Вибір лікаря для майбутньої мами

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем egoistka, 21 Червень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Відповідь: Вибір лікаря для майбутньої мами

1.стимуляція- це медичне втручання, яке має бути по показам. А зараз окситоцин застосовують при 90% пологів. За 5 годин народити дитину- це не є добре ( для мами- так, а для дитини при перших пологах- це стрімко. Це може мати певні негативні наслідки. Навіть по протоколу є нормальним відкриття шийки матки в 1 палець ( 2 см) за дві години. Тобто нормальними, не стрімкими пологами при першій вагітності є їх тривалість 10-12 годин. Тепер питання: 5 годин- це для кого- для лікаря чи вагітної? В нормі, якщо б не стимулювати і т.п. то ви би мали приїхати до лікаря, народжувати 10-14 годин,а він би мав біля вас чекати. А перед вами- у нього ще одна така вагітна. а після вас- ще одна. Ясно, що лікар не буде сидіти біля кожної вагітної і вичікувати. У нього є 2 варіанти: "родити вас" за 4-5 годин чи передати наступній черговій бригаді. Тобто пологи за 5 годин- це пологи для лікаря, а не для мами чи дитинки.
    2. Тепер врахуйте таке: коли вам введуть стимулююче, потім за ним ( в ту ж крапельницю введуть обезболююче ( щоб відпочили- вас про це і не попередять). Обезболюючими препаратами є препарати наркотичної групи ( наприклад, поширений промедол). Як впливають ці обезболюючі на дитинку- почитайте для себе в інтернеті. Окситоцин також має негативну дію. Саме з ним ( таким активним застосуванням) частково пояснюють таку зараз поширену неврологію у новонароджених та гіперактивність діток у подальшому. А промедол та ін. обезболююче впливає на фізичний стан дитинки після народження і в результаті дає хибні оцінки по Апгар ( рефлекси можуть бути "сплячі", тонус знижений ). Це , в свою чергу, призводить до того, що неонатолог починає екстренно вживати заходи для "підкріплення" дитинки, а мама- весь час переживати, чи все гаразд з малюком ( замість того, щоб думати про ГВ).Забула ще сказати. що разом із окситоцином ( чи іншим стимулюючим) ще вводиться дві ампули нош-пи ( хоча цей препарат уже на фоні інших, здається "вітамінкою"
    3. Є препарати та втручання, коли можлива користь перевищує можливу шкоду. Але таких випадків- аж ніяк не у 90% вагітних. Навіть проста інструкція до окситоцину дає перелік побічних ефектів:Побічні дії:
    Відносно матері: анафілактична реакція (алергічна реакція негайного типу), гіпертонус (підвищений тонус) матки, тетаніческіе (стійкі) скорочення матки та її розрив, короткочасна артеріальна гіпотензія (зниження артеріального тиску), припливи і рефлекторна тахікардія (прискорені серцебиття), нудота, блювота, порушення серцевого ритму. У відношенні плоду: здавлення, асфіксія (порушення кровопостачання) і загибель плода.
    Стосовно промедолу, який теж застосовується при стимуляції як вже обезболююче, читайте таке:
    Одним из лекарств, наиболее часто используемых в родах, является петидин – синтетическое наркотическое вещество, по строению аналогичное морфину. В Великобритании он известен под названием «меперидин», в Америке – «демерол» (а в России – «промедол». – Прим. перев.)Демерол легко проникает через плаценту. Ребенок может иметь к нему очень высокую чувствительность вследствие незрелости гемато-энцефалического барьера (ГЭБ – то, что разделяет кровеносные сосуды и клетки мозга. Из-за незрелости печени ребенка, на выведение лекарства из организма ему требуется гораздо больше времени – от18 до 23 часов.

Несмотря на то, что 95% дозы препарата выводится из организма в течение 2-3 дней, это имеет большое значение для грудного вскармливания. Раджан (Rajan) показал, что «демерол является лекарством, наиболее сильно затрудняющим грудное вскармливание». Кормя ребенка грудью, мать часто невольно дает малышу дополнительную дозу демерола, поскольку это лекарство переходит в молоко. Она может не знать, что причиной сонливости у ребенка , а также причиной ее проблем с прикладыванием его к груди является демерол.Однако у детей, получивших большую дозу демерола в процессе родов, эти эффекты продолжали выявляться в течение 6 недель: они чаще кричали во время осмотра, были более беспокойны и, проснувшись, реже успокаивались самостоятельно.
    Далі думайте самі...

