Вибираємо ім'я для дитинки (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Virginia, 9 Квітень 2013.

1. нталька

нталька Well-Known Member

Відповідь: Вибираємо ім'я для дитинки (2)

Я знала колись дівчину, зараз їй близько 30, ім"я - СталІна. Та, ім"я виражало з якої вона сім"ї, і загалом, по поведінці, вона би цілком вписалася в ті далекі часи. Шкода, не знаю як вона зараз.

2. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

в мене з малюком :) малюк Люк :) я як побачила, аж тепло на душі стало.
    правда теж думала на початку, що Лука.

Мені особисто ніколи не буває смішно від незвичних імен. А від сполучення незвичного імені з прізвищем - чесно, буває :) Ну ладно ще Домінік Свинаренко, Мирон Габріель. Але Гледіс Петрищук чи Леонард Гаразд...

---------- Додано в 13:54 ---------- Попередній допис був написаний в 13:52 ----------

Добре, що не Даздраперма (Да Здравствует Первое Мая) - мою маму в ПБ пропонували так назвати, бо бабця її народила в ніч на перше травня

3. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member

Ні, мені також фіолетово, і я визнаю право - як хочу, так і називаю. Але жити-то дитині, і якби я не бачила прикладів, коли в 16 міняють прізвище, а то й ім"я, то взагалі б на задавала таких дурнуватих питань. )
    необізнаність дошкільнят з творчістю Люка Бессона мене саму деколи просто шокує, і багато що про них говорить.. Але ситуацію може врятувати Люк Скайуокер.. напевно. )
    Зрештою, якщо ім"я вам подобається, і ви налаштуєте дитину на позитив по життю, то рідкісність імені йому нічим не зашкодить, це точно. Я вже писала про Свена, Антуанетту і Луїзу, в яких станом на даний час проблем через ім"я не виникало. Крім того, це все дійсно, так відносно - зараз маленьку Оксанку треба ще пошукати, а імена, які колись були екзотичними - дуже широко розповсюджені...

4. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

так і є, зараз він малюк Люк:girl_tender: ну і з прізвищем на мій смак в нас все дуже гарно, бо прізвище гарне:)

точно!:girl_claping:
    в цих випадках ім"я нічого не міняє, як на мене

фраза моєї мами:) так жити дитині, і не відомо де жити, бо навіть ми сьогодні не знаємо, якою буде наша країна завтра
    знаю більше випадків коли жартують з дітей з поширеними іменами, бо не від імені то залежить.
    а ще я б іноземні/незвичні/старі/маловживані імена в один ряд з Електрофікацією і Сталіною не ставила, бо то таки була данина моді, а Луїза була і буде:)
    я ще першого хлопчика хотіла назвати Лукас, але після того як побачила собаку з такою кличкою передумала, а чого згадала цей випадок, бо щойно гуляла і дідусь голосно кликав Макса і то був пес....

5. Colombina1982

О, з такої самісінької причини в мене дуже довгий час було відповідне ставлення до імені Каріна - так звалася сусідська бультер"єриха..
    ну так, з цієї точки зору інтернаціональні імена дуже комфортні.
    а хто його зна.. в мене малий зовсім не такий, але трапляються просто надзвичайні язви. До речі, в моєму дитинстві такі теж частенько зустрічалися. Значить, такі вже в нас батьки, таке виховання. Зрештою, Ви праві, будь хоч Володею, хоч Максимом - хто захоче вчепитися - вчепиться

6. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

Ще згадала з "радянських" імен Нінель (Лєнін навпаки, це ще погано звучить, і косметика така є) і Олімпіада (як в тому анекдоті "В честь Олімпійских ігор"):girl_blum:.

7. Colombina1982

Кім - коммунистический интернационал молодежи, Октябрина, Трактор, Космос, Ера.. І це не здавалося тоді диким..

8. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

ой, мені Кім так гарно звучить, відразу фільми КімКіДука згадались, а тут таке...
    а як щодо Акім?
    ага, але та комфортність не першочергова, то як приємний можливий бонус, тобто ми нею не керувались в виборі, тільки на відчуття свої покладались, ну і Люк прийшло ще на початку вагітності, мені перейшло, а от чоловіку з сином ні, я то все описувала тут
    і знову ж таки багато звичних імен інтернаціональні, але людей завжди дивує щось що їм не звично чути, то природньо, мабуть

9. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

А чому проблема ЛИШЕ з іменами? Мені з прізвища зробила кличку й була до 8-го класу "крисою". То що? Мали батьки міняти прізвище чи як? Вже тут у темі нераз писалося, що якщо хочеться придумати, то придумають і так. Дитину не зможуть образити, якщо батьки матимуть правильний підхід до тих речей.
    Ми коли Дарка називали Дарієм, то такого імені не було ні в кого, лише в сусідки моєї хресної у Заліщиках син так називався, то вони вирішили, що то я на його честь (бо колись була закохана в його сина :girl_crazy:). Ми все одно назвали так, як хотіли й ніколи не пожаліли. І попри те, що йому в школі говорили, що його ім'я означає темний (dark), він далі дуже любить своє ім'я, точніше його форму - Дарко (не здивуюся, якщо колись собі поміняє документи на Дарко, тут таке часто трапляється). І те dark його не зачіпає, хоча часто комусь до голови приходить запитати чи подражнитися, бо він вміє дати на то відповідь, після якої вже ніхто дражнитися не буде. )))
    Я тут по семінаристах бачу, що народ без проблем пристосовується. І хоч їм важко вимовити Михайло, але все одно стараються і кажуть Микайло, а не Майкл. І Андрій також говорять без проблем, і Василь, і Тарас. І не переробляють. У нашому колі всі англомовні кличуть Натуська Натанчиком і навіть не думають переробляти на Нетенієл. І Меласю вже навчилися Меласею кликати. Лише коли перший раз чують, то роблять із Меланії Міленію, а так - усього можна навчитися. )))

Та йой, дехто міняє Олен, Анастасій тощо. То вже таке питання. У моєї знайомої донька змінила ім'я з Анна на Ганя (Hania), бо їй так більше подобалося. То найменше, чим варто перейматися.

