Ведичні знання для жінок

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Rona, 10 Жовтень 2013.

Статус теми:
Закрита.
  1. Rona

Rona Мама-йожик

Відповідь: Ведичні знання для жінок

думаю, що коли людина ставить на перше місце не себе, то нею зманіпулювати - раз плюнути, ошень странно, та кобіта психолог
    файний список літератури в кінці, радили мені почитати «Бегущая с волками» К.П.Эстес
    п.с. дуже дивно, що вона так довго не знала про членство лекторів в "Свідомості Крішни", якийсь недопитливий розум
    а загалом, вибирати з торта вишеньки і насолоджуватись :)
    серединний шлях на те й золотий

2. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Про статтю.
    Я не можу і не буду сперечатись з тими аргументами, що там наведені.

Десь вже подібна стаття проскакувала, як жінка стала жити "як треба". Я думаю, що справа в тому, що жінки силою себе змушують змінюватись, і зміни ці лише зовнішні. Наприклад, носити спідницю лише тому, що так сказали в лекції.
    Ну і плюс власна інтерпретація (про те, що жінка лише мама і жінка, про те, що жінка має стримувати свої емоції).

Цікаво так, в таких статтях пишуть про те, як лектори принижують, обмежують, пприв*язують до кухні жінку. А я в тих самих лекторів чую про те, що жінка це божественна істота ))) І чим щасливіша вона, тим краще оточуючим.

Дуже кортить перекласти на когось відповідальність за свої страхи.

3. Suzi

Про марафон )))
    М*якість - така пухнаста кремово-рожева кашемірова куля )))) М*яка і тепла.

Дуже мені подобається марафон цей. Часу справді по кілька хвилин, техніки елементарні, і при цьому дієві .

4. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

Про ту статтю.
    То як з лікуванням: якщо йдеш до лікаря, завідомо запнувши руки в боки і кажучи: "ну-ну, подивимось, як ти мене полікуєш" - то навряд чи щось добре з того буде. Тому тим, хто хоче щось міняти в своєму житті і обрав Веди за свій шлях, варто вірити і робити свої відкриття щиро.
    А тим, кому добре і нічого міняти не потрібно, не треба лізти до ведичних знань зі скепсисом. Не треба - не вчіться. Хочете прочитати з ознайомчою метою - читайте спокійно.

5. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

То я писала кілька разів про фінанси.
    Тільки мені впиралося не в необхідне. А в те, щоб чоловік знаходив гроші на мої величезні забаганки.
    Наразі я ще не знайшла відповіді на свої питання.
    Шукаю далі, ага.

---------- Додано в 16:23 ---------- Попередній допис був написаний в 16:11 ----------

Про статтю- з мого досвіду
    оце починається в тих жінок, що забивають на свої проекти і ідеї і поринають з головою в дім і сімью.

Оце мені теж в деяких статтях ведичних лекторів не подобається:
    Просто ням-ням, утащу собі:
    Про гроші- я теж збилася з думки, що це я шото делаю не так:
    Список літератури шикарний дійсно.
    Ну і головне автор таки зрозуміла:
    Амінь).

Мій висновок- файна стаття. Правдива. Якщо забрати частину про кришнаїтів- то я би то вивішувала як мануал на вході в будь-які ведичні знання.

6. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

А навіщо щось шукати. Всесвіт створений за законами фізики і все в цьому світі закономірно і правильно. Не міг Бог сотворити щось неправильне або не закономірне. Не міг. Я поцікавилась квантовою фізикою і просто в захваті.
    Ми завжди забезпечені всім необхідним, просто наше его дуже часно хоче всього і зразу. Ми тут по кілька раз дивимось різні фільми, то один з дуже яскравих прикладів показано в фільмі Морозко. Більшість з нас не Настєньки а Марфуші, в сучасному варіанті. А он чоловік зауважив, що більшість чоловіків поводиться як Іван в першій половині фільму - сам нагадить а винна жінка, бо була поруч. Он таке-то.

7. Sera

Бо мене не влаштовує моя ситуація))).

8. Маруся-мама

Де ви таке почули. Тих лекторів, що я чула, всі просто кричать з великою силою - жінка в 7 раз сильніша за чоловіка. І вона може ВСЕ! Он тільки її сила не рушійна а сподвижницька. Її сила надихати.
    А так... тепер сучасні поборниці прав жінки все перекрутили і жінка може все, та в більшості своїй руйнує більше ніж будує. Нажаль. Як казала одна відома феміністка - жінці потрібен чоловік як рибі велосипед. Якось так. Ну то з таким підходом неповаги до людей загалом більшість і йде по життю - а що мені буде з того?

Acceptance is key!!!

9. Orman

Orman Модератор-бомба

підтримую
    дуууже цікаво з іншої сторони світу ніж веди

10. Sera

Читала. І не раз. Зараз вже й не згадаю.
    Ну і приходять до мене з такими штуками ,ага...

А це що значить?

11. Rona

Rona Мама-йожик

Вирішення в прийнятті, якщо я вірно зрозуміла Марусю

12. Sera

Дякую.
    Не мій варіант. Мені то не катить чогось.

