Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Pand@, 14 Березень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Aster

Aster Well-Known Member

Відповідь: Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки

Я була в палаті на 2 поверсі. До мене приходив чоловік, мама (в палату) і подруги (в коридор) . Ніяких перепусток не треба було. ДО моєї сусдіки по палаті теж приходили чоловік і мама (а мама була майже весь день з нею).

Додано через 1 хвилину
    В мого чоловіка і мами ніхто ні разу не питав ніякої перепустки. Хоча вона була в чоловіка. Це було 1,5 місяці тому.

Додано через 3 хвилини
    Та просто заходиш через паталогію, а не через вахту - і все. :)) До мене всі так ходили, безплатно.

Додано через 4 хвилини
    А дитина в цей час спить в ліжечку під наглядом сусідки по палаті. :)

• Подобається Подобається x 1
  2. Дана

Дана Well-Known Member

Напевно не усім, мені не кололи нічого.

3. Ksani

Ksani Well-Known Member

А якщо прокинеться - то хай покричить собі пару-трійку хвилин, поки сусідка вам задзвонить і Ви дійдете до палати

4. Nata

Nata Well-Known Member

Те відвідування на Батальній мене найбільше дратувало. Одного впускають, іншого не пускають. Поки вибігла до чоловіка передачу забрати, живіт тримаю в руках, бо все болить, дитина в палаті, капець одним словом. А сусідка по палаті тим не переймалася, десятку в кишеню і чоловік весь вечір в палаті.
    В медінституті пускають всіх і це мені більше підходило. Після операції важко навіть на ліжку повернутися, тому допомога рідних мені (і сусідкам по палаті) зайвою не була.

Додано через 4 хвилини
    Все в Ваших руках. Я теж не особливо прагнула когось бачити, тому коли мені телефонували, ввічливо просила не приходити. Дехто ображався, але то вже не мої клопоти :).

• Подобається Подобається x 5
  5. Natalka

Natalka Well-Known Member

Бачте, дівчатка, все дуже суб'єктивно сприймається кожною з нас. Я на Батальній народжувала першу і третю дитину. Мене цей пологовий влаштовув повністю за кількома критеріями: лікар, побутові умови, близькість добирання. Другу дитину народила на Мечнікова, бо Батальна була закрита на капітальний ремонт -1999р. Порівнювати ці два пологових на сьогоднішній день не маю змоги, але тоді Мечнікова мені не сподобався зовсім (крім самих пологів і моєї лікарки). Зараз не знаю....
    В медінституті була на прохання братової - відвідувала її в пологовому: не сподобалося те що там побачила: палата на 4 жінки + 4 дітей, прохідний двір, санітарні умови - фу! можливість молодій мамі відпочити після пологів в таких умовах, на мою думку під великим сумнівом. Хоча може там є і кращі умови - палати. Пишу лише про те, з чим зустрілася сама. Тому ІМХО

• Подобається Подобається x 7
  6. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

Можливо, вже була інформація, а я її пропустила повз увагу, тому запитаюся у тих, хто вже народжував на Батальній. Як там з харчуванням? Треба ж якось ті три дні прожити в ПБ, тому цікаво чи треба мордувати чоловіка зі сніданками, обідами і вечерями, чи лише із дозволеними смакотуликами буде приходити

• Подобається Подобається x 2
  7. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Ну за ті 4 чи 5 днів,що я там була то на друге була постійно картопля пюре з підливкою і буряком. Манка,супи різні,борщ - воно чередувалось через день. Ще кампот і кисіль,чай. А-ще каша вроді якась була.

• Подобається Подобається x 3
  8. Дана

Дана Well-Known Member

В мене після пологів був шалений апетит, і мені смачне було усе. З лікарняняного на сніданок я брала молочне( я просто без молочно не можу прожити) і чай, на обід як правило мені привозили щось домашне і з лікарняного я брала кисіль, салат з бурячка, на вечерю зупку лікарняну і чай. Все було їстивне, жіночка що роздавала їжу була дуже привітна і буквально вмовляла попробувати молочне чи зупку.

9. Aster

Aster Well-Known Member

От чого не знаю, того не знаю. :)) Моя сусідка мені лишала свою малу, але та спала і ні разу не плакала.

Додано через 1 хвилину
    А це на якому поверсі було? На другому поверсі чоловіків пускали на весь вечір абсолютно до всіх і абсолютно безкоштовно (і мамів теж).

Додано через 4 хвилини
    Прожити можна, але їжа - гидота-гидотою. :))) Я пробула там майже 2 місяці (спершу на підтримці, потім після родів) і запхати до рота ту їжу вже не могла.

Але якщо там перебувати всього 3-4 дні, то можна харчуватися і тим, що вони дають. А дають вони каші - вівсянка, манка, перловка, картоплю без нічого чи макарони без нічого (мяско - навіть і не надійтеся побачити, хіба що інколи сосика) і різні зупи.

10. Аня

Аня Well-Known Member

Я у квітні родила на Мечнікова. були 5 днів на 4 поверсі.
    Заходиш у палату, справа умивальник(вода холодна), гаряча була 2 рази в 7-й ранку в душовій. Єдине,що в палаті було дуже спекотно,бо гріли ще батареї (+26).Ось така палата
    ще 2 пеленальні столики

Вікно виходило у двір,на студентський гуртожиток. Будинки дуже близько розташовані,штор на вікнах немає... першу годину першого вечора було не дуже зручно,а потім було вже байдуже хто на тебе дивиться,як ти виглядаєш і т.п.

Щодо їжі їла тільки сніданок - молочне смачне.Одного разу на обід спробувала макарони з "підливою" - фу,бяка,бридота і т.п. Жодного натяку на м"ясо за 5 днів не було. То я обід/вечір тільки компоти,чаї пила.

Відвідування зранку з 9-11(вроді) а ввечері з 16-19. Лікар виписує пропуск,лишаєте його на вахті і пускають усіх.Внизу дають БЕЗКОШТОВНО (бо деякі відвідувачі платять навіщось) шапочку,накидку і (не знаю як назив) "чохли на взуття".

Медперсонал мабуть як і всюди. Була одна зміна - ну дуже вже вумні і так на питання носом крутили,що треба було хамити де-не-де. Головне не боятися за свої ж гроші писка відкрити.

А в цілому , так як мені немає з чим порівнювати,то мені сподобалось.

• Подобається Подобається x 17
  11. Марічка

Марічка Well-Known Member

після пологів я довший час була вічно голодна.
    в ПБ їла і лікарняне, і те, що приносила мама...
    одним лікарняним не наїшся (там іжа, все таки, дієтична).
    хай таки раз в день щось передадуть (тепленьку зупку, щось на друге, що можна зїсти пізніше, сухе печенько і чай в термосі, печені ябка)...
    після такої тяжкої праці, як народження дитини, потрібно добре харчуватися і відновлювати сили...

12. vanilia

vanilia Miracles are real

Готують там быльш-менш, їсти можна.
    Це я вже мала з чим порівняти - на Мечнікова готували так, що ніхто не їв, все в смітники викидали. Я один раз венігрет взяла і той викинула. А на Батальній пісне все, без солі, але хоч чисте і не противне :haha:
    Ясно, що до домашнього ну дууууууууууже ще далеко, але хоч як для людей .а не для собак готують. І жіночка на розносі приємна.

• Подобається Подобається x 7
  13. Масік

Масік Well-Known Member

от мені казали , що власне печенько не бажано, бо воно скріплює?

14. vanilia

Мені після операції на 2-й день дозволили печиво "Марія" тільки. Не скріплювало :)

15. Nata

Nata Well-Known Member

Ваніліє, а Вам після операції дозволили лікарняну їжу? У мене такий лікар був, що на другу добу дозволив тільки кефір, на третю печиво а потім... відпустив додому, то я й встигла лікарняної їжі спробувати :).

Додано через 5 хвилин
    А, згадала, ще печені яблука дозволяв їсти :)

16. Katrin

Katrin Well-Known Member

А ми з Катериною в цій же палаті були №10 на 4 поверсі тільки у вересні:).
    Мені їсти після пологів взагалі не хотілось, до того ж до вас приходять відвідувачі і щось приносять,якщо зі знаючих, то принесуть те, що вам можна і як правило питають перед тим, як прийти, що принести і чи вам це можна.
    А оскільки відвідувачів немало, то можна не те, що наїстись, а так би мовити і харчами поперебирати, а все решта віддати чоловікові в якості матеріальної допомоги у вигляді привсіляких яблучок, бананів, йогуртів, печеньок, зупок і т.д.

• Подобається Подобається x 4
  17. vanilia

Ну перші два дні я лежала в реанімації, при чому перший день ще наркоз таки не відійшов. Так що я навіть не пила, тільки губи змочували. А вже на другий їла печиво "Марія" і печені яблука; на третій день чуть мяса дозволив лікар, а потім вже лікарняну їжу. Лежала я 6 днів після операції. Але я перед операцією місяць ще пролежала, то попробувала тієї їх їжі.
    До речі, печені яблука і смачні, і можна :)

18. anka

anka Well-Known Member

я тиждень тому народжувала в Обласній. питайте по свіжих слідах.
    висновки для себе- в приймальному дають список речей, які будуть потрібні. медикаменти дійсно потрібні, а от пачка порошку і 2 мила господарські- мене здивувало і я не купила. ніхто і не питав потім.
    найнагліша верства персоналу- санітарка, яку не задовольнило те, що чоловік їй дав 20 грн за виконання її прямих обов"язків. вона сказала " в нас взагалі-то дають 30", але він сам винен- перепитував в санітарки "чи я вас не образив?"
    те, на що часто жаліються в обласній- багато відвідувачів- як на мене позитив. чоловік був біля мене перші 2 доби. родичі сусідок по палаті не зловживали.
    було кілька змін нянь- старші жіночки- просто молодці- підходили до кожної показували як годувати малечу, як правильно лежати чи сидіти, як правильно масувати, міняти одяг, доглядати пупчик. одна молоденька медсестра приходила пильнувала в кого як молоко прибуває, показувала як масувати груди,були серед нянь і унікуми- мама не може дитину заспокоїти пів ночі, прийшла нова няня на зміну взяла на руки і через 2 хв абсолютний спокій. але такі не всі. були і такі, які не показувалися.
    неонатолог в нас була чудова- не наполягала на щеленнях, до дитятка заходила часто, питала, дивилася, слухала, провела мені персональну годинну лекцію про догляд за малятком- я дуже задоволена.
    лікар яка приймала пологи- Михайлів Ольга Омелянівна. дівчатка, якщо комусь запропонують народжувати в неї- ідіть з закритими очима. Спец, віртуоз, унікальна, приємна, фахова. якась просто надзвичайна жінка і чудесний доктор!!!

19. Олюська

Олюська Well-Known Member

Це така молоденька? Якщо так, то вона допомагала моїй лікарці під час пологів і дивилась потім на УЗД. Справід приємна жінка:)

Додано через 1 хвилину
    А хто це була? Бо в нас теж була така, що довго розповідала і весь час приходила - Журавська Ірина Петрівна. Її роботою я була задоволена, бо іноді вона приодила по кілька разів на день

20. anka

anka Well-Known Member

Вона:)

Статус теми:
Закрита.