Весільні рушники

Тема у розділі 'Вишивання', створена користувачем algo, 16 Січень 2009.

1. Dzvinkalviv

Dzvinkalviv New Member

Відповідь: Весільні рушники

що ж ви так до слів придираєтеся? ці "страшилки" є майже в кожному вишивальному наборі від дуууже відомої фірми, але ніде не написано, що то є обов"язково до виконання! Якраз там і радять вишивати геометричні узори для того рушника, що йтиме підноги! В мене самої рушник з поєднанням квітів і геометричних узорів- вишивала, бо так мені сподобалося!
    Теж саме можна сказати про початок вишивання в четвер зранку і про полотно- радять на суцільнотканому рушниковому, а не на відрізку панами (щоб не було обрізаних ниток). Так що тут діло власного вибору, але "звідки ноги ростуть" ніхто не забороняє знати!

2. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

я не придираюся до слів
    я тільки прошу не писати дурниць і не забивати ними людям голови
    бо в декого після таких мудрих порад і так в голові каша
    ой да насмішили
    а від коли фірма "Насту(цю)ня" аж такий авторитет? від тоді як пише на народних взорах, що то взори їх власної розробки? :girl_crazy:

сильно радять
    ви рушник до церкви вишивали? але то ніц, що в четвер, бо четвер-то день перуна нє?
    :girl_crazy:
    ну не дурниці?

3. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

:eek: ше такого не чула

4. Dzvinkalviv

Dzvinkalviv New Member

ось тут Ліля кілька статей з інтернету давала
    http://posydenky.lvivport.com/showpost.php?p=442256&postcount=43

http://posydenky.lvivport.com/showpost.php?p=442265&postcount=46
    якраз на це я уваги і не звертала.
    Є певні традиції, які хтось бере до уваги, а хтось ні! тому не треба робити з мухи слона

5. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

і що? хіба то означає, що головою можна не думати?
    я вже писала, але повторити мені не важко. геометричні взори теж містять всі перелічені символи. чому їх топтати можна, а квіти і птахи не можна? :)

от і ще мені цікаво
    самі вишивали, так як вам подобається, а іншим інтернетно-язичницькі дурниці радите :)

погоджуюся. не треба! я вас вже третю сторінку закликаю :)

6. Dzvinkalviv

Dzvinkalviv New Member

7. Superkozyla

Superkozyla New Member

Привіт дівчата! Порадьте мені, як краще зробити з весільним рушником. У нас була розписка у лютому і ми поспіхом придбали рушник. Пояснюю який: з лівої і правої сторони трошки квіточок, а по середині лебеді ( між ними обручки маленькі), також є напис "на щастя на долю" ( на щастя лебеді на долю). Читаю форум, а також деякі статті і розумію, що поспішили з вибором. Немає дерева роду і кажуть, що потрібно ставати на чисте полотно по середині. У нас вінчання в церкві в червні. Що робити? Можна купити новий рушник чи ні? Що робити зі старим, використати під коровай?Чи залишити цей?Допоможіть будь - ласка!

8. allja

allja Well-Known Member

Вирішила і я похвалитися своїм рушником:)Правда,вишивала мені рушник мама(ще задовго до того,як ми почали за весілля говорити).Не знаю чи є там все, що потрібне на весільному рушнику,але я задоволена ним повністю.Не судіть строго:girl_cool:

• Подобається Подобається x 1
  9. Almariel

Almariel Well-Known Member

мені дуже подобається!! киньте схемку, бдлск.
    а це - дурниці і забобони!

10. allja

allja Well-Known Member

Almariel,

11. Almariel

12. Stanislava

Stanislava Well-Known Member

Цікаво так все то читати, таке всяке........ мені мама вишила кольорового звичайного на той час модного рушника, взір брала з книги Ксеніі Колотило. І нічого файно живем 5 років, не сваримося (тьху тьху):girl_in_love:. Думаю не в рушнику то щастя дівчата. І я не вірю в то все таке, головне щоб гарно Вам було, а все що пишуть то таке......

13. Almariel

звичайно, не в рушнику. але ж і сукню хочеться найліпшу вибрати - так само хочеться, щоб і рушник був тобі до душі. імхо

14. Stanislava

Stanislava Well-Known Member

Щоб до душі я згода, і щоб подобався і сукня найкраща, і жених найкращий то все так. Але то все шоб кусок цілий не відрізний і т.д то забобон. (цікаво як мож не врізати панаму, якщо вона має 1.5 ширини і йде в рулоні, так і рушникове з рулона).

15. romannah

romannah New Member

я згідна з Stanislava як не врізана тканина? може і нитки не різати також? щоб гудзів не було, щоб нитки не перепутані занадто - згідна. щоб символи правильно розставлені. щоб шилося доброю людиною і з добрим помислом. мені колись сусідка довязувала плаття- мама не встигала, то завжди була хвора коли його вдягала. памятаю- бабуся знімала "Вроки", а коли віддала його сестрі то їй нічого не ставалося, носила довго. у нас повіря щоб вінок шила жінка яка добре з чоловіком живе, щоб щира була. так само і рушники. сама шила двом племінницям вінок- то спостерігаю, що сімї в них гарні.

один художник розказував, що на церковному іконостасі побачив знаки зодіака вирізьблені, тому треба і на рушниках пильнивати щоб так не вийшло. я більше підтримую рушники весільні з квітковими узорами.

Останнє редагування модератором: 6 Травень 2011
  16. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

Немає теми,де можна показати просто вишиті рушники, але оскільки усі рушники, які я сама вишила, будуть використані на весіллі, то їх цілком можна назвати весільними, отож хвалюсь:
    зліва на право.
    1. "Кольоровий рушник" - моя перша проба.
    2. "Чорно-червоний" - вишитий дуже швидко, бо вишивався не з схеми, а з позиченого рушника.
    3. "Бурштиновий рушник" - їх 2 штуки, і будуть на іконах

• Подобається Подобається x 1
  17. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

4. "Рушник під ноги"
    http://s42.radikal.ru/i097/1105/fd/d775fe5cf19d.jpg
    (не хоче "по-людськи" показуватись, мабуть соромиться...
    5. "Виноградна лоза" - рушник на руки (ще в роботі)

18. Allchonok

Allchonok New Member

Це мій перший рушник
    [​IMG] [​IMG]

Останнє редагування модератором: 23 Червень 2011
  19. vikulyamamulya

vikulyamamulya Well-Known Member

Я теж вирішила собі вишити рушничок на весілля, хоча до весілля ще напевно далеко бо і нема за кого.
    Я ніколи не вишивала і не вміла, тому перечитавши інтернет подумала що це не дуже важко буде.
    Спочатку в мене виходило не дуже гарно (особливо спіднизу вийшло трохи позатягувано) Далі я вже виправилась і робила більш акуратніше. Я вважаю головне, що це буде зроблено моїми руками. А що там зпіднизу трохи нахімічено вийшло- то ж я не для людей на показ і обсудження роблю.
    Ось...
    А чомусь деколи в мене такі дивні відчуття є, часом дуже хочеться вишивати, берусь і все йде як по маслу, і так гарно, і якась така любов до того всього йде. А деколи подумаю- йду вишивати, а як берусь за роботу, бажання пропадає, то я відкладаю все в сторону, щоб не вишивати з поганою енергетикою

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. Nespljushka

Nespljushka Active Member

А ось мій весільний рушничок:
    Якраз минає 10 років :girl_impossible::girl_yes: як я його вишивала!
    Вишивала те, що мені подобалось на той час. У всілякі забобони не вірила і не вірю.
    Зараз, напевне, вишивала б білим по білому гладдю.
    Вишивалось мені на одному подиху - трошки більше місяця. Аж встидно, що тепер кожен процес - черепашачими темпами...