---------- Додано в 21:20 ---------- Попередній допис був написаний в 20:49 ----------

при перших пологах реальність собі мало хто уявляє. Бо з інформації, отриманої з різних джерел ( зокрема інтернету) є два перегини щодо пологового: або цілковите перекладення ходу пологів на лікаря з вірою, що саме для вас він робить усе найкраще; або навпаки- переконання, що " пологовий- це зло , російська рулетка і т.п.". Це вже при други-третіх і т.п. інше відношення, бо розуміється, що все відносно і правда є посередині. І жінка вже знає, чого чекати і як повернути це з користю для себе.

В пологовий не треба йти із переконанням, що там- лише війна, що там- російська рулетка. Бо з такими переконаннями краще бавитися у ту ж "рулетку" вдома. Просто тут теж немає 100% гарантії, що вдома все пройде так само чудово, як, наприклад у вас. І що домашні пологи не закінчаться у пологовому. Тобто "рулетка" присутня при будь-яких пологах, лише при народженні у пологовому завжди можна сказати, що "лікар винен", а при домашніх- "лише я"

2. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

так я думала після Дмитрика. Знадобились роки часу і ще одне дитя, щоб я зрозуміла, що рулетки ніякої нема. А досягти рулеткового стану просто - коли шукають "добра від добра" і хочуть зробити хороші пологи ще краще. З першим же втручанням у процес все дійсно стає досить непередбачувано. Тому це втручання (якого насправді потребують одиниці) має бути обгрунтовано, за показами і т.д. якщо вже так :)
    до Дейзі: почитайте тему про окситоцин.
    якби все було так однозначно і укол просто означав би, що народимо швидше - думаю, ніхто б не кіпішував у таких масштабах і ставились би до того як... ну як до памперсів :) Але тут на форумі є не одна мама, якій окситоцин не пришвидшив пологи, а прибільшив муки і призвів до ускладнень.

---------- Додано в 09:01 ---------- Попередній допис був написаний в 08:57 ----------

Цікава річ. Багато хто думає, що переживати - це щось типу ознаки турботи. Ти не переживаєш за свої пологи? о, то ти легковажна. Ти не переживаєш за своїх дітей? О, то ти їх не любиш. ПЕРЕЖИВАТИ не треба. Тому що сам процес не страшний, а від страхів того, що хтось може то все зіпсувати, позбуваймось знаннями. І все буде добре.

3. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Так думають десь 90% жінок. Або більше. Здоровеньку? Ну вже Сніжна написала, яка дитинка після цих препаратів здоровенька.
    Знаєте, за вас звичайно можуть все зробити сторонні люди. Можуть народити вам дитину, можуть вигодувати її кашками, можуть виховати її в садочках з річного віку. Вибачте, що я так перебільшую. Просто я не мучилася 30 годин, я народжувала. Так, було важко, так, я зривалася і робила дурниці, але мучилася я хіба тих 1,5 години під крапельницею, коли свідомість просто відключалася. І від материнства мук в мене не було і нема. Вибір справді за кожною жінкою особисто. Мій вибір на користь мінімальних втручань, і я не дивлюся на дар вагітності, пологів, ГВ і виховання дитини з точки зору "відмучитися".

Повторюся: якщо хочуть пологи без втручань - треба. Зрештою, має жінка право отримати об"єктивну інформацію? Має право знати, для чого ті крапельниці? Чи в нас пологові для лікарів і їх комфорту? Он пишуть дівчата про пологи в інших містах, і родили дооовго, по три зміни, і ніхто не вмер від чекання. А в нас тут спитаєш, що за таблеточка, то вже надутий писок і залізна відмазка "Хто тут лікар?"

