Вибираємо ім'я для дитинки (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Virginia, 9 Квітень 2013.

1. Gloria Tempus

Gloria Tempus Well-Known Member

Сьогодні, хто дивився програму "Світське життя", то чув ім'я для дівчинки Ясна (наголос на другому складі). Хоч і незвичне, але мені подобається, мабуть, тому що має слов'янські корені. Ось значення імені: Ясна - слов'янське жіноче ім'я. Поширене у західних слов'ян. Значення - чисте небо, в тому числі як ознака вдалої дороги, проникливість і ясне мислення, прозора чиста (вода), як символ бачення прихованої істини, передбачення, переконаність у правоті, усвідомлення свого призначення.
    Скорочення - Ясенко і Яснулечка, Ясночка.

Останнє редагування: 1 Листопад 2015
    • Подобається Подобається x 3
  2. Kandya

Kandya Well-Known Member

У моєї подруги два сина: Гліб і Гнат. Мені не подобається, але мене ніхто не питається. Сьогодні її чоловік мав зі мною деякі справи і спитав, як дітей звати. Ну я сказала: Артем, Віталіна, Андрій і Злата. він сказав: "Ого, як класно: Злат! Свого третього, як буде, точно так назвем!" А й справді, Злати в нас є, а от Злати-хлопчики -- ні. Але ж є Златан ібрагімович -- зірка світового футболу! І от дійно, якби пацана зто ризикнув так назвати -- ото було б ексклузив

• Подобається Подобається x 1
  3. Fast

Fast Well-Known Member

теж подумалось про них
    --- дописи об"єднано, 1 Листопад 2015 ---
    В мене старша Соломія, менша - Софія

• Подобається Подобається x 2
  4. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member

Я б сказала, солідно і навіть претензійно. Вимагає гарного прізвища. І бажано відповідного суспільного становища та рахунку в банку, інакше... І не скоротиш, бо як не крути - буде смішно. Афіна - Афка, Афунька, Афінка, Фінка, Афінушка - поле для творчості шалене просто. )) Чорниці, знову ж таки. Згадалася мені знову Волочкова зі своєю Аріадною, котра в побуті Аріша.. Де бАгіня, а де Аріша, правда? Хоча, у Галичині дуже рідко, але зустрічалось принаймні Атена - на польський лад.. Взагалі, якщо вже з міфології, то мені ближча Афродіта ))
    В нас так, а на Балканах Златко, Живко, Мілан, Душан, Пламен, різноманітні -мил, -дар, -люб - це класика.
    Так коротко-рубано-чітко-конкретно. Злат третім- саме те. Як то кажуть, на колір і смак, але мені не до душі.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  5. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

А в мене "проблемка" - чоловік має одне ім"я, яке завжди йому подобалось - і воно таке ж, як у моєї племінниці.. Справа у тому, що ми при першій вагітності його теж розглядали, але вкінці він здався на мій варіант. А пізніше сестра назвала так доцю. І подобається мені воно також (недаремно було серед 2-х "фіналістів" тоді), але якось повторювати.... Та бачу, що виходу нема - доведеться мати двої однакових внучок моїм батькам. І цей факт мене якось трохи засмучує.

Плюс у тому, що на друге ім"я чоловік дає мені повний карт-бланш при ймові, що я прийм його умову... Цкаво, в когось ще такі "іменні війни" бували? Чи то ми якісь неадекватні трохи? :)

6. Colombina1982

Може, є можливість трошки переінакшити-змінити, щоб не було зовсім однаково? Наприклад, Аліна-Ліна і т.д...
    Мені карт-бланш не давали, все мало бути по-чоловіковому, але в результаті малий сам собі ім"я приніс - і так буває ))

7. truskaffka

Не уявляю, як :). Ксеня як переінакшиш? "Ксюш" не пропонувати :)

8. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

в нас з ім'ям визначено давно, того я в цю темку з сумом заглядаю. Всі вибирають - а в мене без вибору ( Думала, ще вдасться чоловіка переконати - але марна справа. Тому просто звикаю до імені :)

9. truskaffka

То ви разом раніше вибрали,чи теж безапеляційна позиція коханого? :)

10. Colombina1982

Оксана? Зрештою, це українська форма Ксенії ніби.. А кликати можна і Ксенею, і Ксанкою, і Оксанкою. Ксена.. Роксана.. то вже щось не те ніби..
    До речі, почула нове пестливе до Роксолани - Рося. Так мило ))

11. truskaffka

Ні...більше ніякі не подобаються. Саме Ксеня дуже подобається :). Оксану сприймаю як інше ім"я взагалі. Ех..
    До речі, Ксеня чому не українське? Я завжди думала, що воно як мінімум локалізоване - "карпатське" - певно через пісню "гуцулка Ксеня" :).

12. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

він собі ще давно придумав, що синочка будуть звати саме так. Сімейна традиція, так би мовити. Дівчаче ім'я ніби разом придумували, але я вже передумала ;)

13. Colombina1982

На честь батька? Знаю сім"ю, в якій дід, батько і син - Олександри Олександровичі. Чого мудрувати? ))
    Мені зараз подобаються імена моїх і чоловікових дідів-прадідів-прапрадідів, видно, якесь бажання повернення до витоків: Іван, Костянтин, Василь, і ще кілька, але ті чоловік би забракував, 100%. Бо Матвій - мегапопулярне, а Олексій він категорично не сприймає. З жіночих фаворит - Стефанія (малий його страшенно любить), а ще Марія, Емілія (це навряд чи використали б, бо маємо в близькій родині) і.. Цвітанка )) Тільки останнє чоловікові навіть не озвучую. ))

Останнє редагування: 2 Листопад 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. iragonzales

iragonzales В декреті

Я би не зважала які імена в родині, це ваша дитина і як вам подобається можете назвати, і так всім не вгодиш. По-любе більшість подій буде відбуватися в вашій сім'ї, в вашому домі, і стикатися внучки тески будуть не так вже і часто.
    Така ситуація була в моїх батьків, тато хотів Михайла і назвав Михайлом. І в родині були самі Михайли і ніхто не побився))))). Батьки прилаштуються-мала Оксана і велика Оксана)))))

15. svoybox

svoybox Well-Known Member

В нас в родині так є, мій тато і два брати Андрії. Збираємся разом двічі на рік, Різдво і Великдень, і то не завжди усім складом, трохи плутанини виходить, коли кличуть Андрія і приходить не той Андрій. Щось ніхто тим не париться

16. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

Я вже тут писала, що в моєї прабабусі в сім'ї дві доньки були названі однаковим іменем: старшу кликали Ольгою, а її - Ольгочкою) так що і дві кузинки можуть бути Ксенями.

17. Krasynja

Krasynja Щаслива мамуся!

Я для себе тільки переконуюсь, що сина назву Сашко, а от донечку скоріше всього Людмила. Імена досить відомі, хоч здається зараз популярністью не користуються.
    Подобається, ще ім'я Юліана, але муж категорично проти цього імені.

• Подобається Подобається x 3
  18. Colombina1982

Останні кілька десятків років не було популярним. Хоча ім"я дуже хороше - про Людмил, яких знаю, можу сказати лише позитивне. Хіба що деколи вони надто серйозні ))

• Подобається Подобається x 4
    • Корисно Корисно x 1
  19. truskaffka

Ой...це так є, що коли знаєш когось із ім"ям певним, то переносиш риси характеру на ім"я. Але буває то і небезпечно :))), особисто у мене є такі знайомі Люди, що мама-мія. Певно, треба абстрагуватись від такого.

20. synuchechka

synuchechka Well-Known Member

А я б не хотіла тоді так само називати. Звичайно, кожен своїх дітей як хоче так і називає, то власна справа. Але для мене особисто питання певної "унікальності" імені є одне з перших критеріїв відбору. Багато імен які мені подобались я відразу відкидала, бо знаю що вони зараз дуже популярні. А такі імена, якими названі хтось з близьких людей ми взагалі не розглядали. В нас з чоловіком такі критерії вибору були, в когось навпаки)))