Вибираємо ім'я для дитинки

Discussion in 'Діти-квіти' started by Ascorbinka, Apr 18, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Зануда

Зануда Well-Known Member

Відповідь: Вибираємо ім'я для дитинки

Це різне звучання одного імені.
    http://ru.wikipedia.org/wiki/Мелания
    Ось ще таке вичитала, там також мова про те,що це ідентичні імена, а все решта було для мене повною несподіванкою, бо ім"я Меланія мені подобається. але я ніколи не цікавилась ані його значенням, ані пов"язаними з іменем народними асоціаціями :)

2. Dobra

Dobra Well-Known Member

У нас так прабабуся зветься, рідкісне імя.

3. levandivka

levandivka З яйцями...

Гм-м-м...
    Можна ж було і написати ті імена. При написанні которого дитина голосніше плаче - тим і наректи.
    Або шаманові то доручити...
    Нє?

4. Uhramolina

Uhramolina New Member

Ми назвали нашого ангелика Ярина, і от я не знаю чи при хрещенні давати їй друге ім"я (бо родились ми 18 травня - на Ірини) ? Чи Ярини і Ірини це те саме? Може хтось підкаже?

5. Natalysa

Natalysa Well-Known Member

Uhramolina, такої святої, як Ярина немає, а є Ірина. При хрещенні потрібно наректи іменем святої - в вашому випадку Іриною. А вдома можете називати Яриною - а небесну покровительку донька буде мати:)

6. anka

anka Well-Known Member

а ще можна хрестити двома іменами-Ярина і друге- яке собі оберете, щоб була така свята. А в свідоцтво запишете Яриною- так, як Вам подобається.
    Хоча, здається, не всі священники вимагають хрестити іменем із календаря. Знаю людей з іменами, яких в календарі нема, а їх хрестили одним іменем (тепер вони халявлять, бо не мають іменин- нема зайвої нагоди прийти до них на тортик:) )

7. DarkNess

DarkNess New Member

Подивилась календар на липень, - щось зовсім ніяких підходящих імен нема для малесенького... Невже прийдеться чекати до останнього і вирішувати "по ходу"...:girl_in_dreams: Чоловік хоче сильне ім"я для сина, а я хочу щоб мало гарні зменшувальні форми :girl_in_love: Нічого не приходить, як то так? мені всі дивуються, що до цього часу не оприділилась, а животик мовчить і ніц не підказує...:girl_sad:

8. Котя

Котя Оптимістка :-)

А сильні імена , то які?:confused:

9. bioland7

bioland7 Well-Known Member

Наприклад? Я думаю, що можна знайти компроміс.:)

10. SOLODKA

SOLODKA Well-Known Member

9.Давид, Іван, Тихон
    10.Георгій, Іван, Мартин
    11.Герман, Іван, Павло, Сергій
    12.Павло, Петро
    13.Андрій, Варфоломій, Іван, Іуда, Матвій, Петро, Симон, Фадей, Філіп (Пилип), Фома (Хома), Яків
    14.Ангеліна, Арсен, Василь, Дем'ян, Кузьма, Никодим, Никон, Петро, Тихон
    15.Фотій
    16.Анатолій, Василь, Іван, Костянтин, Марк (Марко), Никодим, Олександр, Філіп (Пилип)
    17.Андрій, Богдан, Єфим (Юхим), Марфа (Марта), Федір, Федот
    18.Анна (Ганна), Варвара, Єлизавета, Кирило, Сергій
    19.Авакум, Антон (Антоній), Валентин, Василь, Єремій, Інокентій, Лука (Лук'ян), Марина, Марфа (Марта), Сидір, Уляна, Фелікс
    20.Герман, Євдокія, Євфросинія, Лук'ян, Папій, Фома (Хома)
    21.Прокіп
    22.Кирило, Панкрат, Олександр, Федір
    23.Антон (Антоній), Аполлоній, Данило, Леонтій, Олександр
    24.Єлена (Олена), Ольга
    25.Арсен, Гаврило, Іван, Іларій, Михайло, Симон, Федір
    26.Маркіян, Мирослав, Степан (Стефан), Юліан
    27.Онисим, Степан (Стефан)
    28.Василь, Володимир
    29.Валентина, Павло, Юлія
    30.Лазар, Леонід, Маргарита, Марина
    31.Іван

