Ведичні знання для жінок

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Rona, 10 Жовтень 2013.

Статус теми:
Закрита.
  1. NutkaNezabudka

NutkaNezabudka Well-Known Member

до психотерапевта це гарна ідея звичайно), мій би чоловік не пішов .точно знаю

2. sunday

sunday Народжена бути щасливою. І БУДУ! ;)

дівчатонька !
    дуже всім вдячна за поради, за допомогу.
    Потихеньку, помаленьку відходить мій коханий чоловік.
    Що допомогло?
    Терпіння, майже непомітність, час, солодке ( він такий...не п"є, але їсть ;).
    Відроджується мій птах-Фенікс!:girl_dance:

• Подобається Подобається x 3
  3. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

То все міняється з плином життя...

4. jassystay

jassystay Well-Known Sceptic :p

Сьогодні читала поради Валяєвої щодо виховання дівчаток. Як їх треба сприймати з установкою "ти - принцеса", хвалити і пестити. Може хтось ще цікавився. Яка ваша думка?

ПС. І ще для роздумів. Там в коментах чоловіки досить критично оцінили ті поради, а жіночки хвалили. Цікаво, чому така різниця в оцінках в залежності від статі?

5. sunday

моя двоюрідна сестра виросла на такому - тепер ій дуже важко знайти "принца" - вважає, що всі її "недостойны".
    Важливо не перегнути палку. Я завжди кажу доні, що вона надзвичайно гарна, обговорюємо її переваги у зовнішності але і працюємо і над недоліками. Вона чітко розуміє, що к прикладу, малювання - це не для неї, а от співи - це її перевага.

• Подобається Подобається x 2
  6. NutkaNezabudka

NutkaNezabudka Well-Known Member

Дуже за вас рада)чесно) Час лікує, і це правда...життя продовжується, і є люди заради яких треба продовжувати жити)))

• мімімі мімімі x 1
  7. vikulyamamulya

vikulyamamulya Well-Known Member

я хоча і не мама, але беру участь в вихованні племінниці. Щодо принцеси, тут правильно сказали головне не перегнути палку, бо потім буде складно у цьому житті. Ми вживаємо цей вислів- ти принцеса, коли припустим мала веде себе не дуже добре. або щось витворить, то я їй говорю.так ж не гарно робити, ти ж маленька принцеса. А принцеси всі виховані і чемні. важливо мабуть подати гарний приклад. то моя така думка.

8. Kandya

Kandya Well-Known Member

Моїй доці 5, тому недоліків ще немає) Але завжди кажу, що вона найгарніша, найрозумніша. Вона тішиться, але не зазнається. Навпаки, весь час каже, що якась там Марічка в садочку сьогодні така гарна була, бо в новій сукні, а Каролінка на гімнастиці медаль отримала, а Сніжанки таке гарне і довге волосся, а в Мілена так гарно танцює (тими словами доця не себе принижує, а розповідає, що є ще інші талановиті дівчатка) і це мені дуже подобається. Вона і себе поважає, і іншими захоплюється. Бо як я побачу, що дочка стала зазнайкою -- присіку в корінь. Не люблю цього. Бо в чоловіка племінниця (сьогодні якраз йдемо до неї на ДН -- 9 років) -- то зазнайка ще так. Я найкраща, посуду мити -- фу, неха
    --- дописи об"єднано, 13 Березень 2015 ---
    нехай баба миє, а в мене буде служанка, а всі інші -- то фі... Короче, я би вже так по писку надавала...

9. Sera

Моя думка- супер порада.
    Та бо чоловіки думають по іншому.
    Вони в більшості вважать, що дітей треба підготувати до "жорстокого світу".
    Чогось думаю, що принців не там шукає.
    Хм.
    Я б не працювала над недоліками ані на йоту.
    Про малювання- це все в нашій голові.
    Мої батьки теж так вважали- що я ні до малювання, ні до співів. Зараз і малюю чудово, і на вокалі викладачка каже, що у мене все окей. До чого це я? До того- що творчість не треба оцінювати.

• Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  10. sunday

звісно для кожної мами своя дитина "сама-сама-сама", але може вийти протилежний ефект, коли дитина впевнена в своїй "най-най-най.." потім розуміє, що в не все так, як казала мама. Що існують гарніші дівчата ( зовнішність) , і деяким іншим легше дається фізика, і т.д. Що тоді? Мама обманювала?

