Вибираємо ім'я для дитинки

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Ascorbinka, 18 Квітень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Відповідь: Вибираємо ім'я для дитинки

Називають і Ірами, і Олями, Катями, Надійками.... просто не так масово як раніше.

Чоловік хотів Ярчика , це було ім"я №1 у списку, до першого УЗД:xaxa:.
    А на майданчиках коли малі з кимось знайомляться, 80 % відсотків старших жінок коментують "О, у вас три дівчинки.... напевне називаються Віра, Надія, Любов ?"

2. Dobra

Dobra Well-Known Member

Знайомі знайомих назвали і дуже тішились що ексклюзив, не попадаються ні на майданчику, ні в школі:girl_crazy:
    Та ні, то швидше питання коректності. Просте імя їм (людям) запросте, нехаризматичне, складне виглядає перемудрованим.
    Як на мене, називайте собі будь-як, лиш би комфортно потім було дитині.

3. рижик

рижик Well-Known Member

Мені ще мінімум 4 дівок - бо дуже вже подобаються - Яна, Злата, Дарина і Софія (люблю, коли кличуть Соня, якось так ніжно, а коли Софа чи Софка чомусь не подобається)

4. Dolche

Dolche Well-Known Member

це правда. Мене також звати Христина, і мама розповідала, що коли мене так хрестили, то вся родина відмовляла її так назвати мене, бо бачте, так люди не називають.

Аналогічно. В мене зі знайомих дівчат найбільше Ірин.

---------- Додано в 23:30 ---------- Попередній допис був написаний в 23:29 ----------

... і Оксан :)

5. Ная

Ная Well-Known Member

Нам ше таких питань не задавали) Та й здивованих очей я не помічала. Таюся сама відповідає на питання про те як її звати,гарно каже "Тая".

6. Natalysa

Natalysa Well-Known Member

А моє ім'я-Наталя раніше було дуже розповсюдженим - у класі нас було троє, а тепер це ім'я - рідкість

---------- Додано в 23:57 ---------- Попередній допис був написаний в 23:56 ----------

Мені Таїсія теж подобається. і круглих очей би не робила.

7. Dobra

Dobra Well-Known Member

У нас просто був великий спротив родичів, імя було і ненормальне, і "єврейське", і ще якесь і т.д., і Таїсію Повалій приплітали...А ми дали право називати старшій (було 4 роки), це був її вибір. Ну тут коменти "ви даєте дитині командувати собою". Тоді стільки негативу було, ще кілька знайомих не могли надивуватись. Але ми задоволені. Мала ніжна і така пані, від півтора року з дому без сумочки не вийде, точно така собі Тая.

Останнє редагування: 10 Грудень 2011
  8. sofcja

sofcja Member

я собі поки на одних хлопців орієнтуюсь. на двох...:girl_crazy::girl_tender:
    але ж то як життя покаже.
    вже одного малого назвала - похресника. як наснилось мені віще - так й назвала. маємо Владислава. сточатку родина не сприйняла, але малий така лапочка росте, що інакше імячко поруч з ним не уявляють...:girl_yes:
    ах, люблю свого блакитного блондина... і в кого я така темна:girl_haha:

а стосовно Ірин та інших поширених імен в кобіт по 20-25 років, то сюди ще Марян-Маріанн сміливо можна... в мене їх морями...

9. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

У нас в сім"ї 3 сестер - я, Олеся, а ще Христя і Настя. То така сама історія:

10. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

Це рідкісне ім"я, але для людей певного віку мало би бути відомим) Ія Савіна, відома радянська акторка)

11. Lamara

Lamara Well-Known Member

Мого чоловіка вся родина з Грузії, то Ія дуже поширене ім"я. Тільки в найближчій родині три родички . Одна з них дуже популярна телеведуча на тбіліському телебаченні

12. olerusya

olerusya sweet candy ;)

а як тоді будете пестливо кликати?
    до речі, в нас чомусь зараз така мода записувати це імя в свідоцтвах, паспортах як Ганна, що мені зовсім не подобається...

13. Андріана

Андріана Well-Known Member

взагалі то Ганна українською, а Анна російською так би мовити, але записати можуть так як Ви забажаєте

---------- Додано в 13:17 ---------- Попередній допис був написаний в 13:12 ----------

в мене дозрів цілий список імен, а чоловікові щось нічого з того не подобається, ось такі, хоч з вами поділюся,помрію Давид, Омелян, Нестор, Ярослав (Ярко), Роман, Теодор, Олег, Віталій, Євген, Олександр (Сашко),Павло, я ж не зациклена на якомусь одному, ну, хоч би щось вибрав з мого списку...:girl_in_dreams:

14. olerusya

olerusya sweet candy ;)

можливо так і прийнято вважати, але я з цим не згідна... от 22 грудня буде празник зачаття Пресвятої Богородиці святою Анною. в народі цей празник просто називають "Анни" і саме Анни, а не Ганни.

15. Knopka

Knopka Well-Known Member

Анничка, (Г)Аннуся...
    Мені теж дуже подобається Анна, але не Аня, а доню чужі часто саме так "перейменовують", вдома кличемо Ганнуся, іноді називаю Анничкою-лисичкою.

В українських церковних календарях також є Анна, а не Ганна.

16. Tsokotukha

Tsokotukha Well-Known Member

А ми в 2000 ще й наполягали щоб доньку записали в свідоцтві Ганна. Для нас це було принциповим, оскільки кличемо лише Ганнусею. Проте, хрестили Анною.

Наступного тиждня чоловік має забрати свідоцтво про народження нашого Мартинка, сподіваюсь він не зареєстрував його Мартинієм, як ми жартували перед тим увечері :girl_haha:

17. Almariel

Almariel Well-Known Member

---------- Додано в 14:14 ---------- Попередній допис був написаний в 14:13 ----------

а у мене братик Антоній є. але ж звучить солідно!

18. Нікуся

Нікуся постою послухаю...

а мені дуже полюбилось ім"я Веремій... в книжці так персонаж звався. цікаво,чи зустрічається зараз таке ім"я7

19. allja

allja Well-Known Member

А якщо по темі, то мені дуже подобається ім"я Анна, але оскільки сама так називаюсь, і в нашій родині вже 3 Анни є, то не називала б донечку так:)
    Дуже сподобалось мені ім"я донечки нашої форумлянки Fechka (якщо не помиляюсь) - Злата. Питала чоловіка чи хотів би так колись назвати доньку, якщо буде, то казав,що не в захваті від цього імені:girl_emo:
    А детальніше напишу, коли прийде час і будемо вибирати ім"я для дитинки:)

20. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

мій теж був не в захваті. Але вона на вигляд ну така Златуся була! Волосячко золотеньке, очка синенькі! Погодився як має бути!

Статус теми:
Закрита.