Вибираємо ім'я для дитинки (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Virginia, 9 Квітень 2013.

1. Virna

Virna Well-Known Member

Відповідь: Вибираємо ім'я для дитинки (2)

100% В мене теж племінник Святослав, але батьки і всі кличуть Святик. То я коли до малого кажу: "Ти Святославчик", то він (2 роки) сам мене виправляє, що він Святик.

2. Багіра

Багіра Well-Known Member

ну в нас теж так було, але вибрали тільки для дівчинки, для хлопчика щось не сходилися думки вже тоді
    правда як завагітніла і ще не знала стать, то те імя вибране зразу мені перейшло
    заявила сходу чоловікові, що його не буде навіть як варіант)) був мягко кажучи в шоці, стільки років говорено переговорено:)

3. nibysh

nibysh оптимістка з сумнівами

Та ну , моєму майже 2 рочки і він знає , як мінімум 6 похідних свого імені і ще те , що він збитка і мишка (кусючий ) .Просто це вибір кожного і не треба стереотипів .Це ж наші діти , вони оригінальні і неповторні . Щодо інших дітей , то я також завжди перепитую чи скорочують ім*я . Ніколи не роблю це самостійно .

4. Багіра

Багіра Well-Known Member

п.с. з отими іменами, то певно одне з тих життєводитячих речей, які я щиро не розумію
    в плані, у нас Ромчик, а не Ромко чи Роман, Катруся, а Катя ні ні)
    то я не до когось особисто, просто постійно з тим стикаюся і в житті, і в темі, і для себе того не доганяю, бо якщо вже сприйняла якесь імя для своєї дитини, то зі всіма його звучаннями, скороченнями, перекладами на іноземну мову
    деколи і не знаєш як то звернутися до дитини, щоб батьки і дитина були задоволені)

5. katysik

katysik Well-Known Member

аналогічно :) Я чогось завжди думала, що у мене першою буде донечка, а другим синочок, тому й ім'я для дівчинки в основному думали, правда стільки було тих варіантів (і Вікторія, і Аліна, і Евеліна, і Яніна :)) Тепер марю Еліною, правда не знаю на скільки швидко 'дозріємо' на другу дитинку ))

---------- Додано в 13:37 ---------- Попередній допис був написаний в 13:28 ----------

Погоджуюсь на всі сто! Але чесно признаюсь бісить мене трохи, коли малого Сєньою хтось називає, це вже явно перебір, а всі решта похідні - будь-ласка :)

6. Багіра

Багіра Well-Known Member

ну та, я розумію що батьки не хочуть щоб їх Володю кликали Вован чи Вовчик
    але я якби вибирала то імя, то мусила б і такі варіанти сприйняти, бо коли дитина подорослішає то не будеш бігати за людьми і казати так не говорити

7. katysik

katysik Well-Known Member

воно то так, але, подорослішавши, малий сам буде вирішувати як його будуть називати друзі чи знайомі, бо оті саме Вован, Гоша і т.д. то вже більше стосується підлітків і таких собі 'клікух', ну але ніяк не річної дитини, то моє таке ІМХО :)

8. Багіра

Багіра Well-Known Member

я аж розсміялася, коли уявила, що річну дитину називають якоюсь "кликухою") але якщо не брати до ваги отих підліткових назв, то так, буде вирішувати в якійсь мірі.. але от приміром мене називали з тою "умовою"), щоб ніхто не кликав Ірка, і що? всерівно хтось вальяжний знаходився з таким звертанням..
    ну мені щодо того якось фіолетово, тому що можу на то сказати... хіба що: так мене не називайте, бо моїй мамі то дуже не подобається)))"

9. Virna

Virna Well-Known Member

Про скорочення. То як я кажу свекрусі, що нам ім"я Мартин подобається, а вона: "А як повне?"
    я: - Мартин.
    Вона: - А як скорочене?
    я: - Мартин.:girl_haha:

10. glasses

glasses Member

В нас кожен кличе як хоче.
    Я - Святи(і)к
    Тато - Сятя
    Бабця (моя мама) - Святік
    Бабця (чоловікова мама) - Святославчик
    Дідо - Святя
    От так от от)))