У мене подруга Кім - Кімберлі. :)

10. Colombina1982

То називається - нове трактування. Було ж собі нормальне азіатське ім"я, а під нього таку ідеологію підвели..
    Це дуже класно, насправді. І щодо того, як дитина реагує на випади на свою адресу (величезний плюс правильному вихованню), і щодо реакції оточуючих на незвичні імена. Може, останнє зумовлено загальною більшою різноманітністю культур. Якщо спрощено, то он в мультику "Кайю" діти всіх народів і континентів в одному садочку. А в нас вони - прям білі ворони (не завжди, але часто). Хоча, в найкращої подружки малого арабське ім"я і таки трохи східна зовнішність, але діти її чудово сприймають. Вона просто справжнє сонечко :) Тому це більше від самої дитини залежить, напевно

11. KrystynaM

KrystynaM Well-Known Member

ага , як маленьку Марусю)))
    моя мала одна Маруся.
    Є 2 Дарини, 2 Вікторії, Ангеліна, Хризанта.))
    Мій чоловік дуже хотів Марусю, тому ми так назвали.
    Я якщо в нас буде ще доця хотіла б Єва назвати, але то все може змінитися. Ще подобається Віталіна.

12. napoleona

napoleona Well-Known Member

ну не знаю....
    у наших колах і майданчиках багато Марусин зустрічала))

13. Colombina1982

Цікавий грецький варіант Злати. )) А скорочено як? Чи так повним і кличуть?
    не так, щоб аж багато, але трошки є. Вічне ім"я ))

14. lawyer

lawyer Member

якраз хотіла про це написати. ну, чому одній дитині і в глову не прийде дразнитися? при чому, ображати і перекручувати можна будь-яке ім'я, прізвище чи ще щось третє собі придумати.
    ну, й щодо Люка і люка. чомусь чи чому мені (поки тут не прочитала) навіть в голову не взбрело схожіть чи навіть ідентичність цих двох слів?! а може не слід вишукувати щось там, де його нема?

---------- Додано в 17:02 ---------- Попередній допис був написаний в 16:58 ----------

мене мали назвати Мартою, поки сусід напроти не завів собі собаки, як він її назвав, думаю, ви здогадались:)
    а між іншим, ім'я Марта мені дуже подобається і можливо, в майбутньому, як дасть Бог донечку, її б так назвала, але на жаль, чоловіку це ім'я не до вподоби...

Останнє редагування: 12 Березень 2014
  15. KrystynaM

KrystynaM Well-Known Member

не знаю, не чула нікол і з її мамою не спілкувалася.
    Але не уявляю як можна то скоротити, Хризя?
    ну не дуже мені то ім"я)))

ми на разі небагато.
    Але бачу зараз більше почали називати так:))

так точно.

---------- Додано в 17:09 ---------- Попередній допис був написаний в 17:08 ----------

мені Марта і ніби подобається,але мала в класі одну мартуню, не переносила її, от і на ім"я якось воно мені переноситься:))

16. Colombina1982

Мені теж і в голову б не прийшло шукати в вишуканому, як на мене "Тіна" ту "тіну", яка "болотна", а також іншу всячину, яку навіть не хочеться описувати, в Теодорі, Макарі, в Остапчику і Захарі. І в Маркові, який "товчеться в пеклі".. Але сприйняття буває ду-уже різним. І коли так поцікавитися, то та-аких варіацій на тему можна дошукатися. І між дорослими, і між дітьми, до речі. Може, то брак виховання, може дійсно асоціації у всіх різні. А може, в кожному імені щось "таке" є, тільки в різній мірі очевидне..

17. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

Ото не розумію цього. Чому обов'язково треба ім'я скорочувати? Мого Маркіяна пробують скоротити до Марка лише українці. Американам таке до голови не приходить - якщо звати Маркіян, то так і кличуть (звучить як Маркіан)

18. napoleona

napoleona Well-Known Member

оо ті питання: а як скорочено? а як пестливо? а як по-батькові? а хіба то підходить до прізвища? ....

19. KUSJ

KUSJ мрійлива

Нашого меншого звати Костянтин, кличемо Костя, Костік, якось не хочеться весь час повне ім"я говорити.

20. Colombina1982

Ну та бо однісіньким варіантом повсякчас називати нецікаво. У знайомих навіть незручне, як на мене, для варіантів ім"я видозмінено вже на 10 дивовижних способів певно. Хочеться ж часом і пестливо, і смішно, якось так..
    Дійсно, яка різниця? Тим більше, що незвичне поєднання гарантовано краще запам"ятається. Консуело Казимирівна Шпак. Забудеш таке..