13. IrishCream

IrishCream New Member

Стосовно статті. Автор як і багато інших дівчат потрапили в пастку фанатичного сприйняття інформації. Так часто трапляється коли людина вважає, що відповідь є десь ззовні. Тобто хтось прийде та дасть рецепт і якщо ти будешь повністю та не вмикаючи розум його виконувати то "буде тобі щастя".
    Щось подібне трапилося і зі мною, коли я почала тільки знайомитися з інформацією, що подається лекторами, названими в цій статті. Спочатку охопила певна ейфорія "О, ось він ключик до щастя! Тільки роби як тобі кажуть!". Бездумна довіра. Але в багатьох моментах все працювало. До того ж те про що кажуть більшість лекторів, то не є суто "ведичним знанням". Більшість з них користуються працями західних психологів. Взагалі поняття "ведичне знання" та його походження для мене наразі під великим питанням (раніше це навіть не викликало сумніву).
    Просто досягнення сучасної гуманістичної психології накладаються на певну ідеалогію та подається в достатньо безапеляційному тоні. Це підвищує ризик фанатичного сприйняття. Але якщо ти маєш проблеми із самоусвідомленням, то будь-яка інформація буде сприйматися викривлено. І якщо вже є психологічні проблеми то є ризик їх тільки поглибити, а не вирішити. В той же час в цьому також є плюс - "дійти до ручки" та нарешті почати відчувати себе.
    Менше з тим, не буду "растекаться мыслью по древу", мій висновок слухати цих лекторів можна, і це навіть може покращити стосунки та дати поштовх до змін на краще. Але не обмежуватися тільки цим, слухати своє серце та вмикати голову, не фанатіти.
    Що стосується релігійного аспекту, то тут взагалі без коментарів. Кожна конфесія має своє перегиби. Думаю ви мене розумієте.

14. Roxie

Roxie Галицька панянка

Статтю пробігла очима, не вчитувалась детально.

Ірчик, моя думка.

Чудово розумію авторку - зачинила в собі агресію, образу, сум, злість на цілий рік, начепила посмішку "щасливої жони" і жаліється що ведичні знання не те і не такі. Зовсім не дивуюсь її депресії. Вихід емоціям ж мусить бути.

15. Orman

Orman Модератор-бомба

*як каже моя сестра - дуже люблю говорити сама з собою*
    хочу додати, що мені воно ближче і зрозуміліше ніж ведичні знання (ну принаймі в сучасному викладі).

16. Маруся-мама

Не катить тому, що хочемо бавитись в Бога. Контроль прєвише всєго! Прийняття не означає змирився і склав руки.

Дуже гарний фільм Ефект Доміно, який власне показує як говорять одне а людина чує своєї виходячи із своєї підсвідомості. Тому не дивуюсь, що такі полярні підходи.
    Я не знаю які там виклади, але з того що я особисто чула можу зробити висновки, що якась нездорова полярність десь присутня. Чи у мене бачення інше чи просто хочу бачити інакше. Не знаю. Мені веди зрозумілі - люби себе, як частку Бога і все.

---------- Додано в 07:29 ---------- Попередній допис був написаний в 06:45 ----------

Доречі, то також веди. Послухала трошки книжку але наразі щось не сприймаю, може голова іншим забита.

Знайшла ось це інтерв'ю. Вибачайте, що англійською, але як на мене, то суть вед саме в тому аби досягти тої третьої стадії відносин. Наразі ми коперсаємось в першій, може комусь поталанило бути на другій стадії а можливо хтось добрався вже і до третьої.
    https://www.youtube.com/watch?v=4D9sEICu_MA

17. Kazkivnycja

Kazkivnycja Well-Known Member

Я останнім часом думаю чи можливий вихід емоцій ( ну, переважно говорять про вихід негативних емоцій) але позитивним шляхом. Тобто в людини назбиралось всередині маса невдоволення, якоісь образи, але вона змогла звільнитися від цього тягаря якимось всплеском позитивних емоцій? Чи все таки негативна накопичена енергія звільняється розрядкою з сльозами, претензіями?

18. Маруся-мама

З розумінням все виходить. Хочете поплакати - прошу дуже, тільки ніяких претензій. Претензії це руйнівна сила, а ви ж хочете загоєння. Тому тільки позитив і прийняття ситуації як такої.

---------- Додано в 09:59 ---------- Попередній допис був написаний в 09:58 ----------

Щей як можливий.

19. Sera

Ну от я не можу знайти ключика до того. Вже з рік.
    Контроль не контроль. Мені не катить чогось. Ну я бачу, що не тільки мені. Тільки певне мене то сильніше парить)))).

Негативні емоції звільняютсья різними шляхами.
    Імхо у вашому випадку(вагітність) їх скидати аби як тільки щоб скинути.
    А про претензії- у вагітних свій мікрокосмос. Як ви давно не претензіювали- то за пару раз ніц не буде. А вам як допорможе- ну і супер.
    Ну і ще що ви вкладаєте в претензії. Я як маю претензію до мужа- то я зразу прихожу з можливим вирішенням. І то вже не виглядає як претензія, а як конструктивний діалог. І мужу то дуже нра.

20. Suzi

Я скількись там сторінок назад давала цитату з лекції Нарушевича про емоції. Якщо коротко - жінці обов*язково треба проговорювати свої емоції. Про те як це краще робити він там теж розказує (мені дуже подобається, що він навіть показує "в лицах" ))). І про варіант, коли нема кому проговорювати теж розказує. словом раджу лекції прослухати . І оці, дослухати до останньої)))

Раніше, коли накопичувалось, я собі просто брала блокнотик і писала, багато, аж до полегшення. А після цих лекцій пишу по пунктам ))))

Останнє редагування: 22 Листопад 2014
Статус теми:
Закрита.