Вибираємо ім'я для дитинки

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Ascorbinka, 18 Квітень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Vona

Vona Member

Відповідь: Вибираємо ім'я для дитинки.

А мені подобаються такі імена:

чоловічі​

Яків
    Марко
    Ілля​

жіночі​

Єлена
    Анна
    Ксенія​

Але я вважаю, що ім"я має гарно звучати разом з призвищем та по-батькові!
    А найголовніше воно має подобатися батькам!

P.S. знаю такий випадок, що подружжя і батьки сперичалися яке ім"я дати дитині. Вони зробили так: коли немовля норадилося, принесли його до хати, вони написали імена на маленьких листочках і поклали на груди дитині і вона зачепила одне рукою, воно впало, і так і назвали дитину(сама собі ім"я вибрала)! Ось така історія!:girl_claping:

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Знаю схожу історію, але там дитині імена читали. І на яке засміялася - те й дали.

3. skarlet

skarlet Well-Known Member

Дуже вдалий вихід би був з нашої ситуації. Ми з чоловіком ніяк не могли зійтися в виборі імені. Мені таки довелося поступитися:girl_sad:
    На рахунок Гафійки - дуже гарне ім"я, ніколи ні від кого, окрім мами, не чула, що хочуть дати таке ім"я дівчинці.

4. Зануда

Зануда Well-Known Member

Довго ж вони не могли з іменем визначитись. :girl_crazy:

5. Liliyah Romanova

Ні, доволі швидко. От лиш я забула, яке саме ім'я дитина собі вибрала.
    Взагалі мені сумно, коли батьки вибирають дитині ім'я, яке вона потім усе своє життя не буде любити. Таки треба відчути, що дитині пасуватиме.

6. Natalysa

Natalysa Well-Known Member

А по церковних канонах дитина сама собі приносить імя. Якщо народжується хлопчик і в цей день є певного святого, то так і потрібно називати дитину. Допустимо є вибір імені в районі 8 днів - до наречення імені, або на день хрестин.

7. Liliyah Romanova

То я таки мала бути Акакія? :girl_crazy:
    У Католицькій Церкві з тим не так суворо, в принципі. Те ім'я дають другим зазвичай.

8. Natalysa

Я такого не розумію. Що значить друге імя? Це так тільки, щоб рахувалось, а називати по іншому.В православній церкві такого взагалі не практикують.
    А що в районі 8 днів там було з імен тільки це імя було?А в день хрестин?????
    До речі, знаю сімї, коли люди моляться певному святому, і в честь нього називають дитину.Таке також дозволено по канонах Церкви.

9. Liliyah Romanova

А мене хрестили Лілією, так що іменин у мене нема. У православній церкві мене би не запричащали саме через ім'я. Правда, мені й так не можна там причащатися, бо сопричастя нема між Церквами.
    Тут у документах треба вписувати два імені (якщо вони є). Те інше називають "середнє ім'я".
    Я теж багато чого не розумію з того, що є в інших церквах, ну але є, значить має бути. Я й не мушу розуміти, зрештою.

Чула, що бувають випадки, коли священики вважають обране батьками ім'я невідповідним і хрестять таким, яке вважають правильним. Цікаво, наскільки то правда.
    А не розкажете більше про це, бо виглядає трохи дивно. Пригадую, як митрополит Іларіон писав, що люди мали таких своїх святих у хатах, бо просто замінили ідолів-божків на ікони якогось святого, тобто за суттю своєю така практика є язичеською. Але то він описував давні звичаї, а зараз то як виглядає?

10. Natalysa

Добре, буду уточнювати.

Лілія у православній Церкві, це похідне від Лія, а Лія - зі Старого Завіту, дружина Якова. А для чого сопричастя, коли ви є прихожанкою Католицької Церкви?

Олександр Свірський є помічником тих людей, які мріють про дитину чоловічої статі. Мої знайомі мали 2 дівчат, коли жінка в досить зрілому віці завагітніла, то хотілось сина. Бог послав, і вони назвали сина Олександром. Для них це не ідол, бо вірують в Бога і дякують Йому. Але вважають, що Олександор Свірський допоміг їм просити Господа.

11. Liliyah Romanova

Та Бог один. А ті правила - людська річ від і до. Хіба ні?
    А коли іменини тоді?

12. Natalysa

бог один, але канони в нас різні.

Праведної Лії в останню неділю перед Новим Роком(1 січня)-Неділя праотців, тому кожного року іншого числа. Я навіть іконку бачила праведної Лії.

13. Зануда

Зануда Well-Known Member

Та й то - виключно при бажанні батьків.

14. sofcja

sofcja Member

сьогодні наснилось що вродила другого синочка (діток ще не маю, але хочу 2 синів) і кричала на всю хату до чоловіка, що пора кумові Остапові дзвонити і на хрестини маленького Остапчика кликати:girl_crazy:
    так що одного точно так назву, ну дуже вже ім'я до серця припало:girl_in_love:

прочитала попередні дописи і згадала як наш священник був проти подвійного імені, тому похреснику дали одне Владислав:girl_in_love:
    сестра з чоловіком ніяк ім'я вибрати гне могли, але мені малий приснився: наче тримаю його в церкві на руках і заспокоюю , звертаюсь по імені. я тоді ще навіть хресною не мала бути.навіть про те не думала. а встала зранку з ліжка і за півгодини по телефону дізналась що буду хрещеника мати))))
    хлопчика до останнього думали назвати або Данило або Віктор. за 5 хв до хрестин сестра вирішила що хоче Влада і більше на жодні провокації не піддасться. от так Владика))))

Останнє редагування: 9 Січень 2010
  15. Natalya

Natalya Well-Known Member

В районі 8 днів від чого? Народження чи і народження і хрестин?
    Я про таке не чула. Імя синові я вибрала ще до народження, з чоловіком погодили його на 12 тижні вагітності, коли нам повідомили, що в животику не Настя :). Народилась дитина за 9 днів до своїх іменин, а хрестили через 6 днів після них :). Про дату самих іменин я теж дізналась вже під кінець вагітності. Випадково вгадали або так і мало бути...

16. sofcja

sofcja Member

та за ті дні не заморочуйтесь надто. головне щоб імячко канонізоване мала, тобото хрещена іменем, яке має покровителя. ну не хрестять в нас Афродіт і тому подібного:girl_crazy:
    дитина матиме ангела охоронця на все життя і привязка до днів народження чи іменин не конче потрібна.

мене хрестили в іменини на Соофії Софією в церкві св. Софії. але мама про дату, що то іменини якраз і про те що це церква святої дізналась згодом:girl_smile:

знаю що тепер противляться священники подвійне імячко дитині давати, бо матиме одразу двох ангелів. а за церковними законами - ангелів людина сама собі має заслужити власними вчинками і поклонінням Богу. тому з народження має бути лише один...

17. Зануда

Зануда Well-Known Member

:) Ангела охоронця дитина матиме незалежно від імені, а ім"я дає нам святого покровителя.

18. Liliyah Romanova

Ото люди навигадують. :xaxa: Цікаво, чи в тих вигадках своїх не плутаються. :girl_crazy:
    О. Ігнатій колись у гаю дівчинку з трьома іменами хрестив, і ніц страшного не сталося. Ангели не билися, пір'я не летіло. :girl_wink:

19. sofcja

sofcja Member

то не люди понавидумують. то так в мене влітку було. і 3 священники з подвійним хрестити не хотіли не розумію чому?:girl_sad: і таке от дурнувате пояснення дали....

а з агнелами то чиста правда. спитайте в свого отця . їх до 7 може бути)
    повезло тій дівчинці!

20. In4a

In4a Well-Known Member

А мене ще в 1982 році хрестили як Інна, а тепер святий отець сказав, що не можна було, бо це чоловіче ім"я (як, до речі, і Римма)...

Статус теми:
Закрита.