Весілля: подарунки для свекра та свекрухи

Тема у розділі 'Весілля, весілля...', створена користувачем Komashka, 12 Травень 2008.

1. KitiKet

KitiKet Member

Відповідь: Весілля: подарунки для свекра та свекрухи

Те, кто пишут что обсыпали бы подарками свою свекровь - вам просто очень повезло. Люди бывают разные. Я бы даже сказала очень разные )))). И свекровь свекрови рознь. Лично я ничего дарить не собираюсь. И дело не в нехватке денег, а в отсутствии желания. По этой же причине фату снимать не буду вообще (муж снимет перед брачной ночью :o). Просто иногда бывают такие отношения, что следовать каким-то традициям неискренне - это насилие над собой. И я считаю это не проявлением уважения, а лицемерием (жутко не люблю изображать хорошие отношения там где их нет).
    Вот например, моя подруга выходила замуж. Отношения со свекровью почти как у меня. Обеих, после их общения, валерьянкой отпаивать надо. Видели бы вы лицо ее свекрови, когда она ей платок повязывала - да она бы ее придушила, наверное )))). Потому что платье было не чисто белое, фата не длинная, кольца не гладкие - все не так как свекровь сказала. Да еще и сына увела!
    Если кому-то не хочется подарков делать - не делайте. В топку те традиции, которые вам не нравятся!
    Если вы пришлись не по душе будущим "родственничкам" - никакие подарки вас не сделают "хорошей". А если люди искренне вам рады - то чтобы вы не подарили (или не дарили), примут с благодарностью.
    А если кто-то капает на мозги, что так надо - учитесь отстаивать свое мнение. Даже моя мама (которую так волнует что скажут люди) уже смирилась, что все будет как мы захотим.
    Удачи вам в подготовке! И пусть ваши подарки дарят радость!

2. levandivka

levandivka З яйцями...

Бистра яка...
    Наспівуючи:
    http://www.youtube.com/watch?v=fpvwh292VKI

3. KitiKet

KitiKet Member

А что? ))) Я считаю, что каждый сам принимает решения. И если уж решили делать то, что не нравится, значит и стонать и жаловаться потом не надо. Потому что за любым решением есть ответственность.
    Потому что это наша жизнь. Не мамы, папы, бабушки или соседа. Нам отвечать перед Богом за свои поступки. И он с нас спросит почему мы проживали "не свою" жизнь, а так как сказала мама, соседка или подружка. Только мы сами знаем что нам лучше. Прислушивайтесь к советам, к мнениям других людей. Но решать вам!
    То же касается и подарков для свекрови и других родственников мужа. Решили купить, то покупайте и дарите. Не хотите - не покупайте с "чистой душой" ))))).
    Как говорил мой одноклассник: "Мало ли что люди скажут, они вам скажут что кур доят... ". А вы пойдете доить? Надеюсь, что все таки собирать яйца ))))).

4. AFRODITA

AFRODITA New Member

"Дарую вам,мамо,скатертину,щоб ви мене прийняли як рідну дитину"!

"Дарую вам,тату,сорочку,щоб ви мене прийняли як рідну дочку"!

Ось таку цікавинку я почула ( і побачила) в коліжанки на весіллі!!!!!

5. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

От і я щось таке напевно буду купувати.не знаю, чи є сенс витрачати купу грошей на то, що людниі потім може й не пригодиться, а вгадати, що саме треба важко..А кому то треба купувтаи, тільки найріднішим? Тобто от тітці і двоюрідним братам вже не треба нічого?

---------- Додано в 16:03 ---------- Попередній допис був написаний в 16:01 ----------

---------- Додано в 16:05 ---------- Попередній допис був написаний в 16:03 ----------

6. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

[/COLOR]

7. Savchenko

Savchenko Member

на моїй батьківщині(Житомирщині) обряд дарування називається обходження, коли молода обходить свекра , свекруху та хресних подарунками, свекру дарують сорочку і приказують: "Дарую вам сорочку, щоб любили як рідну дочку", А свекрусі хустину, "Дарую вам хустину щоб прийняли за рідну дитину" ось так)

8. bridshut

bridshut New Member

А багато хто з Вас дарував подарки чоловікові рідної сестри Вашого чоловіка, та їх дітям? Я згодна всім щось купити та подарувати, але навіщо чоловікові сестри, чи це обов’язково, чи можна якось його оминути, він же не рідня по-крові мому чоловікові? :beee:

9. domino

domino Well-Known Member

рідня не рідня, але точно знаю шо треба дарувати! я от жінці рідного брата чоловіка купляю подарунок!

10. romawka

romawka Member

А мені братова дружина дарувала перстень золотий, є ніби такий звичай якщо є сестра в чоловіка то треба їй за брата кольцо дарити!

11. MakarOnka

MakarOnka хлопчача мама :)

Я теж сестрі чоловіка дарувала золотий перстень-до того ж вона сама його собі вибирала-не люблю дарувати речей,які потім можуть не сподобатись новим власникам.Свекрусі дарувала золоті кульчики,а свекру фотоапарат(знала що він дуже давно хотів придбати)

12. Sveklyandiya

Sveklyandiya New Member

Самі ми нє местниє...... (Донецька область ми))), тож коли дійшла справа до весілля і мені почали шось заікатися про золото-брильянти для свекрів. То я і їм сказала, які в нас традиції. Я САМА собі вибираю весільне вбрання (повністю і панчохи і мешти), а чоловікові батьки за то всьо чемненько платять. До того всього, я таке придане привезла із собою, а він прийшов з самим чемоданчиком... Тож коли вони то все почули, то перестали ротя роззявати на подарунки, бо довго і нудно би платили за моє весільне вбрання (не смертельно дорого, але "прілічно" коштувало). Але, після весілля мені свекруха таки подарувала золоті сережки (правда свої старі, але все ж таки)):girl_crazy:

13. AFRODITA

AFRODITA New Member

А я своїй свекрусі дарувала скатертину ручної роботи(яку вона стелить тільки на великі свята коли вся родина збирається за столом)!подарунки для свекра і брата мого коханого(сорочки і краватки),для бабці(шаль з френзлями)помагала вибирати свекруха,такщо всі були довольні!мені свекруха дарувала золоті сережки до пари заручальному колечку:girl_smile:

14. meri5

meri5 Well-Known Member

Я свою свекруху спитала, що вона хоче і моя мама пішла з нею вибрали їй костюм і хустку, бабці костюм і хустку, братам чоловіка їх два золоті цепочки, вітчиму сорочку і светер, діду сорочку і светер.Свекруха принесла перед весіллям пару пар сережок і я вибрала які мені сподобались і вона вже на весіллі їх подарила і хустку коли зняла фату.

15. Ravlyk

Ravlyk Well-Known Member

А я своїй свекрусі дарувала також перстень,правда ми разом ходили його вибирати,бо я ж не знаю що їй до вподоби:girl_smile:,свекру-сорочку (не дешеву),сестрі - золотий ланцюжок на руку,її чоловіку також сорочку,а племінницям,а їх аж 3 - маленькі кулончики янголят в пакуночках також у вигляді янголиків:girl_curtsey: Свекруха відповідно мені подарувала кульчики,які я також сама вибирала.

16. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

А я взагалі не знаю, що подарувати :girl_sad: щось моя фантазія тут відпочиває... ама каже купити його мамі сумочку..тут читаю дівчата золото дарують...

17. VolnovaS

VolnovaS New Member

А я вже купила для свекрухи золоті кульчики,свекру светр,сестрі золоте колечко,двом бабцям по блюзочці,а двом дідусям по сорочці з галстуком.Тепер сиджу і чекаю щоб сказали чи потрібно купувати подарунки хресним батькам.

18. zhabusya

zhabusya New Member

А я вже спитала у мого нареченого такої традиції нема), ну і добре хоч трошки зекономлю. Я вирішила мамі дарувати підвіску, татові запонки до сорочки, сестрі кульчики, швагрові ще не придумала може якісь духи і племіницям по парі кульчиків і іграшки.А бабці напевне хустину. А стосовно тих забоботів чи то традицій, що мамі треба хустку чи там шаль татові сорочку щось мені не дуже. Дуже об"ємні подарунки стараюсь щось маленьке але гарненьке)

19. RedApple

RedApple New Member

я з свекрухою разом подарунки купували,їй золотий браслет,дідусям сорочки,ще потім туалетні води сама докупила. За хресних,в нас такої традиції нема,тільки батьках,дідусям і бабцям,сестрам,братам якщо є.

20. Клубнічка

Клубнічка New Member

Мені моя свекруха сказала, щоб я невикуповувала дорогих подарунків, а купила щось недороге, але потрібне. То я їй подарувала дві дуже красивих хустини (точніше шарф і хустину),свекру,діду і чоловіку сестри - сорочки і набори такі де краватка,запонки і носовичок. сестрі чоловіка -фен (вона сама сказала що вона хоче). племінникам - іграшки.
    А свекруха мені подарувала золоте кольцо.