4. cjomcjomka

5. jalla

jalla Прогрес року 2013

Цікаво чи є в наших львівських ПБ лікар, хоча б один, який чемно діє згідно протоколам. Бо чим більше читаю, тим більше розумію, що "всі лікарі люди", тому інколи комусь може не пощастити і влуплять крапельницю без особливої причини, бо лікар три доби на ногах- це в кращому випадку, а в гіршому буде історія як у мене при перших пологах, типу "цю жінку тре простимулювати, бо місця в патології нема, а то вже за 40 тижнів перевалило, а вона вже місяць займає лікарняне ліжко...".))
    Є ще золота середина, але і вона не надто втішна.

6. cjomcjomka

питання дотримання наших прав стосується не лише ПБ. Прийдіть у будь-яку держ. установу за послугою - і стежте за тим, щоби все відбувалось за законом. Вас будуть сприймати як "наглоту". Тому ситуація з протоколами в пологових - то лише проекція загального стану правового регулювання взаємин між громадянами та елементами державних структур в Україні.

7. tiramiska

tiramiska цинічна бандерівка

Для того і варто знайомитись з лікарем перед пологами (принаймі перед першими :). В процесі питання - відповідь можна отримати якусь інформацію про фахівця, ну і сам лікар вже бачить підготовленість вагітної, розвінчує чи не розвінчує страхи.
    Щодо пологового, то ще раз підтверджу, що медперсонал його трохи боїться. Та й про свої знання з ГВ , теж треба говорити відразу, присікаючи всі їх намагання , заробити на тому.

8. Fergie

Fergie New Member

Я вчора так сиділа і читала ваші вчорашні дописи, то дізналась багато нового, особливо про окситоцин. Подивилась в список медикаментів, що мені лікар з пологового дала-а там його немає. :) Я втішилась, і подумала ой як класно, значить такого вона не практикує. Але потім заглянула в кульок з тими медикаментами і чисто випадково натрапила на 2 ампули того препарату. Виявилось, що жіночка з аптеки на Мечнікова (при пологовому) мені його просто напросто впарила. Хоча збирала вона все по списку який я їй вручила.

9. Latte

Latte New Member

В мене з Левицькою схожа ситуація,тому нікуди її не писала....

10. erene

erene Well-Known Member

Не знаю як там дитині, а мені його як ввели, то відчуття так ніби вдула літру горілки, голова йде обертом, сконцентруватися ніяк не могла, руки ноги ватняні, все йде обертом, сам "розгар" пологів я памятаю смутно, чоловік розповідав, а в мене відчуття що мене там і не було, нарахунок обезболення, нескажу що помогло, може те що свідомість була затуманена, тому й біль якась була притуплена, але то що це єдиний препарат якиб збив тиск то це так,він здається вводиться коли матка відкрита не мешне як на 4 пальці,пори в мене стало тих 4 пальця, то тиск вже був 180/130, тоді і ввели мені нарокотик, хоча до того пробували збити іншими препаратами.

Таке нам оминуло.

100 процентів.Моя кума народжувала 2 місяці після мене правда на Мечнікова, то в неї не було тиску, пологи були стрімкими, якого милога їй ввели промедол для неї це до сьогодні загадка.Лікар просто сказала "Зараз тобі трошки допоможемо".

Проблем з вигодовуванням не було, молоко лилося рікою, а от те що 3 дні їв і спав то це так. Коли я запитала в своєї неаналологші "Чому всі верещать а мого навіть недобудишся" нащо вона мені відповіла " Оскільки вам вводила наркотик і загальний накроз, то така сонливість буде спостерігатись протягом 3-ох діб" І дійсно вже на 4 добу малий їв вночі кожних 2 год, о то того як в 11 вечора поїв і так аж до 7 ранку і навіть не реагував на мої будження .

11. Brenda

Brenda Member

Дівчата, а якщо в мене тиск понижегий постійно, 90на60, то я надіюсь, що мені той промедол не повинні б вводити... А то я там пляцком ляжу:sad:

12. erene

erene Well-Known Member

З таким тиском ні, бо один з показів для його застосування є підвищений тиск.

13. invisible

invisible Well-Known Member

Мушу трохи засмутити, що це ще нічого не означає... Нам теж не казали його наперед купувати, і з лікаркою проговорювалися пологи з мінімальним втручанням по можливості. А при прибутті в ПБ обрадували, що "якщо при перших пологах спочатку відійшли води, то в 90% випадків потрібна буде стимуляція".

14. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

абсолютно вірно. Понижений під час вагітності- не означає. що він буде такий під час пологів ( під час пологів він часто підвищується до нормальних і вищих показників- впливає і роль гормонів, які виробляються під час пологів). Крім того, не завжди перед пологами той тиск і поміряють ( наприклад, у багатьох дівчат, які перед пологами лежали у патології, після того, як перевели у пологову залу тиск там не міряли одразу, а вже проводили виміри після введення стимулюючого)Ну і крім промедолу є ще варіант іншого медикаменту. Це як з окситоцином ( мені, наприклад, при стимуляції окситоцин замінили на інший, бо на окситоцин я не чутлива) . А взагалі схема стимуляції у пологовій вже залі - типова: амніотомія ( якщо води не відійшли самі), крапельниця із фізрозчином з додатком стимулюючого препарату. практично одразу вводять дві ампули нош-пи, через 30 хвилин- у розчин вводять анальгетик ( промедол чи т.п.). Якщо на фоні стимулюючого з являється сильна тошнота і блювота- додатково можна отримати ще атропін. Питання тільки у тому- чи буде вагітна лікарем про ці реальні дії попереджена і чи спитають у неї згоду. Бо часто є так: амніотомія- "ой, та у вас води підтікають", окситоцин- "зараз прокапаємо фізрозчин чи вітамінки для підкріплення", промедол- "зараз трішки відпочинете" і т.д.
    вона вам вже на "автоматі" дала медикаментиі з стандартного "родового" набору
    медперсонал тут боїться усіх, хто є на керівнвй посаді. Тому пацієнти Надіжка, Шекети, Усика, Бонцаревської- поза "конкуренцією" у молодшого медперсоналу
    промедикація препаратом має на меті власне ввести пацієнта у "сонливий " стан . при якому притупляється біль. Вводять її якраз на початку. Коли матка відкрита на 4 пальця промедол вводити категорично не можна ( його бажано не вводити пізніше, ніж за 4 год до появи малюка на світ, а за 2 години- уже заборонено.). Мені вводили за 7 годин, правда на мене промедол не подіяв ніяк - навіть голова не закрутилася ( але то моя особливість- я у житті не чутлива практично до будь-яких обезболюючих препаратів, що дуже "радує" медиків при необхідності застосування навіть стоматологічної анестезії-мусять вводити подвійну дозу і то є чутливість). Тому коли "мило спілкувалася" під час пологів з акушеркою і лікаркою і в десь біля першої ночі питала про можливі способи обезболення при пологах, то вони мені чітко сказали, що " категорично не можна" ( дитина народилася ще через 4 години).А саму промедикацію мені вводили за 7 годин до появи малюка ( на відкритті у 2 пальці) Стосовно тиску, то до пологів він був наміряний у межах норми 80\120, після промедолу чітко пам ятаю став 70\110. Тобто не дуже то і знизив.
    Жанно, від цього не можна бути застрахованим. Бо пологовий- це великий мурашник, певна система,де ніхто не буде крутитись навколо побажань однієї особи.
    бути інформованим- звичайно так. Іти в пологовий і не боятися задавати питання- звичайно так. Мати право отримувати від лікаря інформацію про усі дії , які він проводить, про медикаменти, які застосовує- теж право вагітної ( я вже писала, що моя лікар, про яку тут на ДП багацько і негативних відгуків жодної дії не провела ні під час 25 тижнів вагітності, ні під час пологів, попередньо не пояснивши, не прокоментувавши і не спитавши згоди у мене. Тобто я була попереджена і про стимуляцію, і про промедикацію, тому нарікати за їх застосування можу лише на себе , бо була попереджена і давала згоду( шкода, що 10 років тому не мала доступу до такої к-ті інформації. Хоча, по правді, аналізуючи свої пологи, стимуляцію у своїх пологах вважаю виправданою, а от застосування промедолу- ні- дурна була. В той же час, бартова, яка народжувала у цієї ж лікарки через кілька років після мене- обійшлася без стимуляції ). Тобто звертаючись до медиків, не лише гінекологів, бажано і самій вивчити усю інформацію по конкретному питанню, щоб мати змогу вести діалог з лікарем.
    Я вела до того, що не варто йти у пологовий, як на війну. Варто йти просто обізнаним і не воювати з лікарем, а просто не боятися вступати з ним у аргументовану дискусію. Тоді адекватний хороший лікар "співпрацює" з вами на пологах, а той, який вважає своє слово остаточним- просто в решті-решт "вас лишиться"
    Стосовно ж "пишуть дівчата про пологи в інших містах, і родили дооовго, по три зміни, і ніхто не вмер від чекання"- все так. Але теж є нюанс: у ін. містах дівчата народжували у чергових бригад ( у Вінниці чи тому ж Луцьку попробуй домовитися- там інші правила)- і саме тому могли чекати лікарі, передаючи їх з одних рук у інші. Тут вже все залежало від того. чи "здадуться чи ні " самі дівчата після кількох годин. У мене 2 знайомі народжувати їхали спец. зі Львова у ін. міста- і теж дуже задоволені. Але народжували- у чергових. У нас же - народжують із домовленими. А домовлений не може мати безконечну зміну , тривалістю у 30 годин біля однієї вагітної. Тому або "родить" або передасть черговій бригаді. Якщо ж їхати на чергову бригаду- будь ласка, їй після першого ж наїзду вагітної не дуже захочеться з нею возитися- залишать у спокої. Таким чином можна очікуватьи пологи стільки, скільки вони реально триватимуть. Не народите на чергуванні однієї бригади- передадуть іншій. От тільки щось не дуже багато охочих йти до чергових і ще свої права там качати.

