Ведичні знання для жінок

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Rona, 10 Жовтень 2013.

Статус теми:
Закрита.
  1. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Відповідь: Ведичні знання для жінок

Мо комусь треба.
    Часто говорять, що жінка має бути жінкою для свого чоловіка, а не мамою. Дуже багато пишуть на ту тему, та особисто мені воно все якесь розмите і не конкретне.
    І от вчора на одній живій лекції я нарешті почула доступне і дуже легке для розуміння пояснення того всього діла.
    Як швидко перевірити- в якому ти зараз стані? Якщо ти робиш домашню роботу(та й взагалі будь-що) у стані вдохновенія(ніяк укр.еквіваленті собі не підберу) і з точки зору ХОЧУ- то це стан жінки. Якщо в стані ТРЕБА- то це стан мами. Ну бо мама до певного віку дитині зобов'язана давати то то й то (їжу, чистий одяг, чисту оселю і т.д.).
    Я то і так завжди роблю. А тепер і підтверждення хороше маю.
    І чого то не можна всюди писати такими простими словами:connie_pull-pigtail?

2. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Українською ніби кажуть стан натхнення. Воно взагалі класне онте відчуття, ніби відчуття нірвани, чи як хочете назвіть.

Я зараз трошки розірвана на половину. Багато чого домашнього роблю бо хочу, але он заробляння грошей у мене зараз на треба. Дуже хочу, щоб воно перейшло в стан, бо хочу.

3. Sera

Ну бо саме слово"заробляння грошей" чоловічою енергетикою пахне.

Імхо воно туди перейде тільки при займанні улюбленою справою.
    Я до своєї і 5 ранку можу бігти:girl_tender:.
    І вважаю це не роботою, а справою всього життя. Воть)))).

P.S.: дякую за підказки в кармі. Постараюся швидко прийняти це слово.

4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Я у цій темі не пишу, але читаю. А тут аж дуже захотілося вписатися.
    Я мала взимку розмову зі своїм чоловіком (у нас постійно повторювалася одна суперечка-сварка щодо хати, коли він казав, що хата не є домом, що нема відчуття, що це наш дім, а я мала свої претензії відповідно, і повторювалося то кожні кілька місяців) і саме так йому й казала, що я хочу робити роботу по хаті, не тому, що МУШУ, а тому, що ХОЧУ. Він мене не зрозумів, ну бо він зразу шукає, як мені допомогти, а тут як допоможеш, якщо я сама мало то побачити іншими очима.
    І от якось мені вдалося в січні просто вирішити, що хочу і буду, бо хочу, і крапка!
    І відтоді в мене все робиться власне в тому натхненному стані, навіть якщо я втомлена, невиспана, замучена. Ці справи домашні мене окриляють. Люблю, коли все чисто, поскладано.
    Вибачайте, якщо оффтоп. :girl_blush2:

5. Sera

Класно).
    Головне, щоб не робити то все з примусу і з думкою, що КОМУСЬ від того буде добре). Ну тобто пріоритетом має бути саме егоїзм жінки. Ото наворотила:girl_blum:.

6. zetta

zetta Well-Known Member

А звідки береться духовний вчитель чи наставник ?

7. Rona

Rona Мама-йожик

як учень готовий, то з'являється вчитель :)
    то значить, що якщо Ви дійсно захочете вчителя, то він з"явиться у Вашому житті
    а взагалі, кожна людина в нашому житті - не випадкова, навіть перехожий може бути вчителем, головне добре ставити питання, а Господь вже сам знайде шлях, як відповісти

8. zetta

zetta Well-Known Member

як зрозумiти готовнiсть i хто може бути духовним вчителем?

9. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Хто завгодно. Навіть книга, фраза з фільму.

---------- Додано в 11:06 ---------- Попередній допис був написаний в 10:54 ----------

Лекція "Аскетизм и служение" - про жіночий егоізм , якого не існує :)

10. Маруся-мама

Угу... я то знаю. І починати треба вже. А онтой спротив, чи ще його люблять називати демон або хробачок, точить з середини і ззовні.:girl_devil:

100% І буде вам так цікаво, що він іншим відмовлятиме в допомозі а за вас візьметься. Чому? Тільки одному Богу відомо чому.

