Вибираємо ім'я для дитинки (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Virginia, 9 Квітень 2013.

1. arina

arina Active Member

Відповідь: Вибираємо ім'я для дитинки (2)

Дівчатка, почула рос. ім’я Кіра - дуже сподобалось. Це повна версія? Є українські варіанти?

2. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member

Мені також дуже подобається. Це повна версія. Взагалі ім"я має грецьке походження: "господиня, пані" (кірія, якось так). Суто українського варіанту не знаю, але і цей не звучить надто "ненашенськи".

3. Dolche

Dolche Well-Known Member

так, знайома назвала свою доню Кіра.

4. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

в мене в родині була Кіра, дружина двоюрідного діда
    зараз ім"я рідке, але зустрічається, мені подобається

5. Paradise

Paradise New Member

А мені ще Кора (наголос на "о") подобається, але ще не знаю, чи так назвала б донечку.

6. mazepynka

mazepynka Well-Known Member

А знайомі назвали діток Ордана і Орстан. Імена батьків теж починаються на О - Остап і Оля.

7. Virna

Virna Well-Known Member

звиняйте за дурне питання, але то чоловіче чи жіноче ім"я? просто ніколи не чула

8. Colombina1982

"Орстан" - Оренбургский станкозавод. Так Гугля каже.. Ще є Арстан - ім"я татарське. Арстан Білобородий в Грі престолів..
    Ордана - компанія з доставки питної води, є ще спортивний одяг, якийсь герой в World of warcraft. Знайшла ще тюркське Ардана..

Може, фентезі та комп"ютерні ігри надихнули.. І ще, зважаючи на частини Орда- і -стан, виникає запитання - вони не кочівники часом? )) Хоча Остап і Оля.. ну те, що оригінали - це очевидно. Орстан Остапович (навіть вимовити важко) і Ордана Остапівна - воно так.. дивно.. Цікаво, чи діти в 16 не матимуть бажання називатися якось звичніше - наприклад, Орко і Данка ))

Вибір тим дивніший, що імен на О ніби не бракує.

Останнє редагування: 31 Січень 2014
  9. LsP

LsP New Member

У мене 2 доні, Соломійка і Роксоланка. Дуже подобаються українські імена)

• Подобається Подобається x 1
  10. nattsol

nattsol Well-Known Member

мушу вас розчарувати, ці імена не українські: "Роксолана" має латинське походження, "Соломія" - єврейське :)

11. LsP

LsP New Member

нехай буде так, але я всеодно рахую ці імена більш українськими, ніж Артеміда чи Медея)))

12. Borsychok

Borsychok мамуська-пампуська

:lol::khomyak:Ой, розсмішили.
    тож треба так дітей назвати.

13. Inglor

Inglor Well-Known Member

Цікаво, а вони в Україні живуть? Якщо так, то мені цікаво, чи задумуються батьки, як цим дітям буде житися в підлітковому віці. Їх же однолітки можуть засміяти, в результаті чого діти можуть отримати багато комплексів.

14. Anty

Anty Well-Known Member

а я мрію доню назвати Юнона, але в сім'ї ніхто не підтримує в цьому. і все через Котляревського "...і зла Юнона суча дочка...". хтось знає - в школі ще вчать Енеїду?
    синочок в нас Ілля. ми одружувались на Іллі і через 4 роки приблизно в цей день зачали маленького. ім'я саме прийшло ще на перших тижнях вагітності.

• Смішно Смішно x 1
  15. nattsol

nattsol Well-Known Member

до речі, власне українські імена :)

Ордана - походить від "Ордан". Якщо розкласти ім'я по частинках, вийде "Ор" - світло, сонце і "Дана" - річка, вода

Орстан - Країна Ора, страна-сторона Ора, давня назва України. Пізніші варіанти - Орастанія, Оратанія, Оріяна (до речі, остання назва - ім'я моєї доні :))

Комплекси можна отримати і не через ім'я. Наприклад, в дитинстві часто сміялись з мого прізвища :)
    Моя доня теж має нестандартне ім'я. І наступних дітей ми з чоловіком називатимемо власне українськими іменами

так звати мою двоюрідну племінницю :) Ім'я має давньогрецьке походження, означає "пані"
    має дещо російське звучання, оскільки (як розповідала моя бабуся) за радянських часів так дівчат називали на честь Кірова
    є ще чоловіча форма імені, так звали одного з моїх улюблених письменників-фантастів - Кір Буличов (точніше, такий його псевдонім)

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. Virna

Virna Well-Known Member

---------- Додано в 16:22 ---------- Попередній допис був написаний в 16:21 ----------

скажіть, а, може, є довідник з українськии іменами?

17. Colombina1982

Зрозуміло, перекручений Йордан з відповідною, "суто українською" міфологією. Здивувала згадка про Різдво в цій статті.

Це, очевидно, переклад з української? А якою ж ми тоді розмовляємо? То з крана тече дана, а лампочка дає ор?? :girl_blush2: Чомусь з перекладами іншомовних імен немає такої дивної ситуації...
    Є ще Юна, як варіант...

18. Inglor

Inglor Well-Known Member

Ви гарно назвали донечку, і як на мене це ім'я не є таким дивним.
    Я вас розумію, в мене дівоче прізвище, це старовинне жіноче ім'я. Також для всіх дивне і смішне. Але вибачте, якщо прізвище ми отримуємо в спадок від батьків, прабатьків і т.д.(маю на увазі, що воно тягнеться по генеологічному дереву так би мовити, а не батьки нам обирають), то ім'я нам дають виключно батьки. Якось так...

19. penn

penn Member

а мені подобається Любава.Давид.СИНОЧОК НАЗИВАЄТЬСЯ вЛАДИСЛАВЧИК

20. Gloria Tempus

Gloria Tempus Well-Known Member

Власне чомусь ці імена, крім того що незвичні, чомусь для мене якісь войовничі, так сприймаються на слух. Тим більше, важко уявити як дітей ласкаво кликати Орданка, Орстанко, язик можна зламати. Але це суто моя думка.

Мені імена для дівчаток завжди подобались багатоскладові, милозвучні, з якоюсь родзинкою, багато подобається старослов'янських, може, ще язичницьких. На моє переконання, дівчинка має бути принцеса і красуватись своїм іменем. До прикладу, подобаються Світозара, Купава, Килина, Дзвенислава, Любава... Хоча багато варіантів і з більш звичних до вподоби - Катерина, Маріанна, Соломія. У вашої донечки теж дуже гарне, милозвучне ім'я - Оріяна, чула що ще є варіант - Оріанна.
    О, мало не забула, у чоловіковій родині є маленька дівчинка Тавіта, мама десь в Біблії його знайшла, і дуже їй припало до душі. Але дівчинці воно дуже пасує, такий світлий ангел з блакитними очима)