із самого початку хочу зазначити , що я не маю на увазі власне персонально Вас.
    Треба навчити дитину бути самокритичною! Якщо поганий зір, то не станеш біатлоністом, скільки тренінгів не відвідуй...( це приклад, прошу не виривати слів із контексту)
    саме тому, що деякі мами у свій час говорили своїм діткам, що вони найкращі у співі, а самі дітки "ні в зуб ногою" - зараз ми маємо "чудову" естраду.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  11. jassystay

Всім дякую за цікаві думки і приклади з життя. Щоб було зрозуміліше, про що мова, процитую перші три поради в оригіналі:

"1. Воспитывать девочку – огромная ответственность

Начну с того, что мальчиков воспитывать проще. По многим причинам. Мальчики рождаются «пустыми», и их нужно многому научить, многое в них вложить (если говорить именно о ценностях и отношениях). Не так страшно где-то ошибиться, если мальчик еще не вырос, еще много можно в нем вырастить. Сложно – если рядом нет мужчины. А если мужчина есть, и он хороший, то этого бывает достаточно.

С девочками иначе. Мы рождаемся уже полными. Максимально полными ценностями, принципами, в нас уже заложено и служение, и забота, и любовь. Снова вспоминаю историю мамочки из начала этой главы, и снова убеждаюсь в этом. Поэтому задача родителей тут в большей степени – не поломать. Не навредить. Не сжечь все то хорошее, что в ней есть. Согласитесь, ответственность огромная. И цена ошибки выше. Если сломаешь то, что создавала не ты – то как чинить?

Девочки чувствительнее, ранимее, обидчивее. Поэтому любой срыв эмоций, любое повышение голоса, наказание могут надломить ее психику. И сделать из нее либо настоящего «робокопа», либо постоянно обиженного ребенка.

2. Девочка – принцесса.

Это сказано уже миллионы раз, но корень слова «девочка» — «дэва» — это означает божественная. Это и про ту полноту, с которой девочка уже приходит в этот мир, и про особое испытание для семьи ее приходом.

А если перевести это на более понятный нам уровень, каждая девочка – принцесса. Принцессы бывают разные. Бывают очень мягкие и трудолюбивые, бывают очень творческие и легкие на подъем, бывают и боевые принцессы, но даже они – принцессы.

Видеть в своей девочке божественную искру, даже если она далека от классического понимания девочки – не сидит на месте, дерется с мальчишками, не любит готовить. Просто вам попалась принцесса из рода воинов. Так вам обеим положено по судьбе. Но даже с таким характером она – принцесса. Может быть, она не станет носить красивые платья и укладывать красиво волосы. Может быть, она будет равнодушна к коронам и украшениям. Но все равно стоит относиться к ней как к принцессе. С уважением, почтением и восхищением.

3. Уверенность в своей красоте. Наряжать, баловать.

99 процентов женщин считают себя не очень красивыми. Даже те, кого все остальные сочтут красавицами. Потому что в детские годы мы много слышали эпитетов о своих кривых или костлявых ногах, длинном или горбатом носе, тонких или слишком пухлых губах и других частях тела.

Самую большую лепту в это вносят родители, а точнее мамы. Они, конечно, из любви. А получается не очень. Мама пытается сделать дочку красивой в своем понимании красоты, но кто сказал, что ее понимание верное? А некоторые мамы и вовсе неосознанно конкурируют с дочерью, поэтому всячески пытаются объяснить ей, что она не очень хороша.

Поэтому если в отношении дочери вы сможете не допустить таких оценок внешности в негативную сторону – это будет уже победа. А если вы еще и будете постоянно говорить ей, какая она красивая, какие хорошенькие у нее глазки, волосы и все остальное, то с самооценкой вашей девочки будет гораздо лучше.

Предвижу возмущения, что она зазнается и возгордится, что можно и перехвалить. Вы правда думаете, что это возможно? Или мы таким образом убеждаем себя, что нас хвалили достаточно, чтобы мы выросли нормальными людьми?

Наряжайте своих принцесс, балуйте их. Пусть они в детстве отыграют свою партию принцессы, чтобы иметь хороший фундамент для дальнейшего развития.
    ..."

12. jassystay

Тобто, Ви зі всіма тими порадами згодні?

Хм, цікаво. А от чоловіки пишуть, що виховуючи дівчат в стилі "ти - принцеса", мами отримують пихатих і гордих стерв, які собі ціни скласти не можуть.

