Величне століття.Роксолана

Тема у розділі 'Катрусин кінозал', створена користувачем Margot, 26 Жовтень 2012.

?

Чи є "Величне століття" Вашим улюбленим серіалом?

1. Так, не бачила нічого подібного раніше

48,0%
  2. Ні, є достойніші серіали

16,0%
  3. Інколи переглядаю

26,7%
  4. А що це таке і з чим його їсти? ))

9,3%
  1. Gala

Gala Well-Known Member

Відповідь: Величне століття.Роксолана

Дівчата дайте ссилку звідки дивитесь,а то я собі спокійненько дивилась на 1+1 ..... :girl_sad: Навіть не дали додивитись як з Ібрагімом тим буде....

2. status quo

status quo New Member

3. Margaryta

Margaryta Well-Known Member

Класна 83 серія!!! Мені сподобалась.
    Я вже дивилась з перекладом без субтитрів.

4. AilataN

AilataN жива

Нема у мене іншого виходу, ніж як пуститися в усі тяжкі, тобто в перегляд всіх серій підряд, без перерви на рекламу :sad:
    З задоволенням подивилася першу серію, кої не бачила, але здивувалася, що бачила її кінець.
    То сулейману було 16-йчі? гм, з такою рослинністю на лиці я б йому легенько 25 років дала.

Останнє редагування: 26 Січень 2013
  5. Summergirl

Summergirl Well-Known Member

Я зрозуміла, що йому 16 було як в Манісі почав правити, а на престол сів у 1520 році, то йому 24 було (народився в 1496-му, здається)

6. Daisy

Daisy Well-Known Member

7. mileneva

mileneva New Member

Дівчата, киньте ссилку, будь ласка, де ви диветеся мовою оригіналу з субтитрами?

8. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Цікава стаття про Рустема Домат-Пашу в групі в Контакті. Але хоч кажуть, що його вбили, це неправда. Він помер від банальної водянки... Такі прості речі вони не могли полікувати в ті часи.
    Я просто млію від анонсу на турецькому телебаченні, а саме від голосу того турка який оголошує "Мухтешем Юзиль, ... Старда..." Я так розумію, що це середа. Але який суперовий голос. Певно перейду на субтитри, бо голоси в акторів дуже класні.

9. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

точно не середа... середа турецькою = Çarşamba, відповідно і читається ʧaɾʃam'ba (чаршамба, приблизно)

10. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Ач? Мо і з Міхрімах таки в них любов справжня була?:girl_blum:

Щодо смерті Рустема, то версії і вправду дві (страта і просто смерть), і кожен вибирає яка по душі. Думки не сходяться. Дивно.

О так.
    Голос Рюстема і голос Ібрагіма - то щось.
    А, і ще Хюрем. Її істерики в "оригіналі", то варто дивитись.

11. Маруся-мама

Я вже сама хочу аби була справжня. Ну подобається мені той мужичок, хоч він і з бородою.:girl_blum:
    А ще цікаво, що в тій статті пише, що той цілий поетик як він так... страшенно знелюбив Рустема і написав про нього віршики якісь там, і висміював його так, що Сулейман мусів Рустема усунути на рік з посади головного візиря. Проте, це не на довго.

12. Багіра

Багіра Well-Known Member

Вікіпедія видає, що на 3 роки

13. Zolotse

Zolotse Well-Known Member

Я теж приєднуюся до когорти прихильників цього серіалу. Нарешті переглянула всі серії. Все таки якось так не по людськи вчинив Сулік з Ібрагімом, задушили його вночі, зненацька, закопали десь в лісі. Він же був його другом близьким та й високим посадовцем. Вже би стратили як закон велить. Шось такого йому нарадив той Каді, дивні мені вони.
    А Рустем хоч і симпатичний, але якісь очі дуже злі у нього, неприємний погляд такий.
    А Шах-Султан то взагалі змія ше та. І Хатідже нервує страшно, на початках була така мила і симпатична, а зараз стала злою істеричною бабою.
    А коли Балі-бей повернеться?

14. Маруся-мама

Всеодно не на довго. :) Але пишуть, що навіть як він був знятий з посади завдяти тим вєршикам того цілого Яхья-Ефенді, то Султан не відібрав у нього ніяких привілеїв, тому йому було легко повернутись після трьох років.

У нас таке тут практикують вчителі в коледжах. Це у них називається сабатікал, тобто йде книжку писати, але місце праці зберігається. А людина в між часі їздить світом і книжку пише. :girl_haha:

15. Багіра

Багіра Well-Known Member

а мені подобається Рустем, бо нагадує чимось Арама Мнацаканова з Пекельної кухні)))
    манерами чи поглядом)

16. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Ібрагім хотів померти в якості друга Султана, і Сулейман до останнього не виказав себе, ні на секунду не дав засумніватись що вони друзі. Він віддав дань їхньому братству, стримуючи гнів в собі, і дозволивши Ібрагіму до останньої секунди вірити в цю ілюзію. Перед цим варто зняти шляпу.

А я в цих очах бачу жагу йти вперед крізь все, ні перед чим не зупиниться. Мені нра. Мужик!

А актриса як вдало підібрана!
    Шах Султан в одній з серій розказувала Хюрем, що Хатідже була завжди дуже чутлива і все близько сприймала до серця. А тепер уявіть, пережити викидень, потім задушити свою ж дитину, а тут ще чоловіка кокнули. Я б сама з глузду з"їхала.

Ну нічого, їй ще недовго мучитись залишилось. Після смерті Ібрагіма вона б мала через 2 роки теж піти на той світ.

17. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

До речі, а Вікіпедія каже, що у Махідевран було троє дітей від Сулеймана - Мустафа, Ахмет (помер маленьким), і донька Разіє Султан (прожила 45 років, 1525- 1570). Чому про неї нічого не згадується? На момент смерті Паші Ібрагіма, їй би мало бути 11 років. Бо по датах народження, ця дочка народилась в один рік з Баязидом - п’ятою дитиною Хюррем (рахуємо: Мехмет, Міхрімах, Абдалла, Селім, Баязид). Так що не так вже й була обділена султановою увагою Махідевран.
    І чому немає згадок про третю вижившу дитину Хатідже? Є діти: Султанзаде Мехмед (в фільмі Осман), Нілюфер Султан (в фільмі Хуриджихан), а про Ханим Султан ні слова....

18. Roxie

Roxie Галицька панянка

а ще пишуть, що після смерті Валіде, Сулейман розпустив гарем... цікаво чи то правда..

19. olerusya

olerusya sweet candy ;)

а чому по 1+1 показують знов перші серії? місяць не мала тв, нині включила щоб подивитись яка вже серія йде, а то лише перша :girl_yes:.хіба вони вже встигли всі серії до кінця показати?

20. Margot

Margot Well-Known Member

та ні. грошей не стало наступний сезон закупити:girl_wink: