Вибираємо ім'я для дитинки

Discussion in 'Діти-квіти' started by Ascorbinka, Apr 18, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Olay

Olay Well-Known Member

Відповідь: Вибираєм ім"я для дитинки.

Чоловік хотів Данила, я - Демяна, а вийшов - Олежик:xaxa:

• Подобається Подобається x 2
  2. Natalia

Natalia Well-Known Member

А мені щось таке жіноче тепер на голову впало - Антоніна. Дуже подобається (точніше сподобалось 5 хвилин тому) Тоня. :):):)
    А з чоловічих, якщо вибирати ближче до наших, то подобається Максим (Макс), Данило (Даня), ну і ненаше Філіп (не плутати з Пилип!!! :xaxa: ) і Артур.
    А ще подобаються (але не для своєї дитини, а як хтось назве) - Владислав, Денис, Назар.

3. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Немає, це я Вам як Вікторія кажу :)
    Мене хрестили у Россії, у Ніжегорожскій обл, православніше нема куди. Батюшка там всі святци ( чи як там називається оця книга з іменами і святими) перелопатив і сказав що нема там такого Ім*я. Тож хрестили мене іншим ім*ям, хоча теж на букуву "В".

Але зараз наскільки я знаю хрестять і Діанами і Робертами.... а такі імена серед святих хіба є? :confused:

Я теж не є прихильницею, але ж про то ім*я яким охрестять дитину, його можна не казати всім. Я звичайно не агітую, але.....
    Доречі коли мене хрестили, то звичайно тим ім*ям мене ніхто ніколи не називав и сподіваюсь не назове, але батюшка тоді сказав аби поменьше людей знали це ім*я, оскільки коли ( ну якщо в це вірити) на людину порчу наводять чи там щось таке, то в тих заговорах використовують те ім*я яке знають у житті. А оскільки дитиниа перед Богом має інше ім*я, тона неї ті заговори і та порча не подіє.

Last edited: Oct 7, 2008
  4. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

В нас чоловіче на всяк випадок теж вибране..... причому тільки таке і більше ніяке, і обговоренню це не підлягає :xaxa:.
    Як раптом все ж таки буде синочок - то буде Александр.
    А от якщо така очікувана доця..... то я вже втомилась ім*я підбирати. Вже думали і Анастасія, і Марія, і Анна, і знов ж таки Александра, але щось і все більше схилаюсь до Юлії. Бо хочу дитині таке ім*я яке б і на рос. і на укр. мові звучало однаково.

• Подобається Подобається x 3
  5. Irus'ka

Irus'ka Well-Known Member

Ну, звиняйте, не можу не обізватися:) Може ви помітили: мою старшу доню звати - ЯСОЧКА (див. лінієчки нижче). А повне її ім'я...:ninja: - Марія-Йосафата. Розказую як надибали таку цінність: перші тижні в животику Ясочка була ... хлопчиком - то тато так думав і всіх оточуючих в тому палко переконував:xaxa:. І називав він його не інакше як Йосафатом:). Тут треба наголосити, що ми з чоловіком дуууже полюбляємо рідкісні імена. Я називаюся прото - Іруська, а от чоловік навіть не по-нашому - Рустам (тут напевно нашу сімеєчку хтось та й впізнає:ninja:), тому для співзвучності та милозвучності імена дітям ретельно підбираємо. А нашу дівчинку назвали в честь святої УГКЦ Йосафати Гордашевської, пестливо кличемо Ясочка, як щось насолить - Яська:confused:. Звірялись із словником: все правильно:clapping: Про імена решту малеч напишу в іншому пості (якщо хочете:confused:)
    P.S.:download:

• Подобається Подобається x 6
  6. Gala

Gala Well-Known Member

А мою старшу донечку звати Ангеліна,кличемо Ангелінка.Коли народилась молодша,то її назвала старша доця Оксанкою-зараз щось мало називають ,ми називаємо Сянка,сяня. Яхотіла молодшу назвати Даринка,Христинка,але кажуть як хоче старша дитина, так і треба називати-будуть любитися.Зарз Оксанка називає Ангелінку Ліка,Лікуся.,Ліночка ,а коли злосна на неї-Агеліна,Ліна.Ми звали ще Ангелкою.

• Подобається Подобається x 4
  7. Nadijka

Nadijka Well-Known Member

Я хочу!!! Цікаво чому Устина, а не Юстина:confused:...і про Левчика також розкажіть...:ninja:
    П.С. Яся мені також подобається...:y:

8. Natalia

Natalia Well-Known Member

Я раніше теж дуже любила це ім"я. Ви його мені нагадали. треба буде розглядати як варіант..., коли прийде час. Бо відгуки про моє улюблене Ізабелла я вже почула. :8::8::8:
    Чи може хтось знає особисто людину з таким іменем?

