Вибираємо ім'я для дитинки

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Ascorbinka, 18 Квітень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Відповідь: Вибираєм ім"я для дитинки.

мій чоловік фанатіє від імя ЮСТИНА, тому як колись нам Бозя дасть дівчинку - то 2 варіанти Юстинка або Христинка, а як хлопчик - то Дмитро або Євген. Це поки на таких зійшлися....тільки

• Подобається Подобається x 6
  2. Zirnycja

Zirnycja Well-Known Member

Kornélia- жіноча пара до чоловічого імені Kornél – обидва поширені в Угорщині.
    Походить від латин. –скорочена форма назви роду (династії) Cornelius, далі - від cornus- деревце терен, можливо від cornu-ріг
    Хлопчика тут лагідно кличуть Корі, Корнилка, дівчинку-Кора, КорАчка, Нелла, НеллАчка, Неллі, Нелліке. Зазвичай чути дві останні пестливі форми.

Якщо кому цікаво- відомі носії цього жіночого імені: Корнелія (мати Гракхів), Корнелія Цинілла-перша жінка Юлія Цезаря, Корнелія (дружина Лепіда)-перша жінка тріумвіра Марка Емілія Лепіда, Корнелія Лентула- дружина намісника Паннонії Кальвізія Сабіна і, очевидно, сестра Лентула Гетуліка...

Останнє редагування: 8 Лютий 2009
  3. Zirnycja

Zirnycja Well-Known Member

Олю, більше інформації знайдете- якщо перескочите до чоловічого Корнел:
    http://www.predskazanie.ru/imena/se...%CD%C5%C9%2C+%CA%CE%D0%CD%C5%CB%C8%C9&field=2

• Подобається Подобається x 1
  4. Ольга

Ольга Well-Known Member

о, ще й свекрусі вгодимо ;) дякую!

• Подобається Подобається x 3
  5. СОФІЯ -СОНЯ

СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

Свекруха моєї куми зветься Павлина. Казала, що як назвуть внучку в її честь, то віддасть їм свій Пежо. Кума аж плакала: ім"я не подобається, а машину хочеться.:umbrage::). Вихід знайшовся, назвали Ольга-Павлина. Машину бабця урочисто віддала їм на хрестинах, а доцю кличуть Олюською. І тільки бабця - Оля-Поля:xaxa::xaxa::xaxa:

• Подобається Подобається x 23
  6. Helga.k

Helga.k Well-Known Member

А ми з ім"ям для нашої майбутньої донечки визначились ще до одруження, так склалось, що обидвоє хочемо Мілену. Але останнє УЗД показало, що буде синочок. На початках розглядали два ім"я Олексій і Антон, але чоловік мій Олексійович, тому вирішили, що буде Антон. Зараз я свій пузік називаю Тосіком - Антосіком. :)

• Подобається Подобається x 10
  7. Юлія@

Юлія@ Well-Known Member

А ми під час вагітності думали інші імена,але ні на якому не зупинились..., а чоловік подзвонив мені, ще коли я була в ПБ, і сказав що наші батьки придумали ім"я..., але каже:" А я всім сказав, що буде Роксолана !!! ":):):)
    От маємо прекрасну донечку Роксоланочку !!!!!!!:clapping::):xaxa::clapping::)

• Подобається Подобається x 12
  8. Megan

Megan Well-Known Member

А мої батьки ну дуууже хотіли, щоб ми назвали синочка Маркіяном. Я після такого навіювання навіть почала вголос думати: "а може і справді Маркіян":confused:. Але як варіант розглядалося Остап. Я вагалась. А коли чоловік приїхав з РАГСУ, якраз прийшов мій тато, і відбувався черговий сеанс навіювання, то чоловік показав свідоцтво про народження, а мій тато каже: "І все-таки назвали Остап".:ireful1: На що чоловік відповів "Ви своїх дітей називали як хотіли, от і ми так зробили":beee:
    Я не дуже протествала проти Маркіяна, але отой тиск:suicide:
    Але ми маємо зараз синульку-Остапульку!!!!!!!:clapping::):xaxa::clapping::)

• Подобається Подобається x 8
  9. Юлія@

Юлія@ Well-Known Member

Ви обрали дуже гарне ім"я - можете даже не сумніватись !!!

P.S. Мій рідний брат називається Остап !!!

10. амелі

амелі Well-Known Member

Яка краса.Я теж хотіла Антошку,а чоловік-Макса. Переміг чоловік.

11. Nadijka

Nadijka Well-Known Member

я взагалі не розумію як то так шо хтось пхається до вибору імені для ВАШОЇ дитини:ireful1::ireful1::ireful1: ух...як мене то злить:suicide:
    П.С А в мене похресник Осапчик:p

• Подобається Подобається x 8
  12. Kasia

Kasia Well-Known Member

сину - Олесь, Остап, Данилко, Павло

доня - Єва.

