Вибираємо ім'я для дитинки

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Ascorbinka, 18 Квітень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

Відповідь: Вибираємо ім'я для дитинки

буквально минулого тижня я мала розмову з коліжанкою на рахунок імен. ми обоє прихильний серіалу *Анатомія Грей* і там є одна героїня, звати її Арізона. так от питання було таке: ти б назвала свою дитину Буковина, Галичина, Крим??? не ображайтесь, але як на мене то вже перебір. навіщо називати дітей Дощами, Громами, Снігом, Блискавкою??? То нехай вже буде і Табуретка, Тарілка. Маршрутка....Деколи батьки в погоні за модою і бажанням виділитись забувають про саму дитину. Згадайте хоча би імена минулої епохи, коли діти були Первмаями, Трактиринами і Даздрапєрмами. Тоді це було ух як модно, а зараз? ми над тим сміємось.

2. Pesyk

Pesyk Member

Дякую, посміялась !

---------- Додано в 15:17 ---------- Попередній допис був написаний в 15:16 ----------

Ну то клас, церковне імя Ірина )))

---------- Додано в 15:20 ---------- Попередній допис був написаний в 15:17 ----------

При можливості розкажіть нам детальніше в рубриці "Для майбутніх мам".

3. WildWind

WildWind Member

Снігом кажете? А Сніжана? А моє ім'я Ганна в перекладі означає благодать, ласка, дарунок, тобто я Благодать на давньоєврейській, Оксана означає гостинність, з грецької здається походить. То чим Грім інакший? Тільки тим, що якби був грецькою чи на латині то ніхто би не знав що то означає? Не бачу ніякої різниці. Тим більше що то я собі не придумала сама назвати дитину, то слов'янське ім'я, а книга Громовиці Бердник колись була мною перечитана багато разів)

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Made in USSR

не сприймаю то як ім*я.
    я просто висловлюю свою думку. і головною думкою було ось що:

часи змінюються, вподобання теж, при чому дуже швидко. тому я вважаю що ім8я має бути більш універсальним і актуальним не лише на кілька літ, а на все життя.

5. Pesyk

Pesyk Member

І це дійсно, а взяти до уваги школу, це ж страшне, як не крути, а дітки наші ого які "добресенькі" то ж заклюються це дитя з якимось таким іменем.
    Так, це школа, дитячі роки, потім все сприймається по-іншому, по-дорослому, але психіка дитинки рушиться...

6. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

І мені подобаються Марко, Тимофій і Матвійко!

7. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

Пригадую як ходила вагітна все хотіла таке ім"я, щоб рідкісне, щоб коли кликнеш на майданчину і не прибігло кілька хлопчиків. А назвали Ромчик. Дехто навіть за спиною сміявся, нібито хотіли ім"я рідкісне, а взяли таке поширене.
    Чесно кажучи всеодно мені. От народився, глянула і -Ромчик :), хоча за вагітності був і Орчик, і Марчик, і Маркіянчик і Максимко.

8. Made in USSR

з теперішньою навалою Данил, Марків, Снігів :)) Роман вже скоро стане рідкістю)))

9. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

А Юрій - то звичайне ім'я?

10. Made in USSR

Для більшості так

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Liliyah Romanova

Чесно, не розумію цього підходу. Батьки тоді нащо? Виховувати треба відповідно й ніхто дитину не образить тоді дурними дражнилками. У дитині комплекси треба викорінювати, а не закладати їх ще при виборі імені своїм занадто серйозним ставленням до цілковито другорядних речей.
    Так, але тут більше залежить від психіки батьків, а не від того, що діти в школі сказали.

12. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

не вірю
    я вже писала, що в моєму житті практично не було Романів, крім хресного, а коли назвали сина то тепер на кожному кроці бачу маленьких Ромчиків

говорено-переговорено-писано-переписано, залежить від виховання і від дитини, а не від того яким іменем вона названа . Якщо батьки свої комплекси на дитину переносять то вберегти її "стандартним" ( на їхню думку) іменем не вийде

знову забуваємо про те для чого ім'я- щоб ідентифікувати

нда, то без коментарів

13. Pesyk

Pesyk Member

Немає ніякого підходу, є правда. Нажаль, так воно є, і причому тут виховування, чи викорінення комплексів. Твоя дитина найсолодша, найгарніше і імя її саме, на що є гарніше, але це знає дитина, її сімя. А ті дражникли роблять своє, не таке страшне, і це звичайно не кінець світу,але все ж...

