брат Іван, сусід зліва Іван, справа -два Івани,через дорогу-знов Іван.І що було мені робити ?Назвали Тарас,хрестили Іван-Тарас.Священик після хрещення сказав, що він більше Іван , а не Тарас.Хочаіноді мені здається, що коли б ми назвали його лише Іван,можливо , він був би іншим...Ніколи не задумувалась над трактуванням імені, а тепер думаю, що в цьому щось є.:girl_curtsey:

8. Girljanda

Girljanda New Member

Ну взагалі-то Івана 7липня, то чому була така необхідність називати Іваном?

9. SOLODKA

SOLODKA Well-Known Member

За УЗД син повинен був народитись 12 липня- я зразу була налаштована на "Петрика П"яточкіна".Всі мамусі у палаті( нас було 6 )визначились з іменами-Дем"ян-Іван ,Богдан-Іван, Роман-Іван,Омелян-Іван,Петрик,ну і я,дивлячись на всіх ,слухаючи всіх, вирішила дати дитині два імені.
    Хоча з другою дитиною історія з іменами повторилась..:girl_wink:
    Маю коліжанку з трьома дітьми, то чоловік та родичі не прислухались до її думки зовсім- жодному з дітей вона імені не вибрала-свекруха(бо в неї живуть), донька для брати, її мама.Хоч роди четверте для себе...:girl_wink:

10. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

В сестри моєї мами народилась доня через рік після того, як з"явилась я. Назвали Наталя. Такщо в моєї бабусі дві внучки - Наталі, майже ровесниці.

11. kati

kati Well-Known Member

Дуже часто чула від знайомих, що подобається наприклад якесь ім"я, але так звати двоюрідну сестричку, сусідську дитнину чи ще там когось і що треба щось придумати своє.
    Якби мені подобалось конкретно те чи інше ім"я то мала б я далеко і глибоко
    що в когось є дитинка з таким же іменем.

12. Natalya

Natalya Well-Known Member

До речі, 6 липня іменини Святослава.
    Ми свого хрестили 14 липня - точно Петрик П'яточкін... :)))

13. Olena-m

Olena-m Well-Known Member

А в мене проблема з вибором імені :sad: . Ну нічого не подобається з дівочих імен так, щоб було "моє".
    З першою дитиною проблем не було, чоловік захотів Артем, я підтримала, хоч воно було в мене на третьому місці з обраних імен. Тоді домовились, що другій дитині ім'я виберу я. А в мене поки без варіантів ((

14. Aster

Aster Well-Known Member

Тому і з'являються сотні дітей з однаковими іменами. От у нас в одному дворі ростуть 4 (!) Насті однаковісінького віку (різниця буквально пару тижнів). Зара вже ходять у школу, і в кожної в класі ще по 3-4 Насті. І всі мами точно так відповідають: "Подобалося, ось і назвали". Але тепер жалкуюють...

15. kati

kati Well-Known Member

тисячі))
    Скільки там "залишилось" населення України? Думаєте на всіх вистачить імен щоб не повторювались?)

16. kostuk

kostuk New Member

Нашого синочка ми назвали Костянтином, кличемо Костиком. Хоча ні в родині, ні серед знайомих немає нікого з таким іменем. Це єдине ім'я, яке нам обом сподобалось.
    А якби родилась дівчинка, то була б Віталіна або Єва. Мені ці імена дуже подобаються.

17. Heureuse

Heureuse вірю...

я вже давно полюбляю на дозвіллі обирати імена для наших майбутніх діток, знаю, що то трохи смішно, але мені так приємно:girl_in_love:
    отже десь рік тому засіла мені в голову Діана, бо першою в мене буде дівчинка(якась підсвідома інтуїція)...ну страшенно просто подобалось мені це ім"я, навіть коханого переконала так, що йому вже теж заподобалось:girl_haha: і ось десь на днях розумію я, що щось вже не з таким захопленням ставлюсь до Діанок... тому тепер вже точно номер один в моєму рейтингу ім"я Єва...ах, в мене ще бабуся носила це ім"я, тому буде дуже гарно і символічно...все, хочу Єву!!!! :girl_dance:
    а от з хлопчиками поки що варіантів нема...ну не подобаються мені всі наші традиційні і не дуже імена...шо дєлать??? хоча думаю поки в нас ще дітки намалюються, то щось придумаєм:girl_blush2:

18. solomka

solomka Active Member

От в мене мама називається Оля і мамина рідна сестра свою дочку назвала Оля, так тепер коли ми збираємось десь разом, то завжди перепитують яку саме Олю. Розрізняють їх Оля мала і Оля велика.

19. Котя

Котя Оптимістка :-)

А ми вже ніби визначились точно з іменем для хлопчика, покищо Домінік і інших варіанів я не бачу:girl_dance:. А от для дівчинки ми ніяк не можимо вибрати між двома іменами Міла (Мілана або Мілена) і Кароліна, перше ім"я мені вже давно подобається, а друге нам більше підходить до Артура. Причому малого коли питаєш як його звати , то він відповідає:" король Артур"( ми його цьому не вчили...):girl_crazy:, а Кароліна значить королева, ото сімейка б була:girl_crazy:.

20. Олька

Олька Well-Known Member

В мене тітка Оля (в честь якої мене назвали), колись ми жили всі в одному особняку, то нас так само розрізняли, потім мене та ж тітка перехрестила на Альону, то так і дотепер називає:))

Статус теми:
Закрита.