Весільні сукні

Тема у розділі 'Весілля, весілля...', створена користувачем levandivka, 26 Листопад 2006.

1. kristina

kristina Well-Known Member

Відповідь: Весільні сукні

Я ходила з дружкою, зупинилась на 2 варіантах, тоді ще ті варіанти показала мамі, і вони 2 зупинились на одному, я подумала і його і обрала.
    Як вже писала задоволена 101%

• Подобається Подобається x 1
  2. Victi

Victi Well-Known Member

Рік тому допомагала вибирати весільну сукню подрузі. Ми тоді троє ходили - молода та дві дружки. Зупинилися на Едемі тоді. І вибір був справді шикарний. Я б таку теж хотіла. Тому мабуть вибиратиму сукню тим же складом. Але планую підібрати декілька варіантів, а тоді ще теж мамі показати.Так як вона вміє критикує, то певно ніхто так не скаже правду в очі.
    Але обовязково треба когось брати. І веселіше буде. І думку збоку почуєте (аби ще смаки співпадали).

3. viltis

viltis Well-Known Member

Я ходила з мамою:haha: І кращої порадниці напевно годі було знайти.ну, впринципі результат наших походеньок можна побачити в гілці "Наші весільні фото"....Але, мама в мене прогресивна, так що і спинка була відкрита, і декольте, і зовсім не пишна....

Вікті права, бо подружка-подружкою, а мама своїй дитині все скаже, бо напевно ще більше переживає за вас і ваш вигляд...

• Подобається Подобається x 2
  4. Мар"яночка

Мар"яночка Well-Known Member

спочатку ходила з коліжанками на ярмарок шо в Спартаку був, але плаття таки вибрала з мамою і сестрою, вірніше моя сестра його вибрала :xaxa: вона мені на нього тикнула, і на манекені мені воно навіть не сподобалось, але як оділа то всьо :8:вже жодне плаття після того мені не подобалось:confused:

5. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Дівчата, а брати з собою взуття на примірку, чи ні?

6. Мар"яночка

Я брала вже тоді коли визначилась з платтям і йшла на примірку, незнаю як в інших салонах, але в тому шо я брала, там спочатку мірялось потім лишалось аванс, і на другий раз коли приходив підгинати плаття то вже приходив зі свїми мештами, а взагалі вони мені вперший день свої давали

7. Siania

Siania Love Life

Ой то спорне питання, в мене знайома так брала плаття, а потім виявилось, що під її туфлі плаття було закоротке!!!:confused::confused::confused:

8. Niferttiti

Niferttiti Well-Known Member

Тук тук. Всім привіт.
    Я тут тишком нишком декілька тижнів спостерігала за вашими балачками. Набралася корисної інформації (за що дякую) і всеозброєна вирушила на пошуки плаття моєї мрії.
    Сама я дівчина не рішуча ( в плані серйозних покупок і серйозних рішень), тому досі собі дивуюся як за два дні нашла собі плаття, при тому обійшовши мінімальну кількість салонів (десь 6, самих центрових :xaxa:). Але перед походом я собі твердо вирішила, поки не обійду всі, то не куплю. Але якось все таки взяла себе в руки і зупинилася на найкращому варіанті який був у тих декількох салонах, бо то ьре ціла купа часу і нервів щоб обійти всі, і переміраяти все.
    Зараз дуже задоволена, бо головна весільна купівля вже зроблена.

• Подобається Подобається x 4
  9. Niferttiti

До речі, ще маю одне запитання.
    А тут всі присутні беруть суконочки на прокат чи купують?

10. Siania

Siania Love Life

Я на прокат, так набагато вигідніше;)

11. Niferttiti

Не можу зрозуміти у чому вигідність. Прокат 3500-4000 грн., а щоб купити 5000-6000. Це ж невелика різниця. Але воно твоє і твори з ним що хочеш. Хоч потім цілий тиждень фотосесії роби.

• Подобається Подобається x 2
  12. Siania

Siania Love Life

Не обовязково...те що я міряла - 2800, дуже гарне плаття...

Та тиждень по весіллі думаю фотосесії вже будуть не актуальні...Ви й так анробите тисячу фото мінімум...
    Але яка з нього потім користь??? Ти ж його потім не одінеш...(((
    Моєї мами плаття весільне десь перекидається на горищі...

13. viltis

viltis Well-Known Member

Я своэ плаття шила, выдповыдно, воно залишаэться в мене. Що з ним робити далі?
    Це звичайно питання. Особисто у мене було і є декілька варіантів:

1) зняти нижню спідницю і перетворити його на коктельне ( що дозволяє фасон мого плаття)

2) здавати на прокат на весілля ( ну, тут трошки важко ...але...)
    3) продати в інше місто ( вже була пропозиція, але щось мені ще шкода було ..та й на ціні трошки не зійшлись)
    4) віддати на прокат на Львівсбкий, новорічний чи ще якийсь там бал ( білі особливо користуються попитом)
    5) пофарбувати його ( знов ж таки залежить від тканини і фасону) і зробити вечірнім.

.... Ну, для свого плаття я ще декілька варіантів знайшла ...

П.С . А ще в нас планують проводити паради наречених --теж актуально мати своє платтячко:)

П.С.С. Але нічого не маю проти прокату. Просто я шила таке плаття, якого нема ні в кого. І точно знаю, що ні в кого не буде:)

............ До речі, щодо маминого плаття. За кордоном модним є мати два плаття : одне , з величезним шлейфом , мережевом чи ще чимось до шлюбу, а інше ---на забаву. Так от...в моєї бабусі було таке шикарнюче плаття , все з кружева....зі шлейфом ..абсолютно не пишне ....просто бомба. Вірите, якби воно збереглося, то я 1000% йшла б в ньому до шлюбу ..а вже на забаву придумала б щос оригінальне -- коротке може...ну, щось інше. Але, на жаль, своє плаття бабуся колись переробила...мамі на новорічний костюм чи щось схоже.

• Подобається Подобається x 5
  14. FeRmatta

FeRmatta Well-Known Member

та ні, на прокат - то ризик. скажіть, а що робити, якщо сукня банально забрудниться - а без цього нікуди. штраф платити чи доведеться придбати цю сукню?

15. natty

natty Well-Known Member

Дівчата, розповім вам історію своєї весільної сукні. І сміх, і сльози, і "приколи" прокату.
    Після походів по кількох львівських салонах вирішила свою сукню шити, щоб була ідеально допасована, такого кольору, якого в жодному з прокатів не бачила. Сукня обійшлася десь біля 500 у.о. разом з фатою, діадемою, віночком і торбинкою. В день весілля під час розписки в Палаці Потоцьких до моєї мами підійшло 2 дівчат, які проходячи повз, сподобали собі ту сукню і захотіли відкупити, плюс прийшла ще одна знайома дівчина, в якої скоро теж було весілля і яка теж захотіла мою сукню. В результаті в понеділок (весілля було в суботу), коли ми з чоловіком летіли в шлюбну подорож, мама з мого дозволу продала мою сукню (тільки сукню, без аксесуарів) тій знайомій за 350 доларів (бо дівчина просто не могла дати більше, плюс їй треба було трошки звузити і вкоротити). Вона, відгулявши своє весілля, продала сукню в один з львівських салонів вже за 250 у.о. В результаті та суконка висить в тому салоні на вітрині і - тепер найцікавіше - коштує 450 доларів за "перший" прокат і 750 щоб купити, бо це типу ексклюзив і так далі :xaxa: Я мало не впала від такої наглості...Добре, що я випадково прослідкувала...А де гарантія, що в інших салонах нам не тулять як ексклюзив чи перший прокат те, що було вже мінімум раз одягнуто кимось іншим? :ireful1:

• Подобається Подобається x 6
  16. natty

natty Well-Known Member

швидше за все доведеться заплатити за чистку. Раджу наперед уточняти ці моменти до дрібниць в прокаті.

17. Роса

Роса Member

Я двічі виходила заміж... плаття брала на прокат і шила - тому можу судити об"єктивніше.
    1-ий раз брала сукню на прокат. Проблем з поверненням сукні не було. Основне, щоб плаття не порвати або не вимастити такими плямами, що не виводяться. Весілля у нас було 2 дні, тобто платтячко замастилось брудом добре. Так і віддала - без проблем...
    2-ий шила сукню для себе - захотіла ексклюзив, витратила 1000 у.о ( в 2001!!!). Майстриня просила потім відкупити в мене його (дуже воно їй до душі припало), але де ж?!- я для СЕБЕ таку красу хотіла залишити. Також думала, що потім перероблю, або корсет буду носити окремо - фІгУшКи - так і висить по-сьогоднішній день.
    Тому я "за" ПРОКАТ - взяла дешевше, відгуляла, віддала і no problem...

18. Мар"яночка

незнаю в принципі я не низенького росту з моїми 1,7 в принципі всі плаття були довгі, і в салоні мені давали мешти з вищими каблуками ніж у мене були, плаття були довгими :confused: ну але раз так то мабуть ліпше перестрахуватись і взяти мешти :y:

Останнє редагування: 30 Січень 2009
  19. Мар"яночка

коли я брала сукню то прокат коштував 70% від загальної вартості плаття, я б сказала шо різниця в ціні зовсім невелика :confused: Я наприклад на прогулянці не парилась шо воно десь порветься і я потім в додаткові гроші влечу, тому якшо десь шось зачіпалось то я його просто додирала :xaxa: (благо фасон плаття це дозволяв робити).
    Я сама чула кілька випадків, як плаття після хімчистки поверталось у салон з високою ціною і як перший раз :ireful1:
    На рахунок того що з ним робити? мені дуже подобається як фільмах чи серіалах показують горище в будинках де лежать різні речі батьків, прабатьків в таких великих скринях.... незнаю але подобається мені :y: Я собі зразу учвляю як моя донечка буде туди залазити брати моє плаття одягати і волочити його по підлозі :rolleyes: уява страшна річ :xaxa: Та й зрештою як дівчата тут кажуть можна перешити, в мене одна коліжанка з фатінових підюпників, своїй донечці такі нашила, і на свято та була така принцеса :y::clapping: Ну але з рештою кожен рахує по фінансах і необіхдності.

• Подобається Подобається x 3
  20. kristina

kristina Well-Known Member

Мені сукю шили ,відповідно я її і одягла першою. Пошиття з першим прокатом обійшлося в 600 доларів пів року тому. В договорі було вказано, якщо я її порву (залежить ще як порвати) то маю оплати від 100- до 500 грн,якщо взалі від неї мало що залишиться то оплатити вартість витрачену на матеріали.Так, як я скакала на весіллі, і чула що мені наступали на то дороге мереживо, то думала що точно порвуть.
    Коли прийшла в салон, вони подивились що воно ціле, звичайно низ трохи брудний, але претензій ніхто не виставляв,і за чистку не платила.Замовляла в Едемі.
    А вот в мене коліжанка заплатила в іншому салоні за подертий фатін і чистку 200 грн.Фатін не є настільки дорогим матеріалом , та і забруднила вона також низ сукні , бо був дощ
    Моя думка ,якщо немає серйозних плям то і гроші за той порох бугли б і не брати,для солідності закладу.Або включити чистку в ціну сукні, як може і було в моєму випадку:xaxa::xaxa:Але якось воно не хочеться доплачувати, коли повертаєш сукню