Вибираємо ім'я для дитинки

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Ascorbinka, 18 Квітень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. nattsol

nattsol Well-Known Member

Відповідь: Вибираємо ім'я для дитинки

Анна і Ганна походять від єврейського Ханна, тому, певною мірою, це таки одне ім'я. За тим же ж принципом споріднені Ольга і Хельга, Юрій і Георгій і т.п.

2. ljalechka

ljalechka Well-Known Member

підтримую, я жила , а ще батьки там живут, біля церкви Анни, то наша вулиця завжди святкує празник зачаття Пресвятої Богородиці святою Анною і також церква названа не Ганна, а Анна)

3. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Мій якось не протестував, а всі довкола були сильно проти, бо ніде такого не чули, щоб дитину називали. А тепер так звикли, що по-іншому і не уявляють. І тішаться, коли хтось хвались за імя. Питання часу;)

4. Dobra

Dobra Well-Known Member

Ось і знову (одна із бригади потужних бабульок з нашого двору).
    - Як звати вашу красуню?
    - Таїсія, Тая.
    - Та йой, переробіт її на Таню.
    Ноу коментс.

5. innamorata

innamorata Well-Known Member

Отут власне і застопорилося. не хочеться Аня чи Анічка.... Але як от Knopka пропонує, Аннуся, подобається.
    Щось в нас взагалі туго з тими іменами. Я таааак хочу Софію , а муж ну ніяк не ведеться :sad: бо каже вже тещу Софію маю.
    Щодо хлопчика, то ніби поки що зійшлися на імені Юліан, але то все поки що. Все в нас чогось дуже швидко міняється...

6. Almariel

Almariel Well-Known Member

а що теща погана? :connie_pull-pigtail
    у мене в родини є купа Марій (моя сестра, ще одна двоюрідна сестра, тітка, бабуся) і ми не паримся, якщо буде доця, то буде ще одна Марічка!

7. Oriana

Oriana Well-Known Member

А ми поки що зійшлися на Ангеліночці і Максимку:girl_tender:
    Кохасько ще казав Таню хоче:) а я щось ні... В мене мама Таня, я Таня, і шо ше одна Таня?:girl_crazy:

8. innamorata

innamorata Well-Known Member

Та от власне що ні. Просто чогось затявся. Та й що скаже дорога родина, що бідний муж під каблуком, слухає жінку, а та дитину на честь мами назвала, йой!!! (не смійтеся, так і скажуть) Хоча я з дитинства обожнюю це ім"я, і, мушу сказати, дещо розстроїлася коли пішла ця вся мода на Софій. Але то таке. Якби муж не був проти, я б все одно назвала :)

9. Almariel

Almariel Well-Known Member

о, що моя скаже, як назву дитину в честь її прабабусі.... в родині вважається, що я її улюблена внука і виходитиме, що підлизалася.
    коротше, навіть не думайте про те, що скаже родина)

10. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

з досвіду скажу що за перші кілька років життя дитини ви стільки похдних імен від Анни зробите, що самі здивуєтесь.
    Я в житті б не подумала що лагідно називатиму доню Юлькос - але це одне з найбільш широко вживаних у нас в сімьї. При чому на кожну ситуацію, інтонацію, чи реакцію на поведінку дитини є різні варіанти імені.

Ну і татко наш іменами наразі не париться, в нього роботи і без того повно, а от мама бєздєльніца вже вибирає імена )))
    І чує моє серце що попри мої сподівання що в нас буде дівчинка, таки буде хлопчик. А тато в нас Вадим, а з Вадимовичем/Вадимівною щось дуже мало імен гармонійно звучать.
    Якщо вибирати імья хлопчику, то хочу імья сильне, звучне.
    Якщо ж вибирати імья дівчинці, то хочу якесь ніжне, лагідне.
    І в обох випадках імья має бути не довге. А ще таке щоб на укр/рос мові звучало однаково.
    але ще є купа часу думати :)

11. Яруська

Яруська Well-Known Member

:lol::lol::lol:

12. olerusya

olerusya sweet candy ;)

мені ще дуже подобається Аннуся!

13. Nana11

Nana11 аспіранточка

Називають, маю знайому то назвала донечку Іринка, 4 місяці:girl_tender:

14. olerusya

olerusya sweet candy ;)

15. Donata

Donata Active Member

Нам постійно кажуть, що закоротке в доні ім"я :girl_smile:.

16. Olysava

Olysava New Member

а у нас є Дарій (Дарчик, Дарко, Дарусик, Дарійчик) а тепер зупинились на Ярополк для хлопчика і Олисава для дівчинки...

17. Solodkojishka

Solodkojishka New Member

ми вибрали своєму хлопчику ім'я Северин ще на перших місяцях вагітності. Коли він народився, батьки з обох сторін були проти імені, яке ми вибрали і тиснули на нас до останнього, але ми вперто трималися свого вибору. В день коли мали хрестити сина, то чоловікова бабуся вичитала в церковному календрі, що 8 січня (день народження сина) є день святого Северина :) і тоді всі змирилися і зрозуміли, що малий сам собі вибрав ім'я. Ще й з родами затягнув, щоб народитися у свій день :)

18. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Познайомилися тут із однією родиною. Мають 6 дітей. Усіх імен не знаю, але найстаршу доню звати Данте, синів - Мікеланджело, Леонардо та Паскаль.
    Я тут рідко чомусь дивуюся, але, щиро кажучи, так незвично дівчинку на ім'я кликати.

Останнє редагування: 20 Грудень 2011
  19. Котя

Котя Оптимістка :-)

Я від наших людей просто в щоці :girl_emo:
    Вчора забираю малого в садочку, сижу і переодягаю, заходить батько одногрупника і починає питати як наші справи, бла, бла,бла і як назвали молодшого.
    Відповідаю, що Домінік. Цей батько дві секунди помовчав, а потім видає фразу: " Це, як же треба було напитися батькам, щоб так назвати дитину?":girl_devil: У мене був шок:girl_impossible: Думаю, яка тобі різниця:girl_mad:, але відповіла, що нам дуже подобається:p, а він мені через хвилину видає ще один перл: " Ну я надіюсь , що він хоч не Іванович?":khomyak::ireful: Думаю" Та хоч Вальдемарович, ну яка тобі різниця?", але моє виховання не позволило так відповісти, сказала що не Іванович:shout:. Через хвилину, знову фраза від батька:" От мій малий Вован ( хлопчика звати Володя), от це норма".
    Без коментарів.....

20. napoleona

napoleona Well-Known Member

Статус теми:
Закрита.