Вибір лікаря для майбутньої мами

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем egoistka, 21 Червень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. jalla

jalla Прогрес року 2013

Відповідь: Вибір лікаря для майбутньої мами

А я була нині на Батальній. Знайомилась для підстраховки ще з одним лікарем, як мене вчили мудрі люди.)):girl_cool:
    Ну, що ж, все таки перший- кращий. Мушу дочекатись відкриття Мечнікова. Але буду для перестраховки на зв"язку ще з одним дохтором. Думаю- то не зле. Хоч трохи здивувало мене, що лікар сказав в разі чогось до нього не дзвонити, не турбувати, а їхати в приймальне, там буде черговий лікар, який в разі чогось його визве.
    Це типу означає по дурницях типу "тут мі болит, тут мі колит, тут мі підпирає"))) не дзвонити. Гм... То так можна добряче накататись сюди-туди.
    Ну, і дуже вже лікар випитував хто мені дав його номер, коли я сказала, що все я собі добула в нетрях інтернету, дуже здивувався.)))

Доречі чогось, не знаю чого в нашій ЖК лікарка мені, коли дізналась, що хочу їхати на Батальну стверджувала що цього робити не можна, бо вони не люблять Батальну. І як це зрозуміти "вони не люблять..."))) Вони знають з ким я домовилась на Мечнікова, але для підстраховки впарювали тільки Джамбула, ще й доказували, що самі мені лікаря там суперового знайдуть. І то так мед сестра з лікаркою на мене налягли, що я ледво звідтам втікла.:girl_haha:

2. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

взагалі, це практика більшості лікарів- спочатку оглядає черговий, а потім у випадку чого- викликає вашого. І в певній мірі це правильно, бо інколи вагітна за кожним пчихом починає дьоргати свого лікаря ( "воно- не воно": чи води підтікають чи ні, чи це перейми чи тренувальні, корок не корок і т.п.)і він катається туди-сюди. Уявляєте, яким він тоді може на пологи приїхати?

3. goldgirl

goldgirl Well-Known Member

Жанна, лікарка з ЖК просто має на Джамбула когось знайомого та й матеріально зацікавлена, тому і вмовляє так. А так то я бачу, що кожен лікар з ЖК не любить якийсь пологовий. Цікаво, які цікаві історії я почую про свого лікаря з пологового від тої, в кого стою на обліку)

4. natorella

natorella Well-Known Member

а нашо комусь казати?
    в першу вагітність я запитала в ЖК - кого порадите? лікарка каже - нікого, шукай собі сама, шоб потім не дулась
    вдруге стояла на обліку в районній ЖК - там сказали прийдете, вас лікар вродить. я їм - сама си вроджу,папа
    ви просто їм скажіть в якій лікарні і все - ПІБ лікаря називати не конче

5. goldgirl

Я особисто взагалі не маю наміру ні казати, ні радитися. Але як запитають так, що прямої відповіді не уникнути, то можна почутибагато "цікавого". Найгірше не хочу, щоби когось там навязували, бо псіхувати не хочеться, а спокійно таке слухати мені навряд чи вдасться)))

6. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

мені навпаки кожного лікаря, якого я обирала, сильно хвалили в ЖК :)

7. goldgirl

То видно залежить від конкретної ситуації, лікаря і ЖК. В моїй ЖК дуже люблть конкретний пологовий, а деякі лікарі ще й перед пологами вміють "знайти привід" покласти жінку в стаціонар, щоб народжувала в свого лікаря. При 1 вагітності мені намагалися "радити", але зрозуміли, що я не дурна-зелена, та й заспокоїлися. Про теперішню лікарку не знаю, побачу, як буде)

8. Pulupjak

Pulupjak Active Member

З першою вагітністю, мій лікар з ЖК ще десь з 30 тижня почав співати оди двом лікарям з Джамбула, і казав що радить потім лише до когось з них йти. Але коли я сказала що знаю до кого піду - просто запитався до кого, а потім ще казав передати вітання від нього. Думаю вони всі одне одного знають, просто як і у всьому в нас, мають свою вигоду направляючи до певного дохтіра:)

9. сніжна

багато залежить від лікаря. Мені перша лікар ( Климпуш) радила виключно по одному своєму, який би пологовий не вибрала ( свою подружку Верхівську на Мечнікова, свого однокурсника Маркевича на Батальній, " не знаю в якийх зв язках" Жемелу з Меду і я вже не пригадаю кого з Джамбула). Коли сказала, що лікаря вже маю- кривилася і казала, що то "невідомо хто" . Друга лікар ( Здравко) тільки спиталася, чи маю когось на пологи і якщо ні- може порадити.Коли дізналася, що маю- уже не чіпала. Одна братова стояла у Кузь на обліку. Коли почула, що та на Джамбула йде,то виключно Рудик рекомендувала, причому знала, що братова народила ще до того, як ту з пологового виписали. Друга братова стояла у Кулик, то вона нікого не радила.

