Вибір лікаря для майбутньої мами

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем egoistka, 21 Червень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. La esposa

La esposa Moderator

Відповідь: Вибір лікаря для майбутньої мами

Свята закінчуються, відмазки всі закінчились теж, і хочу-не хочу, а треба йти знайомитися з лікарем. Маю на думці двох із Мечнікова і двох з Раппопорта. На Мечнікова орієнтуюся по відгуках з інету і коліжанок, а на Раппопорта ціле життя пропрацювала хресна мого чоловіка, відповідно радить щиро як для себе (особливо того лікаря, в якого родила двох діток її невістка, а моя кума).
    Наразі без прізвищ, просто цікаво спитати — а про що з лікарем говорити при першій зустрічі? Я собі виписала на листочку питання, які мене найбільше хвилюють — про стимуляцію, про присутність чоловіка, про те, що з собою брати... а ще що можна спитати? і в якому ключі говорити? обмінюватись телефонами? про що не забути? на чому акцентувати?
    п.с. лікар схоче мене оглянути? бо я не хочу, при першому знайомстві))

2. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

тільки живіт. пощупати може як дитина лежить. принаймні в мене так було.

і не кажи)) тре щось думати. а то щось я затягнула...

3. Margarett

Margarett Well-Known Member

По-перше прикинути, чи та людина імпонує і чи комфортно з нею є в спілкуванні... Це вже багато, бо той зв"язок між доктором і жінкою - надважливо (так мені точно) і це відразу є відчутно - чи є контакт, чи комфортно і чи взагалі є позитивні враження від ескулапа. А то все решта, то само собою. Огляд обмінної карти, вивчення аналізів, УЗД, купа питань про самопочуття. Спальпувати живіт/матку (як вище написано, послухати серцебиття дитини). Між тим пояснення тих речей, що цікавлять. Знову ж, вивчення лікарем сумнівних питань, можливе дозначення якихось аналізів чи ін. досліджень. Взагалі нічого страшного, головне все чітко для себе уяснити, спитати, щоб спокійною бути. Я так ніби все випитала свого часу, а прийшла додому і ще знайшла питання. Так, що то про листок з нотатками зовсім не зле. Якось мені той перший раз було важливо зрозуміти, чи та доктор добра, чи спокійна і чи вислуховує мене. Далі вже само собою пішло. Вийшла я з каб. і була така весела, бо вона ні разу не знервувалась, все пояснила і була така в тому не панібратська. От саме те, що я шукала - лікар з зором і витримкою як орел, з розумом як змія, і з добрим серцем.
    Правда моє знайомство відбулось десь на 33-34 тижні. І ще так находилась на ті візити ... ого.

Останнє редагування: 9 Січень 2014
  4. Raven

Raven Мама малятка

мені в спілкуванні не було комфортно, я вже задумалась над зміною лікаря, але в пологах мені і треба було такого лікаря, без сюсюкань твердо і чітко пояснював свої дії

5. mamvasulka

mamvasulka Well-Known Member

Я теж маю двох і не можу вибрати , а час піджимає. Напишіть в пп кого Вам радять на Раппопорта. І я хочу жінку, некомфортно мені з чоловіком-лікарем

6. Galysik

Galysik Well-Known Member

Дівчата, раджу Вам швидше визначатись, бо хороші лікарі користуються попитом і часто на місяць наперед у них уже все розписано. Я так собі намітила одного з мечнікова, а коли поздвонила на 34 тижні - він навіть говорити не хоче, у нього повний запис на 6 тижнів вперед. Це враховуючи, що тоді Батальна ще була відкрита.

7. fiesta

fiesta Well-Known Member

Підкажіть прізвище лікаря з Мечнікова (ім'я чи Альберт чи Ельбрус - щось таке не українське, а ніби грузинське). Може, хто чув такого...

8. invisible

invisible Well-Known Member

Вальдемар? (Надіжко)

9. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

не грузинські, але із "звучних"- обирайте:girl_smile::
    Надіжко Вальдемар Володимирович
    Долатказін Олег Енверович
    Мединський Ярема Тарасович

10. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Там ще є молодий зі звучним іменем. Я якраз народжувала, він був черговий. Але не згадаю)

11. Matvijko

Matvijko Мамуся в декреті...

Його звати Ельдар, нажаль прізвища не пам'ятаю, подружка в нього народжувала, задоаолена.

12. Людок

Людок New Member

Долатказін пологи не приймав, коли я лежала в пологовому.

13. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

14. invisible

invisible Well-Known Member

За всіх не знаю, але чоловікові родичі (анастезіолог і неонатолог) сидять вдома, просто платять їм якусь частину ставки. Сумніваюся, що лікарям дозволили б приймати пологи в інших ПБ, там і своїх вистачає плюс формально це мабуть не так і просто зробити.

15. fiesta

fiesta Well-Known Member

О, точно, на Мечнікова лікар - Ельдар! Лишилось прізвище знайти :)

16. Raven

Raven Мама малятка

подивіться на їхньому сайті mkkp.lviv.ua здається

17. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

хто як. Хтось відпочиває, хтось практикує як консультуючий гінеколог у приватних закладах чи діагностичних центрах ( той же Томич , наприклад,у діагностичному на Пекарській ще недавно приймав,Ошуркевич- у "Істині" ).

---------- Додано в 14:33 ---------- Попередній допис був написаний в 14:32 ----------

тут такого немає. Можливо, це хтось з новеньких

18. Zolotse

Zolotse Well-Known Member

Верніковський зараз на Мечнікова у відділенні гінекології працює.

19. Latte

Latte New Member

Хоч мені до моїх других пологів ще далеко, але вже почала цікавитись питанням в кого ж народжувати... Звичайно що на першому місці це здоров"я дитинки і головне щоб з нею все було добре, і як і всім мамочкам хочеться народити гарненьку здоровеньку лялю, але тепер для мене також важливим є питання- чи можна впринципі народити без розривів,розрізів і т.д. Бо після перших пологів мало того що робили надріз-так я ще й так порвалася, що МІСЯЦЬ не могла ні сісти ні рівно ходити (ніби не дуже багато-3600 народився),а відповідно не могла повноцінно проводити час і насолоджуватися малюком. Ше й зашила лікар погано- є рубець і то(((( Неприємно. Десь 4 моїх коліжанок народжували в Герчаківського діток 4 кг і більше і всі без жодного розривчику чи навіть тріщинки!!!! Те саме про Степанчака мені розказують дівчата- всі літають як ласточки після родів, ніби і не родили. Може дійсно для деяких лікарів це дійсно теж є важливим пунктом при пологах? Бо я мусила 3 дні в пологовому свічки обезболюючі ставити, бо аж плакала від тої рваної рани. Тому прошу поради, підкажіть, чи дійсно все залежить від лікаря, чи від природи і організму жінки? Чула від однієї лікарки що якщо є не вилікувана молочниця до пологів-то розриви будуть 100%. Чи коли лікар забембаний вже 3 дні не вилазить з пологового -то йому пофіг як ти там народиш лиш би пошвидше.....?

20. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Неправда. Цього разу я мала ТАКУ молочницю на момент пологів, але ніяких розривів чи тріщин, навіть по старому.

Статус теми:
Закрита.