Ведичні знання для жінок

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Rona, 10 Жовтень 2013.

Статус теми:
Закрита.
  1. Roxie

Roxie Галицька панянка

Відповідь: Ведичні знання для жінок

Теж колись думала, що жінка і чоловік повинні бути рівноправні. Але ж ми таки не є рівноправні. Чоловіки і жінки створені різними, мають різні тіла, типи мислення, життєві призначення, і т.д. Ми різні. Ми не можем бути рівноправними. А з іншого боку - для чого? Я ж не хочу рівноправно з чоловіком носити важкі сумки, виконувати важку роботу, ремонтувати електрику в домі, паяти паяльником і т.д. Тобто ми вже не є рівні. Це перше.

А друге те, що лідер, керівник повинен бути один. Так, він повинен враховувати думку всіх членів сімї, бути справедливим. Але лідер є один. На кораблі не може бути два капітани. І другий член сімї має спокійно ставитись до рішень головного в сімї. Я не кажу, що другий не повинен давати поради, висловлювати свою думку, але деколи треба вміти дати лідеру помилитись. Для мене то досі дуже важко - дати чоловіку право на помилку. От знаю, що вийде зле, якщо він так зробить, говорю йому про це, а він наполягає на своєму. Ох як мені важко відійти в бік і спокійно дивитись на помилку. Та ще й не дорікнути "Я ж казала", а постаратись підтримати.

Якщо хочете, щоб чоловік був лідером в сімї і брав на себе відповідальність - ставтесь до нього як до лідера, віддайте кермо в його руки, відмовтесь від стереотипу про рівноправя чоловіка і жінки в сімї.

---------- Додано в 09:30 ---------- Попередній допис був написаний в 09:16 ----------

Чесно, щось тут не так. Або ти неправильно розумієш поняття "егоїзм" (Эгои́зм (от лат. ego — «я») — поведение, целиком определяемое мыслью о собственной пользе, выгоде, когда индивид ставит свои интересы выше интересов других.) і називаєш егоїзмом те, що не є егоїзмом (можливо: не дозволяєш собі лінтяйнічати і прикриваєшся негативною характеристикою?), або в чомусь таки перегинаєш. Тобі видніше.

Як мені виглядає, ти не можеш бути егоїсткою хоча б тому, що не віддаєш малого в садок. Елементарний приклад. Якби ти була егоїсткою - віддала б малого в садок, а сама б займалась виключно собою і своїми хоббі. Ну ЯК мама, яка вважає, що дитина повинна бути при мамі може бути егоїсткою? Ти вже не ставиш свої власні інтереси вище інтересів інших членів сімї.

Розкажу приклад: мама палить і шукає відмазки, щоб не годувати дитину грудьми. В результаті - дитина на сумішах з перших тижнів життя, а мама палить.

Тобто, якщо жінка робить щось для себе, але від цього немає шкоди членам її сімї - вона не є егоїсткою. Навіть якщо вона не йде на роботу, а заставляє чоловіка працювати - ну хіба йому від цього зле? Він росте, вирішує проблеми, мужнішає, жінка його хвалить і цінує.

2. lorelaj

lorelaj Active Member

Я навіть не знаю, що вам написати. Таке в нас різне світовідчуття, що спільної мови мабуть не знайти.

3. Roxie

Roxie Галицька панянка

Не шукайте. Може колись зміните свою думку. А як не зміните - значить у Вас по-іншому та й все. Головне - щоб Ви з чоловіком (а в перспективі і діти) були щасливі. Якщо Ви щасливі - все ок.

Я стала шукати причини коли зрозуміла, що далі так не можу. Що якщо нічого не зміню, то буду тільки віддалятись від щастя.

4. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Чому не є? Для мене власне є.
    Просто
    в садок не віддаю, бо я себе люблю і хочу, щоб моя частинка мала маму, а не тьоть більшу частину дня.
    З ГВ теж саме.
    Егоїзм в моєму понятті означає кожного разу при вирішенні якоїсь нової справи(ну бо про рутину я і так колись вже рішення прийняла)питати себе- а ЯК і ЩО в цій ситуації хочу я? І з відповіді на це питання вже вирішувати далі.

5. Roxie

Roxie Галицька панянка

Розчарую тебе - то не егоїзм )))) Принаймні я то ЗОВСІМ не вважаю егоїзмом. Для мене то називається - прислухатись до себе.

Вікіпедія от що пише
    Тобто, те про що ти говориш - не егоїзм в його традиційному розумінні.

6. Sera

7. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Так як на кухні не може бути сім господинь. Обов’язково щось згорить, недопечеться і буде купа немитого посуду.

8. zetta

zetta Well-Known Member

Начнем с того, что 1 мая - Акшая Тритья - один из 3 самых благоприятных дней года.

Благоприятная деятельность в Акшая Тритью:
    бракосочетание (организация помолвок, зачатие детей)
    покупка недвижимости, автомобилей, золотых украшений
    любые вложения и инвестиции
    вступление в должность
    начало новых проектов и подписание договоров
    начало длительного путешествия
    щедрые благотворительные пожертвования
    принятие обетов и улучшение своей духовной жизни,
    начало здорового образа жизни,
    избавление от плохих привычек
    Все что Вы начнете в этот день, будет иметь успех!
    Все планы реализуются быстро и комфортно для всех!

9. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Хоч у нас затемнення не було видиме і не повинно було мати такого сильного впливу як онто місячне, що було, мої мама і чоловік дуже реагували на це затемнення. Обидвоє були вчора хворі і пролежали цілий день в ліжку.

10. Sera

---------- Додано в 17:33 ---------- Попередній допис був написаний в 17:30 ----------

Я знала))).
    Супер, на завтра якраз маю заплановану справу року:girl_tender:.
    Дякую за інфо.

11. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Ем, а словник і визначення слова егоїзм у ньому читала? Чи тобі подобається поняття розтягувати під свої потреби? ;) Я не проти, просто уточнюю.
    У тебе інтуїтивно-жіночий підхід до життя, але власне суть тої інтуїцій в тому, що вона дбає про інших, пропускаючи ту чи іншу справу через своє я, щоби відчути, чи це правильно. Просіювання через внутрішні фільтри - це не егоїзм. Для мене це суть Берегині.
    Я часом примітивно пояснюю чоловікові різницю його та свого світогляду. Він як ракета - постійно треба мати паливо і рух, кудись прямувати до мети, до ідеї. А я радше як сонце, навколо якого крутять планети. Мета не в русі, мета в тому, аби давати тепло. Ну, я ж кажу, що примітивно, але сподіваюся, що суть передала. :)

Це якщо говорити із суто суспільної точки зору?
    Просто те, що в Біблії Бог створив жінку з ребра Адама і є символом її рівності чоловікові. Так, вони різні, але й рівні. Через те, що вони є різними, в них різні обов'язки, бо вони взаємодоповнюються, але ніхто не є нижче чи вище.

12. Roxie

Roxie Галицька панянка

Якщо розглядати рівність перед Богом - однозначно рівні. Ніхто не є кращим чи гіршим, всі розплачуються за свої гріхи і немає такого, що комусь пробачались якісь гріхи через статеву приналежність. Але в сімї керівник повинен бути один, і щодо нашої сімї, то мені хочеться щоб то був чоловік.

Останнє редагування: 1 Травень 2014
  13. Sera

От чесно- ти перша кажеш що в мене є інтутивний підхід до життя.
    Бо як на мене і на багатьох інших моя інтуїція ще дуже і дуже спить.
    Я просто думаю, при чому багато. Вмію швидко аналізувати і т.д..
    Ну мені Роксі вже уточнила вид мого егоїзму.

Мені от цікаво- а чого багато кого коробить від цього слова? Невже такий сильний негативний відбиток на нього виховання наклало?

Останнє редагування: 1 Травень 2014
  14. Roxie

Roxie Галицька панянка

Ну як тобі сказати.. Я відчуваю дискомфорт через те, що одні і ті ж речі вважаю позитивними, а ти називаєш "егоїзмом". Я завжди егоїзмом звикла називати надмірну любов до себе, коли своїми вчинками принижують інших. А тут ти говориш про те, що то є добре. Тому й уточнила чи то лижі не їдуть, чи моя твоя не поніма.

Тепер я троха порилась і бачу, що різні науковці мають різні підходи до тлумачення егоїзму. Є такі, які трактують егоїзм суто як задоволення власних потреб, не уточнюючи чи звертає увагу людина на інтереси інших чи ні. Буду знати. Бо мені виглядало так, що альтруїзм і егоїзм це дві крайності коли в першому випадку не звертають увагу на себе, а в другому - на інших, а отой позитивний, чи то розумний егоїзм - це щось посередині.

15. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

У мене є та сама проблема. ))) Як сказала одна хороша людина, це називається дар пророцтва. Тільки без інтуїції тут ну ніяк. Може, ти інакше розумієш інтуїцію? ;)

Маю такі ж погляди, і саме з цієї причини я страшенно не люблю приказки про жінку й шию та жінку й три кути.

16. Sera

Ну екстрасенсорика в мене розвинута. Мені теж таке казали)))). А от інтуїція(в моєму розумінні, навіть не питай, яке воно в мене, бо зараз не сформулюю) ще спить. Ну тобто я багато речей роблю явно поза нею.
    Хоча- я ще подумаю про це на досузі:girl_crazy:.
    Дякую.

Мені визначення Роксі до душі. Ото я певне і читала раніше.

17. lorelaj

lorelaj Active Member

Кручу верчу я цю ведичну філософію і ніяк не зрозумію логіки, бо ж вірогідно, що суть мусить бути глибша ніж просто аргументація, чому жінка не працює і перекладає тягар обов‘язків на чоловіка ( хоча отак з наскоку воно мені і видається). В основі я так розумію лежить дихотомічна опозиція фемінності і маскулінності, але ж сучасні реалії життя показують, що такий стереотипний підхід до гендеру не є життєздатним. І от моє запитання, суть цього вчення, щоб виплекати в своїй сім‘ї яскраве виражене протиставлення двох начал? Тобто мені цікаво, чи йде це від внутрішнього бажання проявляти і розвивати такі стереотипно жіночі риси як м‘якість, поступливість, терплячість, певна безпорадність без мужчини? Чи від потреби виховати в чоловіку таку крайню маскулінність, а самій ж залишитись собою? Чи і те і те? А як ваші чоловки ставляться до тот, що ви прищеплюєте йому щось, можливо, й не типове, чужорідне?
    Буду вдячна якщо хтось відповість. Маю ще запитань:)
    Я спробувала гуглити, але науглила не дуже багато і все якесь таке мілке. звелось до - хай чоловік про все дбає, готуй їсти, гуляй, відпочивай, малюйся, вдягайся, нехай чоловік виконує твої забаганки і буде тобі щастя. Якась таке дуже мілке і порожнє щастя виходить, поверхненеве. Тому вирішила ще вас тут позаймати.

18. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

Тихо офігіваю від вашого пояснення ...

19. Sera

А чого?
    Як на мене- досить гарно ілюструє те, що в мережі водиться під поняттям ведичної сім'ї.

20. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

Тоді що ти тут робиш, Галь?

Статус теми:
Закрита.