Ведичні знання для жінок (2)

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Kvitneva, 14 Серпень 2015.

1. Kvitneva

Kvitneva Well-Known Member

Продовження теми. Початок тут
    Тема для тих, хто цікавиться устроєм світу згідно ведичних знань.
    Ні, це не про те, що жінка має обов*язково ходити лише в спідниці, сидіти вдома, варити борщ і в жодному разі не працювати, і слова не казати наперекір своєму чоловіку.

Це про те, що жінка божественна істота, тому вона може і має собі дозволити робити те, від чого отримує справжнє задоволення, а не пахати, щоб заробити на хліб.
    Про те, що жінка (кожна!) варта носити гарний одяг. Користуватись косметикою. І, що дуже важливо - відчувати своє тіло, знати про свої потреби. І вміти сказати про це так, щоб чоловік з радістю виконав її бажання.

Статті до теми:
    Отношения с мамой: как они влияют на жизнь девочки?
    Берегите свекровь!
    Как сказать мужчине о том, что Вам не понравилось
    Зачем женщине творчество?
    і ще багато цікавого про стосунки між чоловіком і жінкою, жіночу природу, тощо.

Детальніше в лекціях про різні аспекти життя:
    Алкоголізм
    Виховання дітей
    Гроші
    Негативні емоції
    Стосунки в родині

Останнє редагування модератором: 4 Січень 2016
    • Подобається Подобається x 7
    • Смішно Смішно x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. Siania

Siania Love Life

Ще буває компанія "не та".

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Orman

Orman Модератор-бомба

я зараз не по Ведах, а по тому що вивчила про співзалежність і всяке таке. Слухайте Марусю!

Будете вникати станете співзалежною. І зважаючи на ковбасення з приводу випившого чоловіка у жінок чиї чоловіки об'єктивно не мають проблем з алкоголем, то лічити (оп'ять) треба не чоловіка, і не стосунки з ним. А свої стосунки з відношенням до алкоголізму батька. Є АА є дєткі в сєткє, я давала купу посилань в темі про алкоголізм.

Прийшли до того звідки почали - собою треба займатись!
    --- дописи об"єднано, 10 Вересень 2015 ---
    не буває. Перше ви хочете випити, а потім знаходите таку компанію. Інакше як вам не хочеться пити, ви з такої компанії скоро втечете.
    а нема інших варіантів, крім не звертати уваги, і дати "насолодитись" наслідками свого алкоголізму. В нас того і є так їх багато, бо оточення дуже згладжує їм наслідки, додому приведуть, блювоту витруть, роздінуть, спати вкладуть, вранці розсолу дадуть випити. На роботі теж - ну перебрав вчора, з ким не буває. Кльово чо!

• Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  4. МарянаК

МарянаК Well-Known Member

не так часто і п"є (алкоголіком назвати ще якось зарано). І я все розумію - забава (яка в теперішній час скоро стане рідкістю), приємна компанія, ну перебрав - буває. Але лягай і спи - нікого не рухай (то для мене в ідеалі). Хоча я рахую, що перед дітьми мало б бути трохи встидно - як мінімум, ну і всі інші моменти, які я не хочу "терпіти" ... І кожного разу "говорили-балакали, сіли і заплакали" (я ).
    Дивилась я і інші лекції, по тим ссилкам, що дівчата давали, одна пані радить відпустити ситуацію (не знаю поки як то), я так зрозуміла, що треба віддалитись (ніби його нема), і тоді він сам почне переживати за стосунки, і щось робити назустріч. Сатья теж говорить про "натянуту резинку" (як і Нарушевич, доречі (і в них зі Сатью одна риторика, моментами ніби з одного листка читають)) - і в той момент, говорять, щоб чоловік відчував себе потрібним - чи то я вже все в купу намішала?

5. Rona

Rona Мама-йожик

@Orman я теж не з погляду вед писала, в їх лекціях пише: чоловік стає алкоголіком від жінки з холодним серцем.
    І не казала колупатись в собі. Маю позитивний досвід (вплив на алкоголіка), на себе його алкоголізм не брала, то ж доросла людина, зі своїми "тарганами", але не чужа, тому мені не всерівно

• Подобається Подобається x 2
  6. Orman

Orman Модератор-бомба

так просто всі зразу біжать міряти температуру в своєму серці. Хоча алкоголіком є батько і температуру міряти має його дружина.

Всі дружно написали "надивилась". І тому мучать своїх чоловіків які раз в п'ятирічку випили забагато. А як його не мучити (але й не жаліти), на другий день буде йому зле і він сам скаже шо був дурак. А як за нього жінка ввечері все скаже (і зробить), то він зранку встає такий не сильно розбитий і вгадайте хто стає дурак.

*я огрубляю свідомо*
    в мене тут дуже чітка позиція - діти в 21 мають спати. І на забави ходити дитячі.

а якщо чоловік вдома дебоширить і лякає жінку чи дітей, то тут розмова переходить на зовсім інший рівень.

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 3
  7. Rona

Rona Мама-йожик

я не буду дискутувати про термометри і передьогувати чиїсь слова, пардон))) та, алкоголізм батька - то проблєма його жінки, а не дитини, я це й не заперечувала, єслі чо ;)
    Маряна писала про мужа і алкоголь, а не про алкоголізм, а хтось там зачепив і таке. Шо такоє?

8. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Жінка каже, мол, я тебе люблю, я твоя дружина, але терпіти цього я не можу. Якщо зовсім сил терпіти немає - піти до батьків. Але не гримати дверима і кричати, що все, розлучення. А так і говорити, люблю, ти мій чоловік, але дивитись як ти бухаєш (зраджуєш) не можу, тому йду. Дуже хочу , щоб ти почав поводити себе достойно і з радістю повернусь . Але це має сенс в крайніх випадках і тоді, коли жінка виконує свій обов*язок, розказує чоловіку про те, що вона відчуває. Тобто починати треба все таки з себе.

Так все сходиться))
    Спочатку впливає на чоловіка мама (його).
    Мама закрила серце (не ділиться своїми почуттями), чоловік шукає розради. Є варіанти - пити, курити, наркотики, інша жінка. Всі залежності по суті. Ігрові, до речі теж. (Але тут межа є - чоловіку "потупити" теж треба для нормального функціонування , тобто годину посидіти перед телевізором - це ніби ок )))). На дітей це теж впливає. А далі вже жінка - або відігріла, відкриває чоловіку своє серце або ні.
    Холодне серце - закрите, коли емоції подавлені, тепла не відччувають - ні жінка, ні чоловік, ні діти.

Останнє редагування: 10 Вересень 2015
    • Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  9. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Прочитайте щераз про що я написала. Відпустити, значить прийняти, що є так як є. Він дорослий і нічого його товчи, що він перепив.

Пригадую випадки коли мій перебирав. Було таке кілька раз за нашого 15-ти річного шлюбного досвіду. У той момент він поводився жахливо, не те, що він сама плюшевість в побутовому житті. Він такий концерт влаштовував, що мені було неприємно. Стидно перед іншими? Ні. То мій чоловік і я сама розберусь, а що інші подумають, ну то їх проблеми. В той момент я була ЗЛА!!! Така зла, що не передати. Я прийшла додому і пішла спати. Йому було погано. Ой як йому було погано після перепою. І знаєте, дорослий хлоп дав собі раду. Сам "насмітив", сам за собою помив (і ванну, і нашу спальню). Я не обходжувала і не жаліла. Я дала людині самій розібратись із своїм випиванням. Хоче - нехай п*є. Знаєте, я з перегаром чи перепоєм більше не маю до діла. Він знає, що яка б не була файна компанія, у нього є мірка. А набереться, то жінка води подасть але обходжувати і вимивати не буде, бо любить. @Virchuk

Взагалі-то у нас тут є ціла тема про алкоголізм, правда?:girl_yes2:

Я взагалі вважаю, що алкоголіками не стають через жінку. Вона може стати каталізатором, але відповідальність лежить на дорослій особі. Тобто, що я маю на увазі. Чоловік є латентним алкоголіком яко результат виховання. Потім він одружується з жінкою яка з певних причин розбуджує в ньому ту латентність і алкоголізм розвивається вповні. АЛЕ!!! Є жінки які розуміють, що доросла людина відповідає сама за себе, а є ті, які вперто переконані, що як можна стояти осторонь. Ето ж СПАСАТЬ НАДА!!! І давай його спасать. А спасать надо тим, що дати йому виспатись в рові, а бо й інші не дуже приємні речі пережити. Захоче врятуватись, врятується сам. Не захоче, жінка не врятує.

І знову ми повертаємось до матчасті - Любіть треба себе! І змінити або вплинути можна тільки на себе!!!

• Подобається Подобається x 9
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  10. Almariel

Almariel Well-Known Member

Дівчата, а що воно ото значить - займатися собою? Це про внутрішній саморозвиток (всякі психологічні штучки)? Чи то про приділяння собі часу: улюблена справа, ванна, шопінг?

Надіслано від мого HTC Desire C, використовуючи Tapatalk

11. Apelsynka

Apelsynka Well-Known Member

То все в одному:girl_wink:

• Подобається Подобається x 3
  12. Retaret

Retaret Well-Known Member

я от саме хотіла сказати - в нас є багато серед молодих хлопців тих, хто добряче запиває ще не будучи одруженим. І часто вони все ж одружуються, то що потім казати що то в його жінці причина?!!

13. Jusi

Jusi Ловець емоцій

Проблема в матері :pardon:

14. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Любити себе. Покласти себе спати вчасно, щоб виспатись, нагодувати себе смачною їжею з гарного посуду за столом, а не запихатись перед компом канапками. Вдягнути себе в гарну білизну, покласти спати в ліжко на гарну чисту постіль.

Останнє редагування: 11 Вересень 2015
    • Подобається Подобається x 7
    • мімімі мімімі x 3
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  15. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Часто так воно і є.
    Тому участі жінки я б у тому не применшувала.

• Подобається Подобається x 1
  16. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Тицьніть будь-ласка де можна прочитати про ведичну думку на тему очікувань жінки від світу і чоловіка.
    Колись читала, зараз не можу знайти джерела.

17. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Я не применшувала, просто написала, що не кожна жінка винна у тому, що п*є чоловік. Її поведінка грає неабияку роль. Якщо ви поцікавитесь залежностями і як від них виліковуються і яку участь в тому приймають рідні, а особливо ті хто живе з людиною яка надуживає, то думаю буде багато зрозуміло.

18. Натуля

Натуля Well-Known Member

Дівчата, а якісь практики по відпущенню власних помилок? Помилки з розряду "з ким не буває", але при тому воно мене гризе по кілька днів

19. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

гризе - що саме? сама помилка чи те, що тобі хтось нею дорікає?
    добре, що ти сама їх класифікуєш як "з ким не буває".
    З приводу водіння.

20. Kandya

Kandya Well-Known Member

Мені здається, що це у всіх таке є. Я ще не рулюю (хоча вже от-от: в четвер йду на іспит в ДАІ:girl_dance:), але в мене то пов"язано із дитячими хворобами. Типу, як хворіють -- то тримаєшся, лікуєш, госпіталізуєш... А як вилікуються, то потім починаєш прокручувати, яка то страшна хвороба була.... Мене від кашлюку і менінгіту, як згадую, досі в жар кидає. І не можу то відпустити. Реакція організму швидша, за думки. Тобто згадала -- і вже така гаряча хвиля в голову вдарила (тиск, певно, піднімається), серце моментально починає калатати і руки пітніють...

21. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

Думаю, так. Але в жінок інстинкт самозбереження реагує гостріше, тому і небезпечні ситуації ми схильні "обробляти" і переживати довше.