Вибираємо ім'я для дитинки (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Virginia, 9 Квітень 2013.

1. nattsol

nattsol Well-Known Member

Відповідь: Вибираємо ім'я для дитинки (2)

Франческа? (воно ж Франтішка, Францішка)

2. littlebird

littlebird Well-Known Member

Ми з чоловіком якось і не дуже думали над іменем для синочка. Малюк мав народитися 26 липня. Ми подивились які у липні свята. Найвідоміші-Івана, Петра і Павла, Володимира. І от Павлик нам двом сподобалось. Синочок народився 6 липня, але він всеодно був для нас уже давно Павликом. Чесно я раділа ще і тому, що думала що так дітей зараз не називають. Але в оточені зараз дуже часто зустрічається ім'я Павлик

3. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member

В нашому оточенні серед ровесників Павлика воно зустрічається нечасто - може 1-2 за весь час, а от серед старших трошки є. Манюніх поки теж не зустрічали :)

Щодо Франі, думаю, що то все ж польське Франтішка. Може бути від швидше німецького Франка, але з меншою ймовірністю. )) Франческа то вже більш італійське звучання, як на мене.

4. nyatochka

nyatochka Well-Known Member

на майданчику почула ім'я Патриція, так гарно! Мама в розмові вільно переходила на польську...

• Подобається Подобається x 1
  5. Colombina1982

Дуже люблю це ім"я ;) Серед польських родин зустрічала також Беатку і Магдаленку, хоча називають і цілком звичними для нас іменами.

6. Gloria Tempus

Gloria Tempus Well-Known Member

наш синочок теж носить це ім'я, в родині маленьких Павликів взагалі нема. А от на районі десь манюнь з таких іменем є 2-3.

Вчора на майданчику мама кликала сина Альберт. Мені якось грубовато то ім'я звучить (а може, то вона так кликала?))), а може тому, що його толком і не зробиш пестливим - хіба Берті (але то як американський Берт виходить) або Альбі (але соррі у мене асоціація, бо у нас собачка так називалася).
    В мене для сприйняття чомусь є важкі імена (чи то збір приголосних такий чи то якесь таке сприйняття), до прикладу, чомусь мені тяжко звучать імена Гаврило, Кирило, Гліб, той же Альберт. А у вас є таке?
    Щодо Гліба, то подруга розглядала це ім'я для сина, але от товклася і ніяк не могла придумати, як дитину інакше кликати - Глєбушка? От і не назвала, а назвала Юрчиком)

7. Annabela

Annabela Happy Member

Мені теж подобається!!! Є львівський гурт з такою назвою "Патриція"

8. Colombina1982

Можна Глібчик, напевно (схоже на "хлібчик"), але все одно якесь "масивне" ім"я. Глібусик, не знаю там.. Пам"ятаю, як Ірина Білик назвала малого Гліб, то моя мама як почула, зреагувала: "Та ну, Глібілик якийсь виходить" От вам і подвоєння приголосних, і "байдуже, яке прізвище" :)
    Можна просто Алік )

9. bobryha

bobryha Well-Known Member

Мені ім"я Алік, і ще Толік асоціюється з мужчиною, який випиває :girl_crazy:
    Не кидайтесь тапками, то просто мої асоціації

10. Krasynja

Krasynja Щаслива мамуся!

зустріла знайомих, малу назвали Домініка, гарне таке ім'я, мені воно чомусь близьке, хоч знайомих з таким іменем не маю.

11. smilechyk

smilechyk Well-Known Member

У моїй родині є хлопчик Домінік)

12. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

в нас на ДП є синочок Домінік у форумлянки :) Так мені подобається скорочення Домчик :girl_tender:

13. Kuma Zybulya

Kuma Zybulya Well-Known Member

А як перевести на українську і'мя Томмазо? В Італії часто зустрічається це ім'я :)

14. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

В мене є знайомий Альберт. Ну на вид - ніякий не Альберт, його всі Аліком кличуть, ото йому пасує найбільше.

15. Kvitneva

Kvitneva Well-Known Member

Хома?? То я так собі міркую: Томаззо(італ) мабуть Томас, якщо англ. Звідси й випливає аналогія.
    Мабуть, всі чули про мислителя, якого звали Тома Аквінський. В різній літературі згадку про нього можнна зустріти як з іменем Тома, так і Фома. А український варіант Фоми - Хома.
    Не претендую на істинну в останній інстанції. )) То все моя скромна думка.

16. Dominika

Dominika Well-Known Member

Щойно спілкувалась з молодим чоловіком на ім'я Корнелій. От дійсно не часто таке ім'я зустрінеш. І жіночий варіант - Корнелія також гарне. Як вам?

17. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

Мою викладачку звали Корнелія Корніївна, але всі звертались до неї Неля Корніїївна.

18. Krasynja

Krasynja Щаслива мамуся!

У мене в садочку зараз ходить дівчинка Корнелія, батьки часом її називають Корнюшончик. Як втросте, буде Корнелія Іванівна!

19. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Ми нарешті обрали ім'я малечі. Це було дуже важко насправді.. І вийшло дуже несподівано, бо перше ім'я я категорично не хотіла, а моя мама дуже пропонувала ще під час вагітності. А я просто ну не розглядала його для своєї дитини взагалі. І от пише мені чоловік ввечір, що ти напевно будеш злитись, але мені подобається то ім'я ( перед тим вони з мамою були в нас в пологовому і мама знову згадала його ). Я відповіла чоловіку, що ну і хай, а мені на той момент припало до душі Зорянка. А наступного дня глянула на нашу мініатурну красуню і ім'я, пропоноване і вподобане чоловіком видалось таким рідним, таким ніжним, як той маленький теплий комочок з крихітним ротиком. А друге я дуже хотіла як була вагітна, а коли доня народилась воно мені видалось якимсь надто строгим для неї і я відкинула його, а от в поєднанні разом мені зазвучало так гарно і я тішуся, що таки одне ім'я буде в неї від мене. А довго я так розповідала про ім'я Меланія-Тереза.

20. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

На днях згадувала своїх вчителів і багато з них мають по-батькові такі старовинні але гарні імена: Никифорівна-Никифор, Харитонівна-Харитон, Захарійович- Захар(дуже собі вподобала), Семенівна-Семен.