Ведичні знання для жінок (2)

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Kvitneva, 14 Серпень 2015.

1. Kvitneva

Kvitneva Well-Known Member

Продовження теми. Початок тут
    Тема для тих, хто цікавиться устроєм світу згідно ведичних знань.
    Ні, це не про те, що жінка має обов*язково ходити лише в спідниці, сидіти вдома, варити борщ і в жодному разі не працювати, і слова не казати наперекір своєму чоловіку.

Це про те, що жінка божественна істота, тому вона може і має собі дозволити робити те, від чого отримує справжнє задоволення, а не пахати, щоб заробити на хліб.
    Про те, що жінка (кожна!) варта носити гарний одяг. Користуватись косметикою. І, що дуже важливо - відчувати своє тіло, знати про свої потреби. І вміти сказати про це так, щоб чоловік з радістю виконав її бажання.

Статті до теми:
    Отношения с мамой: как они влияют на жизнь девочки?
    Берегите свекровь!
    Как сказать мужчине о том, что Вам не понравилось
    Зачем женщине творчество?
    і ще багато цікавого про стосунки між чоловіком і жінкою, жіночу природу, тощо.

Детальніше в лекціях про різні аспекти життя:
    Алкоголізм
    Виховання дітей
    Гроші
    Негативні емоції
    Стосунки в родині

Останнє редагування модератором: 4 Січень 2016
    • Подобається Подобається x 7
    • Смішно Смішно x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. solana rok

solana rok Well-Known Member

• Зе бест! Зе бест! x 1
  3. Jusi

Jusi Ловець емоцій

А чого мені лист не прийшов? Обожнюю цей марафон :girl_dance:

4. zetta

zetta Well-Known Member

Зараз кілька місяців ( до кінця літа ) будуть з ковбасками у вигляді ретроградного марсу і Сатурну . Трохи буду сюди інфу добавляти .

Суббота - день Сатурна, планеты, приносящей тяжелые уроки жизни и славящейся своей строгостью. Сейчас Сатурн имеет ретроградное движение, что добавляет ему силы и в то же время искажающий эффект его влияния. Сатурн проходит транзитом по Скорпиону - враждебному для него знаку Марса, который к тому же соседствует с ним. Все эти обстоятельства вынуждают Сатурн проявлять свои негативные стороны и "озлабливают" эту суровую планету.

Для каждого человека это выражается по-разному, но в общих чертах, это может активировать хронические или подавленные болезни, создавать ощущение преград и отсрочек по жизни, наводить уныние, а также поднимать из глубин психики ряд страхов, комплексов и пороков, которые в это время не нужно прятать обратно, а повернуться к ним лицом и затем избавиться от них.

Поэтому очень хорошо в данное время поработать над гармонизацией Сатурна, чтобы извлечь пользу из его строгих уроков. Традиционной мерой ведической астрологии является мантра, которую желательно читать по субботам, сосредотачивая свое внимание на созданном намерении: "Ом Шам Шанисчарая Намах".

Сатурн - это планета, представляющая старость и стариков, поэтому хорошо в субботу вспомнить о своих дедушках и бабушках, навестить их или хотя бы позвонить.

И конечно же, главное - это внутренняя работа со своими качествами: для улучшения Сатурна важно избавиться от уныния и не позволять депрессии посещать сознание, уметь смотреть своим комплексам и страхам в лицо и направлять силы на их искоренение, а также не торопить жизнь, учась терпению, принятию и доверию.
    --- дописи об"єднано, 16 Квітень 2016 ---

• Подобається Подобається x 4
    • Корисно Корисно x 1
  5. zetta

zetta Well-Known Member

Валяєва народила дівчинку ))
    Вагітність трималась в секреті .

image.jpeg

А мене цікавить хто прослухав : повернення додому ? Як вам ?

• Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • мімімі мімімі x 1
  6. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Це про що? Я або щось пропустила, або не зрозуміла.

7. solana rok

solana rok Well-Known Member

Книжка така Ратханатха Свамі "Повернення додому"

Надіслано від мого Lenovo A2010-a, використовуючи Tapatalk

• Подобається Подобається x 1
  8. zetta

zetta Well-Known Member

9. Rona

Rona Мама-йожик

10. zetta

zetta Well-Known Member

Ретроградные планеты в апреле-мае

С 28 апреля по 9 мая четыре планеты будут находиться в ретроградном движении. Ретроградность - это видимость движения планеты в обратном направлении по знакам зодиака, что возникает из-за близости ее орбиты к Земле. В астрологии ретроградность означает усиление влияния планеты, а также отсрочки и затруднения по ее делам. То есть нахождение четырех ретроградных планет на небе является достаточно непростым временем.

