кузина донечку Кірою назвала,то каже Кірочка, Кірочка вроді і не погано звучить,а от Кіра то мені якимось русизмом віддає.Але то суто моє сприйняття.В нас старша Вероніка, Нічка-Веронічка, менша Даринка,то звем і Даринка і Дарія, і Дарочка-Одарочка, чоловік тепер Дара каже. Дуже вже мені подобається імя меншої
Є ще імя Кора - теж дуже мелодійно звучить. В нас Анна - вибирав тато. Наступну дитинку називатиму я (по-ідеї), то хлопчик однозначно мав би бути Ігорем ( в честь діда і просто дуже подобається це імя), а для дівчинки імя ще не придумала...подобається Квітка, Маргаритка, Уляна (так мило Уля), Марта, Сюзанна (якщо просто С'ю) Надіслано від мого LG-D410, використовуючи Tapatalk
Кора теж дууже подобається, але воно для мене настільки англосаксонське, що з типово українськими прізвищами може бути дисонанс ще більш явний, ніж з Кірою, яка теж для більшості (особливо на Західній Україні) є нетиповим і оригінальним ім'ям. Хоча Кіра Юріївна — звучить круто. «Не родись красивой» прямо ) А так Кора мені ще зі школи подобається, знову ж таки, захоплення романами ) Але як ім'я для реальної дитини в українських реаліях — ні. Хіба що батько — англієць.
А мені тепер дуже подобається ім'я Магдалинка, доня народилась якраз на Марії Магдалини, але ми тоді вже надумали назвати Христинкою, може буде ще колись дівчинка...
Трохи відійду від традиційних імен. Останнім часом мені дуже подобається ім'я Ілона. В дитинстві знала одну дівчинку, яку так звали, дуже хороші спогади про неї ) Ну і героїчна постать Ілони Зріні, про яку довідалась під час поїздки на Закарпаття. Не дуже поширені зараз, але красиві: Зоряна, Віолетта, Ксенія. Лілія — незмінний фаворит персонального списку )
В мене донечка Лілія Зараз чекаю на ще одну красуню, і вже собі голову зламала, як назвати... Надіслано від мого Lenovo P780, використовуючи Tapatalk
Як щодо Меланії, Олени, Єви, Ангеліни, Анни? Емілія для мене зливається з Лілією, при вимові Ліля-Міля особливо )
Ага-ага)) В Ірени Карпи старша донька Кора, повне ім'я - Корена, батько дівчинки американець) Молодша донька Кайя. Ну дуууже прекрасні діти, отримую від них неймовірне задоволення, коли Карпа викладає відео з ними у фб) Подобаються імена м'які, якими можна посмакувати, приклавши язик до піднебіння, продовжуючи і витягуючи один із складів, при вимовлянні яких завжди з'являється посмішка (подовжений звук "і"): Інна, Інесса, Ніна, Ніно) Але і Варвара в моїх фаворитах, доньці дуже подобається Анна. Моє ім'я Ольга (люблю теж його), донька - Олена. Священик написав в свідоцтві красиво - Єлена-Таїсія)
Стільки імен, а визначитись не можу. Чується мені, що знову чоловік переможе (так було зі старшим, але я тоді не дуже й противилась). А мені чогось такого хочеться... Ну от глянути б в очка і побачити б).
В мене зі старшими так було. Перша мала бути Вероніка, але як тільки я її побачила, то зрозуміла, що це Юстина, а ніяка не Вероніка. Середню я на останніх тижнях дуже захотіла Терезу, хоч до того не сприймала це ім'я і воно мені не подобалося. Противилися всі, крім чоловіка, і він теж при першому ж погляді на малу сказав, що то Терезка. А найменшу ми називали в РАГСі, бо ніяк не могли визначитися між Меланкою і Магдалинкою. Але то було 13 січня і прямо там біля реєстратора записали Меланією. Їй пасує, вона така темна і кароока (старші світленькі обоє), ну вилита Меланка. Але Магдалинка мені досі подобається.
дати то можна хоч десять імен, але як то кличуть? в нас в садочку в групі на 15 дівчат 4 Софії і 4 Соломії
Медея) Наскільки я зрозуміла, там у роду, крім українців, є поляки і грузини, то ж щоб і вашим, і нашим)
А я обираю ім"я для нашого синочка....ніколи не думала, що це буде проблема....Наразі подобаються такі: Макар, Вадим та Матвійко......Порадьте ще щось цікаве_)))