15. SoloZiLvova

SoloZiLvova Well-Known Member

Ось саме в цьому і полягає руська рулетка. А не - "будь які пологи це рулетка"))) Якщо в неї грати то чим менше і з меншою кількістю публіки - тим менша ймовірність втрафити в халепу)).
    Але рулетка пологового полягає ще в одному важливому моменті:
    Де гарантія, що впишуться ваші норимальні, здорові пологи в рамки якоїсь інструкції (яку й так ніхто особливо не поспішає виконувати). Бо межі норми ширші, ніж приписи "безводний період от стільки годин, шийка має рівномірно і поступово відкриватися от стільки часу, плацента народжується в найближчі 30 хвилин" і т. д.
    Так-що, якщо здоровій жінці зі звичайними пологами потрапляти у мурашник, то чим пізніше і бажано на хорошому розкритті, й забиратися звідтіля чимпошвидше. І не тратити часу на "вибирання лікаря для майбутньої мами", й тим самим не зобов'язувати себе приймати його допомогу ("ну бо ж домовилися - як тепер?"). Бо без домовлянь простіше:

16. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Воно то ніби і так. Але де гарантія у нас що після таких от пологів не вилізе яка "кака"? (шви, в разі потреби, будуть не ахті накладені, "не побачать" що не все дитяче місце вийшло і тд)

17. erene

erene Well-Known Member

Вибачайте, наплутала.

18. cjomcjomka

А де гарантія, що з домовленим лікарем не вилізе? Он Лех наш звйоздний нерідко на 2-3 день вишкрябає матку породіллям. При таксовій оплаті і домовленості.

19. DrValdemar

DrValdemar Active Member

Ну... шановні вагітні і співчуваючі!!!. Коли писали що Вальдемарович індус- фіг з ним, коли писали, що він лисий- най буде, але ДЖАГНУТИ, тут вже перебрали цілковито.
    Люди, будь ласка, не пишіть про лікарів всяку дурню. Лікарі також володіють компютерами і відвідують різні форуми. Якщо інформація достовірна- пишіть, але якщо не чула де дзвін і не знаю де він, краще стримайтесь.
    Щиро Ваш- лисий, старий індус але не заДЖАГАНИЙ Вальдемарович.

• Подобається Подобається x 1
  20. Багіра

Багіра Well-Known Member

ну якщо то дійно брехня, то так і напишіть - "я ніколи не приходив джагнутим на пологи" заперечуйте прямо, що такого не було... і тоді вже будуть претензії до тих, хто таке пише
    а те, що лікарі читають форуми то дуже добре, "медицина з народом":)

Статус теми:
Закрита.