Сейчас ретроградное движение имеют планеты Сатурн, Марс, Юпитер и Меркурий. Из них Меркурий начал двигаться вспять 28 апреля и вернется в свое директивное движение 22 мая. А между тем Юпитер также перестанет быть ретроградным 9 мая.

Так как ретроградные планеты всегда имеют искаженные энергии и действуют необычным и непредсказуемым способом, то это время не является благоприятным для начинания важных дел и проектов. Более того, ретроградная планета склонная вызывать отсрочки и промедления по своим делам. Интересно то, что важный астрологический день Акшая Тритья (8-9 мая), который считается самым благоприятным днем в году, как раз выпадает на период этих ретроградностей. И хотя многие астрологи рекомендуют провести этот день в важных начинаниях, стоит понимать, что результаты этих начинаний могут быть очень далекими от ожиданий. Считается, что ретроградные планеты приносят отработку по карме, поэтому события происходящие в это время или последствия начинаний этого периода проявят кармические долги или возможности каждого конкретного человека.

При этом также ретроградные планеты поднимают из своих глубин запрятанные психологические "архивы", что для развитых душ всегда является возможностью преодолеть старые тенденции мышления и выйти на более высокий уровень сознания. Коротко о том, что может "подниматься":

Сатурн: страхи, комплексы, болезни
    Марс: гнев, агрессия, сублимированные желания
    Юпитер: концепции и догмы, ставятся под сомнения взгляды на жизнь и мировоззрение
    Меркурий: модели коммуникации с людьми, способы донесения информации, включая самовыражение

• Корисно Корисно x 1
  11. zetta

zetta Well-Known Member

image.jpeg Така гарна картинка

• Подобається Подобається x 10
    • мімімі мімімі x 2
  12. Rona

Rona Мама-йожик

• Зе бест! Зе бест! x 1
  13. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Можна я тут спитаю бо більше не знаю де - то щось точно з розряду паранормальних\енергетичних штук :)
    Помітила дивну річ - як тільки буває у мене настрій\натхнення (не навмисно чи сплановано а от так спонтанно, "просто так") що от я прямо таааак люблю свого мужа і всіх люблю і ще от наготую чогось хорошого (пєрвоє, второє і компот), чи приберу прямо генерально все (в мене рідко до такого натхнення буває :blush:) чоловіка чекаю - так він мусить якусь гадость зробити (чи з друзями по дорозі додому посвяткувати, чи на роботі затриматися до 1 ночі (реально без надважливих на те причин). Уточню, що я його не попереджаю що от як прийдеш вечері сильно тебе любитиму, хвалитиму, годуватиму і догоджатиму :)
    У мене 2 варіанти - чи то життя хоче щоб я мужа всякого любила і леліяла (навіть випившого і непунктуального - бо то 2 пункти через які я прямо :girl_devil:), чи то треба щодня (а не під натхнення) все вилизувати і лігуміни виготовляти щоб поступово чоловіка до того привчати :) ?
    Стараюся (поки не завжди виходить, але відчуваю що то мені потрібно) замість того щоб матюкати і по голові лупити (як хочеться іноді :girl_crazy:) сісти і помолитися за нього коли злюся (і справа корисна, і сама заспокоююся трохи). Правильно? А що ще робити з тією дивною закономірнітю?

Останнє редагування: 9 Травень 2016
  14. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Я б швидше подумала, що це перевірка, наскільки ці відчуття залежать від зовнішніх чинників і наскільки і як ти готова від такого впливу захищатися. Тобто чи ти за вітром вієшся, чи маєш в середині стрижень.