14. Made in USSR

не знаю як Вас звати, але я зі своїм іменем багацько наслухалась. не те щоб я дуже переживала через це, але неприємно було. при тому що я завжди була рада що мене так назвали і тішилась що маю рідкісне ім*я.

15. Liliyah Romanova

А мені значення не подобається. Я би не називала дитину хліборобом. І римлянином також. А комусь ці імена подобаються й на значення вони не зважають. А може, саме значення їм і пасувало.
    Є багато власне українських (слов'янських) імен. Я такими іменами діток не називала би, але мені подобається, що люди звертаються до коренів і називають забутими рідними іменами. Адже є в нас Віра, Надія, Любов. Гарні імена, але ж і вони є звичайними словами.
    Є рідні імена, є ще й різні вірування у людей, тому я проти нападів на рідні імена, бо якщо глянути в значення "звичних" імен, які чомусь вважають українськими, то там ще не таке знайти можна.

І ще маю питання. Більшості якого регіону? І що таке більшість? Чому вона має значення?

16. Made in USSR

Лілю, я ні в якому разі не нав*язую свою думку іншим. Просто висловлюю її. Для мене є незрозумілим намагання батьків назвати дитину стародавнім іменем, тільки для того щоб виділитись, щоб не так як у всіх. От і все. І повторюся, не дуже хотіла б щоб з іменами були такі курйози як за союзу. А з сучасними тенденціями це зовсім не ілюзорне мабутнє.

17. Pesyk

Pesyk Member

Так ми мудрі мами, зараз модно, щоб думка суспільна типу ніяким чином не впливала, але вона впливає, але вже кожен сам собі розуміє наскільки хоче того впливу.. І прийде, то дитя з плачем раз, другий, ти їй будеш своїм розумом пояснювати, сину Снігу (вибачте) та ти ж такий в мене гарненький, не зважай на це, ти ж у мене без комплексів...Тут про таку "стандартність" імен йдеться і причому тут виховання. Не розумію, моя думка, соррі.

18. Liliyah Romanova

Чесно. Як батьки виховують у здоровій атмосфері, то по дитині ті дражнилки спливають як вода по качці. А якщо виховання шкутильгає, або ж у самих комплекси якісь, то й дитині потому невесело, бо підтримки нуль, тільки почуття вини, мабуть, і то невідомо чого і за що.
    Ставлення до значення імен доволі легковажне. Чомусь акцент на тому тільки ставиться, чи воно звичне чи ні. При тому, чи звичне для "більшості", визначеної за незрозумілими критеріями.

19. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

звідки така впевненість?
    для мене не зрозуміло чому для вас чиєсь бажання назвати якось дитину по замовчуванню вже є для того щоб виділитись?:dntknw:
    кожен називає дитину керуючись своїми відчуттями і маючи на те якісь свої причини і не кожен буде пояснювати чому так називає, але і не кожен має наглість і глупість обговорювати чийсь вибір тим більше з обуренням і з насмішками. Але це знов питання виховання :)
    погоджуюсь абсолютно

20. Liliyah Romanova

Ну, там було висміювання в дописі, а не просто висловлення.
    Я не пропагую рідні імена, але якщо комусь вони подобаються й так вони називають дітей, то це їхня справа.
    Не факт. Це лише ваше припущення, що така причина у батьків. Навряд, чи воно дійсно правдиве.
    У нас наприклад дитина називається доволі звично для тутешніх, хоч і ламають язика на пестливій формі, а от батьки постійно кажуть, що ім'я незвичне й важке до вимови.
    А якщо батьки належать до рідновірів, їх же зараз немало є? Теж таким скажете, що не розумієте?
    А як стане більше мусульман, то як тоді буде?
    Діти в школі просто втомляться дражнилки вигадувати, мабуть. :girl_crazy:
    До речі, ті, хто дражняться, теж не виникають випадково, то все теж наслідки виховання, а радше його пробілів.

Статус теми:
Закрита.