---------- Додано в 10:16 ---------- Попередній допис був написаний в 10:12 ----------

Ви відчуєте готовність і потяг до когось хто буде вашим учителем. Потім він може змінитись, потім може інший прийти. Може бути, що до самого ҐУРУ вам треба буде йти якийсь час.

Тепер я розумію чому я так страшенно хочу нову хату на 7 спалень. Зараз моя кімната справді - кухня.

11. Sera

Спротив до чого?

ТАК. Так і ще раз так.
    Я зараз хочу двох-кімнатну квартиру саме з цією ціллю- щоб мати свій кабінет.
    Не дитячу для Тео, не гостьову для всіх підряд. А саме для себе. Муж вже вроді зрозумів:girl_crazy:.
    І звідки я то все знаю:girl_spruce_up:?

---------- Додано в 18:59 ---------- Попередній допис був написаний в 18:54 ----------

Нарушевич заперечує жіночий егоїзм? Це щось новеньке.

12. Маруся-мама

Це такий великий парадокс творчих людей - спротив до дії через страх успіху.

13. Roxie

Roxie Галицька панянка

Так, я навіть в якійсь давнопрослуханій лекції почула, що жіноча природа не може бути егоїстичною. Істинна жіноча природа налаштована на турботу про когось, тому жінки так добре вміють "вбиватись", це в них закладено природою - тут нічого вчитись не треба, робиш на підсвідомих "рефлексах" і результат наліцо. І жінкам отого "егоїзму" треба вчитись, він в них не є від природи. Якщо жінка не навчиться бути злегка егоїстичною (хоча на ділі то виглядає як звичайна турбота про себе, не егоїзм), то почне вбиватись і угробить себе, чоловіка, стосунки і врешті-решт сімю.

А в чоловіків навпаки - егоїзм (надмірна турбота про себе, любов до себе) від природи. Чоловікам треба вчитись співпереживати, бути чутливішими, турботливішими, уважнішими.

Тобто треба розрізняти що в кого дано від природи, а чого треба навчитись. Тоді, як мені виглядає, стосунки стануть на крок ближче до гармонії.

Останнє редагування: 2 Квітень 2014
  14. Rona

Rona Мама-йожик

зрозумієте готовність тоді, коли вчитель з"явиться :) а хто ним може бути - сказано в святих писаннях
    трошки не так, духовний вчитель один, і то не просто так є, і то велика відповідальність для людини, яка вирішила, що хоче мати духовного вчителя. Саме слово "гуру" в перекладі означає "важкий"
    але є ще поняття шикша-гуру, це те, про що Ви кажете: книжка, перехожий, жінка для чоловіка, а він для неї, стаття в газеті, "випадково" прочитана фраза, яка якраз потрапила вчасно на очі, бо в розумі виникло питання - тобто це щось/хтось без певних духовних кваліфікацій.
    Є одна історія. Жив собі мудрець, великий йог, який присвятив своє життя Господу, але мав одну лиш залежність, від однієї повії, дуже був нею зачарований. Одного разу трапилось так, мав він йти до неї, але стався ураган, міст між берегами завалило, але це не перешкодило йому дістатись до дверей своєї пристрасті. Коли жінка відкрила двері і побачила це все дійство і на порозі свого "клієнта", то сказала йому: "Якби в тебе було стільки ж прагнення до Господа, скільки до мене, ти б вже давно був з Ним". І цей йог, вражений мудрістю жінки, визнав її яко свого шикша-гуру. :)

15. Sera

Цікаво, що та лекція казала про таких жінок, як я:girl_crazy:?
    Бо онтой корисний егоїзм в мене з народження.

16. Sera

В зв'язку з економічною кризою в Україні хочу повернутися до теми фінансів у сім'ї.
    У когось вони залишаються на тому ж рівні? У тих, хто притримується ведичних знань(тобто у кого чоловіки відповідають за цю сферу). Ну і в кого з\п звичайно не в валюті)).

17. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

ага, на тому ж :girl_haha:, тіко ціни ростуть))) Я скоро чоловіка задовбу з новою роботою, але я собі не уявляю якби ми мали прожити на його зп, якби я раптом пішла в декрет.

18. Sera

Ну я не гонюся. Чесне слово.
    Просто згадала за цю тему в ведах і думаю спитаюся.

19. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Перестаньте довбати і підіть в декрет :)

20. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

та я б йшла, але страшно з багатьох причин, та й малюк до нас не спішить.

Статус теми:
Закрита.