15. Rona

Rona Мама-йожик

@Akina у мене теж таке було не раз. Як тільки мала настрій наготувати (особливо таке блюдо, улюблене чоловіком, як сюрприз), "вилизати" хату, так він затримувався до ночі на якійсь п'янці і, відповідно, оцінити то вже не міг. То дія маятника, я сильно гойднула в один бік (зробила нетипову для себе дію), а воно шандарахнуло в другий. Усьо закономірно. Трансерфінг реальності як він є.
    Включала собі якийсь серіал тоді і драяла зі злості підлогу на кухні. І злість вийде, і толк буде)))

То примінимо не тільки в цьому прикладі. Коли прикладаються надзусилля (навіть коли то в кайф, з драйвом) і є очікування такого ж результату, виходить болючий щулбан у відповідь. Вихід - не розкачувати сильно маятник, рухатись маленькими крочками без прив'язки до результату, без сильних очікувань. А ще бажано не озвучувати то всім. Лише тим, від кого конче потрібна допомога.

Останнє редагування: 9 Травень 2016
    • Подобається Подобається x 11
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  16. Jusi

Jusi Ловець емоцій

@Akina, по цій темі рекомендую "5 ступенів. Трансерфінг реальності " В.Зеланд. Дуже пізнавальна література :good:

17. Ahaha

Ahaha Well-Known Member

Дівчата, підкажіть, будь ласка, може ви десь зустрічали в лекціях про вдячність, але в контексті як навчити дитину бути вдячною за те, що дається. Може це кармічне? Звичайно не можна заставити людину відчувати вдячність, але як навчити цьому відчуттю? Якщо можна виховувати в собі це, то може можна і дитину якось цього навчити? Писати список того, за що вдячний - це прийнятний спосіб для дитини? Тобто сісти разом і записувати усе? Дивіться яка у мене ситуація. Моя старша (восени сім років буде) що би не отримала, знаходить в тому хорошому якийсь один недолік і він вже не дає їй тішитись цілим. Десь тільки в Таргакової пам"ятаю, що не можна очікувати вдячності від дитини, якщо до неї нема поваги, тобто там де є невдячність, є неповага до дитини. Я так зрозуміла, що мені ще працювати і працювати над собою, але підкажіть може у вас є подібний досвід. Відчувати вдячність за усе - я не за матеріальне кажу, за усе, це ж шлях до щастя, а моя дитина навіть коли отримує омріяне щось обов"язково знайде, що їй радість затьмарить, ну просто завжди. Я намагаюсь пояснити, що ось у тебе вже є те, що ти хотіла, ти і цього могла б не отримати, але отримала, чого не тішишся? Для дитини це типово бути у претензії до світу? Що усі мені винні і т д? Тобто це ж природньо, що дитина егоїстична по натурі, може у неї перехідний вік і саме так вона вчиться?

18. Rona

Rona Мама-йожик

@Ahaha діти - папужки, роблять так, як дорослі батьки. Залишається дивитись за собою і любити дитину. І на мій погляд, Ви забагато хочете від такої дитини. Дуже зріла і стійка має бути психіка, аби щоразу повертатись обличчям до хорошого. Високий рівень усвідомленості має бути. Діти роблять найпростіше - копіюють поведінку батьків.

19. Kandya

Kandya Well-Known Member

Взагалі одне до другого немає ніякого стосунку.
    У мене двоє вашого віку -- одному вже сім, іншій скоро сім -- то вони нічим не довольні. Причому ведемо дуже активний спосіб життя: і їздимо куди вони хочуть, і робимо-купуємо що вони хочуть -- і всерівно недовольні. Це вік такий. Такий без комплексів, без вдячності, без прохань -- самі вимоги. Бачу сусідських дітей (із небідних сімей і трохи старші за моїх) -- усе в них нормально: і просять, і тішаться тому, що випросили (бо мої не просять -- вимагають, отримують, а ввечері констатують: "який поганий мене сьогодні день!")

Але ще рік тому вони такі не були, не є таким і мій 4,5-річний Андрійчик. Це просто вік. Досить
    у всьому звинувачувати себе

Так, говорити із дітьми треба. Інколи до них навіть доходить. Але ще трішки підростуть -- і з"явиться у них мудрість, перестануть плакати (недарма поки формується нервова система діти плачуть, а потім перестають, принаймні закінчуються оці дитячі стерики)

20. Ahaha

Ahaha Well-Known Member

Напевно Ви праві... Вона ще маленька, але просто ж вік такий перехідний з "дитина-цар" до "дитина-учень".... може такий період коли нас обох так трохи ковбасить. Щось у мене то так невміло виходить... будемо вчитись разом.

21. zetta

zetta Well-Known Member

@Ahaha , нащо вам та вдячність ? Робіть просто так . дякуйте самі . Перейде , в дітей то все періодами )