Вибираємо ім'я для дитинки (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Virginia, 9 Квітень 2013.

1. loveterapy

loveterapy Матуся-Анюсі

А як тоді хрестять дитину іншим іменем чи я щось не розумію?

Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk

2. Magnit

Magnit Від себе не втечеш

Наш так і хрещений Ярославом. За котримось із календарів (знайшла в мережі) іменини 25 квітня.

• Подобається Подобається x 1
  3. MyDream

MyDream Member

Ярослав, що у моїй родині, святкує іменини 3 червня, проте теж не пам'ятаю, за котрим це календарем.

Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk

4. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

І в нас в сім'ї якраз зараз гостро всплила та тема, щось захотілось вже до малюка якось звертатися по імені. А такого, щоб ідеально підійшло нам всім трьом (ще братик активно візує всі варіанти) - поки нема...

Мені майже всі ваші варіанти подобаються і ми теж розглядали деякі з них.
    Лука - ще першу дитину так хотіла назвати - не назвала, тепер трохи розподобалось.
    Марк - мені непогане, але тільки не пестливе Марчик, бо зразу не нра, а так будуть кликати 100%, ну, і з прізвищем трохи важко вимовляється, виходить скупчення приголосних.
    Захар - в чоловіка виник такий варіант, відкинули через те "х" в імені, якось відштовхує.
    Давид - мені може й найбільше на даний момент подобається, але не підтримує ні чоловік, ні малий, хник. Ну і тільки би не Давидко кликати, щось не люблю подібних скорочень.
    Матвій - гарне ім'я, але їх так зараз багато з'являється тих Матвійків.

Маєм Лук'яна в класі, то мені дуже подобається, що практично ніяк не скорочується, батьки так гарно його кличуть повним ім'ям - Лук'яне.

Чоловік ще Стаса пропонує. Але то теж зовсім не то, що треба.

І ще така моя думка: чи настільки варто підбирати співзвучність імені і по-батькові для дитини? Я налаштована на таке не особливо орієнтуватися. Може, не буде це так популярно до того часу, як малі повиростають? Для чого взагалі ті по-батькові?
    Набагато важливіше, щоб гарно з прізвищем звучало і вимовлялось, а по-батькові - то таке. Може й не будуть дитину кликати по- батькові ніколи.

• Подобається Подобається x 2
  5. loveterapy

loveterapy Матуся-Анюсі

Мені Дем'ян, Андріан подобається, може комусь приглянеться.

Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk

6. Lathorien

Lathorien Well-Known Member

Коли моя коліжанка підбирала ім"я синочкові, то казала, що в імені обов"язково має бути буква "р" щоб був мужнім. В результаті назвали Дем"ян :girl_smile:
    Своїй доні я обирала ім"я так, щоб були іменини. Це ж приємно для жінки, мати ще одне свято :give_rose:
    А як хрестили малу, наш Отець казав, що краще давати ім"я якогось Святого, що був покровитель. Але і додав: "Хто зна, а може ваша дитина з її іменем і стане Святим"

7. podolyanochka

podolyanochka Well-Known Member

Нещодавно почули як батьки зверталися до хлопчика дуже рідкісним на даний момент іменем - Йосип. Ще нагадалися Кирило та Мефодій. З жіночих імен дуже подобалося Лада, та чоловік був проти... і донечка, зрештою, ім'я обрала сама .

8. crissola

crissola Well-Known Member

В нас по сусідству мама двійні хлопчиків назвала Ілля і Давид. Не раз чую як скорочено сторонні кажуть "пророки". Їм вже по 6 років...раніше може було в новинку, а зараз багато хто так називає. У доброї знайомої синочки Марко і Устим. А ще двоє з близького оточення назвали Лук'янчиком..А ми мабуть назвемо Богданчиком, чекаємо на наше янголятко 10 років..

• Подобається Подобається x 7
    • Зе бест! Зе бест! x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • мімімі мімімі x 1
  9. Zaychenya

Zaychenya Пухнастик-гризун

Ще в животику свою квіточку називала Ганусею. Правда хрестили Анною. І в метриці Анна. Бо Ганна тягне за собою в шкільні роки знущання в стилі Ганьки, Гандзі і тд.

А синочкові над ім'ям пізно задумуватись почали. В кінці з чоловіком зійшлись: Назарко. Назарій.
    Не дуже популярне зараз ім'я. Ще й може через це так вирішили.

10. exmargarytka

exmargarytka мрійниця зі стажем

Назарчик-дуже популярне ім'я.Уже більше десяти років одне з перших у рейтингу популярності

А за перекручування імен і насмішки однолітків взагалі можна не хвилюватися зараз.Надто багато рідкісних імен на метр квадратний:girl_haha:,тому діти дуже спокійно сприймуть хоч Ізольду,хоч Крістіана.Про Ганусю тим паче не треба було хвилюватися:girl_wink:

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  11. Krasynja

Krasynja Щаслива мамуся!

А коли іменини в Олександра?

Останнє редагування: 25 Жовтень 2015
  12. Zaychenya

Та нє. Львівська я )))
    Значить просто з кола знайомих-друзів мало хто давав імена Назарків діткам.
    Частіше Марки, Лук'яни, Дем'яни, Арсени...

13. Krasynja

Krasynja Щаслива мамуся!

У мене в садочку за 11 років перша дитина цього року з ім'ям Назарко з'явилась на весь садок , хоч в товаришки брат Назар, але він вже дорослий

Останнє редагування: 26 Жовтень 2015
  14. Nusja

Nusja Well-Known Member

І я маленьких Назарчиків не зустрічала, всі, кого знаю, мого віку.
    На дитячій площадці гуляли якось з маленьким Кіпріянчиком, вперше зустріла когось з таким іменем.

15. Zaychenya

А Ілліана зустрічали? Мої родичі назвали так сина.

• Креативно Креативно x 1
  16. Gloria Tempus

Gloria Tempus Well-Known Member

Ого, я прочитала, то подумала, що то для дівчинки ім'я. А де вони таке ім'я викопали, реально ніколи нічого подібного навіть не чула.

17. Gorbywka

Gorbywka Форумна Орхідейка

Мені ще довподоби Евеліна, але таких зараз теж багато.

18. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

У нас в садочку в групі, не повірите - ЧОТИРИ Назари :girl_haha:(то з 22 дітей). А Влад - поки тільки мій (хоч я думала що теж 3 буде - дуже вже часто ми тезок-ровесників зустрічали).

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. olromashka

olromashka Active Member

А мій синочок Назарчик , якому 4 рочки -один в групі серед 29 дітей. Я як прочитала на шафках, що більше Назарків нема- то дуже втішилась, що ми єдині))))

20. silvia

silvia Well-Known Member

Ой, у вересні народилась у знайомих Афіна-Марія. Афіна..ну якесь дивне для мене + вперше таке чую ( ну крім грецьких міфів)))). Все згадуються мені афини ) так бабуся називала чорниці).

• Смішно Смішно x 1