• Подобається Подобається x 1
  9. julchyk

julchyk Well-Known Member

таки впізнала, правда ще по іменам діток.

10. СОФІЯ -СОНЯ

СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

Ось моя сусідка обирала-обирала, вибрала - Мирослава. І в животику Мирося була, і народилась - всі Мирося та Мирося. І татко ніби погодився. А пішов до ЗАГСу реєструвати, записав Ларисою, як його мама. Ось такий вийшов вибір. Тепер майже не говорять, але сусід каже, що змириться і все буде гаразд. Але ж який удар!

11. Андріана

Андріана Well-Known Member

і шо він доброго зробив, це ж не якась там дрібничка-сварка, помирилися та й забулося, це ж ім"я ЇХНЬОЇ дитини, з цим їм жити, як то так не порадитися, не вирішити разом, я собі того не уявляю, я б напевно не знаю скільки не розмовляла, хоч і тим вже нічого не зміниш...

12. viltis

viltis Well-Known Member

Чому не зміниш ...все можна змінити...

От в мене реєстраторша глуха попалась. В свідоцтві про народження в мене в графі батьки стояло Олександр Едвардович, в а малого Олександр ЕдУардович. Ні би й не рідні:)))

Нічого, поміняли...

13. Lyudik

Lyudik Well-Known Member

Завжди була впевнена, що в мене буде дівчинка, а тому і ім"я було готове давно-давним: або Олександра, або Євгенія. А вже коли завагітніла, тоді вирішила, що якщо тато наш Олександр значить доця буде Євгенія. Тато зі всім погодився і сказав, що вибір імені належить ЛИШЕ мені. А коли на першому УЗД сказали, що їх ТАМ двоє, наш тато сказав, значить і Олександра, і Євгенія!!! Так воно і є!!!
    В моїх дітей з самого початку вагітності були імена, і навіть в пузіку я їх вже розрізняла: більшенька спокійніша Саша, а трошки меньшенька і ДУЖЕ рухлива Женя:)

• Подобається Подобається x 15
  14. СОФІЯ -СОНЯ

СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

Яка ви щаслива мама! Все життя захоплююсь дівчатками-двійнятками! Чи у вас близнятка?

15. Олюська

Олюська Well-Known Member

А ми коли були вагітні, думали над Олесею (як і назвали), Юстинкою (не назвали так, бо недавно одногрупниця дала донечці це ім'я і я передумала), Дарусею і Мар'янкою.
    А з чоловічих подобаються Святослав і Дем'ян:)

16. Lyudik

Lyudik Well-Known Member

Дякую, я справді щаслива в квадраті мама, і коли тепер дивлюсь на них не можу уявити як це ОДНА дитина:).
    А малі у нас двійнятка, зовсім різні і ззовні, і характерами. Женя така сама спокійна і чемна як мама:), а Саша (малий енерджайзер) така ж вредіна і непосида як тато:D.

• Подобається Подобається x 8
  17. Іруня

Іруня Well-Known Member

Так само мого чоловіка тато назвав:crazy:. Радилися-радилися і вирішили назвати Євгеном в честь маминої мами. Тато вроді був не проти, але як йшов в ЗАГС, то щось передумав і назвав Олександром. Мама з бабусею так і не змирилися. В хаті і друзі в дворі його називали Женею, а в школі - Сашею. Як получав паспорт, то вже сказав, щоб його записали, як Євген.
    P.S. Я би за таке прибила:padonak:. Моя свекруха теж Лариса. Ото мала би подарочок в хаті:8:.

18. Ірена

Ірена Well-Known Member

моя бабуся так колись мене назвала. мама хотіла Юлею, а бабуся пішла і назвала як придумала... тепер мене дуже часто малознайомі люди звують Юлею...
    мама все знає. вона відчуває, яке дитина ім"я має носити...

19. Lebidka

Lebidka Well-Known Member

Хотіли якось оригінально. Думали-думали, тай назвали Дарій (слов. форма імені - Даромир, той що дарує мир).
    При реєстрації в нашому місцевому РАГСі нам сказали, що це імя поки що перше і єдине в нашому містечку.
    Дарій(перс.) - сильне чоловіче імя. Означає ще "переможець".
    Дарій - Дарчик - Дарусик - Даруночок (пестливо)

• Подобається Подобається x 7
  20. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Мені взагалі зовсім не подобається ім"я Любомир, або Любчик (так склалося, що в житті мені не дуже приємні люди з таким іменем траплялися), але на днях почула дуже оригінальний пестливий варіант цього імені для хлопчика-Любисточок. Так ніжно й лагідно:)

Thread Status:
Not open for further replies.