Тобто, може Ви і праві щодо чоловічих мотивів жорсткішого виховання, але їхня критика тих порад власне в трохи інше русло спрямована.

Мені ця тема нині дуже актуальна. Бо донечка вже багато чого розуміє, і я постійно намагаюсь знаходити баланс між похвалити, посварити, промовчати або навчити :)

13. Apelsynka

Apelsynka Well-Known Member

Та щось не дуже вдалий приклад...а як же тоді контактні лінзи або навіть лазерна корекція зору?
    Ну так, але їм від цього хіба гірше?:girl_crazy:Ми можем і не слухати те, що не подобається.
    Ого, то ти вокалом займаєшся? просто так для саморозвитку чи з далеко ведучими намірами?:girl_wink:

14. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Мені здається що так виходить коли батьки садять дитину на трон, а самі бігають довкола і тільки те і роблять що прислужують їй (ну типу самі будуть босі ходити, а дитині айфон куплять).
    Якщо донька принцеса, то мама має бути королевою, а не служницею.
    Тобто казати дівчинці що вона принцеса бо прекрасна та особлива, а не тому що всі решта холопи і не рівня їй. В моєму розумінні оте "принцеса" то просто формування у дівчинки відчуття власної гідності, усвідомлення нею що вона така одна на світі (не краща чи гірша за інших, а просто унікальна) ну і хороші манери звісно (то пацанам можна іноді пробачити брудні черевики, а нерозчесана принцеса то не добре :girl_smile:).
    Я от тільки недавно усвідомила що мене виховували геть по-хлопчачому, а мені так не вистачало отого "принцесиного"... Тому довго мала купу комплексів, над розгрібанням деяких і досі працюю, а ще багато в чому довелося перебудовуватися і виховувати себе вже у дорослому віці...:girl_in_dreams:

• Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  15. sunday

дійсно, це необхідно, бо ж написано -
    це ПРЕКРАСНО!!!! дякую - це як раз саме, що треба.
    Показувати своїм прикладом, своїми вчинками, своїм відношенням до чоловіка (щоб спроектувати вірну модель поведінки в сім"ї), до грошей, речей, побуту.

16. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Я б не була така впевнена, що саме тому.
    Батькам самим треба навчитись бути реалістами, тоді і діти зможуть навчитись реальніше дивитись на власні здібності.

17. Vilanda

Vilanda закохана в гори

Прийшла мені розсилка про тренінг з системними розстановками, який починається вже завтра у Львові, може комусь буде цікаво

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Sera

Сучасна естрада в більшості бабловита. І їх було кому і за пропихати.
    А так- то ми маємо багато достойних співаків, навіть тут у Львові. Яким просто не має за що розкрутитися.

Щодо цього- то я вважаю, що сучасні діти усі повні. Деколи дивлюся на малого- і поражаюся. Як у свій час поражалися мені.
    Оце так, згідна.
    Ну і слід пам'ятати, що і чутливих хлопчиків повно...

Це пишуть їх тати))? То хто ще виховати не може)?
    І до речі- про стерв- я би ще дивилася- що конкретний мужчина вкладає в це слово.
    Бо імхо якщо мама буде ставитися до дочки як до принцеси, паралельно тато ставиться до неї тако само ,а до мами- як до королеви- то дівчинка як виросте- захоче бути подібною на маму і знайти чоловіка, схожого на тата. А всіх решта- просто відкидатиме. Скажете- стерва? Я скажу- умнічка.
    Займаюся. Як настрій є))).
    А про плани- я така мінлива, що все може бути:girl_haha::girl_haha::girl_haha:.
    Я б і тим не парилася.
    Головне, щоб мама була розчесана. Приклад, приклад, ага.

19. lilochok

lilochok Well-Known Member

Як я Вас розумію...
    я теж працюю над собою. Ще відносно недавно я була пацанкою

20. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

Як би то навчитись раніше лягати спати? А то швидше за 12 не виходить, буває що і в 2 ночі лягаю(( Треба щось з тим робити, бо з тим режимом (а встаю зранку) вдень почала відчувати слабкість, так ніби "то не я" :girl_crazy: Може є якісь дієві поради? Чула молоко з медом пити наніч. А ще не читати в ліжку до пізна, і не засиджуватись в неті))

• Подобається Подобається x 1
Статус теми:
Закрита.