Величне століття.Роксолана

Тема у розділі 'Катрусин кінозал', створена користувачем Margot, 26 Жовтень 2012.

?

Чи є "Величне століття" Вашим улюбленим серіалом?

1. Так, не бачила нічого подібного раніше

48,0%
  2. Ні, є достойніші серіали

16,0%
  3. Інколи переглядаю

26,7%
  4. А що це таке і з чим його їсти? ))

9,3%
  1. Женічка

Женічка Well-Known Member

Відповідь: Величне століття.Роксолана

Сижу смотрю промо 85, ух :) теж люблю по 1+1 подивитись перші серіі, такі вони милі моему серцю :)

2. Margot

Margot Well-Known Member

УГУ)Вже якось по іншому сприймаю Хюрем, бо не відразу звикла я до неї ,якоюсь вона мені бабисько видавалась, а тепер - така файнюня, розцьомала м би:girl_smile: та й Сулейман такий файний кавалєр був, ще вмів жартувати, усміхатися, який то в них "лямур":girl_in_dreams::girl_in_love: був,як то ладно було, а зараз така в нього серйозно-камяна гримаса, старий якийсь, замордований...

3. AilataN

AilataN жива

І дійсно, чому в нього не могло бути ще дітей від Махі?
    Десь читала ( але я тим взагалі не цікавилася, просто якось крутиться в мізках) що мужчина маючий гарем повинен був відвідувати своїх жінок. Тобто мусово мав з ними проводити ночі. Чи то до султана не стосувалося? І, взагалі, це правда? на яких умовах чоловік міг собі заводити гарем, крім стабільного фін.становища? Які він мав повинності щодо своїх всіх жінок?

В Іспаніїї жила, то на першому поверсі нашого будинку винаймала помешкання сім"я "звідти", точно не знаю з якої країни. У чоловіка було дві дружини і троє дітей. Дуже було цікаво наа них дивитися, я не підглядала, але вони весь час сиділи в патіо ( внутрішньому дворику) ну і хош не хош бачиш. Одна була трохи файніша і молодша, але і старша була красуня, молодша слухала ту старшу як начальницю)). Вічно виряджені сиділи як новорічні ялинки і намакіяжені по-їхньому. Цікаво було дивитися як вони в басейні ( в будинку був басейн) плавали у своїх платтях і золоті)). І раділи як діти. Обидві були надзвичайно привітні, милі, завжди радісні. Гарно свого султана зустрічали, він приїжджав на понтовому мерсі, в чалмі, сімпатічний мужчина ( хоча до Балі Бея йому , канєшна не...)))))

4. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

в Загребельного вона, здається 4-ох мала дітей, при чому одночасно з Гюрем.

мав бути однаково справедливим і терпеливим до усіх.

5. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

не Флешка, а я... кілька сторінок тому. Допис 957.

6. whisper

whisper Well-Known Member

а я шось весь час собі думала, як же склалась доля наймолодшого шехзаде, Джахангіра, вирішила пошукати..... і... розстроїлась, так мені його шкода, бідна дитина ітак все життя натерпілась,а тут ..... В 1532 году двадцатисемилетняя Хасеки Хюррем Султан родила сына Джахангира. Мальчик рос слабым и больным, из за постоянных болей он вынужден был принимать опиум, который тогда считался обезболивающим, лечебным средством. Джахангир любил уединение, он мало общался с братьями за исключением Шехзаде Мустафы, у которого часто гостил в санджаке. В 1553 году казнь Мустафы шокировала Джахангира, его состояние резко ухудшилось. Младший Шехзаде Султана Сулеймана умер в том же году что и его старший сын Мустафа в возрасте двадцати двух лет. В память о Шехзаде Джахангире Сулейман назвал его именем один из районов Стамбула.
    Якась сумна історія, стільки Хюрем боролась за щастя своїх дітей, цікаво чи хоч хтось з них був щасливий

7. Virna

Virna Well-Known Member

мені здається, що вона більше боролася за владу дітей. так як прирівнювала владу до щастя.

8. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

9. Zhaba

Zhaba Member

Дивлюсь серії з Фірузе, як вона з султаном була. І так нервуюсь, як за себе. Ото серіал пройняв. Не думала, що так буду перейматись.

10. Багіра

Багіра Well-Known Member

а моїми улюбленими епізодами в серіалі є ті з Каді Ефенді і ше коли він з султаном... ну просто балдю, навіть більше подоб ніж любовні епізоди)

звичайно що найшикарнішим був той, де султан питав поради як поступити з Ібрагімом, але фото не можу знайти

11. Barbie

Barbie Well-Known Member

Вчора по1+1 показували серію народження Мехмета, і Сулейман вже тоді сказав що хоче щоб той став великим завойовником, а Ібрагім йому зразу шо Мустафа нічим не гірший. На що Сулейман сказав,що буде видно. Короче як я зрозуміла, він вже тоді хотів Мехмета на своє місце більше ніж Мустафу.
    Такі цікаві промо до 85 серії.а Шах Султан така хитрюща, і з тими і з тими лиш би то на її користь було.
    Я так зрозуміла Рюстем тепер з Шах Султан чи як?

12. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Не думаю. Він дуже хитрий і робить все для свого добра. Думаю, що він буде бавитись на два боки.

---------- Додано в 16:43 ---------- Попередній допис був написаний в 16:39 ----------

Ну, бо як би то сказати пом'ягче. Мехмет був сином від улюбленої жінки, не те, що Махідевран була йому противна, але йому якось серце лежало більше до Мехмета, тай сон йому приснився. А вони до снів дуже серйозно відносились. І якби не підсунули йому онту наложницю хвору, то невідомо як би було далі. Бо Сулейман таки відправить Мустафу в санжак подальше від столиці а Мехмета поставить в Манісі. Потім Манісу передадуть Селіму, але до того ще довго чекати. :)

13. Roxie

Roxie Галицька панянка

а я читала що то Мустафа підсадив Джахангіра на опій.. і той вмер не стільки від туги з братом, скільки від тої залежності.. але кожен раз натрапляю на різні версії.. хто тепер його знає як воно було..

14. Маруся-мама

Цілком можливо... адже бідака мучився з тим горбом. Той можна зрозуміти його часті візити до братця.

15. Маруся-мама

Доречі, вчора дивилась один документальний фільм про Сулеймана, то там розповідали, що Джаханґір після смерті Мустафи покінчив життя самогубством. А на старості літ Сулейман осліп, і про Селіма говорять, що він був дурником.

Чекаю години. Ще трошки. Будемо знати хто там на Хюрему наїжджає. Я собі так думаю, що певні знов скажуть, що Сулеймана стукнули або підстрелили і Мустафа скаже, що він йшов з військом захищати своїх братів. Я вам кажу. :girl_haha:

16. Margot

Margot Well-Known Member

хто ще не переглянув 3 сезон - не відкривати)))витік інформації:girl_cool:

17. Fleshka

По тодішнім законам Султан міг мати від наложниці тільки одного сина, і не більше. По досягненні певного віку Шехзаде разом з матір"ю відправляли в сан жак, для набуття досвіду.
    Вийнятком стала Хюрем Султан, тому-то і не вкладалось то в головах тодішьої палацової братви. Народила п"ятьох і ні з ким нікуди не їхала і нікого не супроводжувала. Правила в гаремі і в серці Сулеймана, а пізніше і самою столицею.

Тому - то він і розпустив гарем після одруження.

Загребельний, як і Величне Століття - не є суто історією, а ХУДОЖНІМ ТВОРОМ на основі історичних подій.

На мою скромну думку, як це не дивно, найщасливішою була Міхрімах.
    Улюблениця батька, красуня, найшустріша серед всієї п"ятірки дітей Хюррем (шістірки з Абдаллою), вдало одружена, народила діток і в результаті правила при татові а потім і при братові.

18. Roxie

Roxie Галицька панянка

Тобто Махі таки не дружина?
    Бо знову ж таки в неті гуляє така суперечлива інфа - буває, що пишуть, що Махі була вільною жінкою, коли її брати подарували в гарем і Сулік на ній одружився, тому її теж називали Хасекі Махідевран.. А те що її так називали - навіть у серіалі в перших серіях був момент, коли Махі ляпнула до Хюррем "Та ти хоч 10 дітей султану народи, все одно хасекі тут я". От не памятаю в якій то було серії.. Але крім того - в серіалі Хюррем сміялась з Махі "Я ж тепер вільна жінка, на відміну від тебе".. одним словом - де тут правда, без 100 грам не розберешся...

отак пише Вікі
    і так само багато джерел пишуть, що Роксолана була єдиною законною дружиною..

19. Fleshka

До появи Насті, Махідевран носила титул Хасекі Махідевран. Воно з свободою не має нічого спільного.
    Улюблена, найближча.

Так. Тобто роди - не роди а найулюбленіша тут Я.

Не одружився. Вона народила йому сина і стала Махідевран Султан.

Фюлане - дружина, Гюльфем - дружина, Махідевран - дружина.

Єдиною законною, з якою вчинив Ніках перед Аллахом стала Хюррем.
    Бо Султани не одружуються...

20. Zhaba

Zhaba Member

А ось цікаво. Мама Сулеймана мала багато діток, причому були молодші за Сулеймана. А якби після одного сина народився інший син, а не дочка? То що з ним би робили?