Вибираємо ім'я для дитинки (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Virginia, 9 Квітень 2013.

1. дашулька

дашулька Well-Known Member

Як мені це ім*я нра...))) дуже-дуже. ) Теж над ним думала, бо маємо старшу Поліну (себто Апполінарію), тому друге ім*я теж мало бути таке старовинне й старослав*янське. Довго не могли вирішати, яке саме буде, а потім наша Полінка запропонувала Агнію. А воно й до того ж таке гарне й рідкісне, ну, дуже мені до душі припало. Так й назвали.
    Коли хрестили, священик дуже здивувався, казав, що шкода, що люди так рідко називають такими гарними старовинними іменами. За 27 років служби наша Агнюся була у нього перша).

• Подобається Подобається x 6
  2. Rona

Rona Мама-йожик

Я знайшла опис, що підійшов мені :girl_dance::girl_haha:

• Подобається Подобається x 1
  3. Inglor

Inglor Well-Known Member

Ото і мені так, тому джю))) і нам чудово прижилось повне ім'я. То тепер навіть не знаю, чи зможу називати Влад.

4. nibysh

nibysh оптимістка з сумнівами

А я, якщо кажу- "Владиславе!!", то малий вже знає, що він накосячив.... І аж щойно усвідомила - точнісінько так робила моя мама! Якщо я чула - "Ірина! "- усьо, халепи не минути мені, бо зазвичай я була Іринкою і Ірусею, інколи Іруною і Іренюсечкою (це татове).

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  5. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Ви вже мені пробачте, але ні одне ні друге не є старослов'янстким... я стільки перечитала їх, але ні разу не зустрічала таких :) спеціально полізла дивитись: одне має грецьке походження а інше римське )))

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. Plenilunio

І в нас так було))) але те перше яке вибрав чоловік чомусь мені "не прозвучало". хоч сама його і вписала в список, але коли він вимовив відчула що мені не то... а на другому зупинились.
    Але направду, мені мтільки імен подобаються, що стільки дітей не понароджуєш

7. Plenilunio

Записувались на хрестини в церкві, то сказали що нема нашого імені в календарі, але ніц не казали за то, не говорили обирати на хрещення іншого. Хоча ми з чоловіком про всяк випадок заготовили )))

8. Gloria Tempus

Gloria Tempus Well-Known Member

Ой, дівчата, читаю темку і стільки гарних імен випливає. Особливо милують мені вухо дівочі - Гафійка, Агата, Яринка... але на ці ніколи чоловіка не вмовлю. Ще мені подобаються квіткові імена - Мальва, Килина, Маргарита, Квітослава. Але моя друга половина теж носом крутить. Є тільки 1 ім'я, на якому ми вже давно зійшлися, але чомусь мені все нові і нові імена припадають до вподоби. Та то таке, думаю, як чекатимем лялю, то більш ґрунтовно розглянем це питання))

9. onebyone

onebyone Well-Known Member

А ми вирішили, вірніше я- а чоловік не проти назвати Катерина . Правда якщо народиться на Марії- то однозначно буде Марічка, хоча сестрички вже називають Катруся, і хочуть більше Катрусю. Але вважаю, що якщо дитина народжується і в той день є свято якогось великого святого- то потрібно так і називати.

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  10. fiesta

fiesta Well-Known Member

Про імена та іменини:
    Мамусі дівчаток - Златок, коли відзначаєте іменини?
    Вікіпедія пише:
    Злата Мегленська - Дні пам'яті — 13 (26 за н.с.) жовтня (Прославлення) та 18 (31 за н.с.) жовтня (Представлення).
    Інші сайти різні дати пропонують...

11. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

@fiesta ми завжди 26 жовтня

• Подобається Подобається x 3
  12. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

• Інформативно Інформативно x 1
  13. Funny girl

Funny girl Well-Known Member

Давно, ще підлітком задумала доцю назвати Марічка, якось після весілля говорили з чоловіком про імена і йому розповіла, що давно так задумала і він сказав, що дуже гарне імя Марія.
    Як дізналась про вагітність все думала, що буде дівчинка Марічка, на узд спочатку статі не казали, а потім як сказали, що хлопчик не вірилось.
    ППД на Андрія - буде певно Андрійко, бо інші імена не подобаються, або дійти згоди не можемо, чи не пасує з по-батькові, а хочеться щоб милозвучно булою Ще був варіант Ігор, але в мене два дядьки рідні Ігори і свекор Ігор, якось забагато :)

Чекати ще декілька тижнів...

Ще гарне дівоче імя - Юстина:girl_smile:

• Подобається Подобається x 2
  14. lyubashka

lyubashka Well-Known Member

У нас уже не хлопчик-братик, а Макарчик

Останнє редагування: 25 Жовтень 2016
    • Подобається Подобається x 3
  15. ГаЛоЧкА

ГаЛоЧкА Well-Known Member

Ядвіга наскільки мені не зраджує пам'ять польське ім'я... А як будете кликати в ласкаво зменшувальній формі?

16. Perseida

Perseida Well-Known Member

А ми чекаємо на Настусю (ми з чоловіком на цьому імені зійшлись практично без обговорення і навіть не знали, що це ім'я настільки популярне останнім часом)). Дату пологів нам назначають на 6 січня, але щось сумніваюсь, що ми дотягнем))) (Наша доця вже на 5 місяці просилась до татка з мамою, чим нам страшенно налякала))) День Ангела Анастасії 4 січня... там правда ще 22 грудня св.Анни... а якщо залінивиться, то 8 січня Марії - вибір великий))) але ми цілу вагітність до доні "Настуня" звертаємось, бабуся скорочено-пестливо Стасею її називає... тепер не знаю що робити... хіба два ім'я давати при Хрещенні, якщо народиться ближче до якогось свята.

17. OxyFoxy

OxyFoxy Посиденька-непосида

Ще 6-го січня Євгенії.

18. Happy Fiancee

Happy Fiancee Well-Known Member

Я десь недавно натрапила на суперечку стосовно імені Анна чи Ганна. Кажуть, що Анна - рос. варіант, Ганна - укр. Але в Біблії мати Марії св. Анна. І 22 грудня св. Анни. Так і в календарях пишуть. Власне я дивлюся греко-католицькі.
    То що скажете: Анна чи Ганна українською?

19. Almariel

Almariel Well-Known Member

Як бажаєте, так і правильно))

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  20. Clementina

Clementina Well-Known Member

Ми хрестили Анною, бо як ви і пишете в церковному календарі є Анна. І ніякого відношення до Росії не має. Хоч тут на ДП теж читала чого називати російською Анічка, якщо українською Гануся. І чесно кажучи, в шоці. А яке кому діло, хто як кличе СВОЮ дитину? Тим більше я її не Анушка кличу.
    В мене баба Ганна(кличуть Ганя, Ганка), в чоловіка тітка Нюся і теж в його далекій родині є дві Ганусі, (що мені подобається, але свою так не називаю, але і не виправляю, коли сусідка тільки так і кличе) тому наша тільки Анна, Аня, Анічка і ще ціла жменька інших похідних.

Останнє редагування: 30 Жовтень 2016
    • Подобається Подобається x 2