10. katysik

katysik Well-Known Member

Мене Кулик теж сьогодні запитала - де збираємось народжувати і у кого. Коли почувала мою відповідь, просто сказала: - "Угу", і на тому було все :)

11. Inglor

Inglor Well-Known Member

І я так думаю, бо коли я принесла своїй УЗД від Рібун з Джамбула, то вона мене тільки спитала чи я там думаю родити. Коли я сказала, так, то навіть не спитала в кого.

---------- Додано в 20:18 ---------- Попередній допис був написаний в 20:17 ----------

нажаль, не всі такі лікарі

12. jalla

jalla Прогрес року 2013

Розумію я то все, але справа не в тому, що то не обов"язково лікареві відразу гнати.
    Ну, от для прикладу, відчую я щось не ладне, не зрозуміле, то що відразу з манатками в пологовий...)) Думаю простіше зв"язатися з лікарем і отримати якісь рекомендації з приводу по телефону, аніж кататися сюди-туди. А той лікар таки дав чітко зрозуміти, його не турбувати, хіба як вже дійсно ВОНО і це підтвердить черговий лікар, тоді сам його і визве.
    Моя просто запитала в кого я планую народжувати і все. При тому порадила ще з кимось домовитися паралельно, в разі якщо відкриття пологового затримають, чи пологи почнуться до 38 тижня. Але в якому пологовому, навіть не натякала.
    То нині якась її заступниця так категорично на мене почала тиснути типу тільки не Батальна.
    Та просто помахати головою і зробити по своєму, так як я нині.)))

13. сніжна

тобто навіть свого тел. для контакту не дав? чи дав , але сказав не турбувати ( бо в останньому випадку, зважаючи на термін, навіть якщо по тел. подзвониш, то все -рівно скаже їхати до чергового- по тел. він не здіагностує пологи вже чи ні.)

14. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Дивно, мені Климпуш навпаки радила Бонцаревську (хоч я її на той час ще не розглядала), за інших і не згадувала. І з Бонцаревською вони точно знаються, не знаю, на скільки близько, правда.

15. Matvijko

Matvijko Мамуся в декреті...

16. jalla

jalla Прогрес року 2013

Я мала його номер, по ньому з ним ж і зв"язувалась.
    Єдине я хочу увесь час бути з лікарем на зв"язку. Мати змогу подзвонити, проконсультуватися, якщо відчуваю що щось не то, а не за кожним помахом гнатися з тлумками в пологовий. Лікареві ж не обов"язково їхати, є ж якийсь припустимий період між переймами, який я можу пробути дома, чи можливо якісь рекомендації з приводу якщо то перейми тренувальні, чи не перейми...)) Ніхто ж не має на увазі, що мені вже і негайно має приїхати лікар і оглянути і так двадцять п"ять разів взад-вперед.)))
    Знаю дівчата дзвонять до лікаря, а той вже сам каже, чи їхати показуватися дежурному, чи ні.
    Тай для чого мені той телефон для контакту, якщо дзвонити не можна. Хіба щоб прийти ще раз за два тижні показатися...
    Але якщо потягну ще два тижні, то до того лікаря вже і не піду. Піду на Мечнікова, як і планувалося.

17. smv

smv New Member

я буду в неї народжувати в липні, а дорого бере це скільки, не знаю цін, а кажуть вона не називає суми, напишіть будь-ласка , можна в приват

18. katysik

katysik Well-Known Member

То як кому повезе :girl_yes: Декілька моїх знайомих народжували у С.Є., то одним казала конкретну суму, а іншим скільки вважаєте за потрібне. Хоча тут на форумі дівчата в більшості випадків писали, що все-таки рідко називає конкретні цифри. Ми до речі теж збираємось у цієї лікарки народжувати :girl_wink:

19. jalla

jalla Прогрес року 2013

Може тоді ліпше не питати, а дати хто скільки може, чи вважає за потрібне?:girl_wink:

20. Holly

Holly Moderator

Я коли народжувала Оленку в неї, то не питала. Як тільки я народила, вона одразу запропонувала розрахуватись і озвучила розцінки. Щоправда ми дали стільки, скільки хотіли ;)

Статус теми:
Закрита.