Вибираємо ім'я для дитинки

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Ascorbinka, 18 Квітень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

Відповідь: Вибираємо ім'я для дитинки

2. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

А Макс, Максік, Максимко вам не подобається?

3. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

Максимко не зовсім коротко)) а Макс, Максік чомусь не звучить так ласкально для дитини)

4. Aster

Aster Well-Known Member

Найпоширеніше ім'я у Львові останні пару років, наскільки я знаю. І в Україні, в принципі. :)

Гарна нова стаття про імена:

http://www.solnet.ee/names/nn_01.html

Останнє редагування: 7 Травень 2010
  5. irushka

irushka Well-Known Member

Мені поки що крутяться в голові імена Матвій, Дем`ян, Даринка, Злата.
    Катя в нас мало не стала Євою, попри цей варіант ми ще мали Яна і Катя, то після пологового вдома написали ці імена на картках і витягли спочатку ми з чоловіком, а тоді дві картки піднесли до малої і вона махнула рукою на Катю :girl_haha: Тепер не можемо жодного імені вибрати, бо кращого, ніж Катя для нас нема :girl_in_dreams:

6. Nata

Nata Well-Known Member

Бум на Злат :) А я щось спокою не знайду, вже ніби і змирилися зі Златою, то мені тепер Марту захотілося :)

7. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

мені щось до вашої сім"ї саме це ім"я пасує:girl_in_love:

8. hrystusja

я б не сказала що дуже поширене, в мене дуже мало знайомих з таким іменем

9. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

дуже і дуже поширене всі знайомі, знайомі знайомих як народжують хлопчика-чомусь називають Максимом, мені через ту частоту те ім"я аж розподобалось

10. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

не те слово поширене. Я коли народжувала, то в той період (в районі місяця) половина моїх знайомих назвали діток Максимами.

11. hrystusja

Можливо тому в мене і немає таких знайомих, бо нема тих хто народжував в найближчий період))

12. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Дівчатка, а чим керуєтеся при виборі імені? І чи перевіряєте значення?

Я вчора вперше глянула значення імені Юрій. Ніколи б не подумала, що воно означає "хлібороб".

13. TASJA

TASJA Well-Known Member

Коли ми обирали ім"я синочкові, то значення імені не перевіряли (були інші мотиви). Коли малий вже народився, то я пошукала значення. Нещодавно знову перечитала і була шокована, бо кожне слово ніби писане з нашого Святослава (ну те про що можна судити в такому віці):

П.С.: і до того ж наш Святослав по знаку гороскопу Водолій ))).

Останнє редагування: 7 Травень 2010
  14. irushka

irushka Well-Known Member

Не знаю чим це пояснити, але просто якесь відчуття, що цій дитинці таке ім`я буде пасувати, а інше - ні. Принаймні ті імена, які нам подобались раніше, зараз зовсім не пасують нам до цієї дитинки.
    А тлумачення теж має значення для нас. От думаю над Дем`янком - звучання подобається, але зі слов`янської означає:
    зате з грецької:
    Навіть не знаю...

15. Nata

Nata Well-Known Member

У мене з Петром так було. Всі чекали дівчинку, а коли сказали що у нас живе хлопчик ще на УЗО разом із шоком (ну бо ж 20 тижнів чекали доцю :)) прийшло ім"я. Хоч мала бути Соломія :) згодом нас це ім"я таки наздогнало: ми з чоловіком маємо по похресниці Соломії: дві донечки і одним іменем :).
    З Дмитром точно знала що буде хлопчик і те саме з ім"ям. Якось посто і природньо. І в думці не було що може бути щось інше, ніби діти самі собі імена принесли.
    Тепер на хлопчика (на всікий випадок :)) теж чекає ім"я і знову без альтернативи. А от з дівчинкою ніяк не виходить. Ніби і є ім"я і якось сумніви гризуть. Вчора так чоловіка дістала що знайшов календар, перебрав серпневі імена і казав що буде Філомена :) А старший синочок нас теж шокував: йому бачте тепер тільки Ілона подобається (ну хоч в одному ми з чоловіком одностайні: хором сказали: ніколи!)

16. bioland7

bioland7 Well-Known Member

А я про це взнала вже коли сама свого так само назвала.:) Вибираючи ім"я дивилася щоб було не суто слов"янське,а міжнародне.:)

17. Liliyah Romanova

Наш Дарко нам пропонував такі імена... :8:
    Роджер, Ґреґ, Мауглі... Останній хіт - Родрик. :girl_crazy:

А в нас з іменами виходить якось банально просто. Виникає відчуття, що от саме це й жодне інше. І якщо мені на це ім*я робиться затишно й тепло, то я точно знаю, що це воно. Так і було, коли Роман у машині раптом посеред наших сміхів і жартів сказав "Натанаїл".
    Батьки мають надію, що все ще зміниться, а ми перестали думати про вибір імені взагалі. Зрештою, поблизу ПДП якраз є Натанаїла.

18. Dobra

Dobra Well-Known Member

Чула дуже корисну пораду - не поспішати, у мами відкривається внутрішній інтуїтивний канал, вона повинна серцем відчути ім"я дитинки, і дуже часто воно не співпадає з попереднім. Так наша Катя стала Лілією. Я довго вагалась, але коли відчула впевненість - відвоювала це ім"я у родичів, які абсолютно всі були проти. Розберіться спочатку у собі, до чого душа лежить. Мені здається що десь внутрішньо ви вже вирішили...
    Я керувалась вподобаннями і інтуїцією, але в результаті опис співпав з характером, як вияснилось згодом. Другий раз старша дочка вперлась на Таїсії, ми прочитали характеристику імені, і здались.
    У мене брат Юра. Навіть не знала, що у цього імені таке значення.

19. Curly Xena

Curly Xena Well-Known Member

Лілю, ім"я гарне , гармонійне, не змінюйте

20. Liliyah Romanova

Дуже дякую! :girl_tender:
    Нам воно теж надзвичайно подобається. А ще ми поскладали докупи різні моменти й нам воно ще більше до душі припало. Вчора малятко так приємно мене лоскотало, коли ми це ім*я обговорювали. :girl_in_love: Та й не міняємо ми вибір так легко... Вже почали до мацьопки ім*я вживати.

Статус теми:
Закрита.