Вибираємо ім'я для дитинки

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Ascorbinka, 18 Квітень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Ная

Ная Well-Known Member

Відповідь: Вибираємо ім'я для дитинки

наша Тая Софійку називає Ія,часом зауважую,що і я її так називаю) Не знала,що є таке ім"я,дуже гарно!

2. ljalechka

ljalechka Well-Known Member

згідна на всі 100%, ми нашу доцю назвали Роксолана, кличем ще Рокса, а не Ляна, чи Роксоляна і всі її так також кличуть)

3. kljysochka

kljysochka New Member

теж знала двох, і вони мені омрачнили це ім"я... видей не просто так?! раз не в мене одної такі враження:girl_impossible:

4. BIEDRONKA

BIEDRONKA Member

А мені власне Роксоляна-тааак подобається:girl_tender:

5. Dolche

Dolche Well-Known Member

Розкажу як у нас було. Ще до вагітності якось ми з чоловіком їхали в машині і чоловік не сподівано сказав, що якщо в нього буде син - то буде Данило,але ми поговорили і забули.
    Тоді вагітність... І ще до того як ми дізналися стать наших діточок, домовились з чоловіком, що називаємо по одній дитині (усього двоє :)). Спочатку нам сказали що буде хлопчик, то чоловік відразу сказав, що буде Данилко (ну це зрозуміло), а я (та й вся наша родина думали що другий теж хлопчик) хотіла назвати Дем"ян або Матвій (ну дуже мені вже подобається). Але в середині вагітності нас ощасливили і сказали, що буде друга дівчинка. От і тут я розгубилася. Подобалося два ім"я - Злата і Яніна. Але чомусь (сама невіть не знаю чому саме) в моїй асоціації Злата - це "золоте волосся", відповідно гарно пасуватиме світловолосій дівчинці. Ну так як ми з чоловіком темні, то вже якось і само відпало. Але ще й співпало так, що моя бабця, яку я дуже любила називалася Яна. От і маємо зараз Данила та Яніну (називаємо і Яна, і Яніна)

6. карапуз

карапуз Well-Known Member

Головне про це не забувати, а то ця тема "Вибираємо ім"я для дитинки" перетворюється у тему "Мені подобається, а мені не подобається...". Мені б не дуже було приємно , якщо б про імена своїх діток я прочитала :
    Спокійно :agree:, цитати вигадані, але я думаю ви розумієте про що я :smile: .
    Пи.Си .Зустріла мою маму знайома і питає, як онуків звати. Коли почула як, то сказала" бідні діти, що нормальних імен не було " ! Без коментарів :girl_sad:.

7. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

А мене це не спинило. Довго вибирала імя. Памятаю на Різдво переглядала в неті список імен і натрапила на Злату і так мені запало це імя, якось відчула, що саме те. Тоді навіть нікого не знала з таким іменем. Тому маємо сьогодні Злату))))

8. nalia

nalia Member

І в мене діти так називаються. Синок родився 17.03 ( в календарі було Даниїла, Герасима, то я вибрала перше), а доця родилася майже на Івана, 8.07, то назвали Яна ( бо Іванка мені щось не дуже)

9. Dobra

Dobra Well-Known Member

А наша Тая Лілю також кличе Ія:girl_crazy:
    Дайош кожній Таї по Ії:girl_crazy:

10. Tsokotukha

Tsokotukha Well-Known Member

Нічого собі. І це при таких гарних іменах.

Коли ми з чоловіком обирали ім"я для дитинки, то якось доволі швидко зупинились на варіантах Даринка, або Мартинко. До останнього ж не знали на кого чекаємо ;)
    Народився наш Мартинко і дідусь почав кликати його "бурулька" від літературного персонажа Мартина Бурулі, але раз наш ще маленький то і відповідно у зменшувально-пестливій формі. В той час коли ми вибирали ім"я для дитини, я зовсім не подумала про можливі варіанти кличок. Проте, зараз цим абсолютно не переймаюсь. Якщо вдома цього (клички) не підтримувати та не розвивати то й надалі, вважаю, воно не приживеться.

