Ведичні знання для жінок (2)

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Kvitneva, 14 Серпень 2015.

1. Kvitneva

Kvitneva Well-Known Member

Продовження теми. Початок тут
    Тема для тих, хто цікавиться устроєм світу згідно ведичних знань.
    Ні, це не про те, що жінка має обов*язково ходити лише в спідниці, сидіти вдома, варити борщ і в жодному разі не працювати, і слова не казати наперекір своєму чоловіку.

Це про те, що жінка божественна істота, тому вона може і має собі дозволити робити те, від чого отримує справжнє задоволення, а не пахати, щоб заробити на хліб.
    Про те, що жінка (кожна!) варта носити гарний одяг. Користуватись косметикою. І, що дуже важливо - відчувати своє тіло, знати про свої потреби. І вміти сказати про це так, щоб чоловік з радістю виконав її бажання.

Статті до теми:
    Отношения с мамой: как они влияют на жизнь девочки?
    Берегите свекровь!
    Как сказать мужчине о том, что Вам не понравилось
    Зачем женщине творчество?
    і ще багато цікавого про стосунки між чоловіком і жінкою, жіночу природу, тощо.

Детальніше в лекціях про різні аспекти життя:
    Алкоголізм
    Виховання дітей
    Гроші
    Негативні емоції
    Стосунки в родині

Останнє редагування модератором: 4 Січень 2016
    • Подобається Подобається x 7
    • Смішно Смішно x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. Orman

Orman Модератор-бомба

в мене вони заблизько (((
    якщо під кутом і трошки, то нормально. А так дуже тебе розумію.

3. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

те саме.
    а мене дуже надихає

4. zetta

zetta Well-Known Member

Ну і чисті вікна , штори. Але найбільше люблю віддавати щоб приносило комусь користь те що мені не потрібно. Кайфую від того. І разом з тим в мене все вискладане і перебране десь по закапелках .
    Як шось мене нервує я печу торти , і кличу на каву знайомих.

• Подобається Подобається x 5
  5. Apelsynka

Apelsynka Well-Known Member

Одне діло вважати себе мудрою, а зовсім інше діло бути. Я працюю і з дітьми , і з дорослими, то дехто навіть в 6-7 вже такий вумний, що нема ради, а в 15 все, навіть я сховаюсь перед тою "всеобізнаністю і мудрістю":girl_crazy:

• мімімі мімімі x 1
  6. arushka

arushka завжди досягаю мети

в дочки в кімнаті ролети темно-бірюзового кольору, то зранку досить темно
    До речі, вона дуже не любить сонячної погоди, їй подобається, коли дощить, сіро, хоча в цілому дуже весела, з почуттям гумору дівчина-підліток, а я, навпаки, люблю сонце, і якщо прокидаюсь в сонячний день, починаю гори перевертати, якась я тоді продуктивніша:girl_in_dreams:

• Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  7. Apelsynka

Декому це не дано навіть у старості:dirol:

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  8. cjomcjomka

і в мене
    @zetta класно сказала про заповнення простору дому собою. Дівчата, а ви заповнюєте?
    Я не заповнюю. От теж так почитаєш чиїсь думки, послухаєш, ще раз подумаєш - і картинка складається. Давно чула про себе, що я не жіночна, або якось не так жіночна. Не як мужик в спідниці, але і не як берегиня.
    А воно он що. Я не заповнюю простору, недостатньо "заземлена", (або і взагалі не заземлена) дуже вже десь літаю .
    оце мої розбіжності з "ведичною жінкою". Не те щоб працюю над тим, не те щоб вважаю це недоліком. Але - так, є таке.

• Зе бест! Зе бест! x 1
  9. Apelsynka

Може то їй перейде? я колись теж більше любила похмуру погоду, а тепер більше сонячну. Хоча коли похмуро і не лиє, в тому є своя краса. Така спокійна, не метушлива. Коли не гаряче і не холодно, сонце не сліпить, але й ясно. В таку погоду гарно релаксується. Але коли таких днів багато, мені стає сумно.

• Подобається Подобається x 1
  10. Rona

Rona Мама-йожик

@cjomcjomka
    Капхи займаються додом, розкладають все по поличкам, Вати вічно десь - не в хаті. То нормально, якщо в балансі. В обох випадках. Дизбалансна Капха бурчить і насаджує свою правильну думку всім. Дизбалансна Вата не може позбиратись докупки. Дизбалансна Пітта спопеляє, а не гріє. Спокій розуму - ключик. І відповідальна за дизбаланс завжди Вата, її втихомирюєм першою, при будь-якій конституції.
    --- дописи об"єднано, 23 Серпень 2016 ---
    А яка різниця? Як їй так добре :)
    --- дописи об"єднано, 23 Серпень 2016 ---
    @arushka ти дуже практична, як би ти затемнила вікно, якщо штори повісити нема як і ролети білі не міняти?

