Вибираємо ім'я для дитинки (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Virginia, 9 Квітень 2013.

1. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Відповідь: Вибираємо ім'я для дитинки (2)

Та та ж Наталя, яка особисто мені асоціюється з суто українським ім'ям, але як розібратися, то хіба то ім'я українське? Воно ж і в інших мовах є
    Так що не варто так категорично писати, що українська дитина має мати українське ім'я. Треба ще розібратися, які імена дійсно українські, а які запозичені. І може ті, які нам зараз дико звучать за багато років будуть вважатися так само українськими

---------- Додано в 09:50 ---------- Попередній допис був написаний в 09:49 ----------

при тому,що ім'я походить від грецької мови

2. ГаЛоЧкА

ГаЛоЧкА Well-Known Member

та більшість імен мають грецьке коріння, просто малось на увазі імена, які звичні для нашого середовища.. А Ендрю для України незвичне .. Тереза..в нас в селі багато Терез бабульок.. ім’я не таке вже і незвичне, просто трішки підзабуте

3. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Для нашого регіону, бо ж в Україні є багато і "регіональних" імен. на сході поширені жіночі Валентина, Валерія, Олександр набагато більше ніж на заході і т.д. Якщо ж розбирати за походженням, то чисто українських не багато назбирається.
    І щоб, хто не говорив, а ім"я Мілана напр.- екзотичне для нашої країни.

4. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member

Я вже зустрічала Мілу, Мілану, Милану, Мілену і Людмилу (яку всі кличуть Міла), тому дозволю собі в цьому засумніватися. От Луїзу поки зустрічала тільки одну, про Антуанетту чула.
    До серіальних імен. Мені колись так подобалося Марісабель.. або Асусена.. чи Альберто.. але якось не спадало на думку назвати так дитину ))

5. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

то для звичне, а от моя мама і сестра мені заявили, що такого імені в Украіні взагалі нема! І коли я сказала, що маю кілька знайомих дівчат Терез , то сестра зробила круглі очі.

6. NataliaFed

Чомусь згадалось, як за радянщини навіть Тракторинами бідних дітей обзназивали :girl_cray:

7. Colombina1982

Але вже ніхто не робить круглі очі на Каміллу, наприклад, чи Роксоляну (теж не так давно дуже рідкісні імена). Думаю, років за 10 у Львові буде багацько Терезок, бо ім"я дійсно дуже гарне. ))

8. Margarett

Margarett Well-Known Member

О, власне згадала про Тракторину (чи то з малої букви треба ?). У моїх сусідів (то було десяток років тому) народилась онука. Син з невісткою переїхали жити у село звідки невістка. І от народилась дитина. Довго думали як дівчинку назвати, щось з простішого їм не підходило і все вибирали з ряду таких незвичних імен. А зупинились на такому (для мене особисто то більше єврейське, на слух і сприйняття) - Діана, кличуть Діна. Ясна річ, що в селі їм там вуха і моСк добре перемили з тим ім"ям, а вони як кожні батьки вперлись - таке і ніяке інше (мають право, зрештою свою ж дитину називають). Ну і дійшло діло свекрусі сказати. Сказали. Їй це ім"я взагалі не сподобалось, але вона не робила ні круглих очей, ні скандалів чи повчань. А тільки сказала: "Та, що вже. Най їм буде та ціла Діна, най буде хоч Тракторина аби вона здорова була.". І так вона мудро то сприйняла, вони батьки, то їх право. Так ніхто Діаною не кличе, всі Дінають по нині. Хоча от саме Діана (повне) мені якесь найкраще на слух і сприйняття.

9. NataliaFed

Мені здається, що це ім"я вже давно не екзотика в нас))

10. ГаЛоЧкА

ГаЛоЧкА Well-Known Member

дівчата а як вам ім’я Рая, воно для мене чисто російське.. знайомі так назвали доню.. кажуть грецьке

11. Colombina1982

Та за походженням грецьке, але в наших краях більш поширене в російськомовних родинах. Саме ім"я гарне, але в мене неприємні асоціації з конкретними особами..

12. NataliaFed

Ну, мені воно, як звично, то скорочено в нас Раїсу кличуть Рая.

13. Barnaulka

Barnaulka Well-Known Member

коли я тільки народилася, мої батьки про таке ім"я навіть не чули . За кілька місяців у знайомих в Новосибірську (ми в той час жили далееко в Сибіру) народилася дочка, яку назвали Діаною. Татові дуже сподобалося, і коли вже тут народилася моя сестра, назвали її так, як тато хотів. Баба (татова мама) фиркала, що то за ім"я, але не було на то ради - як захотів, так і зареєстрував. В той час ніде поблизу не було жодної дівчинки з таким іменем, а буквально за кілька років кількість Діан в районі збільшувалось, і тепер в одному класі може бути не одна Діана. Я так розумію, така доля чекає більшість імен - спочатку рідкісне, потім дуже поширене, хоча й типу екзотичне, а потім стає звичним для нас і його називають українським :wacko1:

14. Dominika

Dominika Well-Known Member

у мене це ім'я також викликає недобрі асоціації... була у нас на вулиці дівчинка Рая, яка ну дуже вже мене ображала в дитинстві. Тепер на все життя погані спогади про це ім'я. Мені від нього чомусь віє якоюсь комуністичною партією, ЦК ВЛКСМ, Лєнін і т.д.)))
    А щодо Терези... В моєму оточенні вже є три маленькі дівчинки з таким іменем. Так що не така вже й екзотика. От з цим іменем в мене чомусь підсвідомо асоціюються ще два - Рената і Майя. Тереза, Рената і Майя...Чого б це)))

15. NataliaFed

От, чомусь це ім"я мені миле, хоч навряд чи назвала так свою дитину)

16. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

так звати мою маму :girl_in_love:
    більше Май я не зустрічала
    мама з дитинства не любила це ім"я, а ще її завжди дратувало, коли недочуваючі записували Мая

17. NataliaFed

Чому?
    Мені воно справді миле, таке жіночне чи що)

Я от чому написала, що напевно б не назвала свою дитину, бо називали б не те що Мая, а Майка 100%, хоч можу помилятись

18. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

казала, що в них так кіз називали :xaxa:
    тато так і кличе :connie_pull-pigtail

19. NataliaFed

Нуу, татові можна))
    Про кіз вперше чую, знаю мультик про бджілку Майю.

20. Dominika

Dominika Well-Known Member

а мну нра...мої знайомі свою маленьку донечку лагідно кличуть "Майячок":girl_tender: