Весільні рушники

Тема у розділі 'Вишивання', створена користувачем algo, 16 Січень 2009.

1. Victi

Victi Well-Known Member

Відповідь: Весільні рушники

Звісно, що якщо вишивати самому, вкладати душу в свою роботу, то і вишита річ буде дорогою серцю. Або витягнути зі скрині бабусину сорочку, пригадати бабусині руки, що вишивали її. Приємні спогади про бабусю і окрилятимуть, і навіюватимуть спокій на серце. Інша справа, що коли я купуватиму рушник, то для мене це буде звичайне полотно з кольоровими нитками. І мені всерівно чи вишивали його слухаючи церковну музику, чи дивлячись Дом2. Для мене рушник набуде свого магічного значення лиш тоді, коли поєднає долі наших двох закоханих сердець.

• Подобається Подобається x 1
  2. ksyshi

ksyshi New Member

Привіт! Скинь мені будь ласка схему свого рушничка !!!!

3. Нифка

Нифка Well-Known Member

я тут надибала мамині рушники весільні і задумалась: а може не варто вишивати а скористатися їхніми, гарно вишиті, добре збереглися. як думаєте?

4. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

То Ви до кого?

Викладіть, будь ласка, в цю тему, ми полюбуємося

Якщо не маєте "дригу" вишивати, то скористайтеся маминими, а якщо лежить душа до голки-то будете мати, чим діткам похвалитися

5. Нифка

Нифка Well-Known Member

Ось рушнички моєї мамусі

• Подобається Подобається x 12
  6. Olenka

Olenka Well-Known Member

Дуже гарний.
    Я колись цей взір вишивала в школу на оцінку. Мала 5.

• Подобається Подобається x 2
  7. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Котрий саме. Там їх два. ;)

8. Olenka

Olenka Well-Known Member

.... у мене не працює та кнопка "Цитата виділеного".... злий смайлик... То у всіх так?
    Сорі. 2-ий рушничок. Цей візерунок у мене ще навіть є у мами. Така ностальгія напала. Чому його памятаю, бо довго мучила і здала зі запізненням.
    Лілю, то нас вчила одна і таж вчителька - Ярослава Іванівна (прізвища не памятаю)?!

9. Liliyah Romanova

Оленко, про цитату виділеного є темка в розділі "шо кому не ясно" (або в "нове на посиденьках"). Воно працює через раз...
    Так, вона. Власне про це подумала, коли допис прочитала. Я теж прізвища не пам'ятаю. Але рушників ми в неї не вишивали. Хоча теж була вишивка.

10. Olenka

Olenka Well-Known Member

Дякую.

Писак прізвище, нє?
    колись думала, що буде все завжди памятати...
    Рушник вишити не було завданням, треба було взір здавати, більшість серветки здавали, а мені власне цей взір запав в душу. Памятаю всі давно вже щось інше здають, а я ще з тим взором парюсь. Я хоч близнючка, але вже як щось мені впало на душу, то надовго :) .

• Подобається Подобається x 3
  11. bezpalik

bezpalik Member

Знаєте всі ці забобони,хоча інколи вони забобони,а інколи просто традиція.Я вважаю, що рушник має ту магічну силу (якщо так можна висловитись) яку ВИ самі йому надасьте.Якщо ви вишиваєте з позитивними думками,з добрими намірами-той такий буде рушничок.І навпаки...
    Особисто мені подобають старовинні узори.Хоча ще весільного рушника не вишиваю,але це було б щось таке яке мені б одразу до душі припало.

12. Рибка

Рибка Well-Known Member

Я теж чула, що весільний рушник мають вишивати люди, які добре живуть в шлюбі, та й взагалі добрі.
    І не вважаю це забобоною, бо вишиваючи рушник, людина вкладає в нього свою душу, думки....А які вони у поганих лайливих нещирих людей?

Мені рушник вишивали мама і тато, мама одну сторону, тато другу, одночасно :). Не спеціальне, просто так вийшло.

• Подобається Подобається x 4
  13. Liliyah Romanova

Колись дівка сама собі придане шила. Відповідно такі чутки мають не так багато років. Щось із новопридуманих традицій, мабуть.

14. Рибка

Рибка Well-Known Member

Не маю нічого проти, щоб самій вишивати. Я написала до випадку, коли вишивають інші люди.

• Подобається Подобається x 3
  15. isachka

isachka Well-Known Member

я візерунок почала шукати, ще у часи коли й мови не було про шлюб, шукала 2 роки тепер 4-й вишиваю (швидше брак часу, ніж бажання)
    візерунок скомбінований два віночки кольорові наче дві обручки, в мене умова була до чоловіка, що шлюб беру лише на влсноруч вишитому рушничку і ніяк по іншому, тоді він погодився, тепер маю закінчити до двох місяців

16. Ivanna

Ivanna Well-Known Member

Я свій весільний рушник вишивала сама. Узор знайшли з чоловіком на Вернісажі, саме цікаво, що узору продати вони не хотіли, а фото зробити дозволили, так я з комп"ютера перемалювала собі узор і вишила.

В мого чоловіка в селі традиція, що весільний рушник має вишивати тільки мамам або сестра. Я чогось того не розумію і вважаю, що рушник має вишивати наречена сама собі, тоді вкладається стільки душі, почуттів.

17. NikaLovely

NikaLovely Well-Known Member

погоджуюсь)

Собі також сама рушник вишивала і схему розробляла, вийшло щось більш кельтське, хоча консультувалась з жіночкою, знавцем слов'янської вишивки на рахунок символів, що мають бути присутні на рушникові. Це був перший досвід вишивки, котрий тривав дев'ять місяців, тепер від того заняття не відтягнеш)

18. Ivanna

Ivanna Well-Known Member

NikaLovely, в мене те саме! Я навіть навчилася сама мережки робити, правда тепер тяжко з часом!

19. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

не можна на весільних рушниках мережки, полотно має бути цільнотканне

• Інформативно Інформативно x 1
  20. Ivanna

Ivanna Well-Known Member

imel, поясніть будь-ласка чому, бо я такого не знаю. Можливо це вже не з традицій, а бабських забобонів? Якщо це так, то я в них не вірю.