• Подобається Подобається x 1
  11. Kvitneva

Kvitneva Well-Known Member

коліжанка кличе Олесь ( з наголосом на першому складі), мені дуже подобається. як будуть називати батьи, так і оточуючі, і навіть не згадають, що ще можна Саша. Мені взагалі здається, що Олександр - унікальне ім"я в позиції "по-батькові" - я не знайшла жодного жіночого чи чоловічого імені, яке б дисгармніювало з Олександровичем чи Олександрівною, натомість кожне, навіть найзвичніше, найпростіше відкривалося і звучало по-новому.
    а щодо моди чи нашестя, то не згідна з деякими висловленими тут думками. я років з 5ти мріяла, що назву свою дочку Софією - так звуть мою хресну. Надзвичайно розумна і мудра (особливою, тонкою жіночою мудрістю) людина. Потім читала "Собор", "Тричі продана" - кожен раз в моє сприйняття цього імені додавалися нові відтінки. А враження від Софіївки в Умані чого варті! Та навіть образ дівчинки Софі з мюзиклу "Мамма Міа!".
    І що - якщо тепер Бог дасть мені донечку, мені не називати її цим іменем, бо, бачте, це мода?! Перепрошую - дурня! До слова, так зробив один родич. Відмовився від імені бо десь в родині на пару місяців швидше вже з"явилася одна Софійка. Я цього не зрозуміла ( але, звісно, це мої проблеми :girl_smile: )

Останнє редагування: 8 Грудень 2011
  12. Ная

Ная Well-Known Member

чоловікова рідна сестра дочку теж назвала Софією,тепер баба з дідом мають дві внучки Софії. Не можу сказати,що я в захваті від того,а Софійка моя звикла,що всюди вона не одна Софія і їй нормально.

13. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

А за якими критеріями ім'я інтернаціональне чи ні?
    Мені важливо, аби ім'я не переробляли. От Дарко в нас і є Дарко, а Натусика хоч і пробують кликати так, як ми кличемо, переробляють на Нейфена дуже часто. Так мені то не подобається.
    Тому й від Магдалини відмовилася, що перероблять на Медлен. Маґда можна пробувати вчити кликати, але думаю, що то буде нелегко.
    От Оксану не переробляють. Ореста теж ні. Софія більше-менш нормально сприймається без переробок.
    Анна стає Еною, Андрій - Ендрю...
    На нашого Натусика казали мамі, що "як одного зуба нема, то й не вимовиш". А мені якось байдуже. Мені подобається і це головне! Ще перейматися чиїмись заскоками. Тим більше, що у ваших діток гарні імена, просто люди часом забувають тактовність ввімкнути.

Останнє редагування: 9 Грудень 2011
  14. Яруська

Яруська Well-Known Member

Саме тому ми МАрка назвали МАрко, бо воно таки інтернаціональне і його не перекрутиш.

15. Птася

Птася Well-Known Member

Ми як вибирали ім"я для першої дитинки, то до 32-х тижнів не знали що буде дівчинка, але я чомусь з самого початку була впевнена що так воно і буде, тому пузенятко зразу називали Настуською :) мала народитися маленька Анастасія. Але десь за тиждень до пологів чоловік сказав, що йому ще Даринка подобається, але я не сприйняла цього так як вже дуже Настусю хотіла. Народилася мала, чоловік в Києві ще був, приїхав ввечері до Львова, а йому кажуть в тебе Даринка народилася. Я її як побачила зразу зрозуміла що це не Настуся, а Даринка. Зараз ми поки теж не знаємо хто в нас в гарбузятку, але чомусь я впевнена що хлопчик. Але і для дівчинки ім"я вибираємо. Чоловіку Варвара подобається, але мені важко вимовляти, бо я "р" не говорю. А я б Златусю хотіла. А з хлопиків подобається Архип, але як його ласкаво зкорочувати?

16. Cifalius

Cifalius Well-Known Member

Архипчик...:)
    В нас мала народитись Ольгою, але так склалось, що народилась Вікторія.
    Про Ольгу я мріяла все життя, з самої юності, і знаю точно, що якщо мені ще раз судилось народити донечку, то буде Ольгою 100%, а хлопчик Володимир!

Але то плани....далекі!!

Останнє редагування: 9 Грудень 2011
  17. Dolche

Dolche Well-Known Member

чесно кажучи, можливо, якби в нашому колі рідних та друзів не було стільки Софій (аж5!), то я не виключаю, що чоловік би довірив мені назвати синочка, а сам назвав би донечку (до речі, його бабця теж Софія).
    Мені особисто не хотілось би, щоб на ім"я моєї дитини відкликалося п"ятеро дітей :) ІМХО

18. viltis

viltis Well-Known Member

І мені Квітка і Дзвінка завжди подобались....Але Дзвінок вже трошки маю серед знайомих. Тому свою донечку уявляю Богуславою або Ксенією. ( правда, то лише такі думки вголос), а от хлопчик то таки Дем"яном або Лукою:)

19. sofcja

sofcja Member

люблю це імячко... гарне і пестиливе і форми які хоч і Орко, і Орчик... і найліпше то Орцуньо...прям млію, бо маю татка Ореста

ще страшно подобаються Назар-Назарій-Назарчик... і Остап...
    цікаво як би їх америкоси перекрутили...
    всьо, я розкисла, розімліла...
    ах, скільки то мені родити треба:girl_crazy:

20. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Остап - Юстас (Eustace). Здається, так;)

Статус теми:
Закрита.