Вибираємо ім'я для дитинки (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Virginia, 9 Квітень 2013.

1. nattsol

nattsol Well-Known Member

Відповідь: Вибираємо ім'я для дитинки (2)

Що можу сказати, представники РУН-віри вважають, що давні українці святкували і Різдво, і щось схоже на Йордан-Водохреща, і навіть свято аналог Великодня :) Звідкись же ж походять традиції колядувати-щедрувати і обмінюватись крашанками
    А схожість з назвою рки Йордан може бути випадковістю, а може і ні. Зрештою, в багатьох мовах є слова дуже схожі за звучанням і однакові за значенням :)
    ну, ви ж навряд чи кажете "вуста" на губи, "рамена" на плечі, "ланіти" на щоки і т.п. :)
    не варто забувати, що мова жива і змінюється :)
    наприклад, "дани" лишились в назвах річок (згадайте: Дон, Дунай, Дніпро)
    а той же ж "ор" має ще звучання "яр" (не знаю яке було першим), зустрічається, наприклад, у словнику Даля:
    ну і, наскільки мені відомо, люди, що колись жили на території України, були арійцями-орійцями і були сонцепоклонниками, головним божеством яких був Орій, відомий ще як Ярило. Якщо не помиляюсь, це були предки скіфів і сарматів (можу щось поплутати)
    Можливо. Але Ордана може бути і Даною-Данусею, а Орстан - Орчиком :)
    є, наприклад, тут і тут

2. Gloria Tempus

Gloria Tempus Well-Known Member

Дуже корисні посилання, ще собі пару гарних імен знайшла. До речі, не знала, що ім'я моєї мами Леся означає ніжна) І ще кілька, які дуже сподобались - Квітослава, Лада, Мальва, Зореслава... Ой, щось мене понесло, бо другої дитини ще нема у планах ,а я вже імена вибираю))))

• Подобається Подобається x 1
  3. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

еееех, не поймут ...

4. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Мій муж Ладу забракував :sad: сказав, що не хоче дитину називати як машину, щей з такою репутацією...
    А так гарні імена )))

---------- Додано в 21:33 ---------- Попередній допис був написаний в 21:32 ----------

Та чого саме Мальву не поймут? А як же та сама Квітослава ))) чи Дзвенислава ітс? також зараз досить незвичне )))

5. Inglor

Inglor Well-Known Member

Знаю двох Квітослав, лагідно називають Квітуся.

6. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

моя мама дуже любить Квітку)))) а я Мальву)) назвем Роза:girl_crazy:

7. Virna

Virna Well-Known Member

Теж переглянула посилання. Здивувало, що Сніжана і Божена українські за походженням.

8. katysik

katysik Well-Known Member

Дивилась сьогодні фото з фотосесій однієї дівчинки-фотографа і там була маленька модель - дівчинка Квітка, я ще думала яке цікаве і оригінальне ім'я, і ніяк не могла додуматись, що то від Квітослава :girl_blush2: Взагалі зараз, бачу, спостерігається тенденція назвати дитину не так як всі, якось по особливому :)

9. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

аби до абсурду не доходило...))

10. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

А ми якось не тягнемся за тою тенденцією, вибране нами імя ще до нашої вагітності мало того що традиційне, щей популярне і зустрічається досить часто.
    Просто відчуваємо всією сімєю, що воно наше, і все.

11. Inglor

Inglor Well-Known Member

І я про те саме. Все мені пригадується сюжет новин, де говорилось, що батьки в Закарпатті сина назвали Янукович...Брєд!

12. Dream-baby

Dream-baby Member

прочитала всі 30 сторінок і все таки залишилась при своїх іменах, а це: Мілана, Мілена, Мілада чи Меланія, залишилось зовсім "трошки" переконати чоловіка :girl_in_dreams:

13. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

Мілана-суперваріант дуже ...Дана і Мілана:girl_in_love:-мої фаворити

14. Dream-baby

Dream-baby Member

та от і мені воно шалено подобається, а чоловік проти, а коли прошу запропонувати свій варіант почула Анастасія і Аліса, добре що лежала бо точно б впала.... я йому про гарне рідкісне імя, а він......

---------- Додано в 21:51 ---------- Попередній допис був написаний в 21:49 ----------

боюсь тільки, щоб з роками Мілан не стало так як Анастасій.

15. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

А хіба це суттєво? Головне що імя гарне і приємне і до нього душа лежить.

В нас імя готове, і чим далі тим поширеніше воно стає, з року в рік все частіше зустрічається, але я свою доцю тільки з тим іменем уявляю, хай хоч їх 100 буде в класі потім.
    А коли сьогодні щей її риси розгледіла то взагалі тільки по імені стала називати... Прийшло, можна сказати)))

16. Уляночка

то так..Марчиків зараз досить багато(МАРКО,МАРК,МАРКІЯН..як похідне-МАРЧИК),але тоді було непопулярне..

17. Shatenka

Shatenka Well-Known Member

Я свого таки, певно, не переконаю.. Дуже мені подобається ім'я Дарій, але він тільки дивиться на мене, як на немудру, каже, що ніколи так дитину не назве. А ще Ярослав мені подобається, то ще з минулої вагітності моя любов, теж ні, крутить носом.. А сам нічого не пропонує, каже, що ще багато часу є:umbrage:

18. Dream-baby

Dream-baby Member

я щойно намагалась про це говорити, все закінчилось :girl_cray:, теж все йому не підходить, а нічого свого не пропонує

19. uliana

uliana Well-Known Member

а я свого добиваю:) також носом крутить:girl_haha: Хочу тільки Дарій!!!

20. Уляночка

вам,дівчатка,не пощастило..в мен муж тільки казав"кльово"..на будь-яке імя:girl_haha: