Вибираємо ім'я для дитинки

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Ascorbinka, 18 Квітень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. химера

химера Member

Відповідь: Вибираєм ім"я для дитинки.

Привіт усім!
    маю таку проблемку, подобається ім"я Дана, але воно не православне, тобто у церкві так не похрестять дівчинку, прийдеться дати подвійне ім"я, неможу найти якесь споріднене до Дани.
    Буду вдячна.

2. MUCHACHA

MUCHACHA Well-Known Member

У мене знайома також Дана, але хрещена як Данута. Це ніби повне від Дани:confused:

• Подобається Подобається x 1
  3. Megan

Megan Well-Known Member

А в мене знайома Дана хрещена як Данеїла. А ще хрестять Богданна, а потім кличуть Дана.

4. Kasia

Kasia Well-Known Member

Немає в православному календарику такого імені. Може Даринкою?

буде ДАНА, а в хрещенні Дарья-ДАРА.

5. viltis

viltis Well-Known Member

Похрестіть Богданою, в мене одногрупниця Богданка, а її всі Даною кличуть

• Подобається Подобається x 3
  6. Kasia

Kasia Well-Known Member

нема в православних такого імені:)

7. Даніелла

Даніелла Well-Known Member

Привыт. В павославному календарі є імя Богдана. Знаю, тому,що сама називаюся так, а знайомі кличуть Дана.

8. Kasia

Kasia Well-Known Member

http://days.pravoslavie.ru/

ось тут є жіночі православні імені. на жаль, Богдани не знайшла.

9. Natalka

Natalka Well-Known Member

Химера, ви підійдіть до тої церкви, де збираєтеся хрестити малечу і поговоріть/спитайте священника про бажане ім*я та близькі до нього. Раніше і в православних хрестили Богдана правда дуже давно (сама так хрещена Наталія-Богдана, хоч кличуть всі Наталкою).

10. Марточька

Марточька Active Member

складно.... спробуй знайти таке імя, якшо вже Богдана їм не підходить....;)
    а в мене подруга є - Ельвіна... правда її в греко-католицькій хрестили, але все одно перед тим священик казав батькам - придумайте шось "нормальне")))), а вони хотіли Ельвіною!) от він вже її хрестить і каже: "Хрещається раба Божа....." і тут батьки мали сказати імя... от вони й сказали. І вже не було куди діватись :))

• Подобається Подобається x 1
  11. Tanju

Tanju Well-Known Member

Можна просто при хрещенні дати інакше ім'я, а називати потім Даною.
    Коли я народила свою донечку, а сталося це напередодні дня Св. Миколая, зі мною в палаті 4 мамочки народили хлопчиків, і жодна не назвала Миколаєм хоча здавалося, що це було б логічно, проте кожна з них збиралася дати їм це імя при хрещенні.

12. Gala

Gala Well-Known Member

А я чула , що то навіть добре давати дитині 2 імені-одне при хрещені,яке би мало хто знав,а іншим звати дитину.Щоб менше вроків чіпалося.Шкодую,що своїх не назвала подвійним.

13. химера

химера Member

Мені не вперше, давати ім"я подвійне, просто з хлопчиками якось мені здалось легше, синочка звати Марко-Дем"ян, бачу прийдеться і дівчинці дати родвійне ім"я

14. liliyat

liliyat Member

І ми дали донечці подвійне ім"я Марта-Марія. А старшого назвали в честь діда Ромчиком, але він чомусь ніяк своє ім"я правильно сказати не може - то він Ньочик, то Ромпочка:xaxa:

15. SOLODKA

SOLODKA Well-Known Member

Ми ще не знали хто у нас буде , а мені приснився сон:у двері хтось стукає,я відчиняю,стоїть дівчина-блондинка:"Ти хто?"
    -Я-ВІКТОРІЯ,ДОНЬКА АНДРІЯ!
    Я прокидаюсь о 6 ранку від перших рухів дитини і не знаю ,як реагувати на сон,заснути вже не змогла.Розповідаю сон чоловікові,він спокійно повідомляє:"У НАС БЕЗ ЗАПЕРЕЧЕНЬ БУДЕ ВІКТОРІЯ-ВІКА".Я засмучена, а як же моя таємна мрія про Танюшку-Таню?Вікторія у мене асоціювалась з нянею Вікою:sad::sad:Мала надію ,що після пологів щось придумаю,але чоловік був категоричнин.Через годину після пологів моя мама телефонує у роддом:"Назви Мартуся, я так хочу".Вдома намагаюсь переконати чоловіка дати донечці подвійне ім"я.НЕ ПОГОДЖУЄТЬСЯ.Прошу свекруху вплинути на нього-а вона :"Назвіть Софійкою, як я ":8:ООООООООО Я РОЗІЗІЛИЛАСЬ:"Родити я, називати ви , завтра піду і запишу ВАРВАРОЮ!:xaxa:Син у сльози , чоловік погоджується на МАРТУСЮ-ВІКУСЮ,свекруха не втручається,отже у нас буде ВІКТОРІЯ-МАРТА.Моя мама,щоб не ображати нікого кличе її ТУСЯ:umbrage:А свекруха так просто не відступила, хресних батьків обирала вона,але це вже зовсім інша історія............:8:

16. галичанка

галичанка Well-Known Member

Виходить назвали дитинку, як хотіли ваш чоловік і ваша мама... Однозначно, дитину мають називати її батьки! :ireful1: :)

• Подобається Подобається x 12
  17. карапуз

карапуз Well-Known Member

Повністю згідна.
    Ім"я для донечки я вибрала,ще на початку вагітності.Це було одне з декількох,але чоловікові сподобалось лише воно,правда,вже після того,як донечка народилась.Повертаючись додому з пологового він вголос вимовив:
    - Юстина Олексіівна !Звучить супер :).
    А,ось ім"я синочка, ми з чоловіком вичитали в книжці з іменами,коли був 6 місяць вагітності.
    Проти вибраних нами імен ,були усі родичі.Одні так нам з чоловіком і говорили,інші скромно натякали,яке ж ,то гарне ім"я Оля,Катя,Вероніка...Знайома батьків ,взагалі сказала:
    -Бідні діти :8:...
    А тепер усім подобається,бо ж недарма кажуть,що не ім"я красить людину,а навпаки :).

• Подобається Подобається x 15
  18. SOLODKA

SOLODKA Well-Known Member

Ви вважаєте,що на сон не потрібно було зважати ?Багато моїх друзів стверджували, що у цьому щось є, адже про ім"я Вікторія я навіть і не думала.А один знайомий взагалі заявив:"А може то у твого чоловіка вже десь є донька:xaxa:"Донечці вже минуло 2 роки, а я ще до сьгодні не можу зрозуміти, чи правильно вчинила з тими іменами:confused:

19. галіна

галіна Well-Known Member

а я хотіла свою лялю називати Назарчиком ,але мене відмовили,сказали що дитина з таким іменем дуже багато енергії забирає:clapping:.Хто би яке ім"я мені порадив:confused:

20. odree

odree Well-Known Member

скачайте і подивіться ось цей фільм Теория невероятности. "Имя и судьба" можливо він вам допоможе ;)

Статус теми:
Закрита.