Вибір лікаря для майбутньої мами

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем egoistka, 21 Червень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Відповідь: Вибір лікаря для майбутньої мами

Я тут собі сіла щойно і провела величезну статистику))) Дівки, три листка списала ставлячи плюсики, мінуси лікарям.
    Вже теж Усика не хочу.
    З найдостойніших кандидатів то Федина і Данков. Вони ж і самі зайняті. Ще про Левицьку багато хто добре відзивається...

А розкажіть мені будь ласка, як то виглядає то знайомлення? Я можу прийти до лікаря, поспілкуватись і попрощатись гарно, так? А вже потім йому подзвонити і сказати що хочу в нього народжувати? Чи то треба одразу йти і казати, що хочу родити у вас!
    Бо в мене в планах познайомитись приблизно з 5 лікарями і з приблизно двома-трьома домовитись. Не думайте, шо я якась немудра, але в мене ПДП випадає якраз на межу закривання/відкривання пологових в яких хотіла б народжувати, тому мушу себе якось перестраховувати і домовлятись в обох подогових.
    В Федини родили більшість моїх знайомих і сестер. Дуже всі мені його рекомендують. Та і тут на ДП має хорошу репутацію. Єдине що кажуть, часто дітки народжені з ним мають поцарапану голівку...Від проколювання вод ніби...Що не дуже тішить теж.

2. jalla

jalla Прогрес року 2013

Ух, приємно таке читати.:)
    А пізні дзвінки з проблемними ситуаціями, чи пологи у вихідні і не робочий час можливі?

3. uliana

uliana Well-Known Member

В мене пологи почались вночі у неділю! Приїхали в 3 ночі, а в 6 вже був лікар...Чим мені ще сподобався Надіжко, що сказав гуляти до 42 тиж і непереживати,що це вже переношена вагітність

---------- Додано в 15:35 ---------- Попередній допис був написаний в 15:32 ----------

Це ваше право! Спілкувалась з декількома,але домовлялась з одним:)

4. jalla

jalla Прогрес року 2013

Та я в то вірю і розумію. Але є лікарі, які взагалі не практикують виїзд посеред ночі, чи святкові дні на пологи, сваряться коли турбують в не робочий час. Я це мала на увазі.

5. daisygirl

daisygirl Member

Вже скільки переконуюсь, що вибір лікаря - це настільки індивідуально для кожної жінки. В мене обидві коліжанки з різницею в 1 тиждень їздили до Усика знайомитись, так от - одна просто в захваті від нього, ще півдня мені його нахвалювала, який він мега чудовий та хороший лікар, а друга відразу ж за дверима сказала, що не хоче в нього народжувати, бо не зможе йому довіряти. Пішла в інший пологовий, де домовилась з іншою лікаркою, яка їй ну дууууже сподобалась (а от інша подружка її зовсім не сприйняла)
    Тут ще важлива статистика по кількості прийнятих пологів, якщо Усик приймає по сотні в місяць (то умовна цифра) і бере найскладніші випадки і звичайний лікар (нехай десятки) то на кількість позитивних/негативних відгуків особливо схилятись не варто. То вже як кому чий темперамент підходить і головне бути впевненим в професійності лікаря, щоб на всі 100% довіритись йому.

6. romawka

romawka Member

З Мєчнікова задумуюсь над: Усиком, Фединою і Левицькою- всіх народжували знайомі і всі задоволені.
    З Джамбули- Халіна і Куль- про Джамбули маю менше рекомендацій, бо ніхто із знайомих там не народжував.
    Ще не можу вирішити чи я хочу в жінки чи в чоловіка народжувати. Бо є свої +/-.

7. Orman

Orman Модератор-бомба

ну з того, що я прочитала Люді не надто сподобалось ведення пологів...

8. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

не пошкодуєте, справді

м-да...Отак породжуються слухи... Так, лікарі- усі люди. І якщо у когось є ДН, то інколи у ординаторській вип ють 50 г винця і закусять цукеркою. То це вважається "полюбляє джагнути"?
    здрастє.хіба вік після 40-ка хз хвостиком уже вважати "аж застаршим"
    він багатьом подобається. Але теж досить специфічний . Відповідальний. Інколи по кілька діб не вилазить з пологового ( що, зрештою, не є добре. бо інколи направду відлучається додому лише на кілька годин )

таке можливе у кожного. А у того ж Федини три роки тому за дуже короткий час були два нещасних випадки, його тимчасово було відсторонено від роботи ( до закінчення розслідування) , але це ж не означає, що з лікарем уже "все"
    повірте, що інколи краще так, аніж пологи буде приймати лікар, який 48 годин уже на ногах. От як було з Фединою навіть в одному з випадків: він реально вже добу не спав тоді, свою вагітну із патології на її скарги попросив випити медикаменти, а сам попередив, що поїде додому на кілька годин відпочити і повернеться. За цей час із нею стався форс-мажор.
    ну лікар же теж не робот. І у нього теж можливі певні ситуації. От моя лікар за усі роки не приїхала на пологи 1 раз ( і про це навіть є певний відгук на ДП)- бо видавала доньку заміж. Краще було б. якби попередньо простимулювала пологи вагітній, бо було "домовлено"?. Хоча, в той же час. одна моя знайома народжувала у неї на Новий рік, я- в ніч після її ювілею, моя братова- на 8 Березня. І щоразу лікар приїжджала по першому дзвінку. Ну але був випадок один раз, коли не приїхала по поважній причині ( наперед же не прорахуєш, що саме у цей день, буде народжувати вагітна"....". Тому у такому випадку- просто попросить підстрахувати когось із колег)
    п. Анна теж досить приємна. І не настільки завантажена пацієнтами на пологи ( більше має як палатна лікар), тому приділить достатньо уваги.
    тому що лікарі працюють у парі. І кесарять теж часто у парі. І підстраховують один одного. Бо ситуації виникають різні, інколи лікар в той чи ін. день просто не може проводити КР з тих чи ін. причин. От з моєю співробітницею теж був випадок, але вже із Верхівською: вона приїхала у пологовий, а С.М- поїхала з пологового, поклавши її під крапельницю із стимулюючим і передоручивши акушерці. Родичі підняли скандал- приїхала, прийняла пологи. Але нервів пішло достатньо.

