Вибираємо ім'я для дитинки (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Virginia, 9 Квітень 2013.

1. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

Відповідь: Вибираємо ім'я для дитинки (2)

На Закарпатті зустрічається ім'я Бертолон, може, то від нього.

2. Oriana

Oriana Well-Known Member

На майданчику познайомились з новими сусідами. Там такі імена різні-різні діткам дали - Юля, Аліса та Ендрю:)

3. Materynka

Materynka Well-Known Member

Я колись чула ім"я Юсуп, А ще з недавнього Теодор, скорочено Тео

4. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member

Повний різнобій )) Може, від різних батьків? ))

5. Oksamyt

Oksamyt New Member

В наших сусідів є донечка
    Ольвія, досить давнє і не звичне ім'я.

6. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

В однієї з блогерів є донечка Олівія, то вони її називають Оливкою вдома:)
    Це російськомовна сім'я, яка живе в Австралії, тому там вона Алівка:girl_crazy::girl_smile:

7. Oksamyt

Oksamyt New Member

Власне Олівія я чула, а це Ольвія, пестливо її називають Оля:)

8. наталя 2204

наталя 2204 Well-Known Member

А я от не розумію, чому живучи в Україні і будучи українцями люди називають дітей закордонними іменами? Думаю, що ні французи, ні італійці, ні мексиканці, ні африканці не називаюсь своїх дітей українськими іменами, а наші- "рад старатся!". В українській мові є багато чудових мелодійних імен. Чому все чуже здається кращим, ніж своє, рідне???
    До нас у двір приходить дівчинка на ім"я Мілана. Так от всі діти (і дорослі , доречі, теж) постійно називаютьїї по-різному, вона ображається, а насправді люди просто не можуть запам"ятати, як її ім"я. То назвуть Мілена, то Малена. А вона весь час повторює, що вона Мілана.
    Нащо називати дитину якимось чузоземним ім"ям, щоб потім дитині створювати незручності в житті?

---------- Додано в 09:14 ---------- Попередній допис був написаний в 09:10 ----------

На закарпатті багато чого можна зустріти "не українського". То ж мадяри. Для них воно рідне.

---------- Додано в 09:15 ---------- Попередній допис був написаний в 09:14 ----------

Молодці! Українські діти повинні носити українські імена!

---------- Додано в 09:17 ---------- Попередній допис був написаний в 09:15 ----------

І що дізнались? Напевно мама серіалів надивилась забагато. От і поназивала дітей!

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Мені імя Мілана дуде подобається. Якийсь час думала що назвала б так донечку.

10. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

) Моя хресна така ж категорична в цьому.
    Я теж не розумію для чого нашим дітям екзотичні імена але, кому що. Особливо екзотично іноді все звучить в комплексі з прізвищем і по-батькові українським)

11. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Наталя, ви маєте своїх дітей і вправі називати їх так, як вам підходить, а як чогось не розумієте, то ваші особисті проблеми. Вибачте, що різко, але я вже теж втомилася чути, що треба було дитину назвати "нормально". Для мене нормально так, як я відчуваю, для цієї мами напевно теж. А за кордоном, до речі, взагалі нема іменного бар'єру, і людину там називають так, як вона себе відрекомендовує. Колись моя мама працювала в сім'ї, де була дівчинка Настя, бо батькам таке скорочення Анастасії подобалося, вони його десь почули, хоч в них в країні воно не поширене.
    В нас на майданчику теж є Мілана, я не розумію, що там важкого до запам'ятовування?
    Ви своїх як назвали, до речі?

