Вибираємо ім'я для дитинки

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Ascorbinka, 18 Квітень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Туфелька

Туфелька Well-Known Member

Відповідь: Вибираємо ім'я для дитинки

Знаю хлопчика, якого звуть Валдіс, коли був маленький, батьки його кликали Дюся. Мене особисто це не бентежить і ніяк мені не заважає- як хочуть так і кличуть. Головне що для батьків це нормально, не нам же ж судити де тут занінчується межа норми.

2. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member

Але погодьтеся, Вікуся більше асоціюється з Вікторією - Вікою.. Якщо добре подумати, то, певне, можна найти і хлопчачі варіанти. Я ніколи б раніше не подумала, що на ім"я Павло їх може бути так багато, а тепер як ми тільки малого не кличемо :)

Зрештою, аби батькам і дитині подобалося, а інші хай кличуть Вікентієм - поважно так.. Бо підозрюю, що в старшому віці хлопці за Вікусю можуть засміяти.. В мене знайомого звати Денис, то для тата з мамою він Дєня, а для решти - тільки Денис або Ден..

3. innamorata

innamorata Well-Known Member

саме на ньому ми й зупинилися. Обрали з чоловіком два імені, а котре саме з них - визначити не можемо. Вирішимо коли побачимо :)

Того єдиного Всеволода що знаю я, так Всеволодом всі і кличуть. Та й на вигляд він точно ВСЕВОЛОД ого го, а не Сєва :) так що тут багато від чого залежить. Мені, наприклад, дуже подобається Олександр, але ж знаю що на Україні точно буде Сашком і в такому варіанті вже не подобається. От якби якось так щоб Олександром кликали... :girl_in_dreams: але тут бабка надвоє гадала. Може бути що хоч які зусилля прикладай, все одно буде не так як хочеш...

4. Туфелька

Туфелька Well-Known Member

Мою старшу доню звати Ангеліна, ми її кличемо вдома Ліна, Лінуся, проте в школі і на вулиці всі дітки кличуть її Ангеліна.

5. nattsol

nattsol Well-Known Member

нормально) мого чоловіка я і його родина називаємо Руся (повністю Руслан) – на орієнтацію не вплинуло :girl_crazy:

6. Iwka

Iwka Well-Known Member

Але то вже певне питання смаку... Бо в мене мабуть буде таки Нестор без скорочень) Хоча тре чекати до народження, авось народиться Ярема, який не захоче бути Нестором))))

7. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

Ми так чекали-чекали, не могли вибрати між Марком і Яремою, а він народився, та й лежить собі, губками цмоцяє, ніяк не показує, що він той чи той :) То й назвали тим іменем, до якого трошки більше схилялися ще в процесі вибору, то вже мусить Яремою бути:)

8. Oddly

Oddly Well-Known Member

А моя доня заявила, що якщо народиться сестричка - треба назвати Мірабелла (передивилася останнім часом кіно про Марію-Мірабеллу))):girl_haha:,
    а якщо братик - то Квітусь :girl_haha:

9. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

я вважаю що все залежить від того, як батьки будуть кликати дитину. тобто: якщо від самого народження будете називати Олександром і казати всім що дитину звати саме Олександр, то так і будуть інші називати. Моя коліжанка має Данила, саме Данила, а не Данилка, даню і т.д. Якщо дитина буде знати що його звуть Олександром. то і буде всім так представлятись і проблеми не буде. то в моєму розумінні так.
    Мій Олександр всім каже що він Сашко Анатолійович))) і для всіх друзів-знайомих-родичів він Сашко. Все залежить від того, як називатимуть батьки, інші кликатимуть так само

10. Tanju

Tanju Well-Known Member

Переважно так і є. В мене племінниця Альона, то в садочку її кликали саме так і не інакше. В школі однокласники теж всі звуть Альоною, а от вчителі-хто як, багато ,хто називає Оленою, хоча їй це дуже незвично.

11. kolobok

kolobok Member

Дічата, а ім"я Святослав має церковні іменини?
    Ми щось одне з чоловіком зразу вибрали ім"я, а на рахунок другого ніяк не можем дійти згоди :)

12. Oddly

Oddly Well-Known Member

нібито 6 липня

13. Veselivka

Veselivka Member

мені подобаються чоловічі імена Марко і Тимофій. Якщо другим буде синочок, то, напевно, котресь із них йому дістанеться.

14. Лія

Лія Well-Known Member

Моя друга донечка народилась 4 дні тому-на Ірини 18 травня. І я в розгубленості, бо цього імені ніколи не розглядала. Чисто фонетично воно не моє. Чи дійсно змиритись, бо сама дитинка собі принесла ім`я. По батькові пасує - Юріївна.І обличчу ніби теж пасує.

15. Pesyk

Pesyk Member

Я б не погоджувалась з таким, в нас зараз чуть не щодня іменини, і не зрозумієш, що то церковне, що вигадане надумане людьми. Називайте свою доню іменем, яке б було їй миле все життя, ну чи миле Вам))) (Ви ж мабуть вже мали якесь заплановане імя). А при хрещенні можете залишити їй друге церковне імя - Ірина.

---------- Додано в 14:41 ---------- Попередній допис був написаний в 14:32 ----------

А ще добре згадайте, чи часом Вашій малявці не "допомогли" народитись саме 18 травня, тоді сумнівів точно немає, що це не вона собі принесла це імя, і не мучте себе тим питанням.
    Вибачте, за таку мою прямоту, мабуть не маю права так писати (на вагітних не сердяться)))

16. WildWind

WildWind Member

І ми з чоловіком хочемо Лев або Грім, на дівчинку хотіли Громовиця. Мама як почула то спершу репетувала, а потім сказала: "Називайте як хочете, я йому поможу ім'я поміняти як захоче". І аргументація проста, - будуть обзивати в школі. То дивно для мене, бо мене теж прозивали, хоча просте ім'я Ганна, але як тільки не викручували.. а з прізвища що робили... хоча прізвище чеське і має в собі слово Божа, здавалося б ніяк не перекрутиш, але діти.. тому.. Не будемо ми нікого слухати назвемо як дитині підійде на наш погляд)

17. Cifalius

Cifalius Well-Known Member

Я сама Ірина...
    а Ірина Юріївна досить гарно звучить!

як на мене то взагалі нема різниці...є факт!

18. Лія

Лія Well-Known Member

Ні,недопомагали! Якраз таке враження що саме чекала того дня в животі. В 7 ранку все природньо почалось ,в обід народилась лялька.

19. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Якщо ви собі вже обрали ім'я для дитинки, то так і назвіть. А ім'я Ірина, як вже казала Pesyk, можете дати як церковне. Як на мене, це хороший варіант: і вовки ситі, і вівці цілі.

20. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

В нас мала народилась на Анастасії. А чоловік страшенно хотів Софійку. То й вирішили при хрещенні дати ім"я Софія-Анастасія. Мені подобається!

Статус теми:
Закрита.