---------- Додано в 14:50 ---------- Попередній допис був написаний в 14:48 ----------

у Анни Дмитрівни при потребі ( на її розсуд) буде і стимуляція і все інше. Тільки все супроводжується підвищеною увагою і хорошим відношенням. Тому відгуки у багатьох позитивні

9. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Та тут я з вами повністю згідна, але мова була не про пологи, а дівчина просто подзвонила спитати що їй робити, бо злякалась підтікання вод. Тим більше дзвонила абсолютно в нормальний і непізній час. Вважаю таке відношення лікаря до своєї пацієнтки трохи неправильним.

А на рахунок 48 годин на ногах, то так, повністю знідна. Від втоми людина може наробити багато помилок.
    Але що тоді робити, хіба не домовлятись і їхати на чергову бригаду...Але з нашими пологовими і лікарями-м'ясниками я не наважусь((
    Тому то мені і не дуже хочеться народжувати в "популярного" лікаря. Але про них же найбільше позитивного пишуть і розповідають:girl_in_dreams:

10. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

Я цікавилась багатьма лікарями , читала тут відгуки, але до своєї йшла вже з метою побачити що за людина і домовитись (мені її порадили, все сподобалось і ми домовились). На "підстраховку" ні з ким не домовлялась.

11. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

З власного досвіду: Анна Дмитрівна не боїться прислухатися до жінки. Тобто "її погляд" в моєму випадку не був рівний "крапка, бо я так сказала". Але при спірній ситуації вона, звичайно, і стимуляцію запропонує, і розріз. От моя сестра родила дитину за 5 годин і ніхто їй нічого не пропонував. Я родила добу - то пропонувала, але хоча б не тиснула і обгрунтовувала ті дії. Не знаю, чи хтось інший би зі мною бавився стільки часу. Але найважливіше - знайти спільну мову з лікарем. Хоча то певне вже в процесі пологів ті моменти вилізають. До речі, мені чисто візуально і на перший погляд сподобалася Верхівська, про яку тут багато відгуків поганих. Прийняла в моєї сусідки дитину сідничками, заходила до неї дуже часто, і просто приємна здалася.
    НастрОй важливий. Якщо лікар вже з порогу фекає на те, що жінка трохи обізнана в процесі пологів і може мати свою точку зору, я би дуже боялася такого лікаря. Але то як кому. Дехто хоче хляпнутися на крісло і щоб вродили за 2 години.

12. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

Підписуюсь під кожним словом. Я в неї народжувала. Дуууже задоволена. Але! Я наперед чітко з нею обговорила, що жодних стимуляцій й втручань - пояснила, чому саме так категорично налаштована, описала їй свої перші пологи. Вже коли приїхали в пологовий чоловік піддався на вмоввляння купити катетер й ліки - на всяк випадок, але ми то все там й залишили - для потребуючих. А самим веденням пологів й післяпологовий період - я дуже задоволена.

13. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Тетянко, в Вас другі пологи. Часто перші тривають доооовго, і чекати мало хто хоче. Добре, коли все гладко: перейми, через пару годин шийка чемно відкрилася, міхур тріс і все в шоколаді. Але перші пологи рідко такі бувають. Знає хтось лікаря у Львові, який би чекав більше доби і не стимулював? Щось сумніваюся. Припишуть "слабку родову діяльність" і допобачення. А в гіршому випадку КР, через ту ж стимуляцію і підганяння.

14. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Не зовсім так. Не впевненна що у моїй ситуації можна було пологи провести інакше. А А.Д. дуже відповідальна і уважна людина. Є нюанс який викликає в мене питання: при прийнятті мене в патологію, чи так необхідно було просити "консультації" завідучої (доречі, нагадайте хто така?) яка допомогла розкритись на 2 пальці і почати пологи? Але те питання в іншу тему...

15. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

Та власне...Дуже шкода, що в Люди так вийшло..Тепер розумію, чому Сніжна писала, що рекомендація лікаря - то дуже суб"єктивно. Відчуваю тепер деяку вину й відповідальість, адже я також писала схвальні відгуки, виходячи з власного досвіду...

16. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Ну кожна нормальна людина розуміє, що будь-який відгук пишеться саме з власного досвіду. І про це варто просто пам'ятати
    (Так само і я розуміла і читала перед тим Вашу розповідь.)

17. сніжна

---------- Додано в 16:12 ---------- Попередній допис був написаний в 16:11 ----------

якщо у вас виникли певні нюанси, то 100%. що А.Д. зверталася б до

18. Brenda

Brenda Member

ООО, знайома ситуейшин-))) В мене той листок ще досі десь валяється:))) В мене теж виграли Усик, Федина і Левицька і з Батальної - Прокопів-)))
    Показала мамі - вона була в шоці, а ще я ставила знаки оклику-))

Я цитувала те, що мені сказала знайома, яка працює на Мечнікова, не більше...

Я ж після цього допису виправилась і сказала, що в мене, мабуть, не правильна інформація, що я чула дзвін і не знаю, де він :)

19. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Я планую домовитись з Данковим з Джамбула і Поврозник з Батальної. Хтось може родив в Паврозник? Які враження?

20. сніжна

В.В. регулярно читає наш форум- ото і дізнається щось новеньке....

Статус теми:
Закрита.