Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Pand@, 14 Березень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Анута

Анута Well-Known Member

Відповідь: Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки

лікарі ж ті самі ;) принаймні в Богдані таких що "свої" мало, більшість приїздні і працюють десь по мед.закладах.

буду знати ;)
    в нас єдиний конфлікт був з дит.сестрою на третій день - чуть чоловік з нею не побились :) а так - особливо нас не напрягали

2. levandivka

levandivka З яйцями...

Ну не видадуть нині документи - післязавтра чоловік заїде, і забере. :)
    Ми ТАК з Орлика одного разу евакуювалися: не виписуєте - і фіг з вами. сіли в машину і вперйод. а назавтра оформили.

• Подобається Подобається x 5
  3. Ser tabu

Ser tabu Member

ви бавитесь словами, а не дослуховуєтесь до загального змісту)))

4. Nata

Nata Well-Known Member

Маю знайомих у славному місті Хмельницькому. Жінку прокесарили зранку, а ввечері прийшов чоловік до лікаря запитав чи додому можна, лікар пожартував, що можна. Чоловік дужину з дитиною згіб в охапку і додому :). За випискою прийшов на другий день. Трохи лікар сварився, але порозумілися.

• Подобається Подобається x 15
  5. dimalozz

dimalozz Well-Known Member

Ото сі називає "професійний гумор"... [​IMG] Пєтрасян аднака...
    Але хлоп молодець — двічі не перепитував [​IMG]

• Подобається Подобається x 11
  6. Златка

Златка Well-Known Member

В Інтерсоно пологового свого немає і не було, вони тільки ведуть облік вагітних. А от кажуть, що в Богдані пологовий уже давним давно закрили, правда, я не знаю чи то лише чутки, чи ні, бо їхнім пологовим навіть не цікавилась - не довіряю клініці Богдан, тому навіть ідеї там народжувати не було.

• Подобається Подобається x 4
  7. Kristin_Daae

Kristin_Daae Well-Known Member

Давненько на форумі партизанила, аж нарешті отримала можливість зареєструватися. :crazy: І одразу до справи - як же ж ви без моєї розповіді про пологовий будинок)))?

Народжувала два роки тому на Джамбула у лікаря Улашина. В поліклініці мене випхали в роддом аж за місяць до родів, мовляв, дитина занизько, ймовірність передчасніх пологів і т.п. Прийшла до Улашина, він мене подивився і відправив на тиждень додому. Потім ще на тиждень, і ще на тиждень... Нарешті за тиждень до родів він сказав приходити з тапками. Тиждень я пролежала у відділенні патології, оскільки Улашин ним завідує. Бачила і чула багато. Щодо лікаря Данкова. Можливо він й непоганий лікар, але його надзвичайна популярність, як на мене, робить недобру справу: він просто не встигає дивитись за усіма своїми паціентками. Разом зі мною в палаті лежала його пацієнтка. Якщо Улашин заходив двічі на день, Данкова я побачила двічі за тиждень. Лікар Маркін не такий страшний, як "його малюють"))). Після його обходу я народжувати не побігла , а таки зачекала ще два дні (до речі, народила день в день, як і мала.... от і вір лікарям в поліклініці). Щодо Улашина - лікар добрий, веселий, уважний. Якщо Бог дасть другу дитину, піду народжувати знов до нього.

Умови були, звичайно, гірше немає куди - дві душові кабінки на ціле відділення і тепла вода години зо три. Бачили колись вагітних жінок у черзі? Ось там саме такий атракціон. Їжа - ніби трьохразове харчування. Найбільше справила враження зупа - мутна водичка з листочком капусти... Перлова каша в асортименті. Але на поверсі є кімната з плиткою, тому щось своє розігріти можна. І два холодильники в коридорі.
    Післяродове відділення поділено на два крила: в одному палати для мама разом з діточками, в другому - мами окремо, дітей приносять годувати. Була в палаті, де мами з дітьми. Попередньо про це ні з ким не домовлялася. Коли народила, спитала в Улашина, чи можна мене покласти разом з малечею, він сам і питав, чи є місце. Крило для мам з дітьми було після "євроремонту" з кольоровими фіраночками, пеленальними столиками у кожній палаті, умивальниками (але тепла вода так само по графіку).

