Вибір лікаря для майбутньої мами

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем egoistka, 21 Червень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Brenda

Brenda Member

Відповідь: Вибір лікаря для майбутньої мами

2. Людок

Людок New Member

кандидат номер один поки в моєму списку
    але тривожить його занятість, чи приділить достатньо уваги
    які відгуки в нього стосовно природності перших пологів?

3. нталька

нталька Well-Known Member

Так бачу, що батальну тепер мало розглядають. То через їхнє невідомо коли закриття? Дівчата, а Прокопів дуже зайнятий? І може хто знає, як тепер його здоров"я?

4. Фіяна

Фіяна Творча муза 2013

я перший раз власне з Усиком народжувала.
    з того, що дуже сподобалось - був дуже уважним, був зі мною весь час, від і до, відлучився на півгодини по "бюрократичних" справах, поручивши іншому доктору і при цьому передзвонював кілька разів... на той час для мене той фактор був дуже важливим, я його про це просила...
    другий плюс - не "матеріаліст", без сум і ставок...
    третій "плюс" - породілля відразу отримує статус "жіночка Усика", з боку персоналу спостерігається "краще" ставлення... навмисне тут беру в лапки, бо то звісно дуже уявний плюс...

все решту - не сподобалось...
    мої пологи були і з окситоцином, і з епізіо (від відходження вод і до початку стимуляції доктор чекав 5 годин... так як це були передчасні пологи, всі пояснення і питання "чому?" аргументувались великим ризиком для малятка...
    об'єктивність рішення оцінювати важко, але думаю, що ще можна було зачекати, але по правді скажу, що рішення стимулювати було прийнято після 2-ох УЗД та постійного моніторингу серцебиття, ну і в мене цілком міг бути психологічний блок, котрий власне стримував перейми...

ну і ще трохи хорошого - Валентин Степанович - чудова людина, з дуже світлою зовнішністю, прекрасним почуттям гумору і добрий психолог, йому все ж добре вдалось налаштувати мене на потрібну хвилю, бо в часі коли я приїхала в пологовий всього з маленьким клатчем і "дурною" головою, абсолютно не налаштованою на пологовий процес, він досить вдало частково розвіяв трохи "дурі" кількома прийомами (це я вже згодом зрозуміла)...

вдруге я відверто хотіла уникнути втручань, і свідомо обрала іншого лікаря, тим більше в міжчасі у Валентина Степановича стався серцевий напад і він дедалі частіше став не приїжджати на нічні/ святкові пологи...

після других пологів вже з іншим лікарем, в одну ніч власне і спостерігали таку картину - В.С. не зміг приїхати... в сусідній палаті (ми лежали на першому поверсі в сімейній палаті) був гучний скандал з плачами...
    правда пологи в тієї розчарованої дівчинки завершились добре і з черговим лікарем...

ну і по темі - другі і треті пологи були такими як я хотіла-мріяла, я щиро переконана, що це заслуга власного внутрішнього налаштування, партнерської підтримки та довіри доктору (ми з чоловіком вірили, що він заваджати не буде)...

5. Kiss

Kiss Well-Known Member

скоро і нам треба буде знайомитись. Підкажіть як то має виглядати? Подзвонити і що? що казати по телефону, а тоді при зустрічі? щось я ніяк не можу собі уявити як то має виглядати...Буду говорити з лікарями з двох ПБ, бо можу попасти на мийку. Підкажіть, дівчатка, в кого вже є досвід правильного ведення переговорів)

6. Bambe

Bambe New Member

Подзвоніть і скажіть, що Ви вагітна на такому то тижні і хочете з ним (лікарем) переговорити. Запитайте, в який час йому зручно, щоб Ви під'їхали. Особисто я під час другої вагітності домовлялася з двома лікарями: Федина і Прокопів ( в мене мало бути КР). Другий вселив в мене більшу довіру і позитивний настрій. Я не помилилася. Прокопів - лікар від Бога, а людина просто супер.

7. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

я теж в неї народжувала. і я, наприклад, не зможу її написати ні в гілочку раджу, ні в протилежну. я просто вродила. в мене враження такі, що з лікарем, що без. але ставлення дійсно хороше. ну і я думаю, що могло б бути гірше, але є як є(((

8. invisible

invisible Well-Known Member

Може то через умови? Зараз я бачу, що ПБ на Мечнікова найпопулярніший став. Я мала народжувати в Прокопіва, але через проблеми з ногою він на весь лютий пішов на лікарняний, тож я терміново шукала іншого лікаря. З березня ніби мав вже виходити на роботу. Але він таки дійсно зайнятий. Кажуть пологи приймає дуже добре, але от під час допологових оглядів поспішає, приділяє хвилин 5.

---------- Додано в 13:37 ---------- Попередній допис був написаний в 13:32 ----------

От у мене на 100% така ж ситуація відносно Лехновської. Довго думала, і вирішила нікуди її не писати. Бо з однієї сторони в "не раджу" - рука не підніметься - і пологи пройшли нормально, і з дитиною все добре, і ставлення чудове, і часу приділила достатньо (незважаючи на те, що в суботу і неділю була не чергуванні і в неділю вночі перед моїми пологами приймала 3 пологів, включно з КР), і все гарно пояснювала. Але от стимуляція через 5,5 год. після відходження вод таки трохи стримує написати про неї в гілочку "раджу" (хоча підозрюю, що тут немалу роль зіграла просто втома лікарки; але не мені судити, може дійсно погано розкривалася шийка, я ж то її не бачила).

9. tuzyachka

tuzyachka New Member

так доречно написано, тут багато пишуть, що то не подобається, то не так, а самі то ситуації не бачимо!!! тільки відчуваємо.

10. Dolche

Dolche Well-Known Member

якщо хочете сюсюкань, то не до нього. Я лежала в патології перед пологами 1,5 тижня, то заходив дуже рідко, але при зустрічі на коридорі завжди спитав як справи, щось пожартував. Пішов мені на зустріч в деяких питаннях, але в розумних межах. Після пологів заходив по 2 рази в день, цікавився і моїм станом, і дітей. Впринципі я задоволена. І навіть при його зайнятості на телефонні дзвінки завжди відповідав культурно (а я вперше подзвонила під час його відпустки), в кабінет на прийом також без проблем зажди попадала.
    Родичка народжувала через півроку після мене в Усика цьогоріч знову збирається до нього :)
    Я знайомиася з двома лікарями перед пологами, але з першого знайомства обрали разом з чоловіком його.

11. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Якої ситуації не бачимо? В мене шийка розкривалася 30 годин. Кіпіш лікарка почала піднімати на 27 годині. Благо, в результаті привела до тями себе і мене і я народила цілком нормально. Але мені дуууже пощастило з відходженням вод. Інакше б було гірше, я б 100% не мала стільки часу. Я вважаю, що лікарка Інвізібл - звичайна ПБшна лікарка, яка діє по протоколу і бавитися довго не хоче. Хто хоче нормальні довгі перші пологи без окситоцину в львівському ПБ - готуйтеся до войни. З будь-яким лікарем.

12. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

увага! протоколи бувають різні. і якраз протоколи виглядають значно краще, ніж те, що роблять на практиці.
    Але я не уявляю вираз обличчя лікаря, до якого поступає роділля з роздрукованими протоколами акушерської допомоги в сумці :)

13. Orman

Orman Модератор-бомба

а я уявляю...
    ну і додому їхати шолі ...

14. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

я бачила вираз обличчя лікарки, коли чоловік відмовився від купівлі окситоцину і не підписали ту згоду. "ми такі мудрі". я знала, що можуть вколоти після - то вже таке, але під час мені не хотілося. ну посиділа трошки надута в перервами між слуханням серцебиття, ну та і по всьому. в нас взагалі багато паперчиків роздрукованих було, але благо, не витягували.
    зараз, після перебування в пологовому, можливо обрала б іншого - свого палатного лікаря. не кажу, що було б кардинально по-іншому, але...хочеться спробувати щось новеньке:girl_haha:
    хоча потім акушерка казала, що А.Д. все добре під кінець зробила, але хто зна)

15. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

16. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Тут друкуй - не друкуй. То хіба при знайомстві можуть намалювати ідеальну картинку, а в родзалі йдуть в хід такі прийомчики, що волосся дибом. Включаючи психологічний тиск типу "про дитину би подумала". І попробуй одним боком бути спокійною і дихати, а іншим гаркати на кожного, хто крутиться поруч. І той лікар може бути супер пупер людяним, природнім, чуйним, але так його навчили і так він роить. Ех, як згадаю. Всьо, з другою лялькою не встигаю в ПБ:)

17. SoloZiLvova

SoloZiLvova Well-Known Member

От цікаво, це хтось прочитав з майбутніх мам з теми "Для майбутніх мам"? Де дівчата довго обговорюють, хто в кого народжуватиме, діляться і тішаться, як вдалося чесно-чесно, точно-точно домовитися з черговим світилом про природні пологи...І їдуть грати в "руську рулетку" на відкритті один палець.

18. Brenda

Brenda Member

Дівчата, обговорювати пологи легко, але ж поставити себе на місце тоі чи іншоі породіллі? Хто народжує перший раз- зазвичай переляканий і переживає, це дійсно так, можливо, тому зазвичай перші пологи складні і не такі, як кожна з нас намріяла чи науявляла... і я думаю на пальцях можна перерахувати тих дівчат, які вперше народжують і йдуть впевнено на пологи, знаючи своі права, закони, що лікар має право, що не має, які налаштовані на "війну", а те, щоб чоловік захищав інтереси, то взагалі винятки, як на мене. Чоловіки мені здається ше перестрашеніші, ніж ми ;) Тому великий Ріспект чоловікові Норіс. Зазвичай, хто народжує вдруге, той знає, що можна чекати, відповідно, тим впевненіший в собі. Я, наприклад, не впевнена, що буду народжувати і буду паралельно думати ( чи я, чи чоловік) про війну з лікарями, відстоювання своіх прав (хоча, хотілось би, звичайно). Я не хочу йти в ПБ на моі перши пологи з настроєм "війни", я хочу налаштувати себе на позитив і на те, що все буде добре. Також хотіла добавити, що і лікарі є люди, три доби в пологовому, при тому приймаючи троє пологів і КР, думаю тут не позавидуєш. Тому інколи людський фактор чи людська втома на жаль перемагають...

19. jalla

jalla Прогрес року 2013

Я не зовсім розумію до чого це, як і весь допис, але на рахунок рулетки з одним пальцем, то цікаво як то перевірити дома скільки там тих пальців і яке відкриття? Ну, їдуть в пологовий з речами зі всім причандаллям, а там говорять "один палець, але... але..." Я для прикладу не медик і хоч би тут трісла над всіма медичними термінами і протоколами, все таки в певній ситуації буду більше прислухатися до лікаря, бо він лікар, а я ні і в разі чогось не зможу вести з ним суперечку на рівні... Тому на цей раз підбираю собі дохтора на пологи дуже ретельно.
    З чого таке враження?
    В тому що дівчата пишуть в "рожевих" окулярах до, а після складається все трохи по-іншому? Ну, то й що. Всі ж хочуть щоб було без стимуляції, розрізів і т.п., то чому не писати про це, чи краще писати з налаштуваннями відразу на погане, бо в інших темах "рулить" сувора реальність.?

20. daisygirl

daisygirl Member

Тільки не закидайте мене тапками, бо я справді ще зелена і не особо щось знаю, та й про окситоцин почула вперше тут на форумі.
    А чому всі такі категоричні стосовно стимуляції? що в ній настільки поганого? десь мильком бачила допис, що перейми стають дуже сильними, але, он в Миросі (Інвізібл) все було дуже добре. Невже краще мучитись 30 год, аніж за 5 год народити здоровеньку дитинку? Якби все так було настільки шкідливо, то сумніваюсь, що лікарі так масово застосовували б окситоцин.

Статус теми:
Закрита.