12. Colombina1982

О-о, африканці і азіати по всьому світу як тільки не називають, та й в себе також.. Може, не українськими, але запозиченими. Мексиканці - іспанськими. Це запозичення, чи ні? Бо ж мали б плекати рідні, ацтекські (чи інків, я ті цивілізації плутаю (( . А у Франції зараз така мішанина етносів, що які імена тільки не зустрінеш. І навіть французи з діда-прадіда часом обирають своїм дітям "дивні" імена типу Маруся. )) Тому я не проти поміркованої оригінальності. От тільки в даному випадку Ендрю за наявності українських відповідників (Андрій, Адріан і т.д.) я щось не зрозуміла.
    Мені ще зустрічався варіант Милана. Та, з тими нюансами дійсно тяжко ))

13. napoleona

napoleona Well-Known Member

А Ромчик і Юля українські імена?

14. Zhdana

Zhdana Well-Known Member

Певно варто спокійно прийняти те, що інші люди можуть бути некатегоричними в цьому, і від того вони і їх діти не менш українці))) Ім*я - приходить до дитинки через душі мами з татком, отже воно є хороше. Якщо так дитинку назвали, значить саме такою її побачили батьки. Ну і файно))) На мою скромну думку, українські дітки не повинні своїм іменем нікому і нічого)))

15. Oriana

Oriana Well-Known Member

Ні, татко один:)

16. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Так, то не я категорична бо може комусь і моєї дитини ім"я не нра, тотаке але часом, а особливо останнім часом чую вже справді такі імена, що важко собі уявити,що
    Скоріше, то "так, як в ні кого" але най там аби всі були здорові!

17. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

З іменами в дечому згідна, але не така категорична. Бо що є українськими іменами, а що ні? Наприклад Софія, Вікторія, Тереза не є українськими, але ж ми іх нормально сприймаємо. І таких імен купа, в яких походження різне. Але от називати дитину Ендрю це якось дивно, воно ж так перекладається через написання, то так само можна назвати дитину Анджей, польський варіант Андрія.

18. Colombina1982

Та як сказати.. Традиційні для України, але походження таки нетутешнє.. Так щоб суто місцеве, слов"янське, то вже десь між Богданами, Зорянами і т.д. треба обирати. Знову ж не факт, що з цим іменем похрестять. А у святцях - римляни і греки ))
    Капець, якщо так по іменах, то в мене в сім"ї - жодного українця. :)

19. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Зазвичай, коли хтось дуже кричить за "українські" імена, має на увазі імена християнських святих з православного календаря. Оскільки Русь після хрещення була православною, то й імена дітям почали давати відповідні. Але все одно мода на імена завжди була з того часу, як батьки стали самі вибирати, як назвати дітей (бо дуже довго ім'я дитині давав священник і з батьками не радився, хіба треба було "домовлятися"). Перше, що спало на думку - Сергій, або Вікторія. Українські імена? Нормальні? Певно нормальні, бо дуже поширені, але ще 50 років тому в нас так не називали. І традиційних Наталь, Вікторів, Март колись було зовсім мало, але ж зараз вже ніхто не додумається казати, що то екзотичні імена.

Мого свекра так назвали цікаво, але традиційно. Розказувала його сестра (старша), що родився він, ну думають, як то назвати, а в селі поширені були Ґеники, Василі, Івани. І мама каже, що хай вже буде може Ґеник. А потім так собі подумала, що хай буде Роман. В селі Романів на той час майже не було, і те ім'я вважалося трохи "екзотичне":) Назвали, і аж потім через кілька років вичитали в календарі, що свекор родився на Романа, 1 грудня.

Софію і Вікторію так, а от Терезі закидають "полячність". Взагалі, часто православні імена - то "українські", католицькі - "польські".

20. Colombina1982

Таки так, навіть 40 років тому Сергій чи Вікторія, принаймні на селі, були дивиною..
    Ну і з другого боку, Геника чи Любцю зараз теж ще треба пошукати. Екзотика..
    Просто воно не таке поширене, як Софія чи Вікторія, от і навішують ярлик "польське".. Один час було "дуже українське" Ілона поширене, власне серед наших корінних галичан, і їх це чомусь не надто бентежило ))