Лікарю тоді платили по 100 дол, акушеру та педіатру - ми по 20 євро (хто як ще платив, так і не вдалося дізнатися).
    Мусово довелося заплатити за родовий комплект (була в такому стані, що навіть не зрозуміла, що до нього входить; мабуть вони навмисно ціну називають жінці, коли в неї вже почалися перейми...) та за "дитячий" комплект, через який потім я разом з двома сусідками по палаті мала неприємну розмову із сестрою-господинею(чи як там її називають). Вона прийшла в палату (на той момент нас там було дві мамочки), роздала рекламки-подарунки, ще й підпис мусили за це поставити, і сказала, що необхідно придбати в аптеці на 2-м поверсі набір для дитини. Набір коштував близько 25 грн, туди входило дешеве рідке мило, баночка дит. оліїки, дві марлі, ще якісь дрібнички, вже й не памятаю. Усе це практично кожна мама бере з собою, але чомусь все "домашнє" їм не підходило. Під час обходу на нас був здійснений "наїзд" з боку однієї з медсестер - чому в нашій палаті немає мила. Ми обурилися - куди ж поділися здані нами дві банки мила? На що медсестра здивовано сказала, що нічого про це не знала. Третя наша мамуся, яку підселили до нас пізніше і яка не встигла ще здати свій чудо-набір, витягнула з нього мило і поставила на умивальник. З яким криком прилетіла до нас сестра-господиня! Нічого путнього, крім того, що ці набори потрібні медсестрам для обходів(???) вона нам пояснити так і не змогла. З тим і пішла. Цікаво, чи це досі практикується. Склалося враження, що в сестри-господині була домовленість з аптекаркою - набори купувалися і здавалися назад...
    Все, стіко понаписувала, що виженуть одразу після реєстрації :shutup:.

• Подобається Подобається x 18
  8. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Менi тоже дивно шо оце "не виписують" таке страшне. Вам же нi розплачуватись офiцiйно не треба, нi доказувати щось страховкам, забрались i пiшли.

• Подобається Подобається x 2
  9. Panadolka

Panadolka Well-Known Member

Я майже 2 роки також народжувала на Джамбула, в лікаря Данкова. А ви коли саме народжували? Про нього поганого нічого не можу сказати!!! Абсолютно! Приходив до мене 2-3 рази на день, кожен раз питав як самопочуття, чи мені тут зручно і т.д.

Вода гаряча була з 10 ранку до 16.00, а потім з 19.00 і майже до 00.00. Одразу як тільки давали теплу воду то там була черга. Я завжди ходила в душ година 12 ранку, а потім 21-22. І ніякої черги не було, прийшла собі спокійно помилася і все!

На рахунок того згідна! Харчування ніяке! Мені завжди або привозили, або ходила собі щось купляла (Рятував Краківський ринок)

Вода теж була практично цілодобово. А фіраночки в мене були з жирафками :). Ще в мене в кімнаті була лампа.....забула як називається....та що мікроби вбиває...

В мене та сама історія....сказали вже тоді коли в мене такі перейми були, що я б нікому ні в чому не відмовила....ціна здається 40 грн. І саме основне що тим комплектом ніхто не користувався, єдине що мені згодилося звідти, то це одноразова пеленка (і то маленька), але вибачте мене - не за 40 грн.!!!

10 піпеток, 2-3 баночки зеленки, вата, перекис водню, рідке мило в баночці, бинт, марля..... А потім сказала, що ще здати чи 2 чи 3 грн., але вже не пам'ятаю для чого....
    Прийшла медсестра все це в мене забрала, тільки виставила на умивальник рідке мило....притензій ніби ніяких не було....

10. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

я так зрозуміла це для того,щоб вони обробляли пупкову ранку...але ж ви були в "Антошці" з малечою разом,нашо вони то забирали? а при вас оброблялося?

Додано через 1 хвилину
    3 тижні тому був борщ 2 рази в тиждень-вода з бурячком і кусочком бульби...а от перловка так і залишилася

Додано через 3 хвилини
    за той комплект всі платять-туди входить нічна(в якій народжуєш,але по понеділкам її в комплекті нема:D),2 ампули обезболюючого,пеленка і ше якась фігня..здається так.

• Подобається Подобається x 1
  11. syavych

syavych Well-Known Member

окситоцин? :)

12. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

:):):)
    ви знову про це??? і так недобре після того,що начитаешся на гілці про окситоцин.:scare:

13. Kristin_Daae

Народжувала 5-го липня 2006р.

