Вибираємо ім'я для дитинки

Discussion in 'Діти-квіти' started by Ascorbinka, Apr 18, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. isachka

isachka Well-Known Member

Відповідь: Вибираємо ім'я для дитинки

Ми з чоловіком сина вирішили назвати Левом. От тільки із зменшеним іменем важко, є варіант Левчик, але от чоловіка чогось тягне до варіанту Левко. А це ж окреме імя. Наскільки мені відомо "перекривлювати" імена то не є добре, особливо для малятка. От тепер і вагаюся чи добре ми то робимо, хоча до малюка ми вже звикли звертатися Лев Андрійович.

2. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

Справді? Дивно, я завжди вважала що це український варіант пестливого звертання для імені Лев.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Pesyk

Pesyk Member

Я два роки мріяла про дівчинку Владу, і от мені Бог дав ту дівчинку, вона ще поки в животику, але я вже давно як до неї звертаюсь по імені, і чим ближче до зустрічі з нею, тим частіше виникає думка, а може якось цікавіше назвати... І от не знаю, що робити. Мені дуже подобаеться Влада, але категорично не хочеться щоб називали Владиславою. Чи часто хтось зустрічав таке імя, і цікаво чи можна в документах записати Влада, а не Владислава....
    Дякую

4. Almariel

Almariel Well-Known Member

в документах можете як-хоч написати! навіть вигадати неіснуюче поки ім’я.

5. loreniya

loreniya Well-Known Member

попросите виховательку в садку чи першу вчительку щоб називала вашу доню саме так - тоді вона звикне так представлятись в дорослому житті. Це провірений метод - мій брат представляється тільки Юрко а чоловік тільки юра - хоч ім"я одне, а вони себе так сприймають. І ще один випадок - була в мене одногрупниця - Саша, так її всі називали, а колись подзвонила їй до дому і мама взяла трубку і сказала що в них нема ніякого Саші є лише Олеся!!!! Так вони її дома називали, а вона як йшла в школу це вчителька її зробила сашою - від Олександра повного імені!!!!
    Так що пишіть як будете говорити!!!!

6. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member

У мене була одногрупниця Марина, а в групі всі кликали Машею. Хоча спочатку вона представлялася таки Мариною :). Мабуть, все ж Маша їй було ближче, якщо вона не була проти такого звертання :girl_wink: Правда, подробиць відколи і з яких причин так повелося, не знаю..

7. Dolche

Dolche Well-Known Member

А мою співробітницю марину кликали всі МарІна, бо вона так представилася, хоча у паспорті в неї звичайно написано МарИна.

8. Iwka

Iwka Well-Known Member

Я от прийшла в ступор...
    Дуже хотіла другу дівчинку Дзвінку, просто марила нею...
    Однак Гриць чекає братика, і тут назріває конфлікт з мужом - він хоче Нестора, а я розглядаю варіанти Мартина, Матвія...

Вирішили відкласти це питання до народження... :girl_in_dreams:

9. terezka

terezka котяка-вишивака

можна, є такий варіант імені

10. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Левко і Лев- це два окремих імені ( наприклад, як абсолютно окремі імена- Ілько і Ілля ( по-батькові- Ількович чи Ілліч)

11. kljysochka

kljysochka New Member

одні мої знайомі назвали сина Іван-Данило. мама кличе Іван, тато Данило)) теж два різні імена:) а родичка має сина Лева. кличуть і Левко, і Левчик, і Левцьо, і Левкусик... а шо поганого?

12. JuniorSkeptic

JuniorSkeptic Active Member

Насправді у Словнику власних імен людей (Наукова думка, 1973 р.) сказано, що Левко - це похідне від Лев. Також там написано, що Левко може бути похідним від Леонтій.

А, чого ж я зайшла в цю тему - сьогодні мама розповіла мені після прогулянки із внучкою кумедну історію. Якась мамочка сказала їй (зі здивуванням, під яким, як мені чулося з маминого переказу, ховалося погано прихована насмішка), що в нас по сусідству є хлопчик на ім'я (увага) "Святозавр". На що я мамі відповіла, що завжди знайдуться "розумники", які перекрутять навіть найкраще ім'я (одним з яких для мене і є Світозар).

І головне, не жінці, в якої дитину звуть (знову увага) Владлен, судити чиїсь імена. Я маму спитала, чи в курсі та дама, що це ім'я - скорочене від "Владімір Лєнін" - виявляється, в курсі. І хоча я вже майже навчилася не виказувати здивування, коли чую незвичні імена (у нас є і Амелі, і Радомир, і Платон, і Корній, і Варвара, і навіть Світанок), та й нас самих звати небанально, але я не можу зрозуміти, як людина молодшого покоління могла назвати сина іменем вождя світової революції...

• Подобається Подобається x 1
  13. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

всім, хто підбирає імена діткам, раджу звернути увагу на поєднання імені, прізвища та по батькові дитинки. все таки не завжди ім*я гарно поєднується з по батькові чи прізвищем. важайте і на це!

14. JuniorSkeptic

JuniorSkeptic Active Member

каже свекруха, що в їхній родині колись давним-давно була дама (царство їй небесне) на ім'я Ліонела Котигроб

15. Made in USSR

прошу дуже. деколи батьки обирають імена гарні, але не зважають що з часом дитина виросте, буде вчитись і працювати. от стане маленька Сніжанка начальницею крутою і будуть її кликати Сніжана Петрівна Голодупенко.
    а ще я знаю батьків, котрі назвали дівчинку Принцеса. а з вигляду ніби нормальні....

16. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Staff Member

Щодо по-батькові ніколи не перевіряла. Як на мене, то таке застаріле...
    Вже колись писала, що на радіо працював журналіст Борис Ракоїд. Звучало просто жахливо.

17. lawyer

lawyer Member

я щось не можу збагнути логіки. а Іванна Петрівна Голодупенко краще звучить? то що, як в неї таке прізвище, то яке їй ім'я дати???

18. Made in USSR

спочатку подумала що тільки прізвище якесь не альо, а потім прочитала одним словом :girl_haha:

а ще в нас в парку гуляє Роберт Петрович і Каміла Ігорівна. зато по модньому...

---------- Додано в 17:59 ---------- Попередній допис був написаний в 17:57 ----------

ну з прізвищем нічого вже не зробиш, мус миритись. але навіщо ще усугубляти??? ну не підходять екзотичні імена до наших, хоч що би там не казали...

19. napoleona

napoleona Well-Known Member

при чому тут мода? може комусь імя подобається ще з дитинства, то що тепер не називати, бо тато Петро?...
    а що не так у Каміли Ігорівни?
    чесслово, всі привикли, а що скажуть люди, треба, щоб сочіталося...
    завжди знайдеться хтось кому не сподобається

20. Made in USSR

ще одна знайома з дитинства повернена на індійських філмах, назвала сина Рашид. ну направду, в таких ситуаціях бракує слів...

• Смішно Смішно x 1
Thread Status:
Not open for further replies.