Весілля: подарунки для свекра та свекрухи

Тема у розділі 'Весілля, весілля...', створена користувачем Komashka, 12 Травень 2008.

1. Nadinka

Nadinka Well-Known Member

Відповідь: Весілля: подарунки для свекра та свекрухи

Моя свекруха одразу сказала, що хоче золотий перстень і дочці, молодшій сестрі чоловіка, кульчики золоті, а татові, бабі і діду щось простеньке))) правда від батьків і сестри я отримаю золоту цепочку, кулон і кульчики (вже їх мені купили і вибирали зімною, класні :) я була скромною у виборі і свекруха сама казала та, вибирай щось дорожче :girl_crazy:)... це все з подарунками, порадившись з кимось там зі знайомих, що недавно робили весілля, вирішила моя свекруха, я немала великого вибору, погодилась :girl_smile:

2. Tamada

Tamada ла-ла-ла

М-да... не позаздриш, особливо якщо і потім по життю так питання будуть ставитись. Як правильно написала на попередній сторінці zaderyshka, "Дарованому коневі в зуби не заглядають". Ми з дружиною купляли самі на власний розсуд на базарі за місяць до весілля.

3. Galinka_meskalo

Galinka_meskalo New Member

я теж старалася без театру, купляла(сімейка велика): татові-годинник, свекрусі-набір каструль(вона сама так замовила), сестрі-сережки її чоловікові сорочку, а їхнім дітям хлопцям -2 светри дівчинці комбінезон, найдешевші виявилися бабусі-"американські хустки")))

4. Raven

Raven Мама малятка

Та воно то так, але ж хочеться людині приємно зробити і гроші щоб даром не витратити.

5. marite

marite New Member

А мені повезло з подарунками, прийшлось тільки свекрусі купляти, так як мій чоловік одинак. Тож я довго думала над подарунком і вирішила подарити самий дорогий на той час електричний чайник.

6. MorsImmortalis

MorsImmortalis мирний атом

з того ,шо пам"ятаю - свекрусі дарувала золоту брошку, свекрові парфуми, бабусям набори рушників, малому забавку.а от що дарувала старшому брату чоловіка, то вже не згадаю))

7. nangeln

nangeln New Member

Моя свекруха також робила замовлення золотий кулончик, двом братовим мого чоловіка також золото, свекру і двом братам светри, а дітям по мп3 плеєри...то того не вартує, все одно погана невістка бо хотіли трошки не таке(

8. Raven

Raven Мама малятка

Ги, імєла в віду.:d7: Знаєте як кажуть: дарованому коню...

9. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

Я подарувала свекрусі медальйончик золотий і хустку, свекру телефон (такий найпростіший, йому більшого не треба, та й той через місяць загубив:)), сестрі перстеник, дідові камізельку вовняну, бабі хустку і ще щось, от вже не пам'ятаю...
    То свекри мої мало мені того назад не віддавали, бо були такі вражені:) (вони в мене скромні)
    Дарувала точно не для "понтів" і не для людей, а просто хотіла, щоб мали гарну пам'ятку, щоб було їм приємно.

10. Neosoftlviv

Neosoftlviv New Member

То така марудна справа дарування тих подарунків..(( особливо в такому випадку коли майбутня свекруха не каже хоть приблизно що вона хоче, а вгодити їй ой як важко. Тай ще сказала щоб я не забула купити подарунка хресній, яку я в очі не бачила:girl_impossible:

11. Lelijka

Lelijka Well-Known Member

а до чого тут ще хресна (Молодого???):shok:

12. Tamada

Tamada ла-ла-ла

Практикується і таке. Ці традиції, як і багато інших, дуже залежать від місцевості, в сусідніх селах можуть суттєво відрізнятись. На мою думку, якщо не впевнені, потрібно чи ні дарувати подарунок комусь з родини, краще подарувати, аніж отримати як мінімум ображену "родичку", а то і ворога на все життя.

13. murawka

murawka New Member

Маю незабаром йти на весілля. Так наречена заявила, що в них така традиція, що родичі нареченого повинні віддаровувати подарунки нареченій. І все золотом. І нема умови, що наречена дарує золота. Крути не крути, дівчина завжди у виграші. Красота.:girl_tender:

14. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

А то в якому регіоні (області, районі...)?

15. zaderyshka

zaderyshka Member

от капец...поспішила я з вибором муж, чи шо :girl_yes2:. Дійсно, просвітіть, де то такі "золоті" родичі водяться? Бо тут переважно явно не наречені у виграші.

16. murawka

murawka New Member

У Дрогобицькому.

17. Virunya

Virunya Well-Known Member

Може, ту традицію сама наречена придумала))) вперше про таке чую ...:girl_crazy:

18. Tamada

Tamada ла-ла-ла

І я не чув, справді дивно. Наскільки мені відомо, логіка подарунків родині молодого в тому, що дівчина "йде за невістку", тож мусить піддобритись, щоб її гарно прийняли. Може там молодий "йде за зятя"? ;)

19. Gajka

Gajka Well-Known Member

Не знаю. В мене чоловік з Трускавця - нема там такого.Мої свекри взагалі сказали, ніхто ніяких подарунків нікому не дарує і я ніц не купувала. А коли вже другого сина женили, то подарунки були, бо так невістка захотіла. То мені вона подарувала, прошу зауважити - півтораспальну постіль (ми одружені), а чоловіку - спортивний костюм, то віддаровували ми чайний сервіз.

20. murawka

murawka New Member

У кожній родині по-різному. Чому ж бути такою категоричною??? Я пару років тому була на весіллі у Стебнику, там після зняття вельону перед невісткою вишикувався ряд коробочок із дорогоцінним металом.
    А за Трускавець, я Вам скажу-ДАРУЮТЬ ще й як!