11. DarkNess

DarkNess New Member

Ті, які гордо і твердо звучать і/або які носили видатні люди, полководці... і/або мають сильне значення. Н-д, Віктор, Олександр, Володимир, Юрій, Ярема, тощо.

Ну наприклад, Віктор - Вітя, Олександр - Саша, Ярема - Ярко, - мені не подобається зменшувальна форма, а от Марко - Марчик, Ярослав - Ярчик, - зовсім інша справа.

Недавно вичитала, що бажано, щоб в імені дитини були голосні від імен батька і матері. По такому принципу підходить Олексій. Але, чи то сильне ім"я, - не знаю. Та й зменшувальна форма хіба Олексійко.

Last edited: Jul 8, 2010
  12. SOLODKA

:girl_dance::girl_in_love:До кожного імені, яке Вам сподобається , можна дібрати зменшено-пестливу форму. Вибирайте.

---------- Додано в 09:14 ---------- Попередній допис був написаний в 09:11 ----------

Знайомі свого синочка Олексія кличуть Лесик.Мені дуже подобається. Хоча як буде у старшому віці - не знаю.

13. DarkNess

DarkNess New Member

Н-д, Анатолій або Леонтій...?

14. SOLODKA

Знаю особисто вже старшого пана Леонтія- всі кличуть просто Льоня.По-моєму таке ім"я має син Тіни Канделакі.Щодо Анатолія- Толік, Толюсик, Толька, Тольчик..

15. DarkNess

DarkNess New Member

Льоня - мені шось явно не теє :girl_nea: А як вам ім"я Єремій (він же Ярема) ? Якесь дуже незвичне.

16. Iryna

Iryna Well-Known Member

Мені дуже подобається Ярема- Ярко-Ярчик:girl_in_love: Я вже натякала чоловікові, що як другою дитинкою буде хлопчик, то хочу Ярему))

17. DarkNess

DarkNess New Member

Не знаю...:girl_in_dreams: Наразі варіанти: Олексій, Анатолій, Ярема, Юра, Матвій (?). Хоч шось. Але жодне з них я не відчуваю "шо то воно!"... :girl_in_dreams:
    А ще чомусь мені вже пару місяців крутиться в голові ім"я Степан !? Воно мені ніколи не подобалось і зараз не подобається, але регулярно приходить в голову !?

18. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

в мене 2 прадіди були Леонтіями і обох називали Левками. Левко мені подобається:) Анатолія кличемо Толік,Толюсик,Толюня,Толюся,Тольчик,Толічка і Толян:) та безліч варіантів:)

19. DarkNess

DarkNess New Member

kvVItKA, а як до вас прийшло ім"я синочка? Чим ви керувались?

20. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

http://posydenky.com/showthread.php?t=23560&page=92 пост917
    http://posydenky.com/showthread.php?t=23560&page=103 пост 1027
    http://posydenky.com/showthread.php?t=23560&page=110 пост 1098

і всетаки Роман-Домінік;) так ми і в свідоцтві про народження записали,так і хрестили Чоловік в пологовому сам почав називати його Ромчиком (може тому,що знав,що мені це ім"я дуже подобається), а Домінік ,бо в нас обох це ім"я цілу вагітність звучало (і прабабця в мене була Домнікія-Домка) Сина називаємо:Ромчик,Ромашка,Нікуся,Домік,Домінік і жабка (але то інша історія):)

Last edited: Jul 8, 2010
Thread Status:
Not open for further replies.