Вибираємо ім'я для дитинки (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Virginia, 9 Квітень 2013.

1. mamvasulka

mamvasulka Well-Known Member

Відповідь: Вибираємо ім'я для дитинки (2)

Мені дуже подобається Меланія або Лукерія, дівчата хочуть Каткрину чи Христинку, Васько за Юстинку. А з хлопчачих Ярко і Дарко. А чоловік проти всіх імен:girl_cray:мною запропонованих.

2. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

3. Almariel

Almariel Well-Known Member

ні, її звали Ульяна, так і писалось.
    Ярина чи Ірина? Амбросій чи Амвросій, Анна чи Ганна? ім’я, по-суті, те ж саме, але різні форми запису.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Уляночка

але в українській мові нема такого імені...в російські-є

5. Зануда

Зануда Well-Known Member

То одне ім"я? Я думала завжди, що це два різних.

6. Virna

Virna Well-Known Member

в мене теж є знайома, яка так і "записана" - Ульяна. Але ж не скажеш людині, що "ти не правильно називаєшся":girl_smile:

---------- Додано в 20:27 ---------- Попередній допис був написаний в 20:26 ----------

та, звичайно, що різні.

7. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

та бо вона не не правильно називається, а так як назвали так і називається:)
    от є Мар'яна і Маріанна і Маріяна і кожну з них можуть називати просто Мар"яна:)
    зараз часто зустрічаю дівчаток на ім"я Поліна ( і в коліжанки так доцю звати), а недавно почула що є Поліяна:girl_curtsey:
    Юстини і Злати то для мене відкриття на рівні з Уляною:) але якщо Улянок вже різного віку знаю, то Юстинки і Златки переважно дітки

8. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

У нас є знайомий Іриней (його мама дуже хотіла дівчинку Ірину, а народився хлопчик:girl_curtsey:). Доволі рідкісне ім'я. З дівчачих доволі рідкісні, але зустрічаються в нас Дзвенислава, Ядвіга, Ірма. Ще з рідкісниших знаю Неоніла, Елеонора (знайома так дітей назвала, але мені щось не дуже). Колись у знайомих зустріла дівчинку Мальвіна (я спочатку подумала що мама її так просто називає, але ні - це її ім'я). Ще знаю колись в родині відомого львівського балеруна, представника еліти, було двоє синів - Нарцис і Тюльпан, таких імен більше ніде не зустрічала.

9. Галюсік

Галюсік Well-Known Member

Вілен так само: В.І.Ленін (у мене однокласника так звали)

10. Almariel

Almariel Well-Known Member

в залежності від чого відштовхуватися. якщо від запису у паспорті - то різні, але якщо від походження - то однакові.
    Анна і Ганна --- різні чи однакові, Альона і Олена, Ксенія і Оксана?
    ну і так далі.
    ясно, що не будеш називати людину не так, як її звати, але по суті, то одне і те ж саме.

11. Уляночка

називається вона "правильно"...а записана - неправильно....просто це російськомовна версія..в укр.мові такого імені нема:girl_cool:

це як записати Тетяну Татьяною :girl_in_dreams:

12. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

Якось чоловік повідомив, що його друг назвав свого новонародженого синочка Давид. Ну, я сказала, що ім"я гарне, мені подобається.

Зустрічаємось сьогодні з тією сім"єю, вони знайомлять з малюком - Даниїл. Нє, то вони не переназвали, то просто для мого чоловіка, що Давид, що Даниїл - :girl_haha:... головне, що на Д.

А я от аж тепер задумалась, а чому саме така форма - Даниїл? То не Данило?

13. lilochok

lilochok Well-Known Member

У мене племіниця Магдалена. Кличемо її - Магдуся

14. Heureuse

Heureuse вірю...

мені шось бабануло і стало дуже подобатись ім'я Теодора, навіть не знаю звідки його видибала. а для хлопчика ще Захар дуже-дуже :girl_tender: але чоловік як завжди вертить носом

15. lilochok

lilochok Well-Known Member

Мені подобається Вероніка (Ніка, Нікуся)

16. Галюсік

Галюсік Well-Known Member

мені перше, що прочитала: Де він? Хлопчика можуть потім так у школі дражнити :)
    А ще виникло питання: як пестливо кликати Давида і Якуба? Давік і Кубік?

17. Багіра

Багіра Well-Known Member

Даниїл то церковне староєврейське імя
    Данило.. на мій погляд похідне (нет підтверджує), український варіант
    в Росії більше поширене власне "Даниил"
    але окрім того в них є "Данил" і "Данила".. не знаю чи розмовні варіанти чи самостійні імена
    міжнародний варіант - Даніель)

18. zabawa

zabawa Member

19. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

читайте уважно
    не думаю що в Америці актуально:)
    а про дражніння вже було писано/переписано так само як і про співзвучність імені і прізвища:girl_curtsey:
    так звати сина моєї однокласниці, живуть за кордоном, тут він Данилко, Даня
    я зараз дуже часто зустрічаю Даніель в російському (не російськомовному) оточенні, дуже зараз поширене:girl_yes2:

мені Захар теж почало подобатись не так давно
    а ще Тимофій гарно, вчора чоловік переповідав розмову з своїм знайомим українцем, діти якого народжені в Америці, два хлопчики Тімоті і Метью то є Тимофій і Матвій, отак:)

20. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member

Давидко, Давидик наприклад, Дейв (прикольно так в підлітковому віці, аналогічно як Христини називають ся Крісті, а Дениси і навіть Данилки - Денами :)
    З Якубом складніше, на думку спадає тільки Яша від нашого Яків, тобто якщо жити тут і немає польського/іншого європейського коріння та відповідної співзвучності з побатькові та прізвищем, то ім"я під питанням, як на мене..