11. Apelsynka

Мені ніякої, але очевидно її маму це турбує))) Хоча теж проблеми не бачу жодної.

12. cjomcjomka

от я її дуже в себе бачу. В балансі - освіжаючий вітерець, в дисбалансі - ураган.

13. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Я маю в кухні вікна на захід і під вечір на мене находить велика любов щось готувати чи прибирати в кухні. ))) Моя Вата мені спокою не дає. Не можемо дочекатись коли знову кудись мене понесе. Вдома дуже дратуюсь. Ні, я готую, прибираю, роблю що там вимагається але волію бути в русі. Чим старша тим більше відчуваю потребу в русі. Може тому, що вже рік мій гардероб співпадає з моєю внутрішньою енергією.:girl_crazy:

• Подобається Подобається x 3
  14. Іриска

Іриска Well-Known Member

Як збалансувати капху? Займаюсь домом, розкладаю і складаю все нонстоп. Навчилась не бурчати, а от з насаджуванням своєї думки лажа.... І якщо зриваюсь на крик, особливо на малого, що з тим можна робити?

15. Apelsynka

Ви ЗАВЖДИ реагуєте на теми віку. І в результаті викликаєте на свою адресу, ще більше повчань і негативу. Певно є щось таке у вашій поведінці, що провокує таку реакцію людей. Мене особисто ніхто не вчить коли я маю щось робити, бо знають, що я дівчина прямолінійна і можу сказати таке, що їм надовго пропаде бажання мене повчати. А як мене не зачіпати, то я добре ангелятко:girl_angel::girl_haha:. Ніхто не каже, що погано виходити рано заміж, як і пізно. Хоча рано і пізно, поняття дуже відносні. І в кожного свої. Може коли ви перестанете реагувати так гостро, то і повчань поменшає. Деколи дописи не мають жодного відношення особисто до конкретної людини, в тому числі і до вас. Але ота миттєва "захисна" реакція зовсім не потрібна. Ви самі не втомились комусь щось доказувати? Та насолоджуйтесь як ви щасливі, але больових точок інших не чіпайте. Я впевнена, що інтуїтивно ви відчуваєте, що ваша ремарка когось зачепить. Чи вам подобається такі словесні перепалки? Мені особисто ні, бо вони мене не наповнюють, а спустошують. Воно деколи тяжко не реагувати, але як стриматись і не починати захищатись, а проігнорувати, то потім так добре. І енергія збережена і настрій ок:girl_curtsey:.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. Rona

Rona Мама-йожик

Крик від невиправданих очікувань. За хотілки і бажання відповідальна Вата. Висновок напрошується сам. Капха розвіюється руханкою, гострою і гарячою їжею. Пітту треба охолоджувати, годувати солодким. Вату гладити і гріти, промаслювати.

17. cjomcjomka

якби ж то ніхто не казав. Це я ніколи не кажу "пізно". а мені - кажуть. Кажуть, що в 20 мудрою бути неможливо. Хоча, Ви праві. Не мені це кажуть. І все ж - "вискочити, вистрибнути заміж у 20"... Якщо я не відповім, то мені здається, що я погоджуюсь. А я не погоджуюсь. А тут - форум.

пішла вмикати бойлер

• Смішно Смішно x 1
  18. arushka

ггг, я скажу як я в кухні затемнила вікно: насіяла балконовий ящик гострих папричок, вони повиганялись на 2/3 висоти вікна, тепер в кухні темно, як хулєра, а переставити не маю де, все вже і так заставлено квітами, і то всякими випендрьожними орхідеями, яких не можна чіпати:girl_in_dreams:
    Так що якщо нічого дочепити/поміняти не виходить, застав підвіконня високорослими і обов"язково густими рослинами

Останнє редагування: 23 Серпень 2016
    • Смішно Смішно x 1
    • мімімі мімімі x 1
  19. cjomcjomka

Спасіння від крику (особливо - зривів, особливо - на дітей) з практики. Мені дуже допоміг спів. Спочатку я просто замість прокричати їм'я чи фразу проспівувала її. А потім втягнулась, стала наспівувати всякі мелодійки. А потім згадала музичну школу, включила собі навчальні відео з вокалу на Ютюбі. Так такво... кричу менше, при всій своїй динамітності

• Подобається Подобається x 4
  20. arushka

та воно ані мені, ані їй не заваджає, чоловік щось там переймався спочатку, чи то не депресія, але депресувати з реготом на цілий поверх навіть моєму доціку було б заскладно:))) Просто, характер такий

• мімімі мімімі x 1
  21. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Я в 19 вийшла. Мені якось фіолетово щодо думок з цього приводу. Якби я з теперішнім своїм розумом вибирала чоловіка, заміж би не вийшла. Хоча, без мого чоловіка в мене не було б теперішнього розуму. Щасливе замкнене коло:)

• Подобається Подобається x 5
    • Зе бест! Зе бест! x 4