11. Gorda

Gorda Well-Known Member

Та це ще як хто. У мене доречі недавно був випадок. Людина три роки називала мене в одній формі імені, а потім їй щось перемкнуло і вибрала таку яка мені не подобається. Я трохи потерпіла потім підійшла і скала, що мені то не підходить. Не подобається, мовчати не потрібно. Ну це так загально до слова. :) Мені дитину кожен сусід, родич по-різному називає. Єдина форма імені яка не подобається то це Маланка. Не знаю чому. Будемо у майбутньому працювати над виправленням цього. :)

12. Miamama

Miamama Well-Known Member

Нічого я не мушу сприймати! І бігати звичайно ні за ким не буду, але дитина сама буде вибирати як до неї повинні звертатись (я ігнорувала в дитинстві, коли сторонні до мене звертались Ксюша - Оксана і крапка!).
    І ще одне маленьке спостереження - чомусь Вован може звернутись лише якесь "нещастя" , а от в школі "Святої Софії" без всяких моїх вербальних і невербальних натяків малого називали Володимирко, Володимирчик.

13. Багіра

Багіра Well-Known Member

воно мені дууже до душі було, коли вибирали, а чоловік знову ж таки крутиви носом)))

---------- Додано в 20:39 ---------- Попередній допис був написаний в 20:16 ----------

ну та власне я і привела свій приклад, мені нормально якщо до мене так звертаються, а декого з рідних аж передьоргує... ну то який сенс називати дитину певним іменем, не сприймаючи всіх його варіантів? (не йдеться про про ті підліткові, а взагалі)
    ну і спершу стільки шуму з тим, поки дитина маленька, а хіба воно буде так важливо через років 20? тим більше може дитині якраз буде більше подобатися варіант, який батьками не сприймається
    ну але то моє ІМХО таке, я поважаю позицію батьків і їхні побажання, але писала, що просто не розумію
    п.с. звичайно, якщо приміром в сімї і оточенні звикли називати Андрійко, то Андрюша чи Анжей сприймається як чуже, не своє.. але то всерівно варіанти одного імені, і від того ніде не дінешся.. і якщо від Анжей верне, то може краще не вибирати такого імені, бо хто його зна... (може дитина в майбутньому буде співпрацювати з поляками і захоче щоб вони так до нього зверталися)

14. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

О згадала, мені ще дівчаче ім’я Меланія подобається - Мелася, так лагідно.... ммм...
    А ще варіанти скорочень: Міля підійде? чи Лана?

15. Gabi

Gabi Dum spiro spero

Це більше до Емілії підходить, на мій погляд. Я свою доцьку так називаю, а ще Мілічка, Міляся, Емі і Емілі.

16. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Це і в мене було варіантом ))) і теж чоловіку не сподобалось ;)
    Але таки гарне ех..

17. agnechka

agnechka New Member

була на відпочинку на вихідних і почула як мама називає доню Емма, думаю то Емілія, то так гарно було...
    друзі питали як хочу назвати свою дівчинку, то я сказала декілька варіантів, то вони самі чогось зробили вибір на Лоліті і вже до кінця відпочинку питали як там Лолка в животику поживає... так мило звучало, не можу і не хочу відкидати це ім'я як варіант...:girl_wink:

18. Gajka

Gajka Well-Known Member

Розглядаю такі імена, які були б у церковному календарі і несхожі до російських.
    Думаю над Анна, Катерина, Наталія.
    Щоб дуже, не подобається жодне. Перечитала купа всього, все життя хотіла дівчинку, а назвати знаю як хлопчика. І що з тим всім робити?
    Хлопчика назвала б Тимофій або Гриць.

Хотіла б ще щось гарне словянське. Але придумати не можу. Підкинете ідеї?

19. nattsol

nattsol Well-Known Member

раджу почитати "Рідні імена. Слов'янський іменослов" Галини Лозко

20. ГаЛоЧкА

ГаЛоЧкА Well-Known Member

Ольга, Олена, Оксана, Христина,Зоряна