Не маю наміру сперечатися, але я такого чомусь не застала. Після 12-ї ранку гарячої води вже не було. А черги були, мені пощастило, що моя палата була недалеко від душових - займала чергу і ходила відпочивати в палату. Або вмивалася холодною водою з умивальника в палаті.

То вам ще дуже пощастило))). Я бульби там за ті півтора тиждні так і не побачила))).

Обробляли пупкову ранку при мені, чому все це треба було забирати - не зрозуміло. Навіщо 10 піпеток, коли мам з дітьми більше 3-х днів (якщо все добре) не тримають. Навіщо три банки рідкого мила на одну палату на ті ж 3 дня - не зрозуміло. 3 баночки зеленки також... Вата, бинт, марля в такій кількості, що на місяць вистачить.
    Але, знову ж таки, вдруге знов туди піду).

• Подобається Подобається x 5
  14. Відповідь: Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки

15. Panadolka

Просто там було набагато більше ніж треба було дитинці та і все......
    Малявочці явно забгато 2 баночки зеленки. а піпеточки вони миють, а не кожен раз новою капають....от так от!

Додано через 34 секунди
    А я 5 жовтня 2006 р. :), і напевно з водою нам більше пощастило!

16. dimalozz

dimalozz Well-Known Member

А там внизу аптека є? А медсестра чи акушерка чи санітарка не пропонували по-братськи збігати купити щось? От вам і підказка відповіді... одні й ті ж пипетки вже по двадцятому разу "купуються"...

17. Panadolka

Так на другому поверсі є аптека, але вона там працювала як хотіла...якщо не помиляюся до 13.00 або 14.00
    В мене того добра зі собою було ого го, але треба було з аптеки їхньої...от так!

18. Kristin_Daae

Так, власне, я про це і розповідала вище. Доволі дивні в медсестер були стосунки з аптекою. І от що цікаво - так довго вони цим ділом розважалися, а ніхто їм ніц за те не зробив?

Мабуть)))

19. Abraira

Abraira Чорний пояс по хендмейду

Ну, взагалі-то не так. Коли я запитала, що за комплект відповідь була "над умивальником висить список, прочитайте собі" (добре, що у мене пологи приймала не ця "ввічлива" акушер). Так от, у комплект входить система і катетри, одноразові рукавички (2-3 пари), знеболювальне, якісь ще ліки (окситоцину немає ;) ), кетгут, ще щось. Мене зацікавило, чи усе це мені знадобиться... нажаль знадобилося. А от сорочку нам давали у передродовій, якщо не дуже зручна одежа була. То були виварені сорочки, у пристойному вигляді.
    А серед речей, для дитини, зараз треба ще здати (до мила, рукавичок, марлі і перекису...) шовкову нитку, вартістю десь 25 грн. На моє питання "нащо" мені сказали "пупочок дитині перев"язувати"... але я сама бачила, як моя педіатр (коли покликала мене подивитися на дитину і розповісти про її стан) перев"язувала дитині пупок не шовковою ниткою (у всякому разі на шовкову вона ніяк не виглядала).
    Про їжу - якщо у "патології" ще можна було пообідати, то на поверсі післяродовому, я навіть не заходила у їдальню, вистарчало тільки почути, що там дають.:scare:

Додано через 13 хвилин
    Доречі, про кількість вати і зеленки я ще з ними погоджусь, і олія стерильна теж потрібна, бо кожного разу на годування мені приносили малого, явно помитого, була жара жахлива, і якби його щоразу на мили, то він весь у пітничці був-би, а так, дитина була у чудовому стані. А от зеленка і перекис, звичайно вони будуть брати по банці "з носу", бо як це буде "кажна перша несе зеленку, кожна друга - перекис, на першу-другу розрахуйся!" А от камфорний спирт ніхто здавати не прсив, але раз на день мені приносили малого, який смердів тим спиртом... питалася у дільничного педіатра "по яку холєру?!" то вона казала, що сама не знає, що вони тим спиртом дитині роблять.

20. Kristin_Daae

Я так розумію, ви були у відділенні окремо від малечі? Ну тоді цей набір себе виправдовує. Але ж в "Антошці" мама з малюком знаходяться в одній палаті. І ніхто за весь час, що ми були в пологовому, мені дитини не обтер, олійкою не помазав і памперса не поміняв (хоч я також у спеку народжувала), я сама, коли оклигала трішки, з тим всім і бавилася. Усе, що робили - пупочок капали перикисом та зеленкою. А набір той самий здати вимагають.

Статус теми:
Закрита.