• Подобається Подобається x 7
  13. Іруня

Іруня Well-Known Member

Гарне ім"ячко! А це повне, чи скорочене?

14. Женічка

Женічка Well-Known Member

і мені Єва подобається дуууже, а чоловіку ні..........
    ох ці чоловіки.............:)

• Подобається Подобається x 5
  15. Kasia

Kasia Well-Known Member

повне. хоча не цікавилася.

• Подобається Подобається x 2
  16. kristina

kristina Well-Known Member

Я також вже думаю про діток. Також дуже подобається ім"я Корнеля. В мене знайома з таким ім"ям .Дуже симпатична і приємна.
    Також Карина, але чоловік сказав категорично ні, я дуже не опиралась , бо мені теж російським віддає
    Ще Вікторія.Але їх зараз стільки
    Для хлопця завжди подобалось Юра, Вадим
    Поживем побачим ,для кого треба обирати

• Подобається Подобається x 4
  17. TASJA

TASJA Well-Known Member

А в нас вийшло так. Чоловік дуже хотів Данилка, а я не хотіла, бо в нас багато знайомих діток з таким іменем, включаючи похресника. А чоловік стояв в на своєму, мовляв, це княже ім"я... А я хотіла Святослава і тут мені прийшла геніальна думка, як переконати чоловіка! Адже був такий князь - Святослав Ігорович (а чоловік у мене Ігор). На цьому дискусія закінчилася. Отак майже з початку вагітності наша малеча стала Святославчиком.:clapping:

18. Taska

Taska Well-Known Member

судячи з попередніх дописів не в одної мене були суперечності з чоловіком відносно імені:)
    я вирішила підтримати давню світову традицію і назвати дитину на честь котрогось з предків і в такому варіанті вибір був однозначний - мама моєї мами Дарія Раїник. Вона померла за три роки до мого народження і в мене протягом всього життя було враження що вона жива і я її дуже добре знаю. Це все тому, що ми з мамою дуже близькі і вона мені розказала дуууже багато історій, фактів і подій з життя її мами. Це все було дуже схоже на якийсь захопливий роман, який супроводжувався фотографіями і особистими речами моєї бабці. Моє захоплення бабцею ще більше зростало, коли мені всі говорили що я на неї дуже подібна. Бабця Дара мені дуже часто снилась, особливо під час вагітності, але найбільшого здивування заслуговує факт який мені і досі здається містикою - коли мене з пологового залу привезли в палату до мене підійшла акушерка (не та що пологи приймала, інша) і вона назвалась Дарією Василівною (так як моя бабця)(дивно ще і те що здебільшого в нас акушерки і медсестри не представляються) але найстрашнішим і найзахопливішим було те, що вона була зовнішньо ну просто копією моєї бабці! (Я її, звичайно ніколи в живу не бачила, але з фото і описів моєї мами саме так вона і виглядала.) Ця акушерка якось нууу дуже ніжно і тепло поставилась до мене, наше спілкування тривало якісь лічені хвилини і більше ніколи я її не бачила, хоча лежала в пологовому ще три доби, а акушерки там міняються щодоби. Найдивніше те, що моя лікарка сказала що не знає тієї акушерки...

• Подобається Подобається x 26
  19. Milka

Milka Moderator

Коли дізнались, що у нас буде хлопчик я запропонувала назвати його Тадеєм або Валентином. Чоловік зовсім не сперечався, навпаки підтримував. Я до кінця вагітності була впевнена що так і буде, навіть у роддомі сусідці по палаті і лікарці ці імена називала. Та коли прийшли додому з лялькою і я запитала то яке ж імя виберем, муж сказав ні те, ні інше. Дивно, але я якось зовсім не розстроїлась. І почалось..... Ми не сварились, але вибрати було дуже складно. Батьки сварились, що дитина в хаті а імені немає. Чоловік ще із РАГСу дзвонив питати чи так записувати. Так в нас теж є Святослав Ігорович. І мені це страшенно подобається.
    Зараз коли чекаємо другу дитинку, я вже не вірю йому що назвемо так як зараз думаємо.

20. Даніелла

Даніелла Well-Known Member

Перша донечка родилася на самого Миколи, тому дали одне імя Анна, а хрестили на Марії, От і вийшла Анна-Марія.
    З другою дитиною ситуація була така, Аня сказала, що коли буде сестричка, то Оля. Братик- Данилко. До останнього ми не знали хто буде. Народився братик. Спочатку думали про інше імя, але Аня дуже плакала, що то її Данилко